آریا بانو

آخرين مطالب

استفاده از زالو در پزشکی؛ زالو در درمان چه بیماری‌هایی موثر است؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - استفاده از زالو در پزشکی در چند دهه گذشته رونق یافته است و ایالات متحده آمریکا بهره بردن از این موجود کوچک را در جهت مصارف پزشکی قانونی می‌داند. با استفاده از زالو می‌توانید به درمان بیماری‌های پوستی، عضلانی و حتی سرطان کمک کنید.


سرویس علوم - در حالی که جوامع مدرن امروزی در علم پزشکی به سمت طب سنتی و روش‌های بومی کشور‌های کهن دنیا مانند چین و مصر روی آورده‌اند و در حال تحقیق و گسترش آن هستند، امروزه در جهان سوم و مخصوصا ایران علم پزشکی عموما به سمت پزشکی نوین و استفاده از دارو‌های شیمیایی گرایش دارد و خیلی کم از طب سنتی استفاده می‌شود. در این جا می‌خواهیم در مورد یک روش طب سنتی یعنی زالو درمانی و استفاده از زالو در پزشکی بحث کنیم.
در حال حاضر کشور‌هایی مثل روسیه و چین در پرورش زالو در جهان پیش گام هستند و علاوه بر استفاده، آن را صادر می‌کنند و البته در کشور‌های غربی مثل آمریکا، کارخانه‌ها سعی در تولید دارو از بزاق زالو کرده که در این راه به موفقیت‌هایی نیز دست پیدا کرده اند. در طب سنتی ایران دانشمندانی همچون ابن سینا، رازی و جرجانی با استفاده از روش‌هایی که طی تحقیقات خود به دست آوردند، نکات و مطالب بسیار ارزشمندی را برای ما به جا گذاشته اند و ما امروزه از آ‌ن‌ها در استفاده از زالو برای درمان زخم‌های پوستی، دمل و ورم‌های چرکی، رفع مشکلات عصبی و عفونت‌ها استفاده می‌کنیم. در ادامه به فواید و مضرات زالو اشاره کرده امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
مهمترین موارد استفاده از زالو در پزشکی
در 24 ژوئن 2004 ایالات متحده آمریکا استفاده از زالو در پزشکی را قانونی اعلام کرد. از آن زمان به بعد استفاده از زالو در جهت درمان یا پیشگیری از عارضه‌ها و بیماری‌های زیر رونق یاقت:
مشکلات پوستی مانند جوش صورت بیماری‌های قلبی سرطان واریس هموروئید جراحی زیبای علایمی که از بیماری دیابت روی پوست مانند زخم‌هایی که روی دست پا ایجاد می‌شود فشار خون آرتروز تنگی عروق ورم و درد عضلانی درمان بیماری‌های گوش روماتیسم مفصلی درمان اختلال گردش خون
اطلاعات مفیدی درباره زالو
به طور کلی حدود 600 نوع زالو وجود دارد که تنها 50 نوع از این زالو‌ها از خون پستانداران تغذیه می‌کنند و از این 50 نوع فقط 15 نوع از آن‌ها در علم پزشکی کاربرد دارد. مشخصا منظور از زالو در اینجا زالو‌های طبی هستند که می‌توان آن‌ها را از نوار سبز زیتونی یا سبز لجنی (تصویر زیر) که در پشت آن‌هاست تشخیص داد. زالو‌هایی که سیاه رنگ یا زالو‌های سرمه‌ای و یا زالو‌هایی که اندازه آن‌ها از 12 سانتی‌متر بیشتر باشد که درشت محسوب می‌شوند اکثرا برای استفاده طبی خطرناک و نامناسب هستند.

