آریا بانو

قرص مزالازین چیست و در چه مواردی تجویز می‌شود؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - قرص مزالازین (Mesalazine) از داروهای ضدالتهاب است که به منظور درمان برخی مشکلات گوارشی مثل کولیت روده مورد استفاده قرار می‌گیرد. تهوع، سردرد، استفراغ و اسهال برخی از عوارض مصرف مزالازین است.


سرویس سلامت - مشکلات گوارشی انواع مختلفی دارد و بسیاری افراد را درگیر کرده است. شاید به جرات بتوان گفت یکی از دلایل بروز چنین مشکلاتی داشتن تغذیه ناسالم است. با اصلاح شیوه تغذیه و مصرف مواد غذایی مفید می‌توان تا حد زیادی از بروز چنین مشکلات و بیماری‌هایی که درمان طولانی‌مدت هم دارند، پیشگیری کرد. یکی از مشکلات گوارشی بیماری "کولیت روده" است. این بیماری، یکی از بیماری‌های مزمن روده است که با ایجاد التهاب طولانی مدت در بخشی از سیستم گوارشی، باعث بروز دردهای فراوان شکمی در افراد می‌شود. متاسفانه هنوز درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است. اما با مصرف برخی از داروها می‌توان تا حد زیادی علائم آن را کاهش داده و شدت درد را کنترل کرد. قرص مزالازین یکی از داروهای تجویزی در این زمینه است که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.
قرص مزالازین چیست؟
مزالازین یک داروی ضدالتهاب است که برای درمان برخی مشکلات گوارشی نظیر کولیت، کرون ، اولسراتیو ، پروکتیتیس و پروکتوسیگموئیدیتیس تجویز می‌شود. علاوه بر قرص، این دارو به اشکال دیگری مانند شیاف هم وجود دارد.
نام‌های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام‌های تجاری
Biosacol, Asacol, Pentasa, Meclozineو mezatin
موارد مصرف رفع مشکلات گوارشی
عوارض سردرد ، درد شکمی، حالت تهوع و استفراغ ، اسهال ، نفخ شکم ، یبوست ، آکنه، ریزش مو، خارش، کهیر ، سوء هاضمه ، خستگی، افسردگی، اضطراب، تب و لرز، درد قفسه سینه
تداخل دارویی آنتی‌اسیدها، اس امپرازول، رابپرازول ، آزاتیوپرین ، تیوگوانین

مقدار و نحوه مصرف قرص مزالازین
میزان مصرف این دارو به نوع بیماری و ضعف یا شدت آن بستگی دارد و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان بیماری در بزرگسالان، مقدار 800 میلی‌گرم از دارو به صورت خوراکی و به تعداد 3 بار در روز ، مصرف می‌شود. متوسط طول درمان با این دارو، 3 الی 6 هفته است.

نکاتی که در رابطه با مصرف قرص مزالازین باید بدانید
این دارو در افراد با بیماری نارسایی کبد، با احتیاط فراوان باید تجویز شود. در صورتی که سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگ‌ها، به پزشک خود اطلاع دهید. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. دارو را طبق دستورالعملی که پزشک داده است، مصرف کنید. در صورتی که استفاده از یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید. چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این‌ها نشانه‌های حساسیت شما به این داروست. طی درمان با داروی مزالازین، بررسی عملکرد دوره‌ای کلیه‌ها لازم است. به بیمار توصیه نمایید دارو را به طور کامل و بدون خرد نمودن، میل نماید. مصرف دارو برای کودکان و برای بچه‌‌های زیر 15 سال مجاز نیست . در صورت باردار بودن، درباره مصرف یا عدم مصرف قرص مزالازین، با پزشک مشورت کنید. استفاده از این دارو در دوران شیردهی، توصیه نمی‌شود. چنانچه علائمی از بهبودی مشاهده نکردید، از قطع خودسرانه دارو پرهیز کنید. زیرا سریعا ممکن است موجب عود بیماری شود. اگر نسبت به آسپرین حساسیت دارید، قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را آگاه سازید. توصیه می‌شود دارو را قبل از صرف غذا و یا هنگام خواب و با آب فراوان مصرف کرد.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این‌باره دارید، تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت "ارسال نظر" با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
صفورا دادخواه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/105256/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 جمله ویرانگر که نباید به کودکان گفت!!

اگر فرزندتان خجالت می کشد، بخوانید!

نترس، کنارت هستم

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی