آریا بانو

آخرين مطالب

ارزش غذایی گوشت بیشتر است یا شیر؟ پزشکي

ارزش غذایی گوشت بیشتر است یا شیر؟

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
ارزش غذایی گوشت بیشتر است یا شیر؟
١٠١
٠
باشگاه خبرنگاران / زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص شیر و اهمیت مصرف آن در سلامت انسان، گفت: شیر بعد از آب به عنوان حیاتی‌ترین ماده موجود در کره زمین شناخته شده است. شیر کامل‌ترین غذا و سرشار از مواد مغذی است که عمده نیاز‌های بدن انسان را از کودکی تا کهنسالی تامین می‌کند. این نوشیدنی حیات بخش، منبع غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B و A، قند، چربی و انرژی است و دانشمندان جهان هر روز ابعاد تازه‌ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به جوامع ارائه می‌دهند.
وی افزود: امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های آن در هر جامعه یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه فرهنگی به شمار می‌آید. براساس آخرین یافته‌های علمی در بررسی ارزش غذایی شیر و فرآورده‌های آن، مصرف سالیانه 200 لیتر از این ماده غذایی ارزشمند علاوه بر افزایش رشد و تضمین سلامت جسمی افراد موجب ارتقا هوش و قدرت فراگیری آنان می‌شود. افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری از کار افتادگی زودهنگام از دیگر مزایای مصرف روزانه آن است. این ویژگی‌ها زمانی تحقق خواهد یافت که مصرف شیر در تمام طول زندگی تداوم داشته باشد و مصرف آن در هیچ مقطع سنی قطع نشود.
عبداللهی بیان کرد: شیر با ارزش‌ترین ماده غذایی است که تقریبا حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است. میزان مصرف سرانه این کالا با سطح درآمد خانوار‌ها ارتباط مستقیم دارد و اهمیت مصرف شیر تا حدی است که میزان مصرف روزانه آن در یک کشور تا حدی می‌تواند وضعیت تغذیه، بهداشت و تا حدودی سلامت افراد یک جامعه را نشان دهد. شیر یکی از مهمترین منابع تامین کننده کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن است، به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی که استخوان بندی بدن در حال رشد است، شیر می‌تواند به صورت مکمل غذایی هر نوع کمبود مواد مورد نیاز بدن را جبران کند.
وی افزود: اهمیت‌های ذکر شده در مصرف شیر موجب شده است تا سازمان‌های بین المللی همچون سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و صندوق بین المللی کودکان (UNICEF) نسبت به مسائل مربوط به شیر و فرآورده‌های آن توجه زیادی نشان داده و از آن به عنوان یکی از شاخص‌های تامین حداقل احتیاجات غذایی جوامع استفاده کنند.
کمبود سرانه مصرف شیر در کشور
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: متاسفانه مصرف سرانه شیر در کشور ما بسیار کمتر از میزان مطلوب و استاندارد موجود است. نتایج مطالعات مصرف غذایی خانوار‌های ایرانی بیانگر آن است که سرانه مصرف از 130 گرم در روز به 190 گرم افزایش یافته است، اما همچنان از مقدار توصیه شده در سبد مطلوب غذایی کمتر است. با توجه به پیامد‌های ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات از جمله پوکی استخوان، سوء تغذیه، کندی رشد، کاهش بهره هوشی، بیماری‌های لثه و دندان، کوتاهی قد و ناراحتی‌های پوستی، ضرورت تبیین ارزش غذایی شیر و ترویج فرهنگ مصرف آن تا رسیدن به استانداردی مطلوب (متوسط سرانه جهانی 165 کیلوگرم در سال) حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اهمیت مصرف مواد لبنی زمانی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم کلسیم پس از آهن، دومین ماده‌ای است که در ایران کمبود آن در رژیم غذایی افراد مشاهده شده است. همچنین شیر به لحاظ ارزش پروتئینی از اهمیتی ویژه‌ در بین مواد غذایی برخوردار است و به لحاظ اقتصادی نیز جهت تامین پروتئین مورد نیاز بدن استفاده از شیر مقرون به صرفه است. همچنین میزان ارزش غذایی یک لیتر شیر به لحاظ وجود مواد مغذی در آن، بیشتر از 200 گرم گوشت است.
عبداللهی درباره اقدامات دولت درجهت توجه به این ماده ارزشمند غذایی، تاکید کرد: یکی از اقدامات دولت در جهت افزایش مصرف شیر، توزیع شیر در مدارس است که با هدف ترویج فرهنگ مصرف شیر در کودکان به اجرا گذاشته شده است، استمرار اجرای این برنامه و تامین اعتبارات آن می‌تواند نقش مهمی در افزایش مصرف شیر و فرهنگ سازی مصرف آن در کودکان کشور داشته باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه با توجه به اهمیت مصرف شیر و مواد لبنی، یکی از اهداف کلان در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی افزایش میانگین مصرف شیر و مواد لبنی است، تصریح کرد: دستیابی به این هدف علاوه بر فرهنگ سازی و آموزش، مستلزم حمایت از مجموعه اقداماتی است که از مزرعه تا سفره باید انجام شود و شیر و لبنیات سالم و متناسب با قدرت خرید مردم در دسترس قرار گیرد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

