آریا بانو

آخرين مطالب

وزیر تعاون کار و امور اجتماعی:

ایجاد شعبه ویژه روزنامه‌نگاران در تامین اجتماعی را بررسی می‌کنیم اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - وزیر تعاون کار و امور اجتماعی بود در نشست با تعدادی از خبرنگاران و اعضای انجمن صنفی روزنامه نگاران تاکید کرد:ایجاد شعبه ویژه روزنامه‌نگاران در تامین اجتماعی را بررسی می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه دبیر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با اشاره به پیش بینی‌های اقتصادی سال آینده گفت: همکاران من در حوزه مطبوعات در سال آینده به دلیل وضعیت وخیم و غیرقابل قبول قیمت نهادهای مطبوعاتی احتمالاً با بیکاری روبرو خواهد شد. در حال حاضر حتی روزنامه‌هایی بزرگ و قدیمی نیز با مشکلات پرداخت حقوق و تعدیل نیرو مواجه هستند و به نظر می‌رسد که این بحران بطور جدی فضای رسانه‌ای کشور را با چالش روبرو کرده است. بنابراین به عنوان یک خواسته از وزیر رفاه می‌خواهیم تا با هماهنگی انجمن برای حمایت‌های بیمه‌ای از روزنامه‌نگاران شعبه‌ای را به منظور رسیدگی به امور بیکاری روزنامه‌نگاران اختصاص دهند تا از این وضعیت عبور کنند.
شهریار شمس مستوفی با اشاره به وضعیت بیمه خبرنگاران گفت: بسیاری از روزنامه‌نگاران در روزنامه‌های کوچک فاقد بیمه درمان مطلوب هستند و حتی برخی از همکاران من بیمه پایه نیز ندارند. ما در تلاش هستیم تا برای بیمه همکاران شاغل در روزنامه‌ها، راهکاری پیدا کنیم و در این زمینه نیازمند همکاری سازمان‌های بیمه گر هستیم. وی در ادامه گفت: در دوره‌ای همکاران از طریق صندوق هنر بیمه می‌شدند اما در حال حاضر این امر با مشکلات جدی روبرو است.
شمس در ادامه به فعالیت‌های انجمن در زمینه حمایت‌های کوتاه مدت و میان مدت از اعضا و محدودیت‌هایی که در این راه وجود دارد اشاره کرد و مسائلی از جمله درخواست وام‌هایی برای روزنامه نگاران نیز مطرح شد.
دغدغه روزنامه نگاران، از کاغذ تا بیمه
پس از صحبت‌های دبیر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، خبرنگاران و حاضران در جلسه به طرح مسائل و مشکلات خود با وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی پرداختند. ولی الله خلیلی از روزنامه همشهری با اشاره به وضعیت کاغذ و همچنین سابقه حضور شریعتمداری در وزارت صمت گفت: مسئله کاغذ سبب آسیب به روزنامه‌ها شده است، هرچند دادن یارانه به مدیران مطبوعات مشکلی از روزنامه‌نگاری حل نمی‌کند و در حال حاضر بدنه روزنامه‌نگاری کشور ضعیف شده است که این ضعف بیشترین آسیبش را به کل سیستم وارد می‌کند. خلیلی در ادامه گفت: برای دوستانی که بیکار شده اند ، بیمه روزنامه‌نگاری رد نمی‌شود و آنها برای بازنشستگی به مشکل برخواهند خورد.
پس از صحبت‌های خبرنگار همشهری، کریمی از روزنامه سازندگی با اشاره به روزنامه نگاری آنلاین گفت: بخشی از روزنامه‌نگاران در رسانه‌های آنلاین فعال هستند که مشکلات این گروه در برخی حوزه‌ها بیش از دیگر همکارانشان است. وی افزود: همچنین سال آینده با تعطیلی احتمالی برخی از نشریات، روزنامه نگاران آن‌ها نیز به سمت حوزه آنلاین خواهند رفت بنابراین پیشنهاد می‌شود تا امکانی فراهم گردد که روزنامه نگاران آنلاین نیز همچون سایر حوزه‌ها دارای بیمه شود.
در این جلسه همچنین برخی از حاضرین به سابقه بیمه از طریق صندوق هنر وزارت ارشاد اشاره کردند، بیمه‌ای که البته دیگر عضو جدیدی نمی‌گیرد. البته در این باره مسعود هوشمند رضوی به معایب این بیمه اشاره کرد و گفت: صندوق اعتباری هنر زیر مجموعه بیمه حِرَف و مشاغل آزاد تعریف می‌شد و اشکالش این بود که افراد عضو در آن مشمول قانون کار تلقی نمی‌شدند و مدیران مسئول نیز از بیمه کردن افراد شانه خالی می‌کردند.
پژمان موسوی عضو هیأت مدیره انجمن نیز در این جلسه گفت: ما روزنامه نگاران زبان همه اقشار هستیم اما نوبت به خودمان که می‌رسد معمولاً ساکت هستیم و جالب اینجاست که وقتی خودمان درباره مسائل صنف خودمان صحبت نمی‌کنیم، دیگر کسی هم نیست که دغدغه‌های ما را مطرح کند اما الان وضع به گونه‌ای شده است که دیگر ضرورت دارد مسائل صنف خودمان را مطرح کنیم.
در انتهای این بخش سعید ارکان زاده یزدی نیز با بیان اینکه حداقل 6 ماه اول سال آینده با بحران بزرگی روبرو خواهیم بود گفت: پیشنهاد می‌شود که وزارت رفاه و انجمن صنفی راجع به موضوع روزنامه نگاران کمیته بحران تشکیل دهند و این مشکلات در همین وضعیت فعلی فریز شوند تا گشایش حاصل شود.
نیاز به انجمن در سطح ملی
