آریا بانو

آخرين مطالب

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند گوناگون

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی، یک مدل پیش‌بینی‌کننده را برای شناسایی قوی‌ترین سلول‌های ایمنی قاتل سرطان و ارائه دادن ایمنی‌درمانی سرطان ابداع کرده‌اند.
یک مدل پیش‌بینی‌کننده جدید را می‌توان همراه با چندین الگوریتم‌ برای درمان‌ سرطان به صورت شخصی‌سازی‌شده به کار برد که درمان را با ترکیب سلولی منحصربه‌فرد تومورهای هر بیمار منطبق می‌کند.
به نقل از ساینس دیلی، «الکساندر هراری»(Alexandre Harari) از «مرکز پژوهش سرطان لودویگ»(Ludwig Cancer Research) که این پژوهش را به همراه «رمی پترماند»(Rémy Pétremand) فارغ‌التحصیل این مرکز سرپرستی کرده است، گفت: اجرای هوش مصنوعی در سلول‌درمانی یک کار جدید است و شاید بتواند روش درمان را تغییر دهد و گزینه‌های بالینی جدیدی را به بیماران ارائه کند.
ایمنی‌درمانی سلولی شامل استخراج سلول‌های ایمنی از تومور بیمار، مهندسی کردن آنها برای تقویت توانایی‌های طبیعی در مبارزه با سرطان و انتقال مجدد آنها به بدن پس از رشد یافتن است. سلول‌های T یکی از دو نوع اصلی گلبول‌های سفید یا لنفوسیت‌ها هستند که در خون گردش می‌کنند و به دنبال سلول‌های آلوده به ویروس یا سرطان می‌گردند.
سلول‌های T که به تومورهای جامد نفوذ می‌کنند، به عنوان «لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور»(TIL) شناخته می‌شوند. با وجود این، همه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور در شناسایی و حمله به سلول‌های تومور موثر نیستند. هراری توضیح داد: در واقع تنها بخشی از لنفوسیت‌ها به تومور واکنش نشان می‌دهند و بیشتر آنها ناظر هستند. چالشی که ما پیش روی خود قرار دادیم، این بود که تعداد اندکی را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور شناسایی کنیم. این لنفوسیت‌ها به گیرنده‌های سلول T مجهز هستند که می‌توانند آنتی‌ژن‌ها را روی تومور تشخیص دهند.
هراری و گروهش برای این کار، یک مدل پیش‌بینی مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه دادند که «TRTpred» نام دارد و می‌تواند «گیرنده‌های سلولT » یا «TCRs» را براساس واکنش‌پذیری تومور هدف آنها رتبه‌بندی کند. برای توسعه TRTpred، آنها از 235 گیرنده‌ سلول T جمع‌آوری‌شده از بیماران مبتلا به ملانومای متاستازشده استفاده کردند که پیشتر به عنوان واکنش‌دهنده یا غیر واکنش‌دهنده به تومور طبقه‌بندی شده بودند. این گروه پژوهشی، مشخصات بیان ژن سلول‌های T حامل هر گیرنده‌ سلول T را در یک مدل یادگیری ماشینی بارگذاری کردند تا الگوهایی را شناسایی کنند که سلول‌های T واکنش‌دهنده به تومور را از همتایان غیرفعال آنها متمایز می‌سازند.
هراری توضیح داد: TRTpred می‌تواند از یک جمعیت سلول T یاد بگیرد و قانونی را ایجاد کند تا برای جمعیت جدید اعمال شود. بنابراین، وقتی با یک گیرنده‌ سلول T جدید روبه‌رو می‌شویم، این مدل می‌تواند مشخصات آن را بخواند و پیش‌بینی کند که آیا تومور واکنش‌دهنده است یا خیر.
مدلTRTpred لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور را در 42 بیمار مبتلا به ملانوما و سرطان‌های دستگاه گوارش، ریه و پستان تحلیل کرد و گیرنده‌های سلول T واکنش‌دهنده به تومور را با دقت 90 درصد شناسایی کرد. پژوهشگران فرآیند انتخاب لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور خود را با استفاده از یک فیلتر ثانویه اصلاح کردند که تنها سلول‌های T واکنش‌پذیر به تومور را غربالگری می‌کند؛ یعنی فقط سلول‌هایی که اتصال قوی به آنتی‌ژن‌های تومور دارند.
هراری گفت: TRTpred منحصرا پیش‌بینی‌کننده‌ واکنش‌پذیر بودن یا نبودن گیرنده‌ سلول T به تومور است اما برخی از گیرنده‌های واکنش‌گر به تومور یک اتصال قوی را با سلول‌های تومور برقرار می‌کنند و به همین دلیل بسیار مؤثر هستند. این در حالی است که برخی دیگر با تنبلی این کار را انجام می‌دهند. تمایز اتصال‌های قوی و ضعیف، اثربخشی را نشان می‌دهد.
پژوهشگران نشان دادند سلول‌های T که توسط TRTpred و الگوریتم ثانویه به‌ عنوان واکنش‌دهنده تومور شناسایی شده‌اند، اغلب در تومورها جا می‌گیرند. یافته‌های این پژوهش با سایر پژوهش‌هایی هم‌سو هستند که نشان می‌دهند سلول‌های T موثر معمولا به عمق تومور نفوذ می‌کنند.
سپس، پژوهشگران یک فیلتر سوم را برای به حداکثر رساندن تشخیص آنتی‌ژن‌های تومور معرفی کرد. هراری گفت: ما می‌خواهیم شانس اینکه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور تا حد ممکن آنتی‌ژن‌های گوناگون را هدف قرار دهند، به حداکثر برسانیم.
این فیلتر نهایی، گیرنده‌های سلول T را براساس ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مشابه در چندین گروه سازمان‌دهی می‌کند. فرضیه پژوهشگران این است که گیرنده‌های سلول T در هر خوشه همان آنتی‌ژن را تشخیص می‌دهند. «وینسنت زوئت»(Vincent Zoete) پژوهشگر مرکز پژوهش سرطان لودویگ که الگوریتم‌های گروه‌بندی گیرنده‌های سلول T را توسعه داده است، گفت: بنابراین ما در هر خوشه، یک گیرنده‌ سلول T را برای تقویت کردن انتخاب می‌کنیم تا شانس هدف قرار دادن یک آنتی‌ژن مشخص را به حداکثر برسانیم.
پژوهشگران، ترکیب TRTpred و فیلترهای الگوریتمی را «MixTRTpred» می‌نامند.
گروه هراری برای تأیید روش خود، تومورهای انسانی را در بدن موش‌ها کاشتند، گیرنده‌های سلول T را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور آنها استخراج کردند و سیستم MixTRTpred را برای شناسایی سلول‌های T به کار بردند که نسبت به تومور واکنش داشتند و آنتی‌ژن‌های متعددی را در تومور هدف قرار دادند. سپس، آنها سلول‌های T به‌دست‌آمده از موش‌ها را برای بیان گیرنده‌های سلول T مهندسی کردند و نشان دادند که این سلول‌ها می‌توانند تومورها را در صورت انتقال به موش از بین ببرند.
«جورج کوکوس»(George Coukos) یکی از پژوهشگران این پروژه که در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرحله اول آزمایش بالینی است تا این فناوری را در بیماران آزمایش ‌کند، گفت: این روش نویدبخش غلبه بر برخی از کاستی‌های درمان مبتنی بر لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور، به‌ ویژه برای بیمارانی است که با تومورهای ناتوان در پاسخ دادن به چنین درمان‌هایی مقابله می‌کنند. تلاش‌های مشترک ما روش کاملا جدیدی را از درمان با سلول T ایجاد می‌کنند.
این پژوهش در مجله «Nature Biotechnology» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1197345/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گذر زمان 17 ساله عرفان برزین از عرشیای سریال شمعدونی تا تغییرات جدید در چهره و استایلش که باورنکردنی است

دیدار احساسی ملیکا زارعی از محمد حسین در بیمارستان / از چرخش های ناگهانی تا لبخند دوباره و معجزه‌ی ایمان

این خوراکی‌ها در سلامت قلب موثرند

ستاره ایتالیا رباط صلیبی داد!

نگاهی آماری به لیگ بیست و سوم

کارشناسی داوری صنعت نفت - تراکتور

کارشناسی داوری پیکان - استقلال

کارشناسی داوری ملوان - آلومینیوم اراک

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - ملوان

اسماعیلی‌فر: این کامبک فقط از پرسپولیس برمی‌آید

اسماعیلی‌فر: اگر حقمان نبود قهرمان نمی‌شدیم

واکنش اسماعیلی فر به عدم دعوت شدن به تیم ملی

ابلاغیه جدید کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال

کارشناسی داوری پرسپولیس - مس رفسنجان

کارشناسی داوری سپاهان - شمس آذر قزوین

کارشناسی داوری نساجی مازندران - فولاد

کارشناسی داوری گل گهر - ذوب آهن

امیری: اورونوف در فاز هجومی فوق العاده است

لحظه بالا بردن جام قهرمانی توسط ناچو در سیبلس

ضدحال کروس به هواداران در جشن قهرمانی

دیوانه اینجاست؛ آنتونیو رودیگر در جشن قهرمانی رئال مادرید!

رقص قطاری بازیکنان رئال مادرید به رهبری کاماوینگا در میدان سیبلس!

فریادهای تونی، تونی هواداران رئال مادرید در حمایت از تونی کروس، ستاره آلمانی بازنشسته کهکشانی ها

خوشحالی شدید کارلو آنچلوتی از اسپانیایی صحبت کردن آردا گولر در جشن قهرمانی رئال مادرید

علی پروین با آمبولانس جشن قهرمانی را ترک کرد

کارتون حمید سحری با کپشن تیم شایسته و دوست داشتنیِ ادین ترزیچ

مورینیو یکی از پنج مربی برتر تاریخ است

اعتراف وحید امیری؛ گل قهرمانی آفساید بود

امیری: سخت‌ترین بازی‌مان مقابل شمس‌آذر

ویسی: تمام وجودم را برای فولاد گذاشتم

هشدار رونالدو از النصر؛ از رئال الگو بگیرید

جشن بزرگ رئالی‌ها با حضور نیم‌میلیونی هواداران

لحظه تحویل جام قهرمانی این فصل رقابت های لیگ برتر به باشگاه پرسپولیس توسط اوسمار ویرا

افتخارات رونالدوی آماده در مقابل نیمارِ مصدوم در این فصل؛ « هیچ» در مقابل « همه چیز» !

تمجید سایت AFC از رامین؛ بالاتر از سفیان رحیمی!

تفاوت تاکتیک های گل محمدی و اوسمار از زبان امیری

واکنش امیری به ماجرای پیوستن بیرانوند به استقلال

قاب احساساتی؛ پرز اشک آنچلوتی را درآورد!

عجیب‌ترین پیروزی الاهلی در غیاب عزت‌اللهی

حضور بازیکنان رئال مادرید در خیابانهای مادرید با کاپ قهرمانی و استقبال هواداران از کهکشانی ها

پدر «دنی کارواخال» یکی از پلیس‌های اسب‌سواری است که امشب در جشن قهرمانی، اتوبوس رئال مادرید را اسکورت می‌کند

نظر امیری درباره صحنه آفساید بازی پایانی پرسپولیس

چهره ها/ پارسا پیروزفر و هدی زین‌العابدین در پشت صحنه یک سریال

چهره‌ها/ عکس احساسی بازیگر گناه فرشته در کنار یار و همدمش

ملودی آرامش بخش سریال «حلقه سبز» کاری از کارن همایونفر

رباعی زیبای حاج علی انسانی

مردان خدا به تاریخ روح می‌بخشند...

سخنان شنیدنی و جالب استاد فاطمی نیا درباره امام خمینی(ره)

ما از خدا هستیم...

راز و رمز یک دلمه کلم برگ خوشمزه و مامان پز