آریا بانو

آخرين مطالب

با این روش طعم و رنگ سبزیجات را برای مدت طولانی خفظ کنید خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
با این روش طعم و رنگ سبزیجات را برای مدت طولانی خفظ کنید
٠
٠
فرهنگ غذا / بلانچ کردن سبزیجات یا بطور کلی بلانچ (Blanching) در آشپزی یک روش یا تکنیک است که بوسیله آن می‌توان سبزیجات و برخی مواد غذایی را با حفظ طعم و رنگ برای مدت طولانی (بیشتر از دو هفته) نگهداری کرد. این کار برای متوقف ساختن آنزیم‌هایی که موجب فساد و از دست رفتن طعم و رنگ – حتی در زمان فریز کردن می‌شوند – ضرورت خواهد داشت.
به زبان ساده بلانچ کردن روش یا تکنیکی در آشپزی است، که اکثر آشپزان حرفه‌ای از آن برای حفظ طعم، رنگ و طراوات سبزیجات در طولانی مدت استفاده می‌کنند. برای استفاده از این تکنیک نیاز به قابلمه و آبکش دارید، بهتر است آبکش کوچک‌تر از قابلمه باشد.
روش بلانچ کردن :
2/3 قابلمه را آب کنید و روی حرارت گاز بگذارید. کمی نمک به آب اضافه کنید تا مزه‌دار شود. کاسه‌ای که بهتر است از سایز قابلمه خیلی کوچکتر نباشد تا سبزیجات کاملا در آن جای بگیرند، انتخاب و داخل آن تا 1/3 یخ بریزید. روی یخ‌ها تا 1/3 دیگر آب سرد بریزید و کاسه را در محیط قرار دهید.
سبزیجات مورد نظر را با آب سرد شسته و تمیز کنید . سبزیجات را داخل آبکش استیل یا سیمی بریزید. زمانی که آب قابلمه جوش آمد سبد را داخل قابلمه فرو کنید . اگر آبکش استیل ندارید نیز می‌توانید سبزیجات را داخل قابلمه بریزید و سپس با انبر یا کف‌گیر از آب خارج کنید. صبر کنید تا آب مجدد به جوش آید و سپس نسبت به جدول زیر زمان بگیرید و بعد از گذشت زمان مورد نظر آبکش را از آب جوش خارج کنید و در کاسه آب سرد و یخ بگذارید. دقت داشته باشید زمانی که آبکش در قابلمه است و همین طور زمانی که در کاسه آب سرد است آبکش را بچرخانید تا تمام سبزیجات داخل آبکش مراحل بلانچ را به خوبی طی کنند، یا سبزیجات را با انبر و کفگیر حرکت دهید. بعد از سرد شدن کامل سبزیجات آن‌ها را از آب خارج کنید و آب اضافه آن را بگیرید. می‌توانید 15 دقیقه سبزیجات را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها برود.
برای فریز کردن هم می‌توان سبزیجات را بلانچ کرد. اگر سبزیجات را قبل از فریز کردن بلانچ کنید رنگ و مزه آن‌ها بسیار عالی می‌شود و بعد از فریز بافت و رنگ و مزه آن دچار تغییر نمی‌شود. همین طور برای تزیین رویه سالادها و غذاها اگر از کلم و سبزیجات دیگر استفاده می‌کنید، آن‌ها را با روش بلانچ بپزید تا رنگ و ظاهر بسیار زیباتری پیدا کنند. این تکنیک برای پخت سبزیجات و فریز کردن آن‌ها و همین طور سرو سالاد و تزیین آن با سبزیجات بسیار کاربرد دارد.
زمان بلانچ کردن سبزیجات :
♦ کلم برگ سفید / 90 ثانیه / تکه تکه شود و هر برگ 3 قسمت باشد
♦ کلم برگ قرمز / 100 ثانیه / تکه تکه شود و هر برگ 2 تا 3 قسمت شود
♦ کلم فندقی / 180 ثانیه / کلم‌ها در سایز یکسان انتخاب و برگ‌های خارجی برداشته و تمیز شود
♦ کلم بروکلی / 180 ثانیه / سرهای فشرده و ساقه‌های نازک را می‌توان کامل بلانچ کرد
♦ کلم بروکلی درشت / 240 ثانیه / سرهای بزرگ و ساقه‌های ضخیم زمان بیشتری نیاز دارد و بهتر است برش بخورند
♦ نخود سبز و قارچ / 60 ثانیه / نخود از لفاف خارج شود و شسته باشند و قارچ برش‌های ورقه‌ای بخورد.
♦ لوبیا سبز / 120 ثانیه / سر و دم آن‌ها زده و به طول 2 سانتی متر خرد شود
♦ باقلا / 120 ثانیه / باقلاهای جوان انتخاب و کامل شسته شود، می‌تواند با پوست باشد
♦ ذرت و هویج / 240 ثانیه / دانه‌های ذرت تمیز باشند. کاملا جدا و شسته شوند. هویج نگینی خرد شود.
♦ بلال کامل / 240 تا 480 ثانیه / بلال ظریف 240- متوسط 360 و درشت 480 ثانیه – تمیز و پاک شده و بدون ساقه
نکات :
دقت داشته باشید زمان ارائه شده بعد از به جوش آمدن مجدد آب قابلمه است .
سبزیجات دیگر را بر اساس بافت و نزدیک‌تر بودن بافت آن‌ها به هر یک از سبزیجات ذکر شده در جدول محاسبه نمایید.
تمام سبزیجات و صیفی‌جات را می‌توان بلانچ کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/134254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبتهای محمدامین کاظمیان بازیکن آلومینیوم در پایان بازی با پرسپولیس در جام حذفی

کار بزرگ و تاریخی عیدیان؛ طلای 400متر با مانع به بانوی ایرانی رسید

هوادار 3- مس سونگون 1؛ حذف در پایتخت

صعود گل‌گهر به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی

صعود سخت و نفس‌گیر به فینال؛ برد یوزها در ضربات پنالتی

خداحافظی تلخ پرسپولیس از جام‌حذفی؛ آلومینیوم برنده جدال پر گل

چهره ها/ چهره کاملا متفاوت بازیگر نقش کولبر سریال "نون خ" بدون گریم

تسلط صهبا شرافتی بازیگر نون خ به زبان کره ای

لایو سارا و نیکا در مورد سریال پایتخت

هنرمندان ما غالبا جهان‌بینی و تفکر نظام‌مند منسجم ندارند

خبری از سلامتی زهره حمیدی

جوانه دلشاد از حواشی مهاجرتش می گوید

طعنه سنگین آقای بازیگر به مهران رجبی

‌ مصطفی مستور: در هنرهای روایی مثل داستان و سینما، به ابتذال رسیدیم

‌هنرمند اگر رنج نکشیده باشد اثرش عمیق نیست

قصه انتقام هدیه تهرانی از پرویز پرستویی

وقتی دختر شاهرخ استخری مامانش رو سر کار میزاره!

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

خلاقیت منحصر بفرد راننده اسنپ در تزئین محیط داخلی خودرو / عجب خلاقیت با حالی

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید

20 دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

محققان از ارتباط بین ورزش‌های سبک و کاهش افسردگی خبر می‌دهند

چند بار باید دستان خود را بشوئید؟

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

ترانه شاد «یار یار» با صدای امید حاجیلی

آهنگ «طبق معمول» با صدای آرمین زارعی

اجرای «شامیسن»، سازی از کشور ژاپن

اجرایی از استاد حسین علیزاده و گروه هم آوایان

موزیک ویدئوی نوستالژیک «راز» از مازیار عصری را اینجا ببینید

قطعه «دی بلال» با نوای بختیاری از کوروش اسدپور

اجرایی از ترانه بیکلام و پر انرژی «children»

«امید»، موسیقی کمانچه روح نواز و الهام بخش از مارک الیاهو

آهنگ قدیمی و زیبا با صدای علیرضا طلیسچی

نماهنگی تماشایی با صدای گرشا رضایی

صعود قیمت جهانی خودرو

طرح دولت برای واردات خودرو، یعنی 50هزارمیلیاردتومان رانت

خودروهای 2022 که نامزد ورود به بازار ایران هستند/ 14 گزینه باکیفیت تا 20 هزار یورو(+عکس و مشخصات)

وزیر صمت: 30 درصد قطعات یدکی تقلبی است/ کمک فنر دست دوم را به جای نو می فروشند

وزارت صمت: واردات خودرو بالاتر از 20 هزار دلار باعث گسترش فخر فروشی می شود

چکش‌کاری واردات خودرو

سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه؛ این هفته

جزئیات قرعه‌کشی جدید خودرو/ ثبت‌نام از 16 شهریور ماه آغاز می‌شود

روزنامه خراسان: منتظر واردات خودروهای برند معتبر نباشید؛ خودرو وارداتی همین چینی هاست،شاید هم روسی و کمی هم هندی

جزئیات واردات خودرو به مناطق آزاد