آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی خانه داري

طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی نوعی روش پخت دمی گوجه است که با ته‌دیگ مرغ پخته می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است.

آریا بانو


پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو، آلبالو پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. دمی گوجه یکی از دمی‌های مشهور ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد و برای درست کردن آن نیاز به زمان زیادی ندارد و تقریبا یک غذای فوری محسوب میشود. شما میتوانید اینبار دمی گوجه را به شکلی متفاوت درست کنید که هم خوشمزه‌تر است و هم برای پذیرایی از مهمان یک گزینه عالی است. دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی شخصیت خاصی به دمی گوجه ساده میبخشد، یک شخصیت خاص و خوشمزه! اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
گوجه فرنگی: 5 عدد
سیب زمینی: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
ران مرغ: 2 عدد
فلفل دلمه ای: نصف یک فلفل کوچک
سیر: 2 حبه
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
آب مرغ: 2 پیمانه
طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا مقداری روغن داخل یک قابلمه بریزید و وقتی داغ شد، کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن و زعفران همراه با کمی نمک و فلفل تفت بدهید، سپس حبه‌های سیر را همراه با فلفل دلمه‌ای خرد شده و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ بپزد. در مرحله بعد پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و پیاز‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز‌ها سرخ شود. سپس کمی زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید. سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و به پیازداغ اضافه کنید.
گوجه فرنگی را میکس یا رنده کنید و همراه با رب گوجه فرنگی به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید، سپس برنج را که از قبل خیس داده اید، داخل قابلمه بریزید و 2 پیمانه از آب مرغ پخته را داخل آن بریزید. مراقب باشید آب اضافه نریزید تا دمی شما شفته نشود. صبر کنید آب برنج کشیده شود، سپس قابلمه را از روی اجاق بردارید. کف یک قابلمه نچسب کمی روغن بریزید. مرغ‌های پخته را کف قابلمه بگذارید و کمی زعفران دم کرده روی آن بریزید و برنجی که آبش کشیده شده را روی تکه‌های مرغ بریزید و روی قابلمه دمکنی بگذارید. حرارت را کم کنید و 40 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد، سپس دمی را داخل دیس برگردانید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1 ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.
2 ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می‌شود. برنج باید حدودا 4 ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کرده‌اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.
3 ـ به جای ران مرغ برای پخت این غذا می‌توانید از سینه یا فیله مرغ هم استفاده کنید. حتما مرغ را با پیاز، دو حبه سیر، چوب دارچین یا برگ بو، مقداری نمک و زردچوبه بپزید تا بوی زحم مرغ گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1179335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایی زیبا از آب زلال و شفاف

حرکت جذاب این قایقران رو ببینید!

درمان دیسک کمر با لیزر

وقتی به هیچ روشی نمیتونی بچه رو تو خونه نگهداری!

اسماعیلی به فینال رفت،سلطانی و خطابی برنزی شدند

خانه تکانی اینتر در تابستان؛ 5 بازیکن می‌روند

حضور پیشکسوتان تیم ملی فوتبال در اردوی آزادکاران جوان

ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتورسازی هستم

تنها بچه ای که هوتن شکیبا قربون صدقه اش میره!

تلفیق هندی و تُرکی در «قطب شمال»

شیوه حمل جنازه در دوره قاجار/ عکس

سیلاب شدید در روستای «ماخونیکِ» خراسان جنوبی

درست کردن راحت ماده آتش زا برای روشن کردن آتش

طرز تهیه پلو ماهیچه مجلسی

نکاتی مهم درباره بیماری دیابت

عصبانیت حتی برای 1 دقیقه هم برای قلب مضر است

هر شب پناه میبرم از تو به مثنوی

تاریخ شروع فصل جدید لیگ برتر فوتسال مشخص شد

رافت: نیمکت پرسپولیس به خوبی مدیریت نمی‌شود

آخرین قهرمانی استقلال در جام حذفی مقابل شگفتی‌ساز

پوچتینو: شایعه اخراجم احمقانه است

آرتتا: باید با شتاب خوب آرسنال ادامه دهیم

بدترین خبر ممکن؛ احتمال غیبت کاپیتان یونایتد

5 پاس گل برتر هفته 34 سری آ 2023/24

ویژه برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد

برخورد پژو 405 و کوییک حادثه آفرید

صبوری یک‌ پدر به روایت تصویر

یک شهر به دنبال بقای داماش گیلان

بیانیه ایپس آسیا در محکومیت تهاجم وحشیانه اسرائیل به غزه

واکنش جدید سپاهان به حواشی تمام نشدنی بازی پرسپولیس

گل‌های برتر دورتموند در فصل 2023/24

پایان 12 سال حضور «کاپیتان وفادار» زنبورها

اشک‌های وحید شمسایی در بین‌الحرمین

حریفان والیبال بانوان در چلنج‌کاپ آسیا مشخص شدند

هجدهمی رستمیان در تپانچه 10 متر

پس از 12 سال؛ جدایی کاپیتان محبوب از دورتموند

بایرن مونیخ به دنبال استخدام اشمیت یا دزربی

یک نام جدید برای هیات مدیره پرسپولیس مطرح شد

ویدئویی از صدای ناکوک علیرضا طلیسچی در کنسرت اخیرش!

زلزله‌ای شدید خراسان شمالی را لرزاند

شکل‌گیری ده‌ها آبشار ساعتی در مخملکوه خرم‌آباد

ترفندی برای خوشمزه‌تر شدن خورش بادمجان که هر کسی نمی‌داند

ویژگی کلینیک درد چیست؟

6 ویژگی منحصر به فردی که تک فرزندها دارند

آشنایی با کتاب «دو دقیقه با موعود(عج)»

جنجال‌سازان مسابقات کشتی مازندران در انتخابی تهران!

طرفداری از استقلال به پشت‌بام خانه‌ها رسید

امروز همه دنبال هاشمی نسب می‌گشتند

اکبرپور برای ساخت گل خط‌کش داشت

تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر