آریا بانو

آخرين مطالب

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد! گوناگون

تصاویری که میبینیم بر زمانی که می‌گذرد، تاثیر دارد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - زومیت / ویژگی‌های خاص تصاویر یا صحنه‌ای که مشاهده می‌کنیم، می‌تواند درک ما از گذر زمان را به شکلی تحریف کند که مدت زمان سپری‌شده در حین تماشا را متوجه نشویم.
محققان می‌گویند نحوه‌ی درک ما از گذر زمان، چه سریع بگذرد و چه آهسته، می‌تواند توسط تمامی اتفاقات محیط اطرافمان شکل بگیرد؛ از ضربان قلب ما و جلب توجه دیگران گرفته، تا آشنایی با مکان و حتی تصاویری که تماشا می‌کنیم.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که نحوه‌ی تماشای تصاویر می‌تواند درک ما از گذر زمان را شکل بدهد. علاوه بر این، زمانی که شخص گمان می‌کند صرف تماشای یک تصویر کرده است، بر نحوه‌ی یادآوری آن تصویر تأثیر می‌گذارد. یافته‌های مطالعه، بینش تازه‌ای را درمورد چگونگی تجربه و یادآوری گذشت زمان توسط افراد مختلف ارائه می‌دهد.
گروهی از محققان دانشگاه جورج میسون آمریکا، در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها از 170 نفر خواستند تا به تماشای تصاویر مختلفی بپردازند که در مدت زمان‌های مختلف و زیر یک ثانیه، روی صفحه نمایش ظاهر می‌شد. شرکت‌کنندگان پس از مشاهده‌ی هر تصویر، باید کلیدی را فشار می‌دادند تا مدت زمانی را که گمان می‌کردند در حین تماشا سپری شده است، ارزیابی کنند. افراد باید زمان تماشای تصاویر را بر اساس کوتاه‌مدت یا طولانی‌مدت دسته‌بندی می‌کردند.

آریا بانو


درک مغز ما از زمان، گاهی وقت‌ها با واقعیت یکسان نیست
محققان دریافتند که صحنه‌های بزرگ‌تر و تصاویر به‌یادماندنی‌تر، مغز را فریب می‌دهند تا فرد فکر کند که تصاویر را طولانی‌تر از زمانی که واقعاً گذشته، تماشا کرده است. در حالی که به نظر می‌رسد تصاویر شلوغ و نامرتب، گذر زمان را منقبض و کوتاه‌تر می‌کنند.
اگرچه نتایج متفاوت بوده است، اما مطالعات گذشته نیز نشان می‌دهند که نحوه‌ی اثرگذاری تصاویر بر ادراک زمان می‌تواند به نحوی با میزان توجه ما مرتبط باشد. تماشای تصاویر بزرگ‌تر، پررنگ‌تر و روشن‌تر، با جلب تمرکز و حواس ما، زمان را منبسط و طولانی‌تر می‌کنند.
اما همین ویژگی‌ها می‌توانند حواس بخشی از مغز ما را که مسئول پیگیری زمان است، مختل کنند. بنابراین، به نظر می‌رسد که زمان در حین تماشا سریع‌تر می‌گذرد. البته نه تنها پیچیدگی تصاویر، بلکه محتوای آن‌ها نیز ممکن است با برخی مخاطبان بیشتر از دیگران هم‌خوانی داشته باشد.
البته یافته‌های مطالعه‌ی اخیر کمک چندانی به حل نظریه‌های مخالف نمی‌کند. در عوض، محققان عامل جدیدی را در میزان به‌یادماندنی بودن تصاویر سهیم می‌دانند. بر اساس شواهد، ویژگی منحصربه‌فردی وجود دارد که مغز ما را به روش‌هایی به‌جز توجه، جذب می‌کند.
الکس ما، عصب‌پژوه شناختی و همکارانش در مطالعه می‌پرسند: آیا به دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن این تصاویر، زمان در حین تماشای آن‌ها طولانی‌تر می‌شود؟ یا برعکس، به دلیل طولانی‌تر شدن زمان، تصاویر به‌یادماندنی‌تر هستند؟
مطالعه نتیجه می‌گیرد که هر دو مورد صحیح هستند. محققان بعضی از شرکت‌کنندگان را برای تماشای مجموعه‌ی دوم تصاویری که نیمی از آن‌ها را روز قبل نیز مشاهده کرده بودند، دوباره به آزمایشگاه بازگرداندند.
تصاویری که با عنوان به‌یادماندنی رتبه‌بندی شدند، در حقیقت برای مدت زمان طولانی‌تری دیده شده بودند. در عین حال، تصاویری که گمان می‌شد برای زمانی طولانی‌تر از واقعیت دیده شده‌اند، در واقع بهتر در خاطر فرد مانده بودند. این اثر از آزمایشی تا آزمایش دیگر ثابت باقی ماند.
مغز، زمان را منبسط یا متراکم می‌کند تا حجم اطلاعات پردازش‌شده را افزایش دهد
الکس ما و همکارانش برای بررسی و توضیح یافته‌ها، پیشنهاد می‌کنند که آثار اتساع زمانی در تصاویر به‌یادماندنی، ممکن است به پردازش اطلاعات سیستم بینایی کمک کند تا عوامل کندکننده و محدودیت‌ها را برطرف کند. محققان در مقاله می‌نویسند: «بدین ترتیب، زمان منبسط یا متراکم می‌شود تا حجم اطلاعات پردازش‌شده در هر نمونه‌ی خاصی افزایش یابد.»
محققان برای آزمایش این ایده، از یک شبکه عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی دستگاه بینایی بطنی استفاده کردند. تصاویر در این شبکه به تدریج و در طول زمان پردازش می‌شد. محققان گزارش می‌دهند که تصاویر به‌یادماندنی‌تر، سریع‌تر پردازش می‌شوند و این افزایش در سرعت پردازش، هم طولانی‌تر شدن زمان سپری‌شده و هم افزایش در دقت زمان درک‌شده را پیش‌بینی می‌کند.
البته همانطور که دیگر مطالعات نیز اشاره کرده‌اند، دلیل به‌یادماندنی‌تر بودن تصاویر خاص می‌تواند بسیار شخصی باشد. بر اساس مطالعات، منطقی است که حس کنیم تصاویر می‌توانند درک گذر زمان را تحریف کنند، زیرا بخش‌هایی از مغز که زمان را پردازش می‌کنند، احساسات ما را نیز تنظیم می‌کنند.
بنابراین، همچنان برای دانستن این موضوع که مغز ما چگونه زمان را درک می‌کند و چگونه این حس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، به زمان و آزمایش‌های بیشتری نیاز است. نتایج مطالعه، به وضوح نشان می‌دهد که بدن ما ممکن است با ضربان ساعت‌های بیولوژیکی خاص خودش پیش برود، اما درک مغز از زمان ثابت نیست.
محققان نتیجه می‌گیرند: «یافته‌های مطالعه، شواهدی را برای ایجاد ارتباط میان ویژگی‌های تصویری، درک زمان و حافظه فراهم می‌کند. یافته‌ها را می‌توان با استفاده از مدل‌های پردازش بصری بیشتر، مورد بررسی قرار داد.»
یافته‌های مطالعه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189461/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شریعتی: برای مدال به المپیک می‌روم

ناصحی به حنیف: ما باید از داور شاکی باشیم نه شما

چهره‌ها/ کنایه جنجالی آقا رشید به گرانی دلار و طلا

چهره‌ها/ کافه بیرانوند پلمب شد

چرا نباید قبل از خواب از تلفن همراه استفاده کرد و چگونه می‌توان این عادت را ترک کرد؟

حکمت/ دلیل غیبت امام زمان(عج)

آغاز پیاده روی دختران در روز دختر در قم از مسیر جمکران به سمت حرم حضرت معصومه(س)

معنای رفتار مختلف گرگ‌ها در گله

طرز تهیه فلافل خونگی بدون نخود

«استارشیپ» برای پنجمین پرواز آزمایشی آماده می‌شود

سیما تیرانداز مطالعه چه آثار کلاسیکی را توصیه می‌کند؟

می‌توان با عینک سیاه به نمایشگاه کتاب نگاه کرد اما...

نوجوانان والیبال در آزادی اردو می زنند

دعوت‌ وزارت ورزش از جامعه «ورزش و جوانان» برای حضور در انتخابات

برترین گل‌های بایرلورکوزن در بوندسلیگا 2023/24

غیرمنتظره‌ترین مسافر والیبال ایران به لیگ ملت‌ها

دلیل تعویض سردار آزمون مقابل لورکوزن مشخص شد

هولگر رون: آماده کسب یک عنوان مهم هستم

شانس برگزاری انتخابی المپیک برای علیزاده و گرایی چقدر است؟

ژاکا: برای قهرمانی اروپا به دوبلین می‌رویم

معرفی برترین‌های انتخابی تیم ملی اسکیت سرعت

پیروزی دالاس و شکست بوستون در نیمه‌نهایی

طارمی انتقال بزرگ فوتبال آسیا به سری‌آ

چهره‌ها/ علیرضا نیکبخت و همسرش در سومین سالگرد ازدواج‌شان

محمدرضا گلزار دست به دامان هوادارانش شد

نمی خوام بپیچونم می‌خوام ازدواج کنم

چهره‌ها/ استوری کنایه‌آمیز المیرا شریفی‌مقدم پربازتاب شد

آهنگ شاد و زیبای ایوان بند برای روز دختر

پلیس راهور تهران: از پارک دوبل و توقف در محل های رای گیری خودداری کنید

آئین نقاره‌زنی در شب ولادت حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

همایش پیاده روی حرم تا حرم به مناسبت روز دختر در جوار حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها)

پیش‌بینی تازه از بارش‌ها

صحنه‌ دلخراش شکسته‌ شدن یک دستگاه شهربازی در هند

چشم‌در‌چشم‌شدن پلنگ ایرانی با جعفر پناه‌پور در پارک ملی گلستان

تقدیم به قلب‌های تپندۀ زندگی، به وجودهای پر از مهر

حال و هوای شب میلاد در حرم حضرت معصومه (س)

گوناگون/ 6 ویژگی ممتاز حضرت معصومه‌علیهاالسلام

عکس/ صف رای گیری دور دوم انتخابات در امامزاده صالح (ع) تهران

خوشمزه ترین ساندویچ سبزیجات رو اینطوری واسه بچه ت درست کن

اینفوگرافی/ نکاتی درباره بیماری تالاسمی

دختر واسه خدا یه جور دیگه عزیزه

افسردگی پدران بعد از زایمان همسرشان!

داستان مادرانه و احساسی خانه کوچک کیانوش

رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی خود چه کتاب‌هایی دارند؟

مربی اخراجی به فینال اروپا رسید

اسلامی: امتیاز گرفتن از پرسپولیس خیلی سخت است

تغییر تابعیت بسکتبالیست آمریکایی پیش از المپیک

5 هشداری که می‌تواند نمایش خانگی را نابود کند!

ورژن اجرای زنده آهنگ سیروان خسروی به نام «برگرد»

سنگین‌ترین نوزاد کشور متولد شد