آریا بانو

آخرين مطالب

غذاهایی که مصرف زیادشان سنگ کلیه می‌آورد پزشکي

غذاهایی که مصرف زیادشان سنگ کلیه می‌آورد

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذاهایی که مصرف زیادشان سنگ کلیه می‌آورد
k ٢.٥
٠
ایسنا / عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف کلیه، بیرون راندن مواد زاید تولید شده بر اثر متابولیسم یا خورده شده، در بدن است.
مسعود بنایی اظهار کرد: سنگ کلیه، شایعترین بیماری کلیه است که یک تعریف واحد برای انواع مختلف کریستال‌های کوچک و جامد است که عاملهای مختلفی مثل وجود بیش از حد برخی مواد معدنی در کلیه و عفونت‌های کلیوی، باعث ایجاد آن می‌شود.
وی افزود: ژن نیز می‌تواند در ایجاد سنگ کلیه تاثیرگذار باشد. از بین افرادی که مبتلا به سنگ کلیه می‌شوند، 40 درصد سابقه‌ خانوادگی ابتلا به سنگ کلیه داشته‌اند. ممکن است بدن آنها بیش از حد کلسیم و یا کمتر از حد معمول سیترات (یک ماده شیمیایی موجود در مرکبات) تولید کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مورد رفتار پیشگیرانه از بیماریهای کلیه افزود: اگر در وضعیت سلامتی خوبی قرار داشته باشید، ممکن است عوامل دیگری باعث رشد سنگ کلیه شوند. یکی از اولین مواردی که باید به آن توجه کرد، آب است. اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، به اندازه کافی ادرار تولید نمی‌شود و این به معنی افزایش احتمال تشکیل سنگ کلیه است.
بنایی تصریح کرد: نوشابه سرشار از فسفات است که ممکن است منجر به سنگ کلیه شود. اگزالات، نیز ترکیبات آلی موجود در برخی مواد غذایی از جمله گیاهان سالم مانند اسفناج و سیب زمینی شیرین است. اگزالات، به برخی مواد معدنی از جمله کلسیم متصل می‌شود و کریستال‌های اگزالات کلسیم منشأ اصلی تشکیل سنگ کلیه هستند.
وی، نمک و سدیم را از دیگر عوامل ایجاد سنگ کلیه برشمرد و گفت: اگر رژیم غذایی سرشار از سدیم داشته باشید، احتمال وجود کلسیم بیشتر در ادرار افزایش می‌یابد. بیشتر افراد سدیم را از طریق نمک به دست می‌آورند، بنابراین مقدار زیاد نمک احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف کلسیم به خودی خود موردی ندارد، در واقع، کلسیم بسیار کم در رژیم غذایی ممکن است منجر به تشکیل سنگ کلیه در برخی افراد شود اما مشکل در زمان ترکیب با میزان بالای سدیم باشد.
این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی گفت: پروتئین حیوانی زیاد از دیگر عوامل ایجاد سنگ کلیه است. مصرف بیش از حد استیک مرغ، تخم مرغ و غذاهای دریایی می‌تواند موجب تجمع اسید اوریک در بدن شود، که یکی دیگر از دلایل تشکیل سنگ کلیه است.
وی در مورد اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به سنگ کلیه گفت: پیشگیری به این معنی است که اگر دارویی تجویز شده است آن را مصرف کنید و مراقب رژیم غذایی خود نیز باشید. سعی کنید برای حفظ رنگ زرد کمرنگ یا شفاف ادرار، به اندازه کافی آب بنوشید که حدود 8 تا 10 لیوان در روز است. افزایش تدریجی به بدن زمان کافی برای تطبیق با مایعات اضافه را می‌دهد.
بنایی افزود: رنگ ادرار اگر زرد تیره است یعنی به اندازه‌ کافی آب نمی‌نوشید. اگر با وجود نوشیدن مایعات فراوان و تغییر رژیم غذایی خود دچار سنگ کلیه بیشتری می‌شوید، ممکن است پزشک برای کمک به تجزیه سنگ و یا جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ، دارو تجویز کند.
وی در مورد محدودیتهای نوشیدن آب گفت: در صورتی که دچار بیماری‌های کلیوی، قلبی یا کبدی هستید و برای مصرف مایعات محدودیت دارید، پیش از اضافه کردن میزان مایعات مصرفی خود با پزشک مشورت کنید.
بنایی در مورد درمان بیماریهای کلیه گفت: درمان سنگ ها بستگی به اندازه و محل آن دارد که بنا بر تشخیص پزشک ممکن است درمان غیر جراحی یا درمان های جراحی نیاز داشته باشد از سال 2006 دومین پنج شنبه ماه مارس به نام روز جهانی کلیه نامیده شده است که هدف آن بالابردن آگاهی مردم از اهمیت کلیه ها و کاهش رفتارهای خطرساز برای کلیه ها است.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تغذیه/ ویتامینی که منبع غذایی ندارد