زالو‌ها دارای سه آرواره و نیز دارای دندان‌های کوچیکی هستند، که این موضوع اولین بار توسط ابن سینا مطرح شده است. لزج، چسبنده و تک جنسیتی هستند که معمولا از لحاظ اندازه‌ای کوچک هستند و اندازه آن‌ها از 5 سانتی‌متر شروع می‌شود که بعد از تغذیه 15 میلی‌لیتر از خون طی 20 الی 25 دقیقه که ممکن است حتی تا 45 دقیقه نیز طول بکشد، اندازه آن‌ها می‌تواند تا 25 سانتی‌متر نیز برسد.
استفاده از زالو در پزشکی دو هزار و پانصد سال قبل در ایران، مصر، یونان و روم وجود داشته و رفته رفته به سمت اروپا نیز میل پیدا کرده است. از قرن نوزده استفاده از زالو پیشرفت به سزایی داشته و در تسکین درد‌هایی از جمله سردرد و نیز در تب، زخم‌های عفونی، آبسه، دمل، زخم‌های پوستی استفاده می‌شده است.
زالو چگونه می‌تواند به درمان بیماری‌ها کمک کند؟
برای استفاده از زالو، آن را روی عضو به صورت زنده قرار داده که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست با دندان‌های کوچک و سه آرواره‌ای خود پوست را به صورت خیلی ریز شکافته و شروع به مکیدن خون می‌کند. با این کار بزاق دهان زالو که خاوی هیرودین است وارد خون می‌شود که با داشتن پپتید‌ها و پروتئین‌ها جلوی لخته شدن خون را می‌گیرد. امروزه دانشمندان به خواص چشمگیر هیرودین بزاق زالو‌ها ایمان پیدا کرده اند. تحقیقات اخیر ثابت کرده است که این ماده در عمل جراحی آنژیوپلاستی قلب و به طور کلی می‌توان گفت در بیماری‌های کرونی قلب می‌تواند به طرز شگفت آوری موثر باشد و باعث شود خطرات احتمالی که در عمل‌های جراحی قلب و عروق وجود دارد به کمترین میزان خود برسد.
زخمی که زالو ایجاد می‌کند به صورت Y (تصویر زیر) است و پس از پایان یافتن کار آوری از آن روی پوست نمی‌ماند. از زالو می‌توان در هرجایی که از بدن که مشکل کردش خون دارد استفاده کرد.
بیشتر بدانید: روش پرورش زالو در منزل با سرمایه اندک
اصلی‌ترین بیماری‌هایی که زالو در درمان آن نقش به سزایی دارد
سرطان
بررسی بزاق زالو و بازدارنده‌های پلاکت خونی به خوبی نشان می‌دهد که استفاده از زالو برای درمان سرطان ریه بسیار مناسب و کارآمد است، هرچند که به هیچ وجه برای بیماران که به سرطان خون مبتلا هستند توصیه نمی‌شود. با آزمایش‌هایی که روی موش انجام شده این نتیجه گرفته شد که باعث جلوگیری از تشکیل تومور نیز می‌شود.
دیابت
در افرادی که دیابت دارند با رشد پیدا کردن بیماری باعث تاثیر بر رگ‌های خونی شده و خون به صورت کافی به اندام‌ها و بافت‌های بدن نمی‌رسد پس در اینجا با استفاده از زالو که تاثیر شگرفی در کمک به گردش خون دارد می‌شود به بیماران کمک کرد.
بیماری‌های قلبی
استفاده از زالو برای بیماران قلبی یک آنژیوی طبیعی است یعنی با استفاده از زالو برای این بیماران مشکلات عروقی و عوارض ان با که باعث گردش خون بهتر می‌شود می‌توان به این بیماران کمک کرد.
آیا زالو درمانی عوارضی دارد؟
استفاده از زالو در پزشکی اگر با رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد، هیچ منعی ندارد، چراکه زالو می‌تواند به عنوان یک ناقل برای انتقال بیماری‌های باکتریایی عمل کند. در برخی موارد افراد نسبت به زالو آلرژی نشان می‌دهند. در هر صورت بروز این موارد خطرناک نیست و روند بهبود آن به سرعت انجام می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/101326/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی