آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن گوناگون

طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خورش بادمجان با استفاده از گوشت قرمز و بادمجان قلمی طبخ می‌شود. غوره و آبلیمو چاشنی‌های اصلی این غذا به حساب می‌آیند. این خورش همانند سایر خورش‌های ایرانی همراه با چلو سرو می‌شود.


سرویس آشپزی - غذا‌هایی ایرانی و سنتی همواره جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی ما دارند و یکی از گزینه‌های مناسب برای میهمانی‌ها به حساب می‌آیند. یکی از اصلی‌ترین غذا‌های سنتی، خورش‌ها هستند و خورش بادمجان یکی از خوش‌ طعم‌ترین آن‌ها است که تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند. این خورش با طعم دهنده‌هایی نظیر آبلیمو یا غوره تهیه می‌شود.
مواد اولیه برای تهیه خورش بادمجان
به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش الی هشت نفر ، به سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت ماهیچه یا مغز ران 500 گرم
بادمجان قلمی 8 الی 10 عدد متوسط
پیاز متوسط 3 الی 4 عدد
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو 2 الی 3 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

چند نکته:
اگر از گوشت با استخوان استفاده می‌کنید، مقدار گوشت را به 750 گرم افزایش دهید.‌
می‌توانید رب گوجه فرنگی را با یک الی دو لیوان آب گوجه فرنگی جایگزین کنید.
طرز تهیه خورش بادمجان
گوشت را خرد کنید و بشویید. تکه‌های گوشت را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
پیازها را نگینی خرد و سرخ کنید. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. پنج لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا بپزد و یک الی دو لیوان بیشتر آب نداشته باشد. سپس رب گوجه فرنگی را در مقدار اندکی آب حل کنید و همراه با آبلیمو به خورش بیفزایید. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و بین هر کدام شکاف ایجاد کنید و مقداری نمک بپاشید.
بادمجان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند و مغز آنها بپزد.

بادمجان‌ها را به آرامی روی خورشت قرار دهید و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. صبر کنید تا غذا چند جوش بزند و بادمجان‌ها مزه دار شوند.
خورش آماده است و باید آن را در دیس بکشید. توجه داشته باشید که هنگام کشیدن، بادمجان‌ها له نشوند. چند نکته:
در صورت تمایل 250 گرم غوره را سرخ کنید و پنج دقیقه مانده به سرو غذا، به خورش اضافه کنید.
با حرارت ملایم خورش را طبخ کنید و هنگام پختن گوشت، درب قابلمه را ببندید. پس از آنکه گوشت پخت، درب قابلمه را باز بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. بسته به سلیقه خود می‌توانید مقدار چاشنی خورش را کاهش یا افزایش دهید. خورش بادمجان را زیاد بهم نزنید، زیرا باعث له شدن گوشت و بادمجان می‌شود. توجه داشته باشید که پیاز باید طلایی شود، زیرا با گوشت نیز تفت داده می‌شود و اگر کاملا سرخ شود، هنگام تفت خوردن با گوشت می‌سوزد.
در مراحل پخت اگر آب خورش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. برای تزیین اطراف خورش می‌توانید، مقداری سیب زمینی را خلالی کرده و سرخ کنید و هنگام سرو اطراف خورش قرار دهید. همچنین می‌توانید از تعدادی گوجه کوچک سرخ شده نیز برای زیباتر شدن ظاهر خورش نیز استفاده کنید.
میزان رنگ دهی رب‌های گوجه با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از آنچه که ذکر شد، نیاز داشته باشید.
برای آنکه بادمجان هنگام سرخ شدن به روغن کمتری نیاز داشته باشد، پس از آنکه بادمجان‌ها را پوست گرفتید و بین آن‌ها را شکاف ایجاد کردید، نمک بزنید و چند ساعت به حال خود رها کنید. خورش باید کم آب باشد و جابیفتد، بنابراین کمی حوصله به خرج دهید تا از غذایی لذیذ و خوشمزه لذت ببرید.

