آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن گوناگون

طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خورش بادمجان با استفاده از گوشت قرمز و بادمجان قلمی طبخ می‌شود. غوره و آبلیمو چاشنی‌های اصلی این غذا به حساب می‌آیند. این خورش همانند سایر خورش‌های ایرانی همراه با چلو سرو می‌شود.


سرویس آشپزی - غذا‌هایی ایرانی و سنتی همواره جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی ما دارند و یکی از گزینه‌های مناسب برای میهمانی‌ها به حساب می‌آیند. یکی از اصلی‌ترین غذا‌های سنتی، خورش‌ها هستند و خورش بادمجان یکی از خوش‌ طعم‌ترین آن‌ها است که تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند. این خورش با طعم دهنده‌هایی نظیر آبلیمو یا غوره تهیه می‌شود.
مواد اولیه برای تهیه خورش بادمجان
به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش الی هشت نفر ، به سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت ماهیچه یا مغز ران 500 گرم
بادمجان قلمی 8 الی 10 عدد متوسط
پیاز متوسط 3 الی 4 عدد
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو 2 الی 3 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

چند نکته:
اگر از گوشت با استخوان استفاده می‌کنید، مقدار گوشت را به 750 گرم افزایش دهید.‌
می‌توانید رب گوجه فرنگی را با یک الی دو لیوان آب گوجه فرنگی جایگزین کنید.
طرز تهیه خورش بادمجان
گوشت را خرد کنید و بشویید. تکه‌های گوشت را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
پیازها را نگینی خرد و سرخ کنید. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. پنج لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا بپزد و یک الی دو لیوان بیشتر آب نداشته باشد. سپس رب گوجه فرنگی را در مقدار اندکی آب حل کنید و همراه با آبلیمو به خورش بیفزایید. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و بین هر کدام شکاف ایجاد کنید و مقداری نمک بپاشید.
بادمجان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند و مغز آنها بپزد.

بادمجان‌ها را به آرامی روی خورشت قرار دهید و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. صبر کنید تا غذا چند جوش بزند و بادمجان‌ها مزه دار شوند.
خورش آماده است و باید آن را در دیس بکشید. توجه داشته باشید که هنگام کشیدن، بادمجان‌ها له نشوند. چند نکته:
در صورت تمایل 250 گرم غوره را سرخ کنید و پنج دقیقه مانده به سرو غذا، به خورش اضافه کنید.
با حرارت ملایم خورش را طبخ کنید و هنگام پختن گوشت، درب قابلمه را ببندید. پس از آنکه گوشت پخت، درب قابلمه را باز بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. بسته به سلیقه خود می‌توانید مقدار چاشنی خورش را کاهش یا افزایش دهید. خورش بادمجان را زیاد بهم نزنید، زیرا باعث له شدن گوشت و بادمجان می‌شود. توجه داشته باشید که پیاز باید طلایی شود، زیرا با گوشت نیز تفت داده می‌شود و اگر کاملا سرخ شود، هنگام تفت خوردن با گوشت می‌سوزد.
در مراحل پخت اگر آب خورش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. برای تزیین اطراف خورش می‌توانید، مقداری سیب زمینی را خلالی کرده و سرخ کنید و هنگام سرو اطراف خورش قرار دهید. همچنین می‌توانید از تعدادی گوجه کوچک سرخ شده نیز برای زیباتر شدن ظاهر خورش نیز استفاده کنید.
میزان رنگ دهی رب‌های گوجه با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از آنچه که ذکر شد، نیاز داشته باشید.
برای آنکه بادمجان هنگام سرخ شدن به روغن کمتری نیاز داشته باشد، پس از آنکه بادمجان‌ها را پوست گرفتید و بین آن‌ها را شکاف ایجاد کردید، نمک بزنید و چند ساعت به حال خود رها کنید. خورش باید کم آب باشد و جابیفتد، بنابراین کمی حوصله به خرج دهید تا از غذایی لذیذ و خوشمزه لذت ببرید.

تمام خورش‌ها همراه با چلو سرو می‌شوند. برای شش الی هشت نفر به حدود یک و نیم کیلوگرم برنج نیاز است. برای طبخ برنج آن را پاک کرده و در مقداری آب و نمک برای چند ساعت خیس کنید، سپس آن را دم نمایید. هنگام کشیدن چلو مقداری زعفران به دو کفگیر از آن اضافه کنید و پس از آنکه چلو را در ظرف کشید، سطح آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید.
غذا‌های سنتی ایرانی جزو بهترین گزینه‌ها برای میهمانی‌ها هستند، زیرا تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند و عطر و بوی دل انگیزی نیز دارند. در کنار خورش بادمجان می‌توانید از انواع ترشی مانند ترشی لیته ، سبزی خوردن یا سالاد شیرازی استفاده کنید تا طعم آن را دلپذیرتر کنند. این غذا سنتی است بنابراین حتی الامکان به جای استفاده از نوشابه، از دوغ که نوعی نوشیدنی سنتی است استفاده کنید. با این اقدام علاوه بر آنکه از مضرات نوشابه در امان خواهید بود، یک نوشیدنی متناسب با طعم غذا را سرو خواهید کرد.
آناهید اعظمی فر




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

جاهای دیدنی تهران، از موزه های تاریخی تا معماری مدرن

پیام تبریک ولادت حضرت رسول

تعقیبات مشترکه نماز - ذکرها و سوره ها

بیوگرافی داریوش اسدزاده؛ بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران

فال روزانه دوشنبه 28 آبان 1397

معرفی کتاب اتحادیه ابلهان به همراه اسامی ابله‌ها و دیگر جزئیات آن

شرح کامل تعقیبات نماز ظهر

تبدیل حیاط سنتی به مهدکودکی بینظیر! / تصاویر

تزیین موز برای شب یلدا

کلیپ زیبای شیلا خداداد برای تولد پسرش سامیار (فیلم)

دابسمش امیر مقاره در ماشین (فیلم)

خاطره آزاده نامداری از سوتی‌اش در برنامه زنده (فیلم)

آیا شنود تلگرام ممکن است؟

حیوانات زیبایی از نژاد آلبینو

تماشای زمین از بالا (+تصاویر)

کشف بزرگترین هشت پا روی زمین/ تصاویر

بزرگترین شهربازی دنیا؛ هیجان انگیزترین و پرسرعت ترین شهربازی ها

عجیب ترین کفش‌ های پاشنه بلند دنیا + عکس

18 حقیقت شگفت انگیز زندگی دلفین ها!

کدام اپلیکیشن ها بیشتر باطری موبایل را مصرف می کنند؟

تست شخصیت اقتدارطلب؛ آیا یک فاشیست هستید؟!

توصیه پژمان بازغی به ساشا سبحانی (فیلم)

شماره پیامک سبد کالای 97

کشف یک گور متعلق به عصر آهن در اردبیل!

نحوه ساخت ظروف سفالی و چینی در یزد و همدان

ویترین مغازه، راز و رمز فروش بیشتر!

تعقیبات مشترکه نماز از معصومین (ع)

فال روزانه یکشنبه 27 آبان 1397

تعطیلی های آذرماه 97

طالع بینی هفتگی عشق (بیست و ششم آبان تا سوم آذر)

گردشگری عمودی در ارتفاعات شگفت آور چین

آزمون کنکور در کره جنوبی (+تصاویر)

کمپ آموزش های نظامی برای کودکان در اوکراین (+تصاویر)

برج تقطیر در پالایشگاه چگونه کار می‌کند؟

شرح کامل تعقیبات نماز صبح

خبر بد برای پرسپولیس / دژاگه خیال تراکتور را راحت کرد!

جزئیات پرونده تجاوز به چند نوجوان در شوشتر

گزارش زلزله 5.1 ریشتری مردهک کرمان

معرفی ساز باغلاما؛ ساز ملی ترکیه

فال روزانه شنبه 26 آبان 1397

جزیره آتشین در عکس روز نشنال جئوگرافیک /عکس

باربیکیو چیست؟ هر آنچه که در مورد آن باید بدانید!

بیوگرافی فرامرز قریبیان و خانواده‌اش + تصاویر

فال ورق احساسی (فال عشق)؛ روش گرفتن فال و معنای کارت‌ها

موی تای چه نوع ورزشی است؟

القاب حضرت علی (ع) چیست و ایشان با چه نام‌هایی شناخته شده اند؟

مدل درب ورودی ساختمان؛ انواع در ورودی و نکات مهم در انتخاب آن

هفت گناه کبیره کدام هستند؟

فال روزانه جمعه 25 آبان 1397

عکس شهادت امام حسن عسکری (ع) برای تسلیت