آریا بانو

آخرين مطالب

همه چیز درباره ی انحصارطلبی و افراد انحصار طلب روانشناسي

همه چیز درباره ی انحصارطلبی و افراد انحصار طلب
  بزرگنمايي:

آریا بانو - آشنایی با انحصارطلبی و شخصیت انحصار طلبانه
انحصارطلبی ، ویژگی است که در اکثر افراد یک جامعه دیده می شود و این خصلت می تواند در رنج های مختلفی در رفتار یک فرد ظاهر شود. گاهی خصوصیت انحصارطلبی در یک فرد آنقدر شدت می یابد که بر روی تک تک رفتار های او نیز تاثیر می گذارد و گاهی تنها در یک سری موقعیت های خاص، شما می توانید شخصیت انحصار طلب یک فرد را مشاهده نمایید.
مقدمه انحصار طلبی
انحصارطلبی را می توانیم یکی از خصلت های بسیار گسترده و فراگیر در بین افراد یک جامعه معرفی کنیم. افراد انحصار طلب می توانند در تمامی ابعاد یک شخصیت، این خصلت خود را نمایان کنند و در کل، خود ویژگی انحصارطلبی می تواند بخش های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و غیره ی یک جامعه را دربرگیرد.
انحصارطلبی را می توانیم از معنای کلمه و یا عبارات منحصر کردن نیز بگیریم. در واقع چیزیرا مخصوص کسی دانستن و به واسطه ی آن کسی را خاص کردن، از ویژگی های برجسته ی انحصارطلبی می باشد. افراد می توانند خصلت انحصارطلبی خود را تا بی نهایت ادامه دهند و این میل می تواند تا عمق تمامی نیازهای بشر نیز رخنه کند و گاهی اوقات به شدت آزاردهنده نمایان شود. 

آریا بانو

بررسی ابعاد مختلف واژه ی انحصارطلبی
انحصارطلبی از عبارت حصر می آید و حصر را می توانیم در لغت، محدود و کوتاه کردن، معنا کنیم. حصر را اگر بر وزن انفعال بیان کنیم، به انحصار می رسیم و این کلمه با این وزن می تواند، تمام آن چیزی را که انحصارطلبی در یک فرد به وجود می آورد، نمایان کند.
حتما برای شما هم پیش آمده که درباره ی یک موضوع خاصی، دوست داشتید که خودتان یه تاز میدان باشید و بدون رقیب، به چشم بیایید. اگر بخواهیم به موضوع انحصارطلبی نگاه کنیم، می بینیم که در انتهای ماجرا، تنها چیزی که اهمیت دارد این است که مردم و اطرافیان، شما را یکه تاز و تک فرد، میدان بدانند و به همین جهت شما را تحسین کنند. 
واژه ی انحصارطلبی، در علم اقتصاد، در علوم اجتماعی و در هر زمینه ی دیگری می تواند معنای خاص خودش را داشته باشد. اما به هر حال، حس واژه ی انحصار طلب در هر زمینه از اصول مردمی و اخلاق و اقتصادی، می تواند کلمه ی لاتین و امروزی یونیک بودن را برای مردم، یادآور شود. 
انواع و اقسام انحصارطلبی
همان طور که خدمت تان عرض کردیم، انحصارطلبی و افراد انحصار طلب می توانند در هر بخشی از جامعه وجود داشته باشند و تاثیرات خاص خود را بر روی اذهان عمومی و عملکرد های اجتماعی بگذارند.
این ویژگی محدوده ی خاصی را دربر نمی گیرد و می تواند تمامی ابعاد زندگی یک فرد در جامعه را شامل شود و کلیت زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی انواع و اقسام انحصارطلبی در افراد و جامعه خواهیم پرداخت، پس لطفا تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید : 

آریا بانو

انحصارطلبی در اجتماع یا همان انحصارطلبی اجتماعی
انحصارطلبی در اجتماع، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین حالت های این ویژگی به شمار می رود. عموما این ویژگی بر روی مناصب و موقعیت های اجتماعی تمرکز دارد و کسی که درگیر انحصارطلبی اجتماعی باشد، منصب های بالا و مقامات اولیه کشور را تنها مخصوص به خود می داند و تصور می کند که فقط خودش است که پس چنین مسئولیت هایی بر می آید و دیگران در شان و منزلت چنین مقام هایی نمی بیند.
این افراد به شدت درگیر غرور و تکبر ناشی از مقام های اجتماعی و ثروت هستند و هیچ کس را از منظر انسانی، ارزشمند نمی شمرند. افراد انحصار طلب در اجتماع، عموما مانع از این موضوع می شوند که کسی هم سمت و هم مقام با آن ها در اجتماع ظاهر شوند و افراد بالادست خود را مورد مزمت و حسادت خودشان قرار می دهند.
جایگاه اجتماعی افراد را هم رده با مناسب بالا مقام قیاس می کنند و اگر فردی در سطح معمول از مقامات اجتماعی قرار داشته باشد، از اهمیت خاصی نزد آن ها برخوردار نیست. عملکرد یهودیان در قدیم یکی از قابل لمس ترین انحصارطلبی های اجتماعی است.
چرا که یهودیان خودشان را قوم برتر می دانستند و معتقد بودند که تمامی ثروت ها و مقامات بالای دنیوی و اخوی، برای آن ها تعبیه شده است. این عقیده ی آن ها هنوز هم در ابعاد مختلف جامعه ی بشریت نمایان است و آن ها خود را قوم برتر و برگزیده ی خدا معرفی می کنند.
در صورتی که همین انحصارطلبی آن ها در اجتماع، مانع از این می شود که افراد دیگر همسو و هم راستا با آن ها در جامعه مقام و منزلت داشته باشند. در نهیات خواهیم دید که افراد انحصار طلب اگر به قدرت بزرگی دست پیدا کنند، به هیچ کس و هیچ چیز رحم نخواهند کرد. 
انحصارطلبی اخلاقی
بخل و حسادت، اولین نتیجه ی انحصارطلبی در اخلاق است. فرد انحصار طلب در کوچک ترین روابط خود با افراد تحت تاثیر حسادتی قرار میگیرد که در باطن او با قدرت زیادی عرض اندام می کند. افراد انحصار طلب در تمامی روابط و کارهای خود، همه چیز را برای خودشان می خواهند و شخصیت این افراد در علم روانشناسی به راحتی قابل تشخیص می باشد.
این افراد مشکلات زیادی را در روابط اجتماعی و شخصی خود به وجود می آورند و دلیل این مشکلات هم چیزی نیست جز حسی که در وجود آن ها مانع از این می شود که افراد دیگری حتی نزدیکان این افراد هم به آن چیزی که مورد توجه فرد است، دست پیدا کنند. 
در خلقیات فردی، نتایج دو رفتار انحصارطلبی و حسادت را می توانیم یک موضوع در نظر بگیریم. چرا که هردوی این خلقیات رفتاری، این را می خواهند که فرد مانع از این شود که دیگران هم به جایگاه، ثروت، مقام و منزلتی دست پیدا کنند. البته که خلقیات انحصارطلبی به شدت در وجود تمامی افراد نهفته است و این خود فرد است که اجازه می دهد تا این حس چگونه و از کجا در خلقیات رفتاری یک فرد نمایان شود. 

آریا بانو

تاثیرات انحصارطلبی بر جامعه و زندگی افراد
با بررسی مواردی که برایتان ذکر کردیم، متوجه خواهیم شد که انحصارطلبی می تواند ابعاد مختلفی از زندگی خصوصی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. اگر این خصلت در خلقیات یک فرد به نهایت قدرت خود برسد، گاهی اوقات ممکن است زمینه های حسادت مادر به فرزند را نیز مهیا کند. افراد انحصار طلب، به شدت خودبین هستند و ویژگی خودبرتر بینی آن ها مانع از این می شود که بتوانند شاهد موفقیت افراد دیگری در جامعه هم بشوند. یادتان باشد که انحصارطلبی به شدت می تواند جهالت و تکبر بیش از اندازه را با خود به همراه داشته باشد. 
جنگ ها و قدرت طلبی هایی که از گذشته تا به امروز در دنیا مشاهده می کنیم، تماما به ویژگی های انحصار طلبانه ی یک فرد و یا یک قوم بر می گردد. این افراد از آنجایی که حکمرانی بر کل دنیا، کل کشور، کل شهر و غیره را حق خودشان می دانند، دست به هر کاری می زنند تا بقیه را از میدان رقابت خارج کنند و همین موضوع می تواند زمینه را کشت و کشتار و آواره شدن هزاران نفر در دنیا فراهم کند.
حس خودبرتر بینی و رسیدن به خواسته ها، در این افراد آنقدر قدرتمند است که اصلا اجازه ی دیدن بدبختی و گرفتاری مردم به او نمیدهد و فرد را ترغیب می کند تا لحظه به لحظه با تنگ تر کردن دایره ی ظلم بر تمام مردم، خود را به خواسته های خود نزدیک تر نماید. 

آریا بانو

درمان انحصارطلبی
فکر می کنیم که تا اینجا متوجه شده اید که افراد انحصار طلب به هیچ وجه برای زندگی مناسب نیستند و از آن دسته از افرادی هستند که زندگی کردن با آن ها، رفاقت با آن ها و در کل ارتباط با آن ها می تواند بسیار آزار دهنده باشد. ما در پاراگراف های قبلی اشاره کردیم که این دسته از افراد تا چه حد می توانند حتی برای دنیا نیز خطرناک باشند.
جالب است بدانید که اگر از ابعاد تاثیر جهانی انحصارطلبی کمی دور شویم و به شخصیت های دم دستی و نزدیک خودمان فکر کنیم، به راحتی می توانیم تشخیص دهیم که افراد انحصار طلب اطراف ما چه کسانی هستند و عموما این افراد به دلیل حسادت ها و بخل شدیدی که سراسر وجودشان را گرفته در رابطه با افراد دیگر، نمی توانند موفق ظاهر شوند. 

آریا بانو

نکته ی رضایت بخش درباره ی ویژگی انحصارطلبی این است که این خصلت درمان دارد و فرد می تواند با مراجعه به یک روان شناس و یا مشاور، این حس های سرکش و آزاردهنده را در وجود خود کنترل نماید.
اگر بخواهید منحصرا به خود فرد دارای ویژگی و خصلت انحصارطلبی فکر کنید، متوجه می شوید و که بخل و حسادت در وجود او به حدی است که آرامش زندگی را دائما از او طلب می کند و فکر به زندگی و موفقیت های دیگران و نقشه کشیدن برای پایین کشاندن آن ها تا چه حد، کیفیت زندگی این افراد را تحت شعاع قرار می دهد. این افراد به راحتی با یک سری تراپی های ساده، می توانند احساسات خود را کنترل کنند و با این کار خود، جهان را به جای بهتری برای زندگی تبدیل نمایند. 
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1185177/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماهنگ مازندرانی «ننا» با صدای استاد ابوالحسن خوشرو

آسم در 13 درصد ایرانی‌ها

تصاویری از تشییع پیکر شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس پس از 41 سال

مهارت زندگی/ 7 چیزی که فقط بعضی از افراد درک میکنند

علاقه جالبِ چند گربه به ذرت

به این گیاه دست نزنید

یکی از دیدنی ترین و پربازدیدترین مکان های اندونزی

خر قطع پا شده با کمک دو چرخ راه رفت

چیکن پارمزان را امتحان کنید

خواندن داستانی شنیدنی از مولوی

مراسم تشییع پیکر مرحوم مسعود اسکویی

برنامه رئال برای جشن قهرمانی اعلام شد

والیبال ساحلی ایران باز هم قهرمان آسیا شد

عفونت چشم قهرمان جهان را از تمرینات کشتی دور کرد

من از کجا باید یاد میگرفتم پدری کنم؟!

من اصلا عصبی نیستم!

خط و نشان کشیدن «پری» برای «سروش»

دانیال حکیمی و پسرش در گذر زمان

مادر شهیدان والامقام «دزفولی» به دیدار فرزندان شهیدش پیوست

دیدار استاندار مرکزی با خانواده شهید معلم سردار «جواد کریمی طاهری»

استایل متفاوت ژیلا صادقی در خارج از کشور حاشیه ساز شد / خانم مجری برای همیشه رفت؟

اعتراف دزدان یسنای 4 ساله دختر روستای «یلی بدراق» شهرستان کلاله

مراسم یادبود مرحوم دکتر پریسا صدر زن برادر رابعه اسکویی با حضور همسرش

تغییرات چهره یانگ می‌گیونگ بازیگر 62 ساله نقش بانو هن استاد یانگوم در سریال جواهری در قصر

رونمایی مرجانه گلچین از تصویر پدر مرحومش بعد از چهل سال از درگذشتش / چه پدر پرافتخاری

جدیدترین عکس مهران مدیری در کنار دخترش شهرزاد / پدر و دختر چقدر شبیه اند

دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/ داستان به روز رسانی شدن!

واکنش چمران به حصارکشی درون بوستان لاله تهران

آزار و اذیت حیات وحش در پیج های اینستاگرامی

هواشناسی هشدار نارنجی‌ صادر کرد؛ تشدید بارش در 18 استان

گوناگون/ «بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت

جهت چرخش آب در اکوادور خط میانی کره شمالی و جنوبی

ترافیک آبی در ونیز ایتالیا

روشی ساده برای به دام انداختن مار کبری

بچه داری کردن به سبک پاندای مادر

طنز/ رنگ سمی!

حرکت جالب صندوقدار برای ادب کردن مشتری

از دردسرهای عکاسی از میمون ها

بکرترین دریاچه لرستان در دل طبیعت

تشکر بچه‌های فلسطینی از دانشجویان آمریکایی

آمار بالای بیماری دیابت

حسن خجسته: یکی از معضلات اینست که برای مسائل زنان، مردان تصمیم گیری کردند

ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان

بررسی مستقیم یک واکنش کلیدی در ستاره‌های نوترونی

واکنش مهدی دادرس به اتفاقات بازی پرسپولیس-سپاهان

شهاب زاهدی منتقدانش را کنفت می‌کند!

مدیر ورزشی بایرن مونیخ: ماندن توخل غیرممکن است

گوئریرو بازی برگشت با رئال مادرید را از دست داد

تراشتگن: توضیحی برای وضعیت افتضاح بارسا پیدا نمی‌کنم

طرح خاص شالیکار مازنی برای بازی پرسپولیس