پس از پایان صحبت اعضا، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: خدارا شاکریم که تشکلی وجود دارد تا روزنامه‌نگاران جمع شوند و مسائلشان حداقل در سطح تهران، به عنوان مرکز کشور مطرح شود. در مشاغل دیگر نیز واحدهای تولید کالا، واحدهای توزیع و واحدهای خدماتی پسین و پیشین با مشکل مواجه هستند. با نگاه‌های مطرح شده باید گفت کارگران و کارفرمایان این‌ها نیز بیکار می‌شوند اما باید همه هنرمان این باشد که به چنین سمتی نرویم.
شریعتمداری افزود: فشار بر روی دولت و نظام برای اینکه امکان استفاده از منابع ارزی خود را پیدا نکند بسیار زیاد است، این‌ها به عنوان واقعیت‌های غیر قابل انکار وجود دارد. تحریم‌ها توسعه پیدا کرده و اگر روزی دولتی را تهدید می‌کردند الان بنگاه‌های خارجی را تهدید می‌کنند و آن‌ها دیگر امکان همکاری با ما را ندارند. تصور تحریم کنندگان این است که می‌توانند نارضایتی عمومی ایجاد کنند تا به هدفشان برسند. در مقابل اما باید همه امکانات را بسیج کنیم که چنین نشود در مورد اشتغال نیز چنین کردیم. ممکن است شغلی که ایجاد می‌کنیم همچون صنایع و پتروشیمی پایدار نباشد اما می‌تواند به صورت یک واحد انفرادی کاری را انجام دهد. ما به این واحدها وام می‌دهیم تا تولید کنند و سپس امکانی همچون نمایشگاه برای عرضه تولیدشان ایجاد می‌کنیم. وقتی برای مشکلات آن‌ها توانسته ایم راه حل پیدا کنیم برای حوزه مطبوعات نیز می‌توانیم.
شریعتمداری در ادامه و با اشاره به وضعیت مطبوعات گفت: در شرایط فعلی، کشور به مجموعه‌ای از مطبوعات قوی احتیاج دارد تا در صحنه حاضر شوند. مردم نیز با وجود فضای مجازی وقتی که از خانه بیرون می‌آیند حتی اگر پول خرید روزنامه نداشته باشند اما تیترهای آن را می‌خوانند لذا نقش روزنامه و مطبوعات قابل جایگزین نیست و نمی‌توان گفت روزی مطبوعات کنار می‌روند و فضای مجازی کاملاً جایگزین خواهد شد. ما مکلف هستیم مطبوعات را زنده نگهداریم و روزنامه‌نگاری را تقویت کنیم.
شریعتمداری افزود: در گام نخست نباید بگذاریم مطبوعات تعطیل و افراد بیکار شوند که بخواهیم شعبه مخصوص بیکاری برایشان ایجاد کنیم. روزنامه باید روی پای خود بایستد به عنوان بنگاه اقتصادی فعالیت کند و حق بیمه کارکنان خود را نیز رد کند اما اگر نتوانست باید پولی را در بودجه بگذاریم تا دولت به عنوان یارانه بدهد. برای بنگاه‌های دیگر نیز همین نگاه است و درصدد هستیم حتی اگر تولید به 30 درصد رسید کارگاه اما تعطیل نشود. در مورد روزنامه‌ها نیز چنین نگاهی داریم و اگر وزارت ارشاد سابق بر این کمکی می‌کرده، این کمک باید مضاعف شود. در همین باره سازمان نظام روزنامه نگاری در دستور کار دولت است.
شریعتمداری سپس به فکر جمعی برای حل مشکلات مطبوعات اشاره کرد و افزود: اولین مسئله مربوط به تأمین کاغذ مطبوعات است یعنی اگر با ارز 4200 توزیع می‌شود باید با اندک فاصله‌ای به مطبوعات برسد تا آن‌ها مجبور به تهیه کاغذ گران نشوند در این زمینه وزارت ارشاد، صمت و بانک مرکزی بایدبا هم توافق کنند. دوم آنکه منابعی برای یارانه کاغذ به ارشاد بدهند و سوم آنکه دولت منابعی را به صندوق بیمه هنرمندان و روزنامه نگاران اختصاص بدهد. شریعتمداری در ادامه گفت: اگر بر فرض محال شرایط به بیکاری رسید ایجاد شعب خاصی به منظور تأمین اجتماعی و بیمه روزنامه نگاران مورد پیگیری قرار داده خواهد شد. اما این مطلوب نظر من نیست.
شریعتمدای در ادامه به جلساتی با وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر گرفتاری دولت این است که مجموعه روزنامه نگاران ما دارای تشکل ملی نیستند تا مسائل روزنامه‌نگاران را در سطح کشور حل کنند. این یک ضعف است که در حوزه ملی تشکل روزنامه نگاری نداریم. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران برای مسائل سیاسی تشکیل نشده بود زیرا از نظر سیاسی افراد با هم کانال دارند، باید این مسئله را حل کرد تا انجمن به صورت ملی ایجاد و یا احیا شود. به هر صورت به تشکیل انجمن در سطح ملی نیاز داریم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، شریعتمداری در ادامه به ضرورت احیای طرح‌هایی همچون صندوق هنرمندان اشاره کرد و گفت: بهتر است این صندوق همچنان بپذیرد که روزنامه‌نگاران عضو شوند. دولت نیز یارانه‌های خود را پرداخت کند، اگر هم کم دارد ما به عنوان تأمین اجتماعی بپذیریم و از این طریق دولت نیز بتواند بدهی‌های خود را با تأخیر پرداخت کند تا روزنامه نگاران از عضویت در آن صندوق حذف نشوند و سپس برای بیمه تکمیلی آن‌ها گام‌های مناسب‌تری برداریم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/137264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا؛ سایه X شکل پس‌دمه

