در مصرف انواع «سس» اعتدال را رعايت کنيد
گفتگو
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
مهندس مينو حاجيان در اين باره افزود: سسهاي سالاد بين 36 تا 56 درصد چربي دارند و مابقي مواد تشکيل دهنده آن از سرکه يا آبليمو و نشاسته است که از اين ميان ميتوان به سس تارتار، خردل و سس فرانسوي اشاره کرد.
حاجيان به مصرف کنندگان اين محصولات توصيه کرد: در حداعتدال رو به پايين اين محصولات را مصرف کنند و براي استفاده از چاشني براي غذاهاي خود از روغن زيتون، سرکه و آبليمو و آب نارنج استفاده کنند.
کارشناس اداره سازمان غذا و دارو به افرادي که بيرويه از انواع سس استفاده ميکنند، هشدار داد و گفت: به دليل اينکه در تهيه انواع سسها از ادويهجات استفاده ميشود و بسيار آلرژيزا هستند، افرادي که سرماخوردگي يا بيماري گوارشي دارند بايد در مصرف اين محصولات دقت لازم را داشته باشند؛ چراکه استفاده بيش از حد انواع سسها مضر و بيماري آنها را تشديد ميکند.
حاجيان گفت: در صورتي که هموطنان با آگاهي و با توجه به رژيم غذايي و حساب شده اين محصولات را مصرف کنند با مشکل خاصي مواجه نميشوند.
وي همچنين گفت: بسياري از توليدکنندگان انواع سسها از انواع نشاستهها و روغن به عنوان قوام دهنده و حجم دهنده استفاده ميکنند که همين امر موجب چاقي فرد ميشود.
بنابر اعلام پايگاه اطلاع رساني سازمان غذا و دارو، حاجيان در ادامه به طبقهبندي سسها اشاره کرد و اظهار داشت: سس سفيد (مايونز) جزو سسهاي سرد محسوب ميشود به اين دليل که فرآيند گرمايي ندارند و براي ماندگاري بيشتر مواد نگهدارنده به آنها اضافه ميکنند، اما سسهاي قرمز که برپايه رب گوجه فرنگياند و در ترکيباتشان سرکه، مواد افزودني مانند ادويه و گلوکز استفاده ميکنند جزو سسهاي گرم معرفي ميشوند.
وي خاطرنشان کرد: سسهاي قرمز چون فرآيند پاستوريزاسيون دارند و براي تهيه انواع آن از فرايند گرمايشي استفاده ميکنند نيازي به مواد نگهدارنده ندارند.
حاجيان گفت: در هرحال سس گوجه فرنگي نسبت به سسهاي سفيد درصد کالري پايينتر و ارزش غذايي بالاتري دارد و روغني که در اين محصولات استفاده ميشود بايد از نوع خالص و تصفيه شده باشد و پراکسيدش از يک درصد تجاوز نکند.
کارشناس مواد غذايي سازمان غذا و دارو افزود: در بيشتر کشورهاي پيشرفته به دليل رعايت موازين بهداشتي براي تهيه سس سفيد از مواد نگهدارند استفاده نميکنند. صنعت ايران نيز بايد تا جايي پيش رود که از نظر تکنولوژي محصولاتي را توليد کند که فاقد مواد نگهدارند و بر پايه روغن زيتون باشد. بيترديد اين امرتحقق نمييابد مگر اينکه هموطنان چنين تقاضايي را از توليد کنندگان داشته باشند.
وي در ادامه به مردم توصيه کرد: هنگام خريد به اطلاعات درج شده بر روي محصولات توجه جدي داشته باشند، چراکه ضابطه برچسبگذاري اجباري است به طوري که درصد چربي، نمک، شکر و نگهدارنده برروي برچسب بايد قابل مشاهده باشد. به عنوان مثال توليدکننده سسهاي سفيد موظف است ميزان نگهدارنده را بر روي محصول توليد خود درج کند.
-
سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱:۴۷:۲۰ PM
-
۳۹۵ بازديد
-
ايسنا
-
«سس»
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1404/