آریا بانو

آخرين مطالب

دوران کودکی خانواده

دوران کودکی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کودک شما یک کودک نیست، بلکه یک انسان کوچک است که همه چیز را درک می‌کند و اگر این کودک را یک انسان کامل بدانیم پس باید گفت که هر دوره از زندگی او وابسته به دوره دیگری است. اولین دوره زندگی کودک دوران احساس اوست. احساسی که با حرکت او همراه است زیرا او در این زمان چون کودک فاقد اعمال سمبل‌سازی است و هیچ چیز را از چیز دیگر تمیز نمی‌دهد، مربی یا مادر نمی‌تواند از راه فکر یا حالات عاطفی چیزی را بیاد او بیاورد و یا از کسانی‌که در آنجا حاضر نیستند با کودک صحبت کند و با وجود بر این نقصان و کمبود قوای روحی او در حال تکمیل است و کودک هر چه را می‌بیند و با آن تماس دارد از آن الگو برمی‌دارد و بدون آنکه نوع آن را تشخیص دهد سعی می‌کند چیزی از آن در خاطر بسپارد و به‌عبارت دیگر احساس بعضی از واکنش‌های عاطفی کودکانه در او بیدار می‌شود.
بنابراین می‌توان گفت که کودک از زمان تولد تا سر حد بلوغ دوره‌های مختلف را می‌گذراند که در روانشناسی آن را به 6 گروه یا دوره مشخص یا جدا از هم تقسیم کرده‌اند و ما به‌طور خلاصه این دوره‌ها را از نظر می‌گذرانیم.
1. دوران اولیه او که تا 18 ماهگی امتداد دارد و شامل احساس و حرکت است و این احساس و حرکت کودکانه اتفاقی است و پاسخ‌های جداگانه از احساس خود می‌گیرد.
2. این دوران در 2 سالگی آغاز می‌شود و یک نوع فکر مقدماتی و کودکانه و اتفاقی است که در وی بیدار می‌شود و کودک می‌تواند اشیاء را بشناسد اما قادر نیست عملی را انجام دهد.
3. در این مرحله یادوران چهار سالگی فکر درست و فطری او به‌کار می‌افتد و مشاهدات حقیقی برای او ثابت است و اگر در آن حال قطعه مومی بدستش دهید می‌تواند آن را به شکل خاصی بسازد کارهای او در این دوره کامل‌تر و هوش او بهتر کار می‌کند.
4. این دوره از هفت سالگی آغاز می‌شود که در این دوران کودک اعمال خود را کاملاً ظطبقه‌بندی می‌کند و به اعمال خود بازتاب می‌دهد و دربارهٔ هر چیز می‌تواند درست فکر کند.

آریا بانو

5 و 6- در این دوره کودک می‌تواند وسایل درست را بدون دخالت دیگری به‌وجود آورد و همه را مورد استفاده قرار دهد و دنیای خارج برای او مفهوم درست خواهد داشت و چون در این زمان تکلم را یاد گرفته می‌توان با دلیل و منطق همه چیز را برای او تفسیر کرد و همین زمان است که اگر مربی خوب داشته باشد کودک با سرعت به مراحل تکامل هوش و خودکاری خواهد رسید. احساس در کودک همراه با یک سلسله اعمال کودکانه است که کودک احساس خود را با اعمالی مشابه با آن نشان می‌دهد که در روانشناسی به آن "احساس محرک" می‌گویند، کودک با حرکات خود می‌خواهد با دنیای خارج تماس پیدا کند و این تماس با شبیه‌سازی همراه است. حال کودک کم‌کم به سن نوجوانی و جوانی می‌رسد که معمولاً وقتی کودک به این مرحله از زندگی‌اش رسید می‌خواهد کاملاً مستقل و آزاد باشد اما به‌دلیل نداشتن آگاهی‌های لازم و درک کامل از اجتماع خویش دچار بحران‌هائی می‌شود که بعضی اوقات به ضرر و زیان او می‌شود و در اینجاست که ما باید به این نوجوان و جوان بگوئیم آیا نمی‌توان از شما خواست که خوب و سربراه باشید؟
می‌دانیم که این سؤال یا تکلیف برای نوجوان و جوان ما کار مشکلی است اما نباید لااقل به پدر و مادر خود خرده بگیرید. زندگی حیوانات باید برای شما درس عبرتی باشد وقتی‌که جوجهٔ پرنده از تخم بیرون می‌شود او هم می‌خواهد پرواز کند. اگر مادرش بخواهد او را بیشتر در لانه نگاه دارد کار درستی نیست زیرا نباید پرندهٔ ترسوئی بار بیاید و اگر زودتر از موقع هم او را رها کند خطر دیگری در پیش اوست و عوامل خطر بر سر راه او آماده و اجتناب‌ناپذیر است و این مسئله بزرگی است برای پدر و مادر پرنده، حال همین مشکلات برای پدر و مادر شما وجود دارد.
چگونه می‌توان نوجوان و جوانی را که هنوز از لحاظ قوای فکری تکامل نیافته در اجتماع رها کرد اجتماعی که در هر قدم آن عواملی برای لگدکوبی و پایمال کردن شرایط اخلاقی او موجود است. باید اضافه کنیم که لغزش برای نوجوانان از کودکان بیشتر است و همیشه گودال‌های خطرناک بر سر راهشان کنده شده است اما شما هم باید کمی مراعات پدران و مادران خود را بکنید. آنها اگر در زندگی خود اعتدال را نگه نداشته‌اند شما هم نباید در مقابل چیزهای کوچک اشکال‌ تراشی کنید و اگر هم به شما خشم گرفتند آنقدر آن را دنبال نکنید که باعث حادثه‌ای شود. به‌عنوان مثال، پدری که با زحمت زیاد و حقوق کم و با اضافه‌کاری به مدت چند سال توانسته است یک اتومبیل بخرد و جوان او بدون اجازه از او کلید اتومبیل را بردارد و پی ولگردی خویش رود آیا انتظار دارید چنین پدری از فرزندش راضی باشد؟ غالباً این پسران به پدر و مادر خود می‌گویند شما پیرمردهای خشکیدهٔ عهد قدیم هستید که به رسوم امروز اعتقاد ندارید.

آریا بانو

بیشتر عدم تفاهم‌ها بین پدر و مادر از این نمونه‌هاست. کوچکترین برخورد غرورشان را لکه‌دار می‌سازد شما این رفتار را با معلمین و استادان خودتان هم در کلاس دارید به شخصیت او اهانت می‌کنید و به بهانه اینکه درس‌هائی که می‌دهد به درد شما نمی‌خورد به‌جای اینکه شما سپاسگزار باشید و به او احترام بگذارید او را به مسخره می‌گیرید. البته ناگفته نماند که زیاد شما هم مقصر نیستید زیرا نوجوان و جوانی که در خانوادهٔ بی‌فرهنگ و بذله‌گوئی تربیت شده و در تمام روز شاهد بذله‌گوئی‌های پدر و مادر و افراد فامیل در جمع میهمانی‌های خود بوده نمی‌تواند بین آن کلاس و مهمانی‌ها تفاوت بگذارد روح و ذهنش پر از کلمات پوچ و بی‌خودی است که از دهان دوستانش شنیده و هنگامی‌که در کلاس درس نشسته روی اصل تداعی معانی استاد را به‌جای دوستانش شنیده و هنگامی‌که در کلاس درس نشسته روی اصل تداعی معانی استاد را به‌جای دوستانش می‌گیرد و در عالم خیال با او بذله‌گوئی می‌کند. می‌توان این‌طور تفسیر کرد که نوجوان و جوانان فقط وابسته به فکر و رویاهای جوانی و امیال نفسانی خود مطالب را تفسیر می‌کنند. شاید از این موضوع یا تفسیر راضی نیستید اما این مسئله راست است که تمام آزمایش‌های زندگی شما حتی اگر برای سرگرمی باشد از عشق تشکیل می‌شود هر کدام از شما به داشتن عشق و علاقه افتخار می‌کنید و بدون اینکه با پدر و مادر خویش مشورت کنید نصایح و راهنمائی‌های آنها را به فراموشی سپرده و تمام ساعات شب و روزتان را به بطالت و پوچی می‌گذرانید. این پوچی‌ها و بیهودگی‌های علمی و روانی مخصوص قرن ماست و از اختراعات قرن ما به‌شمار می‌آید. اما پدران و اجداد ما هرگز با این سیستم راضی نبودند و نیستند قوانین دیروز با آنچه که اصول اخلاقی امروز آن را جزو تمدن می‌شمارد فایل مقایسه نبوده است.
مسئله‌ای که توجه ما را بیش از هر چیز جلب می‌کند این است که چگونه جوانان با هوش عصر ما تا این حد احمق می‌شوند. قوانین اخلاقی مذهبی و مقررات اجتماعی همیشه توصیه کرده‌اند که نباید این دو جنس مخالف را آزاد گذاشت. شاید ریشهٔ تمام بدبختی‌ها در کانون خانواده‌ها می‌باشد و این باز برمی‌گرد به‌ خانواده و مقصر بودن آن زیرا وقتی‌که خانواده می‌بیند دخترش شب را در خارج از خانه گذرانده باید از او علت نیامدن به خانه را جویا شود تا اینکه بدون توجه به این مسائل باشد.
● نتیجه:
کودک و نوجوان و جوان ما بدانند که در دوران بحران‌های روحی و ذهنی و فکری حساسی قرار دارند. و نتیجتاً از این مباحث نتیجه می‌گیریم که اصل روانشناسی و روانکاوی کودک اگر از پایه و بنیان درست نباشد و این کودک که نوجوان و جوان ما را به‌وجود می‌آورند دچار بحران‌های روحی و فکری و عملی می‌گردند که کنترل آن در زمان نوجوانی‌ و جوانی بسیار مشکل‌تر از دوران کودکی خواهد بود پس بهترین کار شناختن روان کودک و نوجوان است و برخورد با اوست که در واقع برمی‌گردد به همان اهمیت روان‌شناسی و روان‌کاوی کودک و نوجوان.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187841/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مصرف این 4 مکمل بعد از 40 سالگی شدیدا توصیه می‌شود

خلاقیت دانشجویی! معرفی اعضای پروژه درسی مانند یک ترکیب فوتبالی

شادی متفاوت رودیگر و آلابا پس از بازی؛ تکرار شادی معروف با صندلی!

فدراسیون فوتبال در تلاش برای محقق کردن شعار جهانی لذت فوتبال

جود بلینگام: از کودکی رویای این شب‌ها را می‌دیدم

احساساتی شدن خوسلو پس از سوت پایان بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

کارلو آنچلوتی و هم خوانی سرود رئال مادرید با هواداران حاضر در ورزشگاه

امتناع ریو فردیناند از پا گذاشتن روی لوگوی رئال مادرید هنگام ورود به زمین سانتیاگو برنابئو

توهین هواداران رئال مادرید به لیونل مسی در آستانه جدال با بایرن مونیخ؛ حرام‌زاده!

لحظه صحیح اعلام شدن گل دوم رئال مادرید و انفجار سکوهای برنابئو

وزیر ورزش: صداوسیما باید حق پخش را بدهد

خلاصه بازی رئال مادرید 2 - بایرن مونیخ 1

صحنه بحث برانگیز و اشتباه عجیب داور!

رستگاری کهکشانی‌ها با کامبک 3 دقیقه‌ای؛ رویای فینال تمام آلمانی بَر باد رفت

عکس‌های دیدنی از پارک لاله 90 سال پیش/ تصاویر

معمای ناپدید شدن سبحان 5 ساله

گل اول بایرن مونیخ به رئال مادرید

گل رئال مادرید به بایرن مونیخ که مورد قبول قرار نگرفت

ضربه خطرناک هری کین که نتوانست بایرن را به گل دوم برساند

ضربه کرنر بایرن مونیخ به تیرک افقی دروازه خورد

اشتباه نویر رئال رابه گل تساوی رساند

گل دوم رئال که مشکوک بود ولی پذیرفته شد

بررسی صحت گل دوم رئال مادرید با شبیه سازی زمین

گزارش زنده: رئال مادرید 2-1 بایرن مونیخ

این وسیله یک نجات غریق در مواقع اضطراری است

جو سکو های ورزشگاه سانتیاگو برنابئو، لحظاتی قبل از شروع بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

ضربه زیبای هری کین که از کنار دروازه به کرنر رفت

سیو فوق العاده نویر باز هم بایرن را نجات داد

هاشمی: بیشترین بودجه به فدارسیون کشتی می‌رسد

قربانی: همه بازی کثیف را دوست دارند

لونین کین را ناکام گذاشت در ثانیه های آخر نیمه اول

نامه رسمی پرسپولیس با اشاره به استقلال!

اولین تلاش هری کین در نیمه دوم بی نتیجه ماند

دو سیو دیدنی نویر اجازه ورود توپ رئال را نداد

شور و هیجان حفیظ دراجی، گزارشگر معروف عربی هنگام گزارش بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ

گزارش زنده: رئال مادرید 0-1 بایرن مونیخ

گامبو!! درُ میزنی واسه چی؟

ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت

‏‎بیکاری من در سینما ارتباط مستقیم داشت با متاهل بودنم!

عوارض تزریق نوروبیون چیست؟

اجرای زنده آهنگ «زخم کاری» با صدای بهنام بانی

اجرای قطعه پرطرفدار «دسپاسیتو» توسط نوازنده اکوادوری رائول تورس

گوناگون/ راهکاری برای خواندن سریع نمازهای قضا

بهار کتاب آغاز شد؛ گشایش درهای نمایشگاه بین‌المللی به روی مردم

رئیسی، سرپرست سازمان ملی سنجش را منصوب کرد

جزئیات بازداشت متهم پرونده زهره فکورصبور در قهوه‌خانه

گزارشی از جشنی بزرگ با حضور 12000 دختر ایرانی و رئیس‌جمهور

سازمان غذا و دارو اطلاعیه داد؛ ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان چه بود؟

تصاویری پربازدید از شانه کردن موهای یک میمون جلوی آینه

زندگی بزرگان/ نامه شیر صحرا به صدام و اسارت فرمانده بعثی