آریا بانو

آخرين مطالب

سوفله چیست و در آشپزی چند نوع سوفله داریم؟ خانه داري

سوفله چیست و در آشپزی چند نوع سوفله داریم؟

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
سوفله چیست و در آشپزی چند نوع سوفله داریم؟
١٤٩
٠
بیتوته / سوفله در واقع یک نوع کیک سبکی است که در فر یا تنور ( حرارت غیر مستقیم از فعل baking ) تهیه میشود و داخل مواد آن زرده تخم مرغ جداگانه و سفیده تخم مرغ زده شده جداگانه دارد و با مواد متنوع و مختلفی ترکیب میشود و هم بعنوان غذای اصلی مانند سوفله سیب زمینی و ... و هم مانند سوفله شکلات و ... بعنوان دسر سرو میشود .
واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق میشود که به معنای پف کردن و بالا آمدن مواد میباشد . هر سوفله حداقل از دو ماده اصلی تشکیل میشود یکی کرم پاتیسیر یا پوره و سسی است که از کرم و خامه تشکیل میشود و دیگری از سفیده تخم مرغ زده شده که همان مرنگ یا پفک است .
اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری مانند پنیر و مربا و میوه ها و شکلات و موز و لیمو و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون , سبزیحات , مرغ و...جهت ایجاد تنوع در مزه و طعم به آن اضافه میشود .
در سوفله سفیده تخم مرغ زده شده ایجاد حالت پف مانندی میکند . طبیعتا وقتی بعنوان دسر بکار میرود باید شیرین و در نوع غذایی غیر شیرین خواهد شد . وقتی سوفله از داخل فر بیرون میاید باید حتما پف کرده باشد و بالا آمده باشد ولی این پف پس از 5 الی 10 دقیقه خواهد خوابید .بهمین دلیل بلافاصله باید هنگام سفارش مشتری تهیه شود و نیز حتما قبل از خوابیدن پف آن سرو شود .
سوفله را در همه نوع ظرف که قابل استفاده در فر است میتوان تهیه کرد ولی به صورت سنتی آن را در ظرف گرد چینی که کف صاف دارد به نام رامکین ramekins تهیه و مستقیما سرو میشود .
* 1 - اگر میخواهید پف سوفله نخوابد تا اتمام زمان پخت بهیچوجه در فر را باز نکنید .
* 2 - اضافه کردن مقدار بسیار کمی نمک به سفیده تخم مرغ هنگام زدن , باعث ایجاد پف بسیار خوبی خواهد شد .
* 3 - کاغذ مومی مخصوص آشپزی را چرب کرده و به صورت نواری بلند تر از دیواره رامکین برش بزنید و دور دیواره ظرف قرار دهید و با نخ کتانی مخصوص آشپزی ببندید تا موادی که هنگام پخت بالا خواهد آمد از لبه ظرف سرریز نشود و به جای آن به کمک لبه کاغذ بالا بیاید .
ولی به هرحال اگر نمیخواهید پف کند وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید ! تا پف آن بخوابد !!





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تب «غذای خانگی» در فضای مجازی!

غذای اصلی/ ته چین اسفناج؛ خوشمزه و عامه پسند

شیرینی ها/ طعم «قرابیه یونانی» شما را متحیر می کند!

میز اردور/ ادویه مخصوص ترشی را در خانه درست کنید

سوپ و آش/ سوپ سیب زمینی به همراه شیر را حتما امتحان کنید

ذائقه ها/ پوره عدس قرمز غذایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2

میز اردور/ سس هزار جزیره خانگی و خوشمزه

ذائقه ها/ خوراک مرغ تند؛ غذای کم کالری که تا مدتها سیر می مانید

فوت آشپزی/ ادویه را به غذا دیرتر اضافه کنید

آشپزی در طبیعت؛ بال مرغ تند

غذای اصلی/ اســتیک با سـس سـبز؛ پیش غذایی متفاوت

آشپزی در طبیعت، بال مرغ تند

غذای اصلی/ خورشت مرغ و آلو؛ خوشمزه و دلچسب

میز اردور/ میگوی فوری با خیار

شیرینی ها/ ترافل های دوست داشتنیِ من!

غذای اصلی/ مرغ آلو؛ خوشمزه و دلچسب

کیک پیانو؛ هنرمندانه ترین ویدئوی آشپزی هفته

شیرینی ها/ تارت سیب و دارچین؛ پذیرایی شیک و دلچسب

سفره آرایی/ ژله ی طرح کیوی؛ مخصوص جشن ها

مدل روفرشی هایی که این روزها بسیار مد است

چرا لباس ساقدوش های عروس شبیه هم است؟

این لکه‌های سیاه روی گلدان نعنایم چه هستند؟

صندلی بامزه قارچی برای کودکتان بسازید!

ست های لباس مجلسی مادر و دختر

بمب حمام معطر و رنگی درست کنید

بطری نوشابه و 3 وسیله فوق العاده کاربردی

هنگام و طریقه ی تعویض گلدانها

شیرینی ها/ تارت توت فرنگی؛ لذت بخش ترین دستور هفته

آشپزی نمایشی با «نصرