آریا بانو

آخرين مطالب

اسفناج خام یا پخته؛ ارزش غذایی کدامیک بیشتر است؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - اسفناج خام یا پخته؟ کدام را مصرف کنیم؟ نحوه مصرف شما ارتباط تنگاتنگی با خواص مورد انتظار شما از اسفناج دارد، با اینکه ممکن است بسته به سلیقه غذایی‌تان طعم اسفناج را تنها در یکی از حالات گفته شده دوست داشته باشید.


سرویس سلامت - برای اسفناج خواص بسیاری شناخته‌اند. ولی حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که این ارزش غذایی در حالت خام اسفناج قابل دریافت هستند یا پخته‌اش؟ برای دانستن پاسخ این سوال بیایید ابتدا با ارزش غذایی اسفناج در هر دو روش مصرف آشنا شویم و سپس به بررسی خواص اسفناج در هر حالت بپردازیم.
ارزش غذایی اسفناج خام و پخته
ارزش غذایی اسفناج خام
شما در این جدول می‌توانید ارزش غذایی اسفناج خام را مشاهده کنید:

ماده غذایی ارزش غذایی درصد مصرف مجاز روزانه
انرژی 23 کیلوکالری1
کربوهیدرات3.63 گرم3
پروتئین 2.86 گرم5
چربی کل 0.39 گرم1.5
کلسترول 0 میلی‌گرم0
فیبر خوراکی2.2 گرم6
نیاسین0.724 میلی‌گرم4.5
پیریدوکسین 0.195 میلی‌گرم15
ریبوفلاوین 0.189 میلی‌گرم 14.5
تیامین 0.078 میلی‌گرم6.5
ویتامین سی 28.1 میلی‌گرم47
ویتامین آ 9377 یکای بین‌المللی312
ویتامین کا
482.9 میکروگرم402
ویتامین ایی
2.03 میلی‌گرم13.5
سدیم
79 میلی‌گرم5
پتاسیم
558 میلی‌گرم12
کلسیم
99 میلی‌گرم10
مس
0.130 میلی‌گرم14
آهن
2.71 میلی‌گرم34
منیزیم
79 میلی‌گرم20
منگنز
0.897 میلی‌گرم39
روی
0.53 میلی‌گرم5
کاروتن-β (بتا)
5626 میکروگرم-
زآگزانتین
12198 میکروگرم-

ارزش غذایی اسفناج پخته
در جدول زیر هم ارزش غذایی یک پیمانه اسفناج پخته شده معادل 180 گرم آورده شده است:
ماده غذایی ارزش غذایی درصد تامین روزانه
ویتامین کا888.48 mcg 987
ویتامین آ943.29 mcg RAE 105
منگنز1.68 میلی‌گرم84
فولیک اسید262.80 میلی‌گرم66
منیزیم156.60 میلی‌گرم39
آهن6.43 میلی‌گرم36
مس0.31 میلی‌گرم34
ویتامین ب20.42 میلی‌گرم32
ویتامین ب60.44 میلی‌گرم26
ویتامین ای3.77 میلی‌گرم (ATE)25
کلسیم244.80 میلی‌گرم24
پتاسیم838.80 میلی‌گرم24
ویتامین سی17.64 میلی‌گرم24
فیبر4.32 گرم17
فسفر100.80 میلی‌گرم14
ویتامین ب10.17 میلی‌گرم14
روی1.37 میلی‌گرم12
پروتئین5.35 گرم11
کولین35.46 میلی‌گرم8
روغن امگا30.17 گرم7
ویتامین ب30.88 میلی‌گرم6
اسید پانتوتنیک0.26 میلی‌گرم5
سلنیوم2.70 mcg 5

اسفناج خام یا پخته مصرف کنیم؟

پاسخ این سوال بسته به خواصی که می‌خواهید از اسفناج دریافت کنید متفاوت است:
در کل پختن سبزی‌ها می‌تواند آنتی‌اکسیدان موجود در آن‌ها را بالا ببرد. چون گرم کردن سبزیجات باعث می‌شود دیوار سلول‌های آن‌ها شکسته شود و به آزاد کردن آنتی‌اکسیدان آن‌ها کمک می‌کند؛ بنابراین برای مقابله با بیماری‌های قلب و ریه مصرف اسفناج پخته بهتر است. اسفناج پخته همچنین ماده‌ای به نام لوتئین دارد که از بیماری آب مروارید و انحطاط ماکولا جلوگیری می‌کند. اسفناج باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود. چه پخته باشد چه خام! ولی پخته‌اش مقوی‌تر است. ویتامین کا موجود در اسفناج (تقریباً %200 از ارزش روزانه در یک فنجان اسفناج تازه و بیش از %1000 از ارزش غذایی روزانه در یک فنجان اسفناج بخارپزشده) در سلامت استخوان‌ها اهمیت بسیاری دارد. ویتامین K1، استئوکلسین را فعال می‌سازد که اصلی‌ترین پروتئین غیر کلاژنی در استخوان‌هاست. استئوکلسین، مولکول‌های کلسیم را در داخل استخوان‌ها محکم می‌کند. به همین خاطر بدون ویتامین K1 کافی، سطح استئوکلسین در بدن به مقدار لازم نخواهد بود و تامین موادمعدنی مورد نیاز بدن ناقص می‌شود.

یک نکته دیگر این است که سبزیجاتی مانند اسفناج و چغندر از کلسیم بالایی برخوردار هستند، اما وجود سطح بیشتری از ترکیبی به نام اسید اگزالیک موجود در آن‌ها باعث کاهش جذب کلسیم می‌شود. پختن این سبزیجات باعث آزادسازی کلسیم گرفتار شده در اسید اگزالیک می‌شود و جذب کلسیم را افزایش می‌دهد. برای مثال سه لیوان اسفناج خام دارای 90 میلی‌گرم کلسیم است درحالی که تنها یک لیوان اسفناج پخته سه برابر کلسیم موجود در سه لیوان خام آن را دارد یعنی 259 میلی‌گرم. پختن اسفناج همچنین منیزیم و آهن موجود در آن را بالا می‌برد. بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت اسفناج به 3 روش

به هر حال فراموش نکنید که جوشاندن سبزیجات باعث از دست رفتن ویتامین‌های محلول در آب می‌شود؛ بنابراین وقتی اسفناج را می‌پزید به اندازه سالاد اسفناج خام ویتامین و فولات دریافت نمی‌کنید. پس اگر دنبال دریافت ویتامین‌های محلول در آب و فولات هستید باید اسفناج را به صورت خام مصرف کنید. شما می‌توانید برای دریافت خواص بیشتری از اسفناج خام آن را با پرتقال یا برش‌های گریپ‌فروت که سرشار از ویتامین ث هستند مصرف کنید.
پس برای دریافت مواد معدنی مخصوص، بهتر است که اسفناج را به صورت پخته بخورید.
اما چه پختنی؟ شما باید بدانید که آب دشمن سبزیجات است. آب جوش باعث حل نشدن مقدار قابل ملاحظه‌ای از مواد مغذی می‌شود. ویتامین سی و ویتامین ب 1 در آب شناور می‌مانند و ممکن است که شسته شوند؛ بنابراین بخارپز کردن اسفناج خیلی عاقلانه‌تر از آب‌پز کردن آن است. روش‌های خشک پختن مانند کباب کردن و یا پخت در میکروویو هم به مراتب بهتر از آب‌پز کردن آن است.
آیا شما هم از طرفداران اسفناج هستید؟ بیشتر آن را به چه شکل مصرف می‌کنید؟ اصلا هدف‌تان از مصرف اسفناج دریافت کدام‌یک از مواد غذایی است؟ شما می‌توانید تجربیات و سوالات خود را در بخش نظرات سایت ستاره با ما در میان بگذارید.
پریسا رودحله

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/105294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند

آتشفشان‌های خشن، قمر مشتری را برای میلیاردها سال شکسته اند

چین برای ارسال 3 فضانورد به مدار آماده می‌شود

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

شهاب زاهدی علیه تیمی که استقلال دوست ندارد!

بایرن تماسی با زیزو نداشته است

کارشناس فوتسال: ایران شخصیت قهرمانی را به نمایش گذاشت

تاکتیک‌هایی که دیگر هیچ کس از آن‌ها استفاده نمی‌کند

مدیرعامل ملوان: سکوت می‌کنم تا آقایان سر ما را ببرند

بیشتر شدن شانس الاتحاد برای انتقال محمد صلاح

آذرپیرا و سرشاخ با غول‌های کشتی مطرح جهان

مهدی طارمی شاهزاده شد!

بنسو سورال: بعد از «مست عشق» هر نقشی را قبول نمی‌کنم

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

مدل مانتو شیک و مزونی بهاره کیان افشار با طرح بته جقه خاص و بی نظیر / خانم بازیگر از حلقه ازدواجش رونمایی کرد

زمان دقیق اعمال و میزان افزایش حقوق 1403 بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد

تغییر چهره دیدنی مریم اوزرلی بازیگر نقش «خرم سلطان» بعد از 12 سال در آلمان که پربازدید شد

آهنگ جدید/ علی زندوکیلی از «خط پایان» خواند

رونمایی از موزیک ویدئوی سریال «افعی تهران» با صدای رضا یزدانی

امدادرسانی به بیش از 25 هزار نفر در سیل و آبگرفتگی 9 استان

پیش‌بینی هواشناسی؛ روز دوشنبه سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود

انتخاب رشته‌ آزمون دوره دکتری سال 1403 از امروز

حکمت/ راهکاری برای انجام کارهای سخت

خوشمزه ترین کتلت مامان پز

کووید باعث تحریک آسم در کودکان نمی شود

خطای شناختی در اعتماد به اتفاق‌های تازه

آقای مدیر پرسپولیس! فقط لایک نبود

سلیمان‌زاده: با نویدکیا تاکتیکی و ذهنی رشد کردیم

خداحافظی کوه عضله آمریکایی پیش از رسیدن به اسنایدر

تصمیم انتحاری ویسی بعد از شکست تلخ

اعلام آتش‌بس گوندوغان پیش از ال‌کلاسیکو

فاطمه مجلل به فینال روئینگ قهرمانی آسیا راه یافت

دختر قایقران ایران سهمیه المپیک نگرفت

وقتی کارگردان مشهور قلیان چاق می‌کرد

لباس عروسی لاکچری بر تن خانم بازیگر

اولین سالگرد ازدواج ساده و خلوت آرین بهاری خواننده پازل بند و همسرش / خوشبخت باشید

پیرزن 81 ساله بعد از 60 سال به اولین عشق خود بله گفت / دود از کنده بلند میشه

تغییر چهره عسل امیرپور همسر سام درخشانی 9 سال بعد از ازدواجش / چقدر ساده و مهربون

رونمایی از استایل دامادی احمد مهرانفر ارسطو سریال پایتخت در ششمین سالروز ازدواجشان

علائم هشداردهنده حمله قلبی

به یاد مرتضی پاشایی، در کنسرت «محسن ابراهیم زاده»

درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود

اجرای آزمایشی طرح متمرکز سازی چاپ و صدور شناسنامه در 5 استان

حذف کامل کروکی‌های کاغذی تا پایان خرداد ماه

تفال/ تاب بنفشه می دهد طره مشک سای تو

تقویم تاریخ/ درگذشت "ملک‏ الشعراء بهار" ادیب و سیاستمدار

این دستور پخت مرغ زعفرانی را از دست ندهید

3 روغن طبیعی که به تسریع رشد مو کمک می‌کند