آریا بانو

آخرين مطالب

از سوی بنیاد علم ایران صورت گرفت

ایجاد واحد مجزا برای ظرفیت‌سازی زنان در عرصه پژوهش اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - رئیس بنیاد علم ایران با تاکید بر اینکه حضور زنان در عرصه‌های مختلف علمی در کشورهای مختلف از سطوح متفاوتی برخوردار است، گفت: در ایران از سوی بنیاد علم ایران واحد مجزایی با تمرکز بر ظرفیت‌سازی برای زنان در عرصه پژوهش راه‌اندازی شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر ضرقام در نشست منطقه‌ای شورای جهانی پژوهش با بیان اینکه ارتباط میان ملت‌ها و نخبگان کشورهای جهان تاثیر شگرفی بر روی صلح و زیبایی جهان دارد، اظهار کرد: زمانی که چنین ارتباط‌ها و گردهمایی‌هایی حول موضوع‌های مهمی مانند علم، فناوری، نوآوری و خلاقیت باشد، این ارتباطات تاثیر زیادی دارد، چراکه این موضوعات ستون‌های اصلی رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی کشورهای جهان هستند و علم و فناوری سرمایه و میراث مشترک بشر به شمار می‌رود.
وی با تاکید بر اینکه این نشست‌ها دسترسی به تمام ملت‌ها به محصولات فکری را ممکن می‌سازد، خاطر نشان کرد: هسته کاری شورای جهانی پژوهش در تعامل و همکاری دانشمندان کشورهای مختلف است. این تلاش مشترک می‌تواند دستاوردهای ارزشمندی برای تمام کشورهای جهان داشته باشد. فکر و محصول معنوی را غنی کرده و درنهایت منجر به اثربخشی بیشتر خواهد شد.
ضرقام با تاکید بر اینکه تاثیر گران‌بهای دیگر این فضای کاری تعامل،‌ دوستی و ارتباط عاطفی میان کشورهاست، ادامه داد: شورای جهانی پژوهش هر سال در نشست‌های سالانه و منطقه‌ای خود معمولا دو موضوع را برای بحث و کاوش بیشتر به عنوان دستور کاری نشست‌ها معرفی می‌کند. خروجی‌های این نشست‌ها همیشه اهمیت ویژه‌ای برای دنیای پژوهش داشته است.
رئیس بنیاد علم ایران با اشاره به دو موضوع اصلی نشست‌های منطقه‌ای شورای جهانی پژوهش، یادآور شد: اثربخشی علمی، اقتصادی و اجتماعی پژوهش از جمله موضوعات این نشست است. در این حوزه کشورها به تناسب شرایط‌شان اثربخشی‌های متفاوتی از پژوهش دارند. برخی کشورها به دنبال ارتقای اثربخشی هستند، برخی در حال ساختارسازی برای اثربخشی هستند و برخی دیگر نیز در ابتدای راه هستند.
وی با بیان اینکه همه این کشورها به دنبال افزایش اثربخشی پژوهش هستند، دولت‌ها، بخش‌های خصوصی و مردم باید به دنبال عواملی باشند که منجر به تعادل بین عرضه و تقاضا می‌شود، اظهار کرد: افزایش در عرضه و تقاضا می‌تواند افزایش اثربخشی را به همراه داشته باشد و در این راه مسئولیت اصلی بر روی دولت‌ها است.
وی موضوع دوم این نشست‌ها را برابری و جایگاه زنان در پژوهش اعلام کرد و گفت: باور و اعتقاد اندیشمندان و صاحبنظران در دنیای کنونی به نقش توسعه علم، فناوری و نوآوری در رشد و توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی کشورها دو منفعت دارد که از یکسو زمینه‌ساز افزایش سرمایه‌گذاری و از سوی دیگر ایجاد شرایط بهتر برای برابری و ارتقای جایگاه زنان می‌شود.
به گفته وی محوری‌ترین و اساسی‌ترین عامل موفقیت در رشد و توسعه علم و فناوری نیروی انسانی است و زنان، بالقوه نیمی از ظرفیت‌های انسانی را در حوزه‌های مختلف به‌ویژه حوزه علم و فناوری تشکیل می‌دهد.
ضرقام با بیان اینکه نسبت مشارکت زنان در حوزه‌های مختلف کاری و برابری آنها با مردان در کشورها متاثر از عوامل متفاوتی است، افزود: برای ارتقای برابری و مشارکت زنان در حوزه‌های مختلف پیچیدن نسخه‌ای واحد بدون توجه به ویژگی‌های کشورها، هدف ارتقای برابری را تامین نمی‌کند.
رئیس بنیاد علم ایران تاکید کرد: بر این اساس شورای جهانی پژوهش باید اقدام به تدوین اصول در چارچوب‌های کلی کند و در صورت نیاز کشورها را در شناسایی موانع و عوامل سد راه برابری و ارتقای جایگاه زنان در پژوهش یاری کند.
به گفته وی این اصول و چارچوب‌های مدون و راهنمایی‌های شورا باید به شکلی جامع و با نگاهی همه جانبه به توسعه پژوهش و رسالت زنان در قبال آن باشد.
ضرقام در عین حال تاکید کرد: البته افزایش مشارکت زنان در بخشی نباید به کاهش نقش کلیدی آنها در بخش‌های دیگر که خود پایه و اساس رشد علمی آینده است، منجر شود. نقش زنان در مدیریت استعداد فرزندان، پرورش جسم و روان آنها و شکل‌دهی به شخصیت کودکان کلیدی است. بنابراین این نقش نباید تحت الشعاع ارتقای جایگاه در حوزه‌های دیگر قرار گیرد.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد تلاش برای رسیدن به برابری و ارتقای جایگاه زنان در پژوهش باید از همان مرحله‌های ابتدایی یعنی خانواده، مدرسه و دانشگاه مورد توجه باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به این ترتیب، برخلاف دیدگاه‌های سیاسی که شاید به طور مصنوعی به این برابری دست یابند و پایداری و دوامی نیز در آنها وجود نداشته باشد، برابری مطلوب به طور طبیعی و پایدار تامین خواهد شد.
ضرقام اظهار کرد: ما این راه را از مدارس و دانشگاه‌های خود آغاز کردیم. جمعیت زنان در مدارس و دانشگاه‌های ایران اکنون بیش از پیش شده است. فرهنگ و سنت‌ها و باورهای ملت نیز در این راه بی‌اثر است.
رئیس بنیاد علم ایران یادآور شد: بنابراین برای رسیدن به جایگاهی برابر تمرکز، هم باید روی فرهنگ‌سازی باشد و هم بر روی ظرفیت‌سازی. برای تسریع این روند صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد علم ایران) نیز از این هدف غافل نمانده و واحدی مجزا با تمرکز بر ظرفیت‌سازی برای زنان در عرصه پژوهش راه‌اندازی کرده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/103282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

درمان فراموشی و تقویت حافظه با این اقدامات

رابطه صمیمی با پدرتان از شما یک زن قوی می‌سازد

خودگویی منفی و تاثیرات آن

همکار عزیز لطفا نفرت انگیز نباشید!

استرس، پارکینسون را 2 برابر تشدید می کند

چرا لازم است گاهی با خودمان خلوت کنیم؟ از فواید شگفت انگیز تنهایی

اختلال بازی چیست ، علل و راه های درمان

راه مراقبت از ذهن در فصل سرما

خوابی بی نظیر را تجربه کنید

چرا غُر زدن حس خوبی دارد؟

چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم؟

بیماری های روانی از طریق والدین به جنین منتقل می شود؟

ابتلا به افسردگی، 8 دلیل پنهان دارد!

آیا برای مشاوره به روانشناسان مراجعه می کنید ؟

10 فرد سمی که باید هر چه سریع تر از خودتان دور کنید!!

چرا گاهی احساس بدبختی می‌کنیم؟

با دیدن این 7 نشانه به دوستی های خود پایان دهید

افسردگی پاییزی، با دلشوره و افسردگی پاییزی چه کنیم؟

اضطراب مانعی برای درمان شوره‌سر

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی‌ هستند؟/مشخصات افراد افسرده

اینقدر به خودتان فشار نیاورید!

با آلزایمری‌ها چگونه رفتار کنیم؟

چرا خانم‌ها روی ظاهرشان بیش از حد حساس‌اند

علت بدبینی برخی افراد چیست؟

روانشناسی رنگ آبی

مراقب اختلالات روانی نوجوانان باشید

مادر وسواسی ام قبول نمی کند که به شدت وسواس دارد!

نتایج نظرسنجی زنان شادتر هستند یا مردان ؟

نقش شبکه‌های مجازی در درمان افسردگی

هفت دلیل برای کسل بودن و کمبود انرژی شما

بهداشت روانی چیست؟

اگر شما هم دچار خودانتقادی مخرب هستید، بخوانید

دلایل اصلی پایین آمدن عزت نفس

پیامدهای سرنوشت‌باوری (تقدیرگرایی)

اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟

علائم کمبود اعتماد به نفس در خودتان را بشناسید

ارتباط هورمون استرس با عملکرد بد حافظه افراد مسن

مهربانی و صداقت: آیا می‌توان یکی را به‌تنهایی داشت؟

کمال گرایی تهدیدی برای سلامتی روانی

این رنگ ها تاثیر منفی روی احساسات تان می گذارند!!

خوره‌ای که مغزتان را می‌خورد

استرس های روانی باعث فشار خون و کهیر می شود

سلامت روانی نوجوانان دوجنسیتی در معرض خطر بیشتر

عکس پروفایل شما چه حقایقی را در مورد شخصیت تان بر ملا می کند؟

انواع روان درمانی و مشاوره + مزیت های مراجعه به روانشناس

ترس‌هایی که مانع پیشرفت می‌شوند

استرس، مغز را کوچک می‌کند

نشانه‌های هشدار دهنده تاثیر منفی تنهایی بر سلامت

شب بیداری علت شکست های عاطفی