آریا بانو

آخرين مطالب

8 میراث فرهنگی جهانی در خاورمیانه گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
8 میراث فرهنگی جهانی در خاورمیانه 8
k ١.٤
٠
لست سکند / در این‌جا به هشت مکان میراث جهانی خاورمیانه و البته با ارفاق، اطراف خاورمیانه که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده‌اند اشاره خواهیم کرد. مکان‌هایی که در همین نزدیکی هستند و خودتان باید این ببینیدشان تا باورتان بشود که چرا در فهرست یونسکو به ثبت رسیده‌اند!
ترودوس، قبرس | کلیساهای نقاشی شده
کلیساهای نقاشی‌ شده‌ی (Painted Churches) منطقه‌ی ترودوس (Troodos) قبرس که در میان بزرگ‌ترین کوه‌های قبرس آرمیده‌اند و تعداد آن‌ها به ده کلیسا می‌رسد و همگی در فهرست رسمی یونسکو به ثبت رسیده‎اند، گنجینه‌هایی با ارزش زیبایی‌شناسانه‌ی بسیار زیادی هستند که در قرن یازدهم ساخته و نقاشی شدند.
این شاهکارهای معماری که بخاطر طراحی داخلی رنگارنگ و تصاویر کف و سقف‌شان به شهرت رسیده‌اند، متعلق به دوران امپراطوری بیزانس (Byzantine Empire) هستند. دکوراسیون غنی این کلیساها، بازتاب‌دهنده‌ی تأثیرات هنری است که قبرس در طی سالیان بسیار شاهد آن بوده‌ است. این مکان‌ها، از کلیساهای کوچک گرفته تا صومعه‌هایی نظیر کلیسای سن جان لمپادیست، (Saint John Lampadistis) همگی آثار هنری و بناهای بی‌نظیری هستند.
شبه جزیره‌ی سینا، مصر | صومعه‌ی سن کاترین
صومعه‌ی باستانی سن کاترین (Saint Catherine’s Monastery) که در قرن ششم تأسیس شد، یکی از قدیمی‌ترین صومعه‌های مسیحی است. این سازه‌ی سحرآمیز در پای کوه هورب (Horeb) – که با نام "کوه خدا" هم از آن یاد می‌شود – بیش از 17 قرن است که پابرجا مانده است و امروزه هنوز برای کاربرد اصلی‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد. صومعه‌ی سن کاترین که پُر از نقاشی‌ها، کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های بسیار زیبا و ارزشمندی است، مکانی مقدس است که در سرتاسر جهان مورد تحسین قرار گرفته است.
ابوظبی، امارات متحده‌ی عربی | واحه‌ی العین
در این مکان شاهد مناظری از کویر، واحه و کوه‌ها خواهید بود. در واحه‌ی العین (Al Ain Oasis) چاه‌های آب، ساختمان‌ها، مقبره‌ها و قصرها و برج‌هایی را خواهید دید که متعلق به دوره‌ی نوسنگی (Neolithic period) هستند. واحه‌ی العین مجهز به سیستم آبرسانی فَلاج (falaj) است که 500 سال پیش از میلاد مسیح مورد استفاده قرار می‌گرفت و امروزه هنوز هم کاربرد دارد. بقایای 3000 جریبی واحه‌ی العین دریچه‌ای جذاب است که از طریق آن می‌توان با فرهنگ بادیه‌نشینان این منطقه آشنا شد.
روستای وادی رُم، اردن | وادی رُم
این وادی، صحرایی شگفت انگیز است که فاصله‌ی چندانی با شهر باستانی پترا (Petra) ندارد. وادی رُم (Wadi Rum) با چشم‌اندازهای جذابش در صحرای جنوب اردن قرار دارد. تاریخ خرابه‌های این مکان به 12،000 سال پیش برمی‌گردد. وادی رُم، که با نام "دره‌ی ماه" (the valley of the moon) هم شناخته می‌شود، سرشار از زیبایی‌های طبیعی‌ مانند آثار لغزش زمین، دره‌های تنگ و تخته‌سنگ‌های بزرگ است. بیش از 20،000 سنگ‌نوشته و کتیبه‌ در این مکان وجود دارد که بر روی شن‌های قرمز آجری خیره کننده قرار گرفته‌اند. گردشگران می‌توانند شب را در وادی رُم سپری کنند و از زیبایی‌های نفس‌گیر این مکان زیبا و جادویی لذت ببرند.
صور، لبنان | خرابه‌های صور
علت شهرت شهر فنیقی صور (Tyre) که در سواحل جنوبی لبنان قرار دارد، بخاطر تاریخچه‌ی غنی و کشف رنگ بنفش در آن است. در صور که تاریخ‌اش به 2750 سال پیش از میلاد برمی‌گردد، خرابه‌های بسیاری وجود دارد که در طی دوره‎‌ی امپراطوری روم کشف شدند. اسکندر در سال 332 پیش از میلاد این شهر را فتح کرد، که اکنون از این واقعه با نام "محاصره‌ی صور" یاد می‌شود. شکوه تاریخی این شهر در سازه‌های باستانی، پیاده‌روهای موزاییک شده و کلیساهای ویران شده منعکس شده است.
بهلاء، عمان | قلعه‌ی بهلاء
این قلعه که در پای کوهستان جبل الأخضر (Jebel Akhdar) در صحرای عمان قرار گرفته است، اثری هنری‌ست که باید از آن دیدن کرد. قلعه‌ی بهلاء که از سنگ‌هایی به رنگ ماسه و آجرهای گلی ساخته شده است، کاملاً با مناظر پشت سرش درهم می‌آمیزد. این مجموعه‌ی متمایز بین قرون دوازده تا پانزدهم به دست خاندان بنی نبهان (Banu Nebhan) ساخته شد. اگر از پنجره‌ی این قلعه به بیرون نگاه کنید، واحه‌ای محسورکننده را خواهید دید که با کوه‌ها و درختان خرما محاصره شده است.
العلا، عربستان سعودی | مکان تاریخی الحجر
بیش از صدها مقبره‌ی مهم، آثار هنری سنگی، بُرج‌ها، چاه‌های آب و نقاشی‌های غاری از قرن اول میلادی در الحجر (Al-Hijr)، اولین میراث جهانی به ثبت رسیده در عربستان سعودی، وجود دارد. این مکان تاریخی برای تمدن نبطی‌ها (Nabataean) از اهمیت زیادی برخوردار بود. نشانه‌ی تأثیرپذیری از مصری‌ها و فنیقی‌ها، در معماری تزئینی حکاکی شده روی سنگ‌های ماسه‌ای این مکان آشکار است.
روستای القلعه، بحرین | قلعه البحرین – بندر باستانی و پایتخت دلمو
قلعه البحرین (Qal’at al-Bahrain) در امتداد شبه جزیره‌ی عربستان، مکان تاریخی عجیبی است که یک تپه‌ی مصنوعی، بُرج دریایی و نخلستان و یک کانال دریایی در آن وجود دارد. تاریخ این محل، به همراه تاریخچه‌ی غنی تمدن دیلمون (Dilmun) – یکی از قدیمی‌ترین جوامع در تاریخ جهان، به 2300 سال پیش از میلاد برمی‌گردد. دیلمون اسرارآمیزترین فرهنگ را در میانِ تمدن‌های پیشرفته‌ی عصر برنز داشته‌ است. حتی اسرارآمیزتر از آنچه که در مصرشکوفا شد. یک قلعه‌ی عظیم و باشکوه پرتقالی (Portuguese Fort) در بالای تپه‌ قرار دارد - اسم این مکان از روی آن گرفته شده - و تاریخ ساخت خانه‌های آنجا به قرن شانزدهم برمی‌گردد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/137889/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلاش محمد دلاوری برای شکافتن هسته در سازمان انرژی اتمی

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

جوکوویچ: امیدوارم یک بار دیگر با نادال بازی کنم

پایان داستان ستاره هلندی در بارسلونا؟

پرتاب چاقو به سمت بازیکن در لیگ کلمبیا

مرور کارهای تاکتیکی در هوای بارانی اراک

دعوت همشهری از هواداران تراکتور در تهران

فرصت ویژه گلر استقلال پس از یازده ماه!

پاسخ مورایس به انتقاد هواداران سپاهان

به میهمان لرتبار لیگ برتر احترام بگذارید!

سرمایه‌گذاری تیم‌های آسیایی خطرناک است؛ فوتسال بچه سرراهی نباشد

آمار خوب «کنت» در فولاد؛ چشم پوشی ویسی از دروازه بان اتریشی

چرا ده‌نمکی پیشنهاد وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد را رد کرد؟

لباس خنده‌دار حامد آهنگی و خانم بازیگر در برنامه «شب آهنگى»

«پرویز خان» راهی اکران آنلاین شد

نماهنگ دل انگیز «سلام» با صدای فریدون آسرایی

آغاز ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی از فردا

گوناگون/ از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو؛ عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی!

ضربه مهلک گورخر به گراز

علت خمیر شدن پنکیک؛ ایراد کار اینه که میگم

چرا پاهایمان خواب می‌رود و گزگز می‌کند؟

نکاتی که آقایان درباره بارداری همسرشان باید بدانند!

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

امری در ویلا ماندنی شد

دو تمدید فوری که رئال مادرید می‌خواهد

زشته جلوی دوربین؛ بحث جالب یزدانی و میرزازاد برای شروع مجدد بازی

نصیرزاده: مشکل یحیی به کمک خودش حل می‌شود

مقصد غیرمنتظره رادامل فالکائو

گزینه بایرن با استون‌ویلا تمدید کرد

مورد عجیب بازیکن فولاد؛ 7 فصل و فقط 16 دقیقه بازی

سرخیو راموس اینگونه توپ را از روی خط دروازه تیمش بیرون کشید!

ماجرای «ساجده، مهلا» در صداگذاری‌های جواد خواجوی

گناه فرشته؛ چرخه‌ای بی‌پایان از انتقام و تباهی

آنونس رسمی «مست عشق» در آستانه اکران

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران/ پزشک زن یا پزشک مرد؟

نفخ زیاد می کنید؟ به هیچ وجه لب به این غذاها نزنید

کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر

اجرای قطعه «پائیز در برگها گم بود» ساخته استاد فریبرز لاچینی

دستگیری اولین سارقی که با پابند الکترونیکی قصد سرقت داشت!

آخرین وضعیت بازگشایی راه‌های سیل‌زده

حرم امام رضا (ع) در گذر زمان

طبیعت دشت لاله‌های واژگون

سخن بزرگان/ دلیل آشوب ها و نابسامانی های روزگار ما

ویدئویی جالب از درگیری بین اردک و گربه

طرز تهیه ذرت آب پز با سس کره‌ای

این ترکیب مزش بهشتیه

ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است

شخصیت شناسی افرادی که خانه بهم ریخته ‎ای دارند

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد