آریا بانو

آخرين مطالب

علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی قبل از مصرف چیست؟ خانه داري

علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی قبل از مصرف چیست؟

  بزرگنمايي:

آریا بانو - روی قوطی کنسرو مواد غذایی نوشته شده است قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه آن را بجوشانید. علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی احتمال فعالیت باکتری تولید کننده سم بوتولیسم است. مسمومیت بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی-عضلانی است که منجر به فلج شدن تقریبا کل بدن می‌شود.


سرویس علوم - بوتولیسم کشنده‌ترین سم جهان است! آیا می‌دانستید برای کشتن ده میلیون انسان فقط یک گرم سم موجود در کنسرو‌ مواد غذایی کافیست؟ کلستردیوم بوتولنیوم باکتری است که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در کنسرو کردن مواد غذایی می‌تواند وارد کنسرو شود و و اگر در شرایط مساعد قرار گیرد سم بوتولیسم تولید می‌کند. این همان سمی است که یک گرم ان قادر به کشتن ده میلیون انسان است. باکتری کلستردیوم بوتولنیوم اصلا در برابر حرارت نمی‌تواند دوام بیاورد و کنسرو مواد غدذایی برای نابودی کامل این باکتری، باید 20 دقیقه جوشانده شود. علت جوشاندن کنسرو همین است.
در ادامه به سوالات متداول میان مردم درباره برخی از کنسرو‌های پر مصرف مانند تن ماهی و کنسرو لوبیا پاسخ داده می‌شود:
حداکثر فاصله زمانی مجاز بین جوشاندن و خوردن کنسرو ماهی چقدر است؟
توصیه می‌شود که پس از این که کنسرو به مدت 20 دقیقه جوشانده شد، مصرف شود. اگر به هر دلیلی قادر به مصرف کامل آن نیستید، می‌توانید در محیط خارج یخچال (بین دمای 5 تا 65 درجه سانتی‌گراد) به مدت دو ساعت نگهداری کنید. اگر کنسرو را در یخچال داری کنید بین 24 الی 48 ساعت قابل استفاده است.

آیا کنسرو لوبیا را باید جوشاند؟
چون در تمامی کنسرو‌ها احتمال تولید سم بوتولیسم وجود دارد، باید تمامی کنسرو‌ها را قبل استفاده 20 دقیقه جوشاند.
باد کردن کنسرو قبل و بعد از جوشاندن نشانه چیست؟
اگر کنسرو بعد از جوشاندن متورم شود امری کاملا طبیعی است و استفاده از کنسرو منعی ندارد. اگر قبل از جوشاندن کنسرو متورم شده باشد نشان دهنده وجود میکروب و غیر قابل استفاده بودن کنسرو است.
مدت زمان نگهداری تن ماهی باز شده چقدر است؟
کنسرو ماهی همانند دیگر کنسرو‌های غذایی می‌تواند در خارج یخچال (5 تا 65 درجه سانتی‌گراد) به مدت دو ساعت و در داخل یخچال بین 24 تا 48 ساعت نکه داری کرد.
از کجا بفهمیم تن ماهی خراب است؟
برای تشخیص این موضوع پس از توجه به تاریخ انقضای تن ماهی بیست دقیقه ان را جوشانده اگر طعم، رنگ و بوی طبیعی نداشت آن را دور بریزید، چون قطعا خراب شده است.
قوطی تن ماهی باید کاملا سالم، بدون زنگ زدگی و نشتی باشد. اگر قوطی تن ماهی دارای نشتی یا زنگ زدگی باشد قطعا خراب است و اصلا از آن استفاده نکنید. اگر کنسرو ماهی در جا‌های تاریک و خشک مثل کابینت نگهداری شود دچار آسیب نخواهد شد، اما اگر در محیطی مثل یخچال نگهداری شود ممکن است به علت رطوبت داخل یخچال دچار زنگ زدگی شود و خراب و غیر قابل استفاده شود.
علائم مسمومیت با تن ماهی چیست؟
اکثر مسمویت‌هایی که به دلیل استفاده کنسرو است به دلیل وجود سم بوتولیسم است. اولین نشانه بیماری بوتولیسم صدای تو دماغی است. از نشانه‌های دیگر می‌توان به بروز مشکل در بلع و بینایی اشاره کرد. بوتولیسم یک بیماری فلج کننده و کشنده است. غیر از مسمومیت به خاطر بوتولیسم، مسمومیت‌های دیگری نیز وجود دارد که از نشانه‌های ان می‌توان به اسهال و استفراغ، اسهال خونی، درد در نواحی کلیه و شکم و بدن درد اشاره کرد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرز تهیه خورش لوبیا ارومیه

ایده های خوشمزه برای روز ولنتاین

چند روش تهیه ماسک صورت شکلات

طرز تهیه رولت خامه ای مغزدار

طرز تهیه آرانچینی با سس تند

طرز تهیه قیمه ریزه

عواملی که سبب ریزش مو می شود/ شانه های مناسب برای مو

طراحی که استایل واقعی مردم را کشف می کند

طرز تهیه دسر سوفله شکلاتی

ترشی پوست لیموترش

آشنایی با خواص بامیه + نحوه مصرف بامیه

طرز تهیه سالاد سبز با سس فرانسوی

طرز تهیه ترشی شلغم

طرز تهیه پیتزا با نان ترتیلا

علت ور نیامدن و پف نکردن خمیر

ترفندهای پخت کیک و شیرینی

طرز تهیه گراتن کدو و سیب زمینی

رنگ هایی که روی سقف فضا را بزرگ تر نشان می دهند

طرز تهیه خوراک عدس و بادمجان

طرز تهیه پیتزا با نان ترتیلا

روش های استفاده از اسکراب شکر

طرز تهیه شارلوت ژله رولی

نان کشمشی

طرز تهیه کیک کرم کارامل

آشنایی با خواص نان سنگک

طرز تهیه فطایر پنیری غذایی عربی

طرز تهیه پیتزا اسفناج

خواص و مضرات آب پرتقال

طرز تهیه لازانیای مرغ و اسفناج

طرز تهیه فطایر پنیری

طرز تهیه ژله لیلیوم

طرز تهیه فینگرفود کاپ کیک پیتزا

طرز تهیه رنگینک قالبی

طرز تهیه مربا آناناس به روش دیگر

طرز تهیه سالاد آمریکایی

طرز تهیه ترشی مخلوط زیتون

طرز تهیه رول سوخاری مرغ و ژامبون

نکاتی برای پخت کباب برگ مجلسی

طرز تهیه شیرینی شکلات آلمانی بدون فر

طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی

طرز تهیه سوپ بروکلی و سیب زمینی

نکاتی که باید برای پخت برنج در آشپزی ایرانی رعایت کنید

طرز تهیه لوز زعفرانی

آشنایی با خواص و مضرات باقلا

طرز تهیه کیک سیب

پیراشکی ماهی

روش بافت پتوی زمستانی در یک ساعت

طرز تهیه دسر هزار و یک شب

مدهایی که باید در سال 2019 با آن ها خداحافظی کنیم

طرز تهیه کیک لبو