آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه پولکی اصفهان + میزان کالری و ارزش غذایی خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - پولکی اصفهان یکی از معروف‌ترین سوغات‌های ثبت شده اصفهان در فهرست ملی میراث معنوی کشور است که به جای قند در کنار چای مصرف می‌شود. میزان کالری و شیرینی پولکی نسبت به قند کمتر است و در صورتی که به مقدار کم مصرف شود، ارزش غذایی مفیدی خواهد داشت.


سرویس آشپزی – پولکی نوعی آب نبات شبیه پول کوچک یا سکه است که با آب و شکر درست می‌شود. یکی از مزایای این محصول نسبت به قند، شیرینی کمتر آن است، بنابراین برای تضمین سلامت جسمی گزینه مناسب‌تری خواهد بود. امروزه پولکی اصفهان در طعم‌های متنوعی درست می‌شود و همین موضوع باعث شده مورد توجه سلایق مختلف قرار گیرد. پولکی زنجبیلی ، زعفرانی، نارگیلی، لیمویی، نعنایی و ... انواع پولکی اصفهان هستند که در هر یک از نوعی طعم دهنده مخصوص استفاده می‌شود.
میزان کالری و ارزش غذایی
چای را می‌توانید به جای قند با پولکی صرف کنید. پولکی دارای کلسترول، چربی اشباع و سدیم بسیار کمی بوده و شیرینی آن نسبت به قند کمتر است، ولی طعم مطلوب آن ممکن است باعث تشویق شما به استفاده بیشتر آن شود. در هر حال 100 گرم پولکی 313 کالری دارد و ارزش غذایی آن در جدول زیر ارائه شده است:

ارزش غذایی 100 گرم پولکی
چربی کل 1.7 گرم
کلسترول 0 گرم
کربوهیدرات 75.7 گرم
سدیم 2 میلی گرم
قند 74.7 گرم
پروتئین 0.6 گرم

طرز تهیه پولکی اصفهان
مواد لازم
شکر 1+1/3 پیمانه
آب 1/2 پیمانه
سرکه سفید 8-9 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده 1/4 قاشق چایخوری
کنجد 1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:
1/4 قاشق چایخوری زعفران سائیده را در 3-2 قاشق غذاخوری آب جوش ریخته و دم بگذارید. آب را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس شکر، سرکه و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، شکر در آب حل شود. حین حرارت دادن، به هیچ وجه مخلوط آب و شکر را با قاشق هم نزنید، بلکه دسته شیرجوش را گرفته و به صورت دورانی بچرخانید تا شکر در آب حل شود. اجازه دهید مخلوط آب و شکر 20-15 دقیقه بجوشد تا قوام آید، سپس کنجد را به آن اضافه کنید و ظرف را بچرخانید تا کنجد در آن پخش شود. اجازه دهید مواد 5 دقیقه دیگر بجوشند تا به رنگ کاراملی درآیند. مقداری آب یخ، کنار دست خود قرار دهید و کمی از مایه پولکی را در آن بریزید، سپس با دندان تست کنید. اگر مایه پولکی ترد و شکننده بود، آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود، ولی اگر به دندان بچسبد باید حرارت بیشتری ببیند تا آماده شود. کف یک سینی را با فویل بپوشانید و پس از آماده شدن مایه پولکی، آن را به صورت داغ و با قاشق، به صورت سکه‌های کوچک روی فویل بریزید. اگر مایه پولکی به غلظت مناسب رسیده باشد، هنگام ریختن روی فویل پخش نمی‌شود؛ اگر مایه روی فویل روان شد، دوباره روی حرارت قرار دهید تا غلیظتر شود. پس از اینکه پولکی‌ها کاملا سرد شدند، آن‌ها را از روی فویل جدا کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه پولکی اصفهان
مراقب باشید مایه پولکی بیش از حد حرارت نبیند، حرارت زیاد باعث ایجاد طعم سوختگی و تلخ در پولکی می‌شود. سرکه مورد استفاده برای تهیه پولکی باید سرکه سفید باشد. اگر پولکی به اندازه کافی حرارت نبیند، ترد و شکننده نمی‌شود. اجازه دهید پولکی کاملا سرد شود، سپس از روی فویل جدا کرده و در ظرف دردار قرار دهید. اگر پولکی‌ها کاملا سرد نشده باشند پس از قرار گرفتن در ظرف، به هم می‌چسبند. افزودن سرکه به آب و شکر ضروری است و مانع شکرک زدن پولکی می‌شود. میزان کنجد را بسته به ذائقه خود می‌توانید کم و زیاد کنید.
پولکی اصفهان یکی از فراورده‌های جانبی تولید نبات است که از شیره‌ی به جا مانده از نبات درست می‌شود. برای تهیه پولکی اصفهان، شیره نبات با سرکه مخلوط شده و در دمای بالای 160 درجه سانتی‌گراد جوشانده می‌شود. سپس بر روی سینی‌های بزرگی ریخته شده و طعم دهنده‌های مختلفی، چون عسل، نارگیل، لیمو عمانی و زنجبیل به آن افزوده می‌شود. در مرحله بعد مواد را آنقدر ورز می‌دهند تا مانند خمیر شود و قبل از سرد شدن خمیر، آن را در زیر غلطک مخصوص پولکی پرس می‌کنند تا به شکل دایره یا بیضی درآید. درست کردن پولکی اصفهان در خانه، به همین سادگی است. اگر شما نیز این پولکی را در خانه تهیه می‌کنید، لطفا تجربیات خود را با دیگر مخاطبان ستاره در قسمت "ارسال نظر" به اشتراک بگذارید.
فیروزه حدادی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106245/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان

خجالتی بودن فرزندتان را از نوزادی بشناسید!

کودک من از هیچ کس کمتر نیست !!

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟

با لجبازی کودکم چگونه برخورد کنم؟

تربیت لذت بخش

برخورد با کودکی که از حمام کردن میترسد

راه های پایه ای افزایش آی کیو کودک

لجاجت و کج خلقی در کودکان: هیجانی ، لجبازی

علائم استرس در کودکان

چگونه کودکی مسئولیت پذیر داشته باشیم؟

بازی کودک با اعداد

بچه ها از چه سنی باید تنها بخوابند؟

دروغگویی کودکان دلایل و راهکارهای مقابله

کم رویی ارثی نیست

9 برخورد اشتباه والدین با کودکان نوپا

تصاویر برهنه و کودکان ما

بچه‌ها از سه سالگی، لحن منطقی را می‌فهمند

پرورش اعتماد به نفس درکودک

کودک و میل جنسی

عوارض و درمان مکیدن انگشت کودک

راه های شناسایی بیش فعالی در کودکان

شناخت کودکان از خود

در مورد گفتاردرمانی چه میدانید؟

اسباب بازی های مناسب کودکان پیش دبستانی

کار کودکان در منزل،درست یا غلط؟

چه عاملی باعث ایجادحسادت فرزندان میشود؟

کودکان را برای روبه رو شدن با حوادث آماده کنیم

با کودک بدزبانم چطور رفتار کنم؟

با کودکم بعد از طلاق چطور رفتار کنم؟

افسون‌شدگان کوچک موبایل

آزمونی برای تشخیص کودکان بیش فعال

وقتی که کودکان مان دعوا می کنند

دلایل داشتن یا نداشتن فرزند دوم !

پاداش و محرومیت را فراموش نکنید

آموزش معذرت خواهی به کودک

افزایش حس مسئولیت پذیری با تقویت وجدان

نقش مادر در سخن آموزی کودک

گریه نوزادان را ترجمه کنید

آیا می خواهید فرزندتان نابغه باشد؟

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟

کودکان متولد خرداد را اینگونه بشناسید !

از فرزند خود یک نابغه بسازید

30 کار که کودکان قبل از 12 سالگی باید ...

اضطراب جدایی را در کودکتان را از بین ببرید !

کودکان کار