اگزما گریبانگیر چه کسانی می‌شود؟

مصرف زنجبیل در وعده صبحانه چه فوایدی دارد؟

در هنگام هر دردی چطور دراز بکشیم بهتر است؟

رژیم غذایی گیاهخواری برای کودکان مناسب است؟

دانستنی‌هایی درباره رژیم سرکه سیب

بیماری‌هایی که چاق تان می‌کند

چرا بعد از خوردن بستنی احساس تشنگی می کنیم؟

راهکاری برای بهبود جای زخم و سوختگی روی صورت

تغذیه/ راحت و بدون دغدغه خوش‌اندام شوید

تغذیه/ شیر را صبح بخوریم بهتر است یا آخر شب؟

افزایش و کاهش وزن از عوامل خطر زوال عقل

با این رژیم غذایی دچار نارسایی قلبی نمی‌شوید

دکتر سلام/ از فیبرومیالژیا چه می‌دانید؟

صوت/ 6 عارضه‌ی خطرناک شکر

موهای خشک‌تان را نجات دهید!

خطراتی که وای فای برای خانواده‌های ایرانی دارد

تضمین سلامت دستگاه گوارش با 5 ترفند فوق‌العاده

کدام رژ لب‌ها سرطان‌زا هستند؟

چای بخورید تا سکته نکنید!

این دفعه لاغری را با مرغ تجربه کنید!

نکات تغذیه‌ای برای کسانی که زیاد ترش می‌کنند

هشدار؛ با لامپ‌های ال.ای.دی خداحافظی کنید!

ورزش‌های هوازی که می‌توانید در خانه انجام دهید

هشدار، با لامپ‌های ال.ای.دی خداحافظی کنید!

افراد کم‌خون سحری چه بخورند؟

15 ورزش هوازی در خانه، باشگاه و کلاس برای تناسب اندام

چه کار کنیم تا پوکی استخوان نگیریم؟

7 خوراکی مؤثر برای کمک به بیدار شدن از خواب

5 میوه‌ای که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند

15 نکته طلایی برای رشد سریع موها

هنگام خواب چراغی را روشن نگذارید

این 3 ماده غذایی سرطان‌زا را بیخیال شوید!

بیماری‌هایی که با خوردن آب کنترل می‌شوند

علائمی که می‌گویند بیماری پوستی دارید

آب روی ماست را دور نریزید!

آثاری که تحریم‌های آمریکا بر سلامت مردم ایران دارد

درباره فواید روغن جوجوبا که این روز‌ها سر زبان‌هاست

اگر زود به زود گرسنه می‌شوید، بخوانید

موفق‌ترین عمل پیوند دست جهان توسط جراح ایرانی، به بهانه روز اهدای عضو

چرا بعضی‌ها در ماه رمضان چاق‌تر می‌شوند؟

نقش باکتری‌های روده در بهبود علائم اضطراب

اگر التهاب معده داریم، چه نخوریم و چه بخوریم؟

یکی از عوامل تشدید خطر زوال عقل در میانسالان

چرا قوز کردن می‌تواند برایتان مفید باشد؟

چند بار دستشویی رفتن در روز طبیعی است؟

روش های آرام کردن قلب های بی قرار

مداوای بیماران کلیوی با کمک سلول درمانی و دارو درمانی

ورزشکاران با این خوراکی افطار نکنند

روز اهدا عضو، روزی برای هدیه دادن زندگی به بیماران