آریا بانو

تعارض «برابری اشتغال» زنان با موضوع نفقه چگونه تبیین می‌شود/خانم ابتکار دنبال چه هدفی هستید؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک فعال حوزه زنان خطاب به معاون زنان ریاست جمهوری:
یک فعال حوزه زنان گفت باید پرسید آیا ابتکار و همفکرانش با مطرح کردن بحث «برابری اشتغال» به دنبال این هستند که تامین نیمی از مخارج زندگی برعهده زنان گذاشته شود و قصد دارند در این زمینه قانون تصویب کنند؟
گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دومین نشست از سلسله نشست‌های فقه پژوهی با عنوان «چالش‌های حقوق زنان در فقه»، با اشاره به اینکه در دنیای امروز موضوع حضور و مشارکت زنان در جامعه مسأله حل شده‌ای نیست و دنیا سال‌ها است که روی برابری تأکید می‌کند و برای آن برنامه‌ریزی کرده است، گفت: زنان باید به شکل برابر در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حضور پیدا کنند و همانطور که جهان به این سمت پیش رفته است، ما هم در جمهوری اسلامی ایران باید فرصت برابر برای زنان در بحث اشتغال فراهم کنیم.
وی ادامه داد: زنی که نیاز به فعالیت اقتصادی دارد، باید فرصت برابر در اختیار داشته باشد و نباید به خاطر زن بودن این فرصت را در از دست بدهد، گرچه طیفی دقیقا در مقابل این تفکر، می‌گویند در سیاستگذاری نباید به زنان فرصت برابر دهید. برای اینکه مرد مسئولیت نفقه دارد و نان آور خانواده است و اگر شما مبتنی بر فقه برنامه ریزی و سیاستگذاری می‌کنید، اولین فرصت‌ها را باید در اختیار مردان قرار دهید.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری یادآور شد: امروز دنیا می گوید فرصت‌ها باید برابر باشد و ما هم با استنباط و درکی که از همان مبانی فقهی داریم معتقدیم زنی که به هر دلیلی، مثل فوت شدن همسر و یا طلاق و یا عدم ازدواج، نیاز به درآمد دارد، حق دارند به منابع و فرصت های شغلی دسترسی داشته باشند و در این زمینه ها نمی توانیم تبعیض قائل شویم. به هر حال این بحث‌ها در دنیا بوده ولی عملا نگاه زنان به بحث‌های خانوادگی و مسئولیت‌های آنها در خانواده به شکلی بوده که خیلی وقت‌ها خانم‌ها انتخاب می‌کنند که مسئولیت‌های خانوادگی را هم حفظ کنند؛ چون برای آن کار و مسئولیت هم اهمیت قائل هستند.
فرشته ولی مراد جامعه شناس و فعال حوزه زنان در گفت و گو با خبرنگار گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس با اشاره به موضع معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص برقراری فرصت برابر اشتغال برای زنان دارای شرایط خاص که در این جلسه به توضیح آن پرداخته است، گفت: آیا خانم ابتکار و کسانی که از برابری اشتغال صحبت می کنند هدفشان این است که در نهایت بگویند نیمی از مخارج زندگی برعهده زنان است؟ و در نهایت به دنبال این هستند که قانون مصوب کنند که نیمی از مخارج به عهده زنان باشد؟
وی افزود: ابتکار در توضیح فرصت برابر اشتغال از برخی اقشار زنان نام برده و گفته است زنان مطلقه، بیوه و دختران مجردی که هزینه‌های زندگی بر عهده خودشان است باید از این فرصت برابر برخوردار شوند.
این فعال حوزه زنان با تاکید بر اینکه برای زنان مطلقه بیوه سرپرست خانوار و دخترانی که مخارج زندگی بر عهده خودشان است نه فرصت برابر اشتغال که اولویت ویژه و اول است بالاتر از فرصت برابر که وظیفه دولت است و اگر اشتغال نداشته باشند به شرایط آسیب‌زا می‌افتند اظهار داشت: نمی‌شود با توضیح افراد خاص بدون توجه به قانون موجود وظیفه نفقه مردان را ندید گرفت، قشری از زنان به طور قطع به شغل احتیاج دارند و بر دولت لازم و واجب است که برای این اشتغال این زنان اولویت تعیین کند نه حق برابر.
وی ادامه داد: اما مساله اینجاست که این شرایط را نمی توان به همه زنان تعمیم داد، هرچند باید فرصت اشتغال برای همه وجود داشته باشد اما صحبت کردن از امکانات و اشتغال برابر با موضوع تامین نفقه زندگی مشترک از سوی مرد هم خوانی ندارد.
ولی مراد خطاب به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: شما باید به صورت مشخص پاسخ دهید که برای تعارض مساله برابری اشتغال و تامین نفقه چه استدلالی دارید؟
این فعال حوزه زنان ابراز داشت: کسانیکه از فرصت اشغال برابر صحبت می‌کنند باید بگویند که آیا می‌خواند نصف مخارج زندگی را بر دوش زنان قرار دهند؟
وی با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی حاضر کشور بسیاری از زنان در تامین مخارج خانه به مردان کمک می‌کنند گفت: اما زن به انتخاب و اختیار خود در مخارج زندگی به قدر توان و وسع و خواستش کمک است و اجبار قانونی نیست.
ولی مراد خاطرنشان کرد: بر اساس قانون اگر مرد نفقه زن را نپردازد، می تواند شکایت کند و نفقه اش را بخواهد با این قانون فرصت اشتغال برابر چه پاسخی برای تعهد مردان برای پرداخت نفقه چیست؟ این سوال با ضرورت ایجاد فرصت اشتغال برای همه که وظیفه دولت است مغلطه نشود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از "بکن نکن‌" به کودک بپرهیزید !

