آریا بانو

آخرين مطالب

علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی قبل از مصرف چیست؟ خانه داري

علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی قبل از مصرف چیست؟

  بزرگنمايي:

آریا بانو - روی قوطی کنسرو مواد غذایی نوشته شده است قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید. علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی احتمال فعالیت باکتری تولید کننده سم بوتولیسم است. مسمومیت بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی-عضلانی است که منجر به فلج شدن تقریبا کل بدن می‌شود.


سرویس علوم - بوتولیسم کشنده‌ترین سم جهان است! آیا می‌دانستید برای کشتن ده میلیون انسان فقط یک گرم سم موجود در کنسرو‌ مواد غذایی کافیست؟ کلستردیوم بوتولنیوم باکتری است که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در کنسرو کردن مواد غذایی می‌تواند وارد کنسرو شود و و اگر در شرایط مساعد قرار گیرد سم بوتولیسم تولید می‌کند. این همان سمی است که یک گرم ان قادر به کشتن ده میلیون انسان است. باکتری کلستردیوم بوتولنیوم اصلا در برابر حرارت نمی‌تواند دوام بیاورد و کنسرو مواد غدذایی برای نابودی کامل این باکتری، باید 20 دقیقه جوشانده شود. علت جوشاندن کنسرو همین است.
در ادامه به سوالات متداول میان مردم درباره برخی از کنسرو‌های پر مصرف مانند تن ماهی و کنسرو لوبیا پاسخ داده می‌شود:
حداکثر فاصله زمانی مجاز بین جوشاندن و خوردن کنسرو ماهی چقدر است؟
توصیه می‌شود که پس از این که کنسرو به مدت 20 دقیقه جوشانده شد، مصرف شود. اگر به هر دلیلی قادر به مصرف کامل آن نیستید، می‌توانید در محیط خارج یخچال (بین دمای 5 تا 65 درجه سانتی‌گراد) به مدت دو ساعت نگهداری کنید. اگر کنسرو را در یخچال داری کنید بین 24 الی 48 ساعت قابل استفاده است.

آیا کنسرو لوبیا را باید جوشاند؟
چون در تمامی کنسرو‌ها احتمال تولید سم بوتولیسم وجود دارد، باید تمامی کنسرو‌ها را قبل استفاده 20 دقیقه جوشاند.
باد کردن کنسرو قبل و بعد از جوشاندن نشانه چیست؟
اگر کنسرو بعد از جوشاندن متورم شود امری کاملا طبیعی است و استفاده از کنسرو منعی ندارد. اگر قبل از جوشاندن کنسرو متورم شده باشد نشان دهنده وجود میکروب و غیر قابل استفاده بودن کنسرو است.
مدت زمان نگهداری تن ماهی باز شده چقدر است؟
کنسرو ماهی همانند دیگر کنسرو‌های غذایی می‌تواند در خارج یخچال (5 تا 65 درجه سانتی‌گراد) به مدت دو ساعت و در داخل یخچال بین 24 تا 48 ساعت نکه داری کرد.
از کجا بفهمیم تن ماهی خراب است؟
برای تشخیص این موضوع پس از توجه به تاریخ انقضای تن ماهی بیست دقیقه ان را جوشانده اگر طعم، رنگ و بوی طبیعی نداشت آن را دور بریزید، چون قطعا خراب شده است.
قوطی تن ماهی باید کاملا سالم، بدون زنگ زدگی و نشتی باشد. اگر قوطی تن ماهی دارای نشتی یا زنگ زدگی باشد قطعا خراب است و اصلا از آن استفاده نکنید. اگر کنسرو ماهی در جا‌های تاریک و خشک مثل کابینت نگهداری شود دچار آسیب نخواهد شد، اما اگر در محیطی مثل یخچال نگهداری شود ممکن است به علت رطوبت داخل یخچال دچار زنگ زدگی شود و خراب و غیر قابل استفاده شود.
علائم مسمومیت با تن ماهی چیست؟
اکثر مسمویت‌هایی که به دلیل استفاده کنسرو است به دلیل وجود سم بوتولیسم است. اولین نشانه بیماری بوتولیسم صدای تو دماغی است. از نشانه‌های دیگر می‌توان به بروز مشکل در بلع و بینایی اشاره کرد. بوتولیسم یک بیماری فلج کننده و کشنده است. غیر از مسمومیت به خاطر بوتولیسم، مسمومیت‌های دیگری نیز وجود دارد که از نشانه‌های ان می‌توان به اسهال و استفراغ، اسهال خونی، درد در نواحی کلیه و شکم و بدن درد اشاره کرد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سوپ مرغ و برنج خامه ای

غذای ملل/ «پاستای پریماورا»؛ دورگه آمریکایی-ایتالیایی

طرز تهیه سالاد کدو حلوایی

غذای اصلی/ آموزش پخت خوراک زبان

غذای ملل/ مکزیکی ها چگونه املت درست می کنند؟

غذای اصلی/ دستور تهیه خوراک «چیز برگر»

آموزش تهیه کیک پنیری توت فرنگی

شیرینی ها/ طرز تهیه براونی کدو تنبل

طرز تهیه شیرینی فینگرفودی

غذای اصلی/ دستور تهیه خورشت همراه با مرغ و آلو سیاه

آموزش گلهای کچه ای

آموزش تهیه ساندویچ ایتالیایی

چگونه ادویه کاری خانگی درست کنیم؟

سوپ شیر؛ پیش غذایی که هرگز از مد نمی افتد

غذای ملل/ دستور تهیه بال مرغ به سبک ویتنامی

این غذای جدید و خوش آب و رنگ را حتما امتحان کنید

شیرینی ها/ دستور تهیه کرم کیک توت فرنگی

فوت آشپزی/ روش هایی برای افزایش کیفیت و ماندگاری خوراکی ها

غذای اصلی/ خورشتی برای عاشقان چغاله بادام

ناهار/ عطرخوش پستو در کنار لطافت خامه

معجزه و کاربرد روغن گل رز برای زیباتر شدن

رنگ‌های مناسب برای پوست تیره

شیرینی ها/ پای توت فرنگی و ریواس؛ بهاری ترین انتخاب هفته

آموزش تهیه قطاب چیپس پسته؛ جدید و کم هزینه

برای شیک پوش بودن در بارداری چه کنم؟

ایده هایی برای دخترانه شدن اتاق

طرز تهیه خاگینه مغزدار تبریزی

با این ترفندها خوشمزه ترین مرغ را بپزید

با گوجه فرنگی گل رز درست کنید

غذای ملل/ یک وعده غذای ایتالیایی ساده با دسر

سفره آرایی/ ایده هایی تزئین غذای کودک

صبحانه/ خلاقیتی جدید با تخم مرغ

دستور تهیه شربتی که با بیماری گوارشی مبارزه می کند

بهترین لباس هایی که در سفرهای بهاری باید به همراه داشته باشید

خوشمزه ترین و سالم ترین صبحانه ها برای کودکان

مربای هویج؛ همان خوشمزه همیشگی

خمیر ایتالیایی برای درست کردن عروسک

زیباترین سالادهای بهاری برای جشن ها و مهمانی ها

غذای اصلی/ خوراک مرغ را متنوع تر از همیشه بپزید

نوشیدنی ها/ آب سیب بخورید تا زیبا و جوان بمانید

تزئین جذاب یک مدل سالاد برای مهمانی و تولد

میز اردور/ لبو با سس ماست؛ خوش رنگ و اشتهاآور

نوشیدنی ها/ هات چاکلت؛ پیشنهاد شب های خنک بهاری

طرز تهیه خاگینه ماستی برای یک صبحانه یا عصرانه کامل

شام/ سالاد مرغ را به سبک آسیایی کامل و مغذی میل کنید

با «شوکوبیس» قلب کودکان را تسخیر کنید

میز اردور/ ژله توت فرنگی ژاپنی؛ شفاف و شیک

میز اردور/ کرم کافی میکس؛ دسر لاکچری

سوپ و آش/ آش هفت ترشی؛ غذای محبوب مازندرانی

دستور تهیه ساده ترین کوکی خانگی