آریا بانو

آخرين مطالب

ترس از آمپول چیست؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ترس از آمپول (به انگلیسی: Trypanophobia) در میان اغلب کودکان و تعدادی از بزرگسالان نیز دیده می‌شود. هرچند متخصصان هنوز نمی‌توانند با قاطعیت دلیل ایجاد این ترس را توضیح دهند، اما این ترس در بعضی از افراد به اندازه‌ای شدید است که می‌تواند روند درمان آن‌ها در بعضی شرایط را مختل سازد.


سرویس روانشناسی – تریپانوفوبیا به معنی ترس شدید از روال‌های پزشکی است که شامل تزریقات یا آمپول‌های زیرپوستی می‌شود. طبیعی است که ترس از آمپول به ویژه در میان کودکان وجود دارد، چون آن‌ها به حس فرو رفتن اشیای تیز در پوست خود عادت نکرده اند. به مرور زمان و با رسیدن فرد به سنین بالاتر، تحمل فرد در برابر آمپول نیز به سادگی افزایش می‌یابد. اما کسانی هستند که حتی در سنین بزرگسالی هم از آمپول واهمه دارند. پس می‌شود گفت که این ترس می‌تواند به شدت سخت باشد.
عوامل ترس از آمپول در میان مردم چیست؟
پزشکان هنوز به پاسخ قاطعی درباره این موضوع نرسیده اند که چرا ترس در بعضی افراد به وجود می‌آید، در صورتی که بعضی دیگر از این پدیده دور هستند. اما می‌توانیم عوامل خاصی را که تاکنون درباره ایجاد این نوع از ترس کشف شده اند، به صورت زیر دسته بندی کنیم:
تجارب منفی زندگی و آسیب‌های قبلی که در مورد برخی از اشیا و موقعیت‌ها با فرد بزرگ شده اند. خویشاوندانی که ترس‌های خاصی دارند (که شاید بتوان آن را ژنتیکی یا رفتار‌های اکتسابی تلقی کرد). تغییرات مواد شیمیایی موجود در مغز ترس‌های دوران کودکی، که در سن 10 سالگی ظاهر می‌شوند. مزاج حساس، بازدارنده یا منفی فرد یادگیری اطلاعات یا تجارب منفی اما در مورد ترس از آمپول باید گفت که معمولاً جنبه‌های خاصی از آمپول‌ها موجب ایجاد ترس در فرد می‌شوند. این جنبه‌ها ممکن است شامل موارد زیر شوند:
ایجاد سرگیجه ضعیف یا شدید در اثر واکنش انعکاسی عصب دهم مغز در هنگام آمپول زدن خاطرات بد و اضطراب، از قبیل: خاطرات انجام ازریقات دردآور، که ممکن است در هنگام دیدن آمپول دوباره زنده شوند. ترس‌ها یا مالیخولیای مربوط به موارد پزشکی حساسیت به درد، که معمولاً ژنتیکی هستند و موجب ایجاد اضطراب فراوان، فشار خون یا نرخ ضربان قلب در طول اجرای روال‌های پزشکی شامل آمپول می‌شود. ترس از مهار که این ترس می‌تواند با ترس آمپول اشتباه گرفته شود، چون بسیاری از کسانی که به بخش تزریقات مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، افراد مهار شده‌ای هستند.
علائم ترس از آمپول کدامند؟

علائم ترس از آمپول می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد داشته باشد. این علائم می‌توانند به اندازه‌ای شدید باشند که فرد را ناتوان سازند. علائم هنگامی به وجود می‌آیند که شخص آمپول‌ها را می‌بیند یا گفته می‌شود که روال درمان پزشکی او شامل استفاده از آمپول نیز هست.
این علائم عبارتند از:
سرگیجه ضعف اضطراب بی خوابی وحشت زدگی ناگهانی فشار خون بالا ضربان قلب بالا احساس اعمال خشونت عاطفی یا جسمی پرهیز یا فرار از مراقبت پزشکی
روش تشخیص ترس از آمپول
ترس شدید از آمپول می‌تواند با قدرت پزشک برای درمان شما مرتبط باشد. پس درمان ترس اهمیت خاصی دارد. پزشک شما در مرحله نخست با انجام آزمایشات پزشکی از هر گونه بیماری جسمی جلوگیری می‌کند. پس از آن نیز ممکن است به شما توصیه کنند تا نزد متخصص مراقبت‌های سلامت ذهنی بروید. این متخصص هم پرسش‌هایی درباره سابقه سلامت ذهنی و جسمی شما به میان می‌آورد. آن‌ها همچنین از شما خواهند خواست تا علائم خود را توضیح دهید. تشخیص ترس از آمپول معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که ترس از آمپول در برهه‌ای از زندگی شما به وجود آمده باشد.
عوارض جانبی ترس از آمپول چیست؟
ترس از آمپول می‌تواند منجر به وقوع حوادث جانبی استرس زا شود. این حوادث می‌توانند هم شامل وحشت زدگی ناگهانی شوند و هم نه! همچنین احتمال اینکه موجب به تأخیر افتادن درمان پزشکی شود، وجود دارد. حضور در یک وضعیت مزمن شدید یا تجربه اورژانس پزشکی می‌تواند به شما آسیب برساند.
روش درمان ترس از آمپول

هدف از درمان ترس از آمپول عبارت است از تعیین عامل اصلی ترس شما از این وسیله پزشکی. بنابراین، احتمالاً روش درمان شما با روش درمان دیگران متفاوت خواهد بود. به اغلب افرادی که از آمپول ترس دارند توصیه می‌شود تا به عنوان بخشی از درمان خود به یک روان درمانگر مراجعه کنند. این هم می‌تواند شامل موارد زیر شود:
درمان رفتاری شناختی (CBT): این روش شامل جستجوی ترس شما از آمپول در جریان درمان احساس‌ها و یادگیری تکنیک‌های تعامل با آن می‌شود. درمانگر به شما کمک می‌کند تا روش‌های فکر کردن مختلف درباره‌ ترس‌ها و چگونگی تأثیر آن بر خود را یاد بگیرید. در پایان درمان شما باید با احساس اعتماد به نفس یا غلبه بر احساسات و افکار خود بیرون بیایید.
درمان به روش قرار دادن فرد در معرض ترس: این روش هم بر تغییر پاسخگویی ذهنی و جسمی شما به ترس از آمپول تمرکز می‌کند و از این لحاظ مشابه درمان رفتاری شناختی است. درمانگر شما را در معرض آمپول‌ها و افکار مرتبطی که به وسیله آن‌ها در ذهن شما فراخوانی می‌شود، قرار می‌دهد. برای مثال، درمانگر شاید ابتدا عکس‌هایی از انواع آمپول‌ها را به شما نشان دهد. سپس احتمالاً شما را در کنار یک آمپول قرار می‌دهند، از شما می‌خواهند آن را بردارید و سپس عمل تزریق آمپول را در ذهن خود مجسم کنید.
تجویز دارو: تجویز دارو زمانی مرحله ضرورت می‌رسد که فرد به اندازه‌ای استرس دارد که برای روان درمانی غیر قابل قبول است. دارو‌های اضطراب و آرام بخش می‌توانند بدن و مغز شما را به اندازه‌ای آرام کنند که علائم ترس در شما کاهش یابند. تجویز دارو، در صورتی که به کاهش استرس شما کمک کند، در جریان آزمایش خون یا واکسیناسیون نیز کاربرد دارد.
دورنمای ترس از آمپول
کلید مدیریت ترس از آمپول تعیین عوامل اصلی پیدایش آن است. وقتی که دلیل ترس خود از آمپول را کشف کردید، باید برنامه درمانی خود را به دقت انجام دهید. البته ممکن است هرگز بر ترس خود از آمپول فائق نشوید، اما دست کم روش زندگی با آن را یاد خواهید گرفت.
سامان کهنه پوشی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/101502/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دردسرهای حواس پرت

اگر کودک افسرده دارید بخوانید !

تو ،اونو بیشتر از من دوست داری!

تبعیض بین فرزندان روی اعصاب بچه هاراه میرود

کودکان نیز افسرده می شوند

​اعتماد به نفس کودک را با این جملات بالا ببرید

تبلت کودکان را باهوش میکند؟!

فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟

از چه سنی به کودکمان زبان و ریاضی یاد بدهیم؟

آموزش عشق و نفرت به بچه ها !

مزایا و معایب تک‌فرزندی !

هر لباسی را در حضور کودکان نپوشید

کدام بچه‌ها صاحب شغل می‌شوند؟

اوتیسم و راههای کاهش آن در کودکان

علت مکیدن انگشت در نوزادان

علل اختلالات یادگیری در کودکان چیست؟

اگر برای کودکم تبلت نخرم عقده ای می شود!

خوابگردی در کودکان

نوازش کودکان، هورمون استرس را کم می‌کند!

این کودکان در آینده دچار مشکلات جنسی می شوند

پرستار کودک را در این شرایط اخراج کنید !

چرا فرزندم لکنت زبان دارد؟

10 نکته برای افزایش اعتماد به نفس در دختران

چگونه کودکانی شوخ طبع پرورش دهیم !

چرا نباید فرزندانتان را با کودکان دیگر مقایسه کنید

چطور می توان از اضطراب کودکان پیشگیری کرد؟

کودک درون باید بیاید بیرون

چرا فرزندم خجالتی است؟

چند نکته اساسی درباره بازی با کودکان

چگونه هوش هیجانی کودکان را بالا ببریم؟

برای مقابله با پرخاش‌گری کودک چه می‌توان کرد ؟

آیا کودک، برای تنها ماندن، آماده است؟

تاثیرات مثبت و منفی انیمیشن ها روی کودکان

چرا وابستگی برخی بچه ها به اقوام بیشتر از پدر و مادرشان است؟

معایب و مزایای مهد رفتن بچه ها

آموزش الفبا قبل از دبستان درست است؟

شناسایی اختلالات یادگیری در کودکان

چرا نباید کودکان را با هم مقایسه کرد

نکاتی که بهتر است والدین از آنها آگاه باشند !

معجزه ای که موسیقی بر کودکان دارد

برای بچه دار شدن تا چه سنی فرصت داریم؟

حافظه کودک را چگونه تقویت کنیم؟

چگونه انضباط شخصی را به کودکان آموزش دهیم؟

وقتی یک فرشته کار بد می کند!

احساسات ناخوشایندی که کودک باید تجربه کند

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

چگونه با بچه‌هایمان دوست باشیم؟

در چه مواقعی باید کودکمان را پیش روانشناس ببریم؟

نابغه پروری را از چه سنی شروع کنیم؟!