آریا بانو

آخرين مطالب

پیش‌بینی ابتلا به سرطان پوست با توجه به نوع پوست پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - افرادی که چشم‌ و موی روشن دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار دارند. لک‌ پوستی، تورم و حساسیت از علائم سرطان پوست هستند.

سرویس سلامت - احتمالا می‌دانید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش نور خورشید ممکن است باعث ابتلا به سرطان پوست بشود و از علائم آن نیز می‌توان به ایجاد لکه‌ روی پوست، تغییر در اندازه و رنگ خال‌های پوستی، ایجاد خال‌های جدید و همچنین حساسیت زیاد، قرمزی و تورم پوست اشاره کرد.
اما آیا این نکته را نیز می‌دانستید که گاهی اوقات ژن‌ها در ابتلا به انواع سرطان پوست دخیل هستند؟ برای مثال؛ داشتن چشم‌های آبی یا سبز و یا داشتن ریشه‌های اروپایی به مقدار قابل‌توجهی خطر احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد.
همچنین اگر در میان اقوام درجه یک خود نمونه‌ای از ابتلا به ملانوما (تومور سیاه‌رنگ قشر عمیق پوست) داشته باشید، احتمال ابتلا به سرطان پوست در شما تا 50 درصد افزایش خواهد یافت.
آیا پوست شما در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارد؟
با این که هر فردی ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار داشته باشد اما پزشکان متخصص، انواع پوست را به صورت نزولی و با توجه به فاکتورهای خاص به 6 گروه مختلف تقسیم‌بندی کرده‌اند. بر اساس نظر پزشکان افرادی که در رده اول و دوم این جدول قرار می‌گیرند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند. برای این افراد نور خورشید حتی در روزهای ابری به منزله دشمن تلقی می‌شود و علاوه بر دوری از نور مستقیم خورشید، باید مراقبت های ویژه دیگری را نیز در نظر داشته باشند.
نوع دوم پوست (افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان پوست)
معمولا موقع آفتاب‌گرفتن، به جای برنزه‌شدن، پوست شما حالت سوختگی پیدا می‌کند. چشم‌های شما آبی، خاکستری و یا سبز هستند. رنگ طبیعی موهای شما بلوند تیره و یا قهوه‌ای روشن است. رنگ پوست شما مایل به بژ و با ته‌رنگ طلایی است. روی پوست صورت خود چند لکه کک و مک دارید.

نوع اول پوست (بالاترین خطر احتمال به سرطان پوست)
همیشه به جای برنزه‌شدن زیر نور خورشید، حالت آفتاب‌سوختگی پیدا می‌کنید. چشم‌های آبی روشن، سبز روشن و یا خاکستری روشن دارید. رنگ طبیعی موهای شما قرمز، بلوند خیلی روشن و یا بلوند معمولی است. رنگ پوست‌تان سفید رنگ پریده است. روی قسمت‌هایی از پوست مانند پوست صورت که پوشانده نمی‌شوند، تعدادی کک و مک دارید. بیشتر بدانید: سرطان پوست در کمین مردان طاس
اگر جزو دسته اول و یا دوم هستید و یا کسی را می‌شناسید که در یکی از این دو گروه قرار می‌گیرد، دنباله متن را به دقت بخوانید.
البته که هیچ راه 100 درصدی برای پیش‌گیری از ابتلا به سرطان پوست وجود ندارد اما اگر احتمال آن نیز وجود داشته باشد باید مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی را به صورت کاملا جدی آغاز کنید.
نخستین و مهم‌ترین کاری که باید هر روز انجام دهید استفاده از کرم‌های ضدآفتاب است و به شما اطمینان می‌دهیم که استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و کرم‌های آرایشی یه تنهایی کافی نیست.
اگرچه اشعه UVB که علت اصلی سوختگی و برنزه شدن پوست است‌ عمدتا در تابستان ساتع می‌شود اما نباید از اشعه خطرناک UVA غافل شد. اشعه‌ای که تقریبا در تمام طول سال می‌تابد و باعث پیری زودرس و آسیب‌های طولانی‌مدت به پوست می‌شود. پس سعی کنید علاوه بر استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، در ساعت‌های اوج تابش این اشعه‌ها، یعنی بین ساعات 10 صبح تا 4 بعدازظهر در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید و اگر ناگزیر به این کار شدید، حتما از عینک‌های آفتابی بزرگ و لباس‌های آستین‌دار و پوشیده استفاده کنید.

محافظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان پوست
به تازگی آنتی‌اکسیدان جدیدی کشف شده که به گفته پزشکان، با پوست و مراقبت‌های پوستی در برابر نور خورشید در ارتباط است. نام این آنتی‌اکسیدان Polypodium leucotomos extract است که به اختصار PLE خوانده می‌شود. PLE نوعی سرخس گرمسیری و گیاه بومی آسیای مرکزی و جنوب آمریکاست و قرن‌هاست که به عنوان درمانی برای مشکلات پوستی از آن استفاده می‌شود.
اگر از این گیاه به صورت خوراکی و به عنوان یک مکمل غذایی روزانه استفاده شود، به مقدار قابل‌توجهی از آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید جلوگیری می‌شود. PLE به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی در بدن عمل می‌کند و تاثیر زیادی در کاهش رادیکال‌های آزاد ناشی از مواجهه با اشعه های UVA و UVB خواهد داشت. متاسفانه عصاره این گیاه در موادغذایی مصرفی ما وجود ندارد و تنها راه استفاده از آن، تهیه یک مکمل غذایی حاوی PLE از داروخانه است.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از سرطان پوست با ماسک ماست و خیار

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/106775/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!