آریا بانو

آخرين مطالب

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد! روانشناسي

قلب شما هم صبح شنبه را دوست ندارد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کمتر انگیزه‌ای باعث می‌شود صبح شنبه به‌راحتی از رختخوابتان خارج شوید‎
کمتر انگیزه‌ای باعث می‌شود صبح شنبه به‌راحتی از رختخوابتان خارج شوید، حتی یک فنجان قهوه! درواقع تحقیقات هم نشان می‌دهند قلب شما هم چندان صبح شنبه را دوست ندارد.
چراکه تغییر در برنامه خواب، مخصوصا در روزهای تعطیل و نیز اجبار برای صبح‌زود بیدارشدن در روز شنبه، می‌تواند منجر به بالارفتن قندخون و ابتلا به بیماری‌‌های قلبی‌شود. کمبود خواب و نیز بیداری طولانی‌مدت در روزهایی که سرکار نیستید، بدنتان را گول می‌زند و بدن به‌ اشتباه فکر می‌کند شما به منطقه جغرافیایی متفاوتی سفر کرده‌اید. فرض کنیم شما در یک روز معمول کاری، ساعت 10:30 شب می‌خوابید و ساعت 6:30 صبح هم بیدار می‌شوید. نقطه میانی خواب شما ساعت 2:30 بامداد است.
حال اگر بااین تصورکه جمعه صبح تاساعت 8 می‌توانید بخوابید،پنجشنبه شب تا دیروقت بیدار بمانید و فیلم تماشا کنید، نقطه میانی خوابتان را به ساعت 4 صبح رسانده‌اید که این به معنای یک ساعت و نیم اختلاف ساعت است.گرچه تصورش هم سخت است که در تعطیلات آخر هفته هم مثل روزهای کاری بخوابیم و بیدار شویم، اما حداقل با این کار می‌توانیم به تنظیم ساعت بدنتان کمک کنید. این تغییر مداوم ساعت خواب در روزهای کاری و غیرکاری، بدن و مغز را گیج می‌کند و این یکی از همان دلایلی است که گفته می‌شود شیفت شب برای سلامتی افراد مضر است. درواقع مغز ما آموزش دیده است که در ساعات مشخصی از شبانه‌روز خواب باشد وبنابراین وقتی تمام هفته خواب را از خودتان دریغ می‌کنید و صبح جمعه تا ساعت 10 می‌خوابید، مغزتان را وادار می‌کنید در ساعاتی که معمولا باید بیدار باشد، چرت بزند و درنتیجه کیفیت خوابتان پایین می‌آید. فراموش نکنید خواب در ساعاتی که مغز برای بیداری آماده است، کیفیت چندانی ندارد.
بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی، قدرت مغز را تقویت می‌کنند
محققان بعد از انجام تحقیق برروی دانشجویانی که به مدت دو هفته روزی نیم ساعت بازی ویدیویی سه‌بعدی و دوبعدی انجام می‌دادند، دریافتند بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی می‌توانند توانایی شکل‌گیری حافظه را بهبود ببخشند و با بالارفتن سن به مغز سود برسانند. این دانشجویان قبل و بعد از این مدت، تست‌‌های حافظه انجام داده بودند تا ناحیه هیپوکامپ (منطقه‌ای از مغز که مسئول حافظه و یادگیری‌‌های پیچیده است) را درگیر کنند. برخلاف بازی‌‌های ویدیوییدو بعدی، افرادی که بازی ویدیویی سه‌بعدی انجام داده بودند، عملکرد بهتری (12درصد) در تست‌ها نشان دادند. نویسنده این تحقیق می‌گوید: «این افراد اطلاعات فضایی زیادی برای کاوش و اطلاعات بسیار پیچیده‌تری برای یادگیری داشتند. ما می‌دانیم که این شیوه آموزش و حافظه نه‌تنها محرک بوده، بلکه نیازمند درگیر و فعال‌شدن ناحیه هیپوکامپ نیز هست.» تحقیقات بیشتری لازم است تا دریابیم آیا هیپوکامپ با حجم زیاد اطلاعات و پیچیدگی و روابط فضایی و جست‌وجو در بازی‌‌های ویدیویی سه‌بعدی تحریک می‌شود یا خیر.
کارکنان شیفت شب،بیشتر درمعرض سوانح رانندگی هستند.
در مطالعات انجام‌شده روی 16 نفر از کسانی که شیفت شب کار می‌کردند مشخص شد که بیش از یک سوم آن‌ها بعد از اتمام کار دچار سانحه رانندگی آزمایشی شدند. آمار تصادفات همان افراد در زمانی که به اندازه کافی خوابیده بودند به صفر رسیده بود. پزشک سرپرست این تحقیق می‌گوید: «این آزمایش خطرناک‌بودن رانندگی بعد از یک شب کامل کارکردن را نشان می‌دهد؛ درحالی‌که همین افراد اگر شب قبل به‌اندازه‌کافی خوابیده باشند، دچار سوانح رانندگی نمی‌شوند.»
طبق توصیه پزشکان، کارکنان شیفت شب باید پس از پایان کار، به‌جای اینکه خودشان رانندگی کنند، روش جایگزینی مثل استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی را انتخاب کنند.
آلودگی هوا، خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت بالا می‌برد
براساس پژوهش‌های اخیر، قرارگرفتن درمعرض آلودگی هوا، ذرات ریز و گردوغبار و دود اگزوز ماشین به مدت طولانی خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را در خانم‌‌های مبتلا به دیابت بالا می‌برد. دکتر جیم هارت، استادیار بیمارستان زنان در شهر بوستون، می‌گوید: «افراد واکنش‌‌های متفاوتی نسبت به سطوح مختلف آلودگی از خود نشان می‌دهند و تحقیقات ما منحصرا برای بررسی همین موضوع بوده است.» بیماری‌‌های قلبی یکی از مهم‌ترین عوارض قندخون بوده و 29 میلیون نفر در کشور آمریکا را درگیر کرده است؛ بنابراین حدود 65درصد از افرادی که به بیماری قندخون مبتلا هستند، در اثر سکته و بیماری‌‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
در این تحقیق که 17 سال به طول انجامیده است، خانم‌هایی که مبتلا به قندخون بودند 44درصد بیشتر به بیماری‌‌های قلبی عروقی دچار شدند و با تماس آن‌ها با ذرات ریز و آلاینده‌ها، این رقم تا 66درصد افزایش پیدا کرد. دکتر هارت با اشاره به اهمیت ذرات ریز می‌گوید هرقدر ذرات بیشتری بتوانند به ریه فرد راه پیدا کنند، التهاب بیشتری را به وجود می‌آورند که منجر به مسدود‌شدن عروق خونی خواهد شد. براساس شواهد، حتی کوچک‌ترین ذرات می‌توانند از ریه مستقیما وارد جریان خون شوند.
منبع: مجله موفقیت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا؛ خورشیدگرفتگی کامل از آغاز تا اوج

