آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش قیمه با قارچ خانه داري

طرز تهیه خورش قیمه با قارچ

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خورش قیمه با قارچ غذایی گیاهی و مناسب برای افرادی است که از رژیم‌های غذایی بدون گوشت پیروی می‌کنند. با رعایت نکاتی مهم و اصولی در طبخ خورش قیمه با قارچ می‌توان غذایی خوشمزه و خوش عطر تهیه کرد.


سرویس آشپزی – خورشت قیمه یکی از خورشت‌های پرطرفدار در میان ایرانیان است که در تهیه آن از لپه، گوشت، پیاز و سیب زمینی استفاده می‌شود، ماده رنگ دهنده آن رب گوجه فرنگی و طعم دهنده‌ی اصلی آن لیمو عمانی است. افزودن ادویه‌هایی همچون دارچین، زعفران و گلاب عطر و بوی وسوسه انگیزی به این غذا می‌دهد که اغلب در اواخر پخت، به خورشت اضافه می‌شوند تا عطر آن‌ها حفظ شود. قیمه نثار و قیمه بادمجان دو نوع خورشت قیمه هستند که از نظر مواد و روش طبخ اندکی با خورشت قیمه معمولی تفاوت دارند. خورش قیمه با قارچ نیز یکی از انواع خورشت قیمه است که در آن به جای گوشت از قارچ استفاده می‌شود. این غذا کاملا گیاهی و مناسب افرادی است که از رژیم‌های غذایی خاصی پیروی می‌کنند.
طرز تهیه خورش قیمه با قارچ

مواد لازم
پیاز بزرگ 2 عدد
لپه 250 گرم
قارچ 300 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
عصاره گوشت 1 لیوان
سیب زمینی متوسط 2 عدد
دارچین 1 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم

نکته: مزیت اصلی لپه نسبت به سایر حبوبات این است که خیلی زود می‌پزد، همچنین بدون پوست بودن لپه از نفخ آن می‌کاهد؛ بنابراین نیازی به خیساندن ندارد، البته افرادی که حساس هستند می‌توانند لپه را خیس کنند، آب آن را دور بریزند و سپس در خورشت استفاده کنند.
دستور تهیه:
لپه را 3-2 ساعت در آب خیس کنید، سپس آب آن را دور بریزید. پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با 3-2 قاشق روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید، سپس لپه را به پیاز داغ باقیمانده در قابلمه اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید. نمک، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید. حدود 3-2 دقیقه رب را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس عصاره گوشت را اضافه کنید و پس از جوش آمدن، درب قابلمه را ببندید. حرارت را ملایم کرده و صبر کنید تا لپه بپزد. قارچ‌ها را پس از شستن، به صورت ورقه‌ای خرد کنید و با مقداری روغن روی حرارت متوسط رو به بالا تفت دهید تا آب آن‌ها کشیده شده و قارچ‌ها نرم شوند. سیب زمینی‌ها را شسته و به صورت خلالی خرد کنید. سیب زمینی خلالی را در مقداری آب و نمک خیس کنید، پس از 30 دقیقه سیب زمینی‌ها را در آبکش صاف کنید تا آب آن‌ها خارج شود و با دستمال نخی تمیزی خشک کنید. سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. پس از 1 ساعت، پیاز داغی که کنار گذاشته بودید به لپه اضافه کنید. قارچ تفت داده شده را 10 دقیقه پایان پخت به خورشت اضافه کنید و در انتهای پخت، دارچین، زعفران دم کرده و گلاب را به خورشت اضافه کنید. پس از اینکه خورشت کاملا پخت و جا افتاد، نیمی از سیب زمینی سرخ شده را در آن بریزید و بقیه را برای تزیین روی خورشت کنار بگذارید. خورش قیمه با قارچ را در ظرف سرو بکشید، روی آن را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و با برنج زعفرانی به همراه ترشی بادمجان ، ترشی سیر یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.

ذکر چند نکته مهم در طرز تهیه خورش قیمه با قارچ
مصرف قارچ برای افراد مبتلا به نقرس و اسید اوریک بالا مضر است و بهتر است از برنامه غذایی این افراد حذف شود. قارچ را روی حرارت نسبتا بالا تفت دهید تا آب نیندازد. بهترین روش طبخ قارچ که باعث حفظ بافت آن می‌شود، تفت دادن است. پس از تفت دادن قارچ دیگر زمان زیادی برای پختن آن لازم نیست و بهتر است در اواخر پخت، به خورشت اضافه شود. دارچین را در اواخر پخت اضافه کنید که رنگ خورشت تیره نشود. گلاب و زعفران را در اواخر پخت اضافه کنید تا عطر و بوی آن‌ها حفظ شود. افزودن پیاز داغ در پایان پخت به خورشت باعث بهبود عطر و طعم خورشت می‌شود. برای شستن قارچ، آن‌ها را یکی یکی بشویید و هرگز در آب خیس نکنید. خیس کردن قارچ در آب باعث نفوذ آب به بافت قارچ شده و موقع حرارت دیدن آب می‌اندازد. قارچ یک ماده غذایی باارزش است که وجود ترکیباتی، چون پورین و پریمیدین در آن برای افراد دچار سوختگی شدید و یا سرطان بسیار مفید است. به علاوه مصرف قارچ با مواد غذایی دیگری نظیر حبوبات، اسید‌های آمینه، ویتامین‌ها و مواد معدنی آن را تکمیل کرده، بنابراین می‌توان گفت، خورش قیمه با قارچ از نظر ارزش غذایی کامل است و بهتر است در برنامه غذایی هفتگی قرار گیرد.
فیروزه حدادی




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

نکاتی برای پخت مربا

طرز تهیه سالاد میوه های زمستانی

خواص و مضرات دانه کاج

طرز تهیه نان هندی

طرز تهیه دمنوش هل و دارچین و زعفران + خواص آن

طرز تهیه سیب زمینی مارپیچی

طرز تهیه کوکوی مرغ و قارچ، متفاوت و خوشمزه

چگونه موها را مدل شینیون گره ای درست کنیم؟

مدل‌های جذاب تزیین ساده انار شب یلدا

طرز تهیه چند نوع غذا با تخم مرغ

بافت پتو با کاموا؛ روش بافتن پتو با میل و دست

روش صحیح تا کردن کت و لباس‌های مجلسی

بهترین مارک حنا هندی چیست و چه کاربردی دارد؟

جدیدترین ایده ها برای تزیین آجیل شب یلدا

طرز تهیه عدس پلو با مرغ

20 مدل رژ لب دخترانه جدید و شیک

جدیدترین ایده های تزیین انار شب یلدا برای عروس

طرز تهیه چیز کیک موزی به 2 روش

مقایسه شیر بز با شیر گاو

طرز تهیه سوپ نخود مدیترانه ای

معرفی انواع مدل کاغذ دیواری سه بعدی

طرز تهیه تارت سیب، دسری خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه کرم شکلات

نکاتی برای استفاده از سیب زمینی

معرفی 5 رنگ رژ لب برای پوست روشن

طرز تهیه خورش آلو به 2 روش (با هویج و لپه)

طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مجلسی

مدل‌های جدید و جذاب دستمال سر پسرانه

ترکیب و نسبت سبزی کوکو سبزی خوشمزه چگونه است؟

بهترین رنگ رژ لب برای پوست سبزه چیست؟

طرز تهیه پولکی کنجدی در منزل

دکوراسیون آرایشگاه زنانه کوچک؛ چند قدم تا طراحی یک فضای شیک!

طرز تهیه نان خوشمزه هندی

طرز تهیه آش کدو حلوایی به 4 روش پرطرفدر

آشنایی با انواع پلیور زنانه + عکس

دکوراسیون سنتی خانه با کمک المان‌های سنتی

طرز تهیه ترشی میوه خشک

طرز تهیه پیراشکی مرغ و خمیر آن

مدل‌ های شیک بلوز زنانه مجلسی

نکاتی برای انتخاب رنگ رژ لب برای همه پوست‌ ها

آموزش درست کردن خمیر دندان خانگی

دکوراسیون داخلی با آینه کاری منزل

زیباترین مدل‌های نقش حنا عروس

طرز تهیه چلو گوشت ساده و خوشمزه بدون رب

طرز تهیه خورش قیمه با سویا

طرز تهیه حلیم خانگی خوشمزه و کشدار

انتخاب کت و شلوار مناسب برای مراسم عروسی

کاربردهای شگفت‌ انگیز خمیر دندان

همه چیز درباره انواع گل کاکتوس‌ و گیاهان برگ‌گوشتی

دکوراسیون سفید؛ ایده‌ها و ترفندها