آریا بانو

آخرين مطالب

در دویست و شانزدهمین جلسه شورا؛

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد شهرداری تهران

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همزمان با دویست و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، جزئیات لایحه شهرداری تهران درخصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» بررسی و با 13 رأی موافق تصویب شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، محمد آخوندی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی جزئیات لایحه شهردار تهران در خصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» با بیان اینکه افزایش 19 درصدی عوارض ساختمانی در جلسه قبل شورا مصوب شد، اظهار کرد: پس از آن جلسه مشترکی بین کمیسیون برنامه و بودجه، شهرسازی و معماری و نمایندگان شهرداری تشکیل شد و نکاتی مورد بررسی قرار گرفت. به تفاهماتی در این زمینه رسیدیم و به جز دو موضوع، اختلاف نظری وجود نداشت.
سیدمجتبی طبقی، مدیرکل حقوقی و املاک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم با بیان اینکه در گذشته بابت پارکینگ مازاد عوارض بیشتری دریافت می شد و امروز نه تنها عوارضی وجود ندارد بلکه به ازای پارکینگ مازاد 12.5 متر از کل زیربنا کسر می‌شود، اظهار کرد: عوارض پارکینگ بیمارستان‌ها به صورت مسکونی دریافت می‌شود.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه مابه ازای مبلغی که از مردم می گیریم باید ارزش افزوده برای آنها ایجاد کنیم، گفت: اشکالی که به مصوبات شورا دارم این است که مصوبات در بسیاری از موارد با حقوق عامه در تضاد و تعارض است. کاش کمیته ای شکل بگیرد و نسبت به این مصوبات در مراجع قضایی شکایت کند.
وی افزود: تقاضای بنده این است که رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نظر خود را در رابطه با اینگونه از تعیین عوارض اعلام کند.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز در ادامه با اشاره به سیاست برتر در تعیین عوارض ساختمانی، یادآور شد: سیاست ها باید بر اساس اصول، ارزش ها و مسئولیت پذیری اجتماعی باشد تا علاوه بر موفقیت های کوتاه مدت، دستاوردهای ماندگار و بلندمدت را نیز به دنبال داشته باشد.
وی افزود: سال قبل پنج هزار و 700 فقره پروانه صادر شده و اگر هریک از املاک پنج مالک داشته باشد به 85 هزار خانوار می رسد؛ درحالی که جمعیت تهران 9 میلیون نفر است. تعیین عوارض برای این املاک، تمام 9 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.
عباسی با بیان اینکه ترافیک و آلودگی ناشی از صدور پروانه های تجاری و اداری بر کل تهران اثرگذار خواهد بود، گفت: به تبع درآمد حاصل از عوارض، پروژه های توسعه ای تعریف می شود و بر زندگی تمام شهروندان اثرگذار خواهد بود. این دوگانه سرآغاز یک تعارض است؛ به گونه ای که هم عواید توسعه به مردم خواهد رسید و هم می تواند آغاز تراکم فروشی باشد.
وی ادامه داد: شهرداری به عنوان مرجع توزیع تراکم، مادامی که از آن درآمد کسب می کند، به آن تمایل خواهد داشت و واسطه‌گران نیز خلأها را شناسایی می کنند تا تراکم مازاد را به نفع خود مصادره کنند و درآمدهای خود را افزایش دهند و از این طریق موازنه توزیع تراکم را تغییر می دهند.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورا با بیان اینکه عوارض شهرداری به گونه ای طراحی شده که درآمد حاصل از هر مترمربع تراکم مازاد، دست کم 15 برابر تراکم طرح تفصیلی است و این امر در حالیست که در مصوبات کمیسیون ماده پنج این عدد به 30 تا 50 برابر می رسد که همین موضوع موجب دور باطل افزایش قیمت مسکن در تهران است، تصریح کرد: تعارض میان انتخاب درآمدی جهت هزینه برای شهروندان و رفاه آنها و یا فروش تراکمی که زیرساخت ها و سرمایه ها را به سرعت برای ازدیاد جمعیت به نفع خود مصادره خواهد کرد؛ زندگی راسخت تر می کند.
وی افزود: نرخ عوارض آیتم اصلی در تعیین قیمت مسکن نیست اما سوال اصلی این است که با نرخ عوارض چگونه می توان این گرایش را کنترل و در مسیر منطقی قرار داد؟ مسیری که درآمد شهر را تأمین کند و تقاضای تراکمی را کنترل کند.
عباسی با بیان اینکه ما در کمیسیون با حضور رئیس شورا و آقای شربیانی موارد را جمع بندی کردیم، گفت: طرح ها و لوایح به همین سبک در کمیسیون جمع بندی و در صحن شورا ارائه می شد و این لایحه نیز به همان سبک ارائه شد. ناراحتی بنده این است که هیچ یک از اعضا نتوانستند طرح ما را تحلیل کنند.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه باید خیالمان راحت باشد که عوارض سال آینده قرار است عادلانه اجرا شود و فاصله شمال و جنوب را کاهش دهد یا خیر، گفت: معاون شهرسازی شهرداری حسن نیت دارد اما وقتی فرمول های پیچیده تعیین و در سیستم اجرایی می شود، برخلاف لایحه مصوب ماست.
وی ادامه داد: نباید با یک ضریب، عوارض را بسنجیم. وجدان بنده راحت نیست که رأی دهم و مطمئن باشم که پیوست عدالت در لایحه رعایت شده است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه با بیان اینکه پیشنهاد شهرداری برای عوارض در بافت فرسوده 50 درصد تخفیف بود، اظهار کرد: پیشنهاد ما این بود که در بافت شمال شهر، تخفیف 50 درصد و در مناطق جنوبی 100 درصد باشد. تا جایی که همکاران ما توانستند اصل عدالت را رعایت کردند.
وی اضافه کرد: از نظر بنده عوارض ساختمان سازی در ابتدا باید کم باشد تا مردم به ساختمان سازی و عدم تخلف تشویق شوند و بعد از آن عوارض داشتن ساختمان سالیانه بیشتر شود. این موضوع می تواند به درآمد پایدار منجر شود و ساختمان سازی را رواج دهد. در کشور ما شرایط برعکس و به اینگونه است که وقتی کسی می خواهد ساختمان سازی کند، در ابتدا شهرداری، بیمه، نظام مهندسی، مالیات و دیگر بخش ها از مالک پول می گیرند. تلاش ما این بود که عوارض در حد معمول، پایدار شود.
چمران تأکید کرد: در بافت فرسوده برای یک طبقه تشویقی، عوارض دریافت می شد که این عوارض حذف شد؛ ما به دنبال تشویق بودیم لذا عوارض طبقه چهارم در بافت فرسوده در لایحه سال آینده حذف شد.
گفتنی است، در ادامه این جلسه مواد مختلف این لایحه مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات اعمالی با حداکثر آراء اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1147189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای سرهنگ قلابی که در صف نانوایی لو رفت!

جاسازی تریاک در کفش!

روایتی از شیطان‌پرستی در ایران

دریاچه کارزا در ایتالیا

اهل بیت را به دو گونه روایت می‌کنند

مرداب دوقلو در فیلیپین

نکات مهم و حیاتی دلمه خانگی لازم برای هر کدبانویی !

خوشمزه ترین و راحت ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

دلیل اسهال کودک چیست؟

نمک‌زدن به غذا ظاهراً ریسک سرطان معده را تا 41 درصد افزایش می‌دهد

عاقبت رها کردن دختربچه ها تو شبکه های اجتماعی

برای خوشبختی هندا 125 کافی است!

پهپاد ساخت آماتورها رکورد سرعت را در گینس ثبت کرد

پزشک شدن؟ نه ممنون! می‌خواهم فیزیکدان شوم

معرفی کتاب آن بیرون چه خبر است که برای کودکان مثبت 4 سال مناسب است

شمار قربانیان سیل در افغانستان به 62 نفر رسید

توجیه عجیب فدراسیون ووشو در واکنش به رفتار یک ملی‌پوش

عجیب‌ترین سکانس از عادل فردوسی‌پور در کنسرت روزبه بمانی

پیروزی علیرضا سرلک برابر ایتالیا

سرگروه تیم ملی تکواندو آسیب دید

حضور 8 تنیسور برتر در یک‌ چهارم نهایی

گل آلفونسو دیویس بهترین گل دور برگشت نیمه نهایی انتخاب شد

شکست‌ناپذیری هوادار در تهران

میزبانی مرحله نهایی باشگاه‌های غرب آسیا به قطر رسید

واگذاری رسمی استقلال به مالکان جدید

رازگشایی از ساعت خوش «مهران مدیری» و دلیل انصراف فرهاد اصلانی!

سحر خانم، یک ایران به دنبال شغل شما هستند!

صندوق اشتغال، حامی کارآفرینی جامعۀ ایثارگری است

توزیع تسبیح هایی با خاصیت ضدعفونی دست ها در مراسم حج

هیولا در گلخانه؛ چگونه سیاستمدارانی که باعث سخت‌ترین شرایط می‌شوند، اما خانواده شان در کنج عافیت زندگی می‌کنند؟

کنسرت‌های اردیبهشتی با حضور پر رنگ پاپ خوان‌ها

باید بیماران را در راهروهای بیمارستان‌‌ بستری کنیم

خواص شگفت انگیز کنگر در درمان سرطان پوست

عجیب ترین سکانس از عادل فردوسی‌پور در کنسرت روزبه بمانی

هنرمند ایرانی «شبی با چایکوفسکی» را در روسیه به صحنه می‌برد

دوئت زیبای پیانو و نی انبان در برنامه «صداتو»

اعترافات هولناک متهمان پرونده «سرویس اسکورت» از اغفال دختران

احداث یک آرامستان جدید در شرق پایتخت

تشییع ‌پیکر ‌شهید مدافع امنیت در گرگان

افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی در انتظار ابلاغ دولت

گزارش "اعتماد" از آمار قتل‌های ناموسی؛ 23 زن در کمتر از دو ماه به قتل رسیده‌اند

گوناگون/ غول‌های واقعی که در آخرین یخبندان منقرض شدند

مسئولیت اجتماعی انسان خوب

عاشق طعم این پاستای فوتوچینی میشی

تب کودک را بلافاصله نباید پایین آورد!

خواهر بزرگ داشتن این شکلیه!

خبر مهم و کاربردی برای متقاضیان کارت سوخت

کاهش آمار ازدواج در پی پیری جمعیت

کلک فست فودی ها واسه کش دار شدن پنیر پیتزا

پذیرش 26 هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه‌ها