نقش بازی در رشد شخصیت کودک

کودکان موفق چه چیزی لازم دارند؟

بچه‌هایی که بچگی نمی‌کنند!

بررسی خصوصیت های اخلاقی نوزادان

5 علامت اعتیاد به اینترنت

اگر همیشه با کودک خود جنگ و دعوا دارید !

ترس از مدرسه را در کودکانمان از بین ببریم

مشت‌زنی در کودکان

نحوه برخورد معلمان با کلاس اولی ها

دلشوره های کلاس اولی ها

نکات اساسی پیش از ورود به دبستان

چه کنم فرزندم کتاب بخواند؟

بازگشت به مدرسه

راههای تقویت حافظه دانش آموزان

علل ترس کودکان از مدرسه و راه حل آن

بازی های رایانه ای، خوب یا بد!؟

فرشته‌های آزار دیده!

کودک من آزار جنسی دیده است؟

اگر کودک شما کابوس می بیند !

آموزش به بچه ها در مورد غریبه ها

بچه ها در هنگام طلاق چی لازم دارند؟

جو فراست برای خواباندن بچه ها راه‌حل ارائه می‌دهد !

اثر منفی رسانه های جدید بر کودکان

قوانین راهنمایی و رانندگی زندگی کودکان

با بچه های وابسته چطونه رفتار کنیم؟

آموزش زبان انگلیسی به این کودک اشتباه است

رابطه تاثیر گذار میان رفتار والدین و مغز کودک

بلایی که فیلم های مستهجن بر سر نوجوانان می آورند

تاثیر بد تنش‌های والدین بر روی کودکان

گفتنی‌هایی از خانه تا مدرسه

اگر کودک از انجام تکالیف مدرسه اجتناب می‌کند !

دختری با اطاق مرتب

بازی‌های مناسب کودکان پنج و شش ساله

آموزش برخورد مۆدبانه به کودک

با فرزندتان خوش بگذرانید !

یک درمان دم‌دستی برای کوچولوها

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا

چه نوع کتابی مناسب کودک ما است؟

ارتقاء هوش هیجانی برای پرورش کودک موفق

بازی چگونه رشد کودکان شما را افزایش می‌دهد !

کودکی که به دیگران وابسته است !

اجازه ندهید کودک تان این برنامه ها را ببیند

علت فحش دادن(بدزبانی) در کودکان و راه حلهای پیشنهادی

جو فراست و خودخواهی

آموختن درسهای پول تو جیبی فرزندان