آیا استفاده از لب تاب و تبلت در حین بارداری مجاز است؟

سابقه یک سقط داشته ام، چه کنم؟

خوردن خرما به زایمان کمک می‌کند؟

بلای وحشتناکی که تلفن همراه بر سر جمجمه تان می‌آورد را ببینید!!

چگونه بعد از زایمان شکم مان را کوچک کنیم؟

چه عواملی در گرایش زنان به تناسب اندام مؤثر است؟

موثرترین رژیم تابستانی برای کاهش وزن

از بین بردن چربی پایین تنه با روش‌های خانگی

جلوگیری از زردی نوزاد در بارداری

رژیم های کاهش وزن قبل و بعد از بارداری

نور خورشید نمی‌گذارد چاق شوید!

آیا می توان داروهای کودکان را با مواد غذایی مخلوط کرد؟

مضرات استفاده از موبایل برای زنان باردار

جلوگیری از زردی نوزاد در زمان بارداری و پس از آن

5 حرکت آموزش یوگا مبتدی در خانه برای تازه‌کارها

علت ضعف در بارداری چیست و چگونه درمان می‌شود؟

6 خوردنی مفید برای دوران حاملگی

رابطه جنسی اول صبح، چه فوایدی دارد؟

بروز پریاپیسم یا نعوظ بی اختیار چیست ؟ علل و درمان آن

خواص و مضرات خوردن آلبالو در بارداری

عفونت ادراری در بارداری + علائم

تکنیک جدید ضد پیری و افزایش عمر انسان تا 150 سال!

چطور بدون تلاش و هزینه زیاد پوست سالم داشته باشیم؟

غذاهای ممنوعه برای خانم باردار

غذاهای چرب چه بلایی بر سر این مرد آورد

5نکته درباره‌ی شیردهی در تابستان

در دوران بارداری چه کنیم تا فرزندمان زیبا شود؟

درمان ناباروری با طب سنتی امکانپذیر است!؟ | چرا ناباروری رخ می‌دهد؟

علائم و علل ابتلا به دیابت بی‌مزه | درمان دیابت از دید طب سنتی

عامل عجیب موثر در افزایش وزن زنان

علایم فشار خون در خانم ها

آشنایی با یک رژیم غذایی مناسب و نکات علمی آن!

خواص بلوبری , میوه‌ای که با خوردن آن به پزشک نیاز نخواهید داشت!

از چه سنی باید منتظر کنترل سر و گردن در نوزادان باشیم

علل نفخ شکم در دوران بارداری و روش‌ درمان آن

علت افزایش ریزش مو در فصل تابستان | راه حال محافظت از مو‌ها

سونوگرافی یادگاری، ممنوع

مادران باردار حتما بخوانند: 8 عاملی که بر ظاهر جنین اثر می گذارد

شگردهای دورزدن پیری پوست

کویتیشن، کاهش سایز یا کاهش وزن؟

دسته ای از دردهای جنسی که نیاز فوری به درمان دارند

حاملگی‌های پرخطر

5 چیزی که مردان باید درباره یائسگی بدانند

بدترین درمان‌های روانپزشکی در طول تاریخ (+تصاویر)

مراقبت از نوزاد نارس در منزل

زنان در تیررس ام.اس

توپک‌های ضد استرس بسازید!

دکتر سلام/ 9 توصیه برای داشتن قامت بهتر

با آلوئه ورا چشمانی زیبا داشته باشید

5 ویتامینی که ناخن‌هایتان را زیبا و محکم می‌کند