بی‌بی‌سی فارسی و منافع انگلیس در ایران: نگاهی به تاریخ پیچیده یک رسانه

برتری دریایی و خواهران منصوریان در گام نخست

تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!

شگفتی‌ساز جام‌حذفی دور از هیاهو قهرمانی!

ژیرو مسافر لس‌آنجلس اف‌سی می‌شود

بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود

کاپیتان سابق پشت فولاد درآمد

وزیر اقتصاد: اتفاقی نشدنی تحقق یافت

حسن یزدانی به اردوی تیم ملی نرفت

آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا از سوی وادا محکوم شد

استقلال چهارمین تیم پرافتخار فوتبال آسیا

عامل ناامنی خاورمیانه کیست؟

پشت صحنه خواستگاری سلمان از شیرین

تصویری عجیب از رنگ‎آمیزی و نقاشی جالب یک خودروی پژو 206 در ساری که سوژه شد!

حرکت عجیب و جنجالی یک زن تهرانی که سوژه شد؛ تزئین ناخن با طلا 24 عیار 12 میلیون تومانی!

درباره واکسیناسیون سرخک چه می‌دانید؟

تیزری از آهنگ جدید سینا درخشنده را تماشا کنید

توضیحات رئیس محیط زیست درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی

رییس دیوان عالی: قضات درباره حجاب احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود

قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اعلام شد

صحنه عجیب برخورد صاعقه به رودخانه

از جمله زیبایی های رابطه پدر دختری

با نون گلی شیک پذیرایی کنید

اگر در گوشمان آب رفت چکار کنیم؟

این ست رنگی برای آقایون محشره!

روش آسان تکثیر پتوس

امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید

مطالعه‌ جدید؛ تقریباً نیمی از شهرهای بزرگ چین درحال غرق‌شدن هستند

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

نسل طلایی استقلال با حضور حیدری، جباری و آندو

وحید مرادی سرپرست تیم ملی والیبال شد

ناراحتی آرتتا برای پوچتینو

پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی

اعلام اسامی 30 بازیکن ایران برای لیگ ملت‌های والیبال

سیستم امنیتی جدید برای بررسی چمدان‌ها در المپیک

آلگری: رسیدن به فینال هیچ‌ گاه آسان نیست

قطبی: می‌خواهیم بازی به بازی پیشرفت کنیم

کیومرث هاشمی: واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطف ورزش ایران است

AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

ویدئویی زیرخاکی از هنرمندان بزرگ تاریخ سینمای ایران

جمله سنگین «خلیل» در مورد زمان که هیچ کس معنی اش را نفهمید!

دسته گل زیبا و لاکچری رضا گلزار و همسرش آیسان آقاخانی برای افتتاحیه سالن ساره بیات

اشک‌های عاشقانه امیرعلی نبویان برای همسرش بهار نوروزپور همراه با بغض

ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند

آخرین وضعیت پرونده مهسا امینی از زبان وکیل خانواده

آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی؛ توافق برای تعطیلی شنبه‌ها

یک پاستای خوشمزه پنیری و راحت درست کن

خوردن این غذاها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