آریا بانو

آخرين مطالب

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند پزشکي

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی.
تقریبا 20 درصد از جمعیت ایران دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این آمار در آینده افزایش بیشتری خواهد داشت.
آمار ابتلا به بیماری های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.
در ایران تقریبا 20 درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر 2 ایرانی، تقریبا 1 نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.
درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.
یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.
دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.
به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.
این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.
تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی
بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.
این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.
آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست
دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای 50 سالگی.
این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.
به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.
آیا پرهیز غذایی درست است؟
مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.
دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.
او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.
این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1192987/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توهین به ستاره انگلیسی؛ داور بازی را متوقف کرد!

گواردیولا: بله، در سیتی می‌مانم

افسانه‌ای شکست‌ناپذیر؛ ژابی آلونسو در برابر هر چالشی پیروز می‌شود!

رئیسی‌کیا: در اساسنامه جدید، ارکان قضایی معرفی نشدند!

عملکرد کمیته اخلاق در پرونده‌های فساد در فوتبال

مراسم باشکوه خداحافظی هواداران دورتموند برای مارکو رویس

لورکوزن، پادشاه لحظات آخر؛ با گل‌های دیرهنگام، بدون شکست قهرمان شدند!

پاس گل طارمی و گل اول پورتو به براگا

پایان یک سفر پرافتخار؛ کلوپ با قدم‌هایی سنگین از زمین تمرین آنفیلد خارج شد

خلاصه بازی براگا 0 - پورتو 1

جانشین ژاوی از فوتبال زنان می‌آید!

حزباوی در یک قدمی دومین قهرمانی در قطر

تراکتور و تکذیب خبر جنجالی که نشنیده‌اید!

خلاصه بازی تورینو 3 - آث میلان 1

دیدار و گفتگوی نیمار و رونالدو در حاشیه مسابقه بوکس ریاض بین تایسون فیوری و الکساندر اوسیک

حضور آلونسو در بین تماشاگران لورکوزن و بالا بردن جام در کنار آن‌ها

توپچی‌ها آماده جشن قهرمانی؛ آماده سازی سکوی قهرمانی لیگ برتر در ورزشگاه امارات

نجات یک تیم پرتغالی به دست یاران علیپور

نمایش فاجعه‌بار یاران صیادمنش در 12 بازی

رای ممتنع ایران به تصمیم بزرگ ای‌اف‌سی

پیش‌بینی «کریس رونالدو» از قهرمان لیگ جزیره

توقف خانگی کایسری اسپور در غیاب لژیونرهای ایرانی

اعلام همبستگی تماشاگران تیم فوتبال الترجی تونس با ملت فلسطین و غزه در بازی مقابل الاهلی مصر

تراکتور تیمی که دوست داشت لورکوزن باشد!

سفری انیمیشنی به قلب هیجان‌انگیزترین لحظات لیگ برتر با حضور سامان قدوس!

قدردانی الننی از هواداران آرسنال؛ ممنونم که در کنارم بودند!

چرا قهرمانی استقلال این بار متفاوت می‌شود؟

دختران بارسا فاتح کوپا دل ری

اندازه گیری سرعت نور با روش فیزو

سلتیکی‌ها با جام از دل بابانوئل درآوردند

گل سوم تورینو به میلان توسط رودریگز؛ میلان 0- تورینو 3

پخش مدال ها مثل شکلات بین بازیکنان در جشن قهرمانی زنان بارسلونا

کریستیانو رونالدو و آنتونی جاشوا، تماشاگران ویژه مسابقه تایسون فیوری و یوسیک

گل اول میلان به تورینو توسط بن‌ناصر؛ میلان 1 - تورینو 3

امتیاز سرویس‌های تماشایی ایران در دیدار دوستانه سوم مقابل برزیل

آتالانتا می‌تواند رم را به چمپیونزلیگ ببرد

فریادهای عنایتی در پیکان‌شهر؛ گل بزنید!

آخرین بازی فصل را از طارمی گرفتند!

کسب دو مدال برنز پارادوومیدانی در قهرمانی جهان

هر کاری دلت بخواد می‌تونی بکنی فقط کافیه اراده کنی

قشنگ‌ترین چیزای دنیا رو نمیشه دید فقط میشه با قلب حس کرد

ترس از بمب گذاری جشنواره کن را مختل کرد

تک نوازی ساز «عود» از هنرمند ترک؛ آیتاچ دوغان

لحظه تصادف و از مسیر خارج شدن یک کامیون در آمریکا

آبخازیا؛ کشوری با دریای آبی و کوه های باستانی

همه بنی عباس از مامون متنفر بودند

حمله خرس گرسنه به یخچال یک خانواده؛ مهمانی شروع شد!

طرز تهیه بستنی میوه‌ای در منزل با روشی آسان

تأثیر مستقیم غذا بر مغز انسان

تاثیر برخی عفونت ها بر عفونت های رحمی