تمام خورش‌ها همراه با چلو سرو می‌شوند. برای شش الی هشت نفر به حدود یک و نیم کیلوگرم برنج نیاز است. برای طبخ برنج آن را پاک کرده و در مقداری آب و نمک برای چند ساعت خیس کنید، سپس آن را دم نمایید. هنگام کشیدن چلو مقداری زعفران به دو کفگیر از آن اضافه کنید و پس از آنکه چلو را در ظرف کشید، سطح آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید.
غذا‌های سنتی ایرانی جزو بهترین گزینه‌ها برای میهمانی‌ها هستند، زیرا تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند و عطر و بوی دل انگیزی نیز دارند. در کنار خورش بادمجان می‌توانید از انواع ترشی مانند ترشی لیته ، سبزی خوردن یا سالاد شیرازی استفاده کنید تا طعم آن را دلپذیرتر کنند. این غذا سنتی است بنابراین حتی الامکان به جای استفاده از نوشابه، از دوغ که نوعی نوشیدنی سنتی است استفاده کنید. با این اقدام علاوه بر آنکه از مضرات نوشابه در امان خواهید بود، یک نوشیدنی متناسب با طعم غذا را سرو خواهید کرد.
آناهید اعظمی فر





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

آتشفشان خفته در دل سیستان و بلوچستان

بلعیده شدن سوسمار توسط یک مار

حکم هدیه‌ ارباب رجوع به کارمندان ادارات چیست؟

با طولانی ترین تونل های دنیا آشنا شوید

روستایی که در 4 فصل سال دیدن دارد

وقتی مرگ دست نگه می دارد!

قبل از سفر به باکو این ویدیو را ببینید

نجات کبوترها در باران سیل‌آسای حرم‌ مطهر رضوی

آشنایی با شاهکار معماری در حرم مطهر رضوی

سخن چین خائن است !

برای گشت و گذار بهاری در طبیعت خراسان رضوی کجا برویم؟

تصاویری زیبا از پرواز در غروب مالدیو

صوت/ تلاوت مجلسی سوره نصر با نوای کریم منصوری

شهرهای برتر دنیا برای عشاق کتاب

دانستنی‌های جالب از اقوام ایرانی و لباس‌های محلی

آشنایی با هنر نساجی ایرانی

پدر و همسرم از من راضی نبودند و وفات کردند چطور جبران کنم؟

آیین سنتی گلاب گیری، فرهنگی هزار ساله

نخستین قاتل‌سریالی قبرس معرفی شد!

با سرماخوردگی روحی مبارزه کنیم

بهترین زمان سفر به مشهد

شکار بچه مار توسط بچه تمساح

ویدیویی متفاوت از زیبایی های پایتخت سوئد

عاقبت خودنمایی احمقانه!

صوت/ چگونه آدم خوب‌ها خراب می‌شوند؟

ویژگی مدیران بزرگ را بشناسید

سونا در ارتفاع 2752 متری زمین

جاذبه‌های گردشگری شهر زیبای «وین» در اتریش

حکم دریافت هزینه بیشتر برای خرید کالا چیست؟

اشتباهات بسیار بد در محیط کار

طنز/ مجریان در‌سال ٩٨‏

وقتی یک ساده لوح میره دزدی!

برخورد وحشتناک اتوبوس با خودرو‌های پارک شده کنار خیابان

اینو باید میبردن آتش جنگل های کالیفرنیا رو خاموش کنه!

پدیده عجیب و خطرناک در ارتفاعات توچال تهران

طنز/ ظرفیت‌های مغفول مانده حمید ماهی صفت

زیبایی خیره کننده اورامانات کردستان را ببینید

مهارت‌های کلیدی برای پیشرفت در 10 سال آینده

خساست باورنکردنی میلیاردر انگلیسی!

بهترین ایرلاین‌ های جهان در سال 2019

چرا دعا گاهی مستجاب نمی‌شود؟

خلاقیت در طراحی آسانسور

غذا دادن به گیاهان گوشتخوار

شکار مار آناکوندا و تمساح توسط جگوار

گربه ای که برای جوجه اردک‌ها مادری می‌کنه!

جدیدترین مدل سلفی

ریسک عجیب ماهیگیر اسپانیایی برای صید

شهرک «یادآوری خاطرات» برای بیماران مبتلا به آلزایمر

گوناگون/ 8 قله مرتفع و آسان برای کوهنوردان تازه‌ کار!

به ناموس خلقت احترام بگذاریم!