شعری زیبا از خیام

بازگشت پادشاه! مسی همچنان می‌درخشد

شوخی جالب بازیکنان تیم ملی والیبال قبل از شروع تمرین

آخرین حضور آرسن ونگر در ورزشگاه امارات به عنوان سرمربی آرسنال

اورونوف پرسپولیس را نجات داد

جشن برترین‌های فوتسال برگزار خواهد شد

محرومیت دست از سر پرسپولیس برنمی‌دارد

موثرترین بازیکن تراکتور با 13 گل!

رئیس فدراسیون تیراندازی: جوانان ما در دنیا تک هستند

واکنش هیات فوتبال به ماجرای بازی پرسپولیس

پاداش میلیاردی به والیبالیست‌ها در صورت صعود به المپیک

آکتور ایرانی در شبکه آرته فرانسه؛ نوید محمدزاده و احمد مهرانفر تور اروپا را آغاز کردند

چهره ها/ شوآف جدید محمدرضا گلزار با پرواز بیزینس کلاس

دورهمی چهره‌های مشهور دنیا در پر زرق و برق‌ترین جشنواره سال

10 سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول

دیالوگ شنیدنی از حسین پناهی

آخرین تصویر از بازیگر سریال پایتخت پیش از فوت/ دلیل اصلی مرگ این بازیگر چه بود؟

اجرای فوق العاده از قطعه مشهور «پرواز زنبور عسل»

تتلو: می‌خواستم برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کنم

آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو؛ تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم

تاثیر باور به خدا و قیامت در زندگی انسان

تصاویری آخرالزمانی از لحظه وقوع سیل در کنیا

تصاویر دیدنی از نخستین تلاش بچه زرافه برای راه رفتن

تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل

قورباغه‌ای که به نوزادش سم می‌دهد

بزرگترین بیابان واقع در مراکش

گوناگون/ کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!

نکته جالب در معماری کنگره آمریکا

تلاوت بسیار زیبا و آرامش بخش سوره الرحمان

نمایی زیبا از دره اژدها در کرمانشاه

طرز تهیه سالاد ماکارونی ویژه

معرفی چند کتاب مفید برای حجامت

معیار سنجش فشار خون بالا

همیشه گرسنگی شرط غذا خوردن نیست!

خط‌ قرمزهای اطلاع‌دادن به بیمار صعب‌العلاج

4 ایده‌ از مد افتاده در دکوراسیون داخلی

بینا شدن افراد مبتلا به نابینایی ارثی با ژن‌درمانی «کریسپر»

مثل سر کسی را شیره مالیدن از یک زن زائو می‌آید

برگزاری تمرین تیم ملی والیبال با حضور اصحاب رسانه‌ها

رئیس‌جمهور: دغدغه قهرمانان باید فقط رسیدن به قهرمانی باشد

بازگشت ستاره سابق استقلال با لباس نساجی

نامه عجیب استقلال به سازمان لیگ در اعتراض به داور!

داوران هفته سی‌ام لیگ دسته اول مشخص شدند

میلاد عبادی‌پور: سخت است اما همه زورمان را می‌زنیم

غلامحسین لطفی: من فراموش نشده‌ام!

نسخه اجرای زنده آهنگ سیروان خسروی به نام «درست نمیشم»

سخنگوی اورژانس: در سیل‌های امسال 35 نفر جان باختند

طبیعت چشم‌نواز دورود لرستان

١٠تا ازخطرناک ترین عقرب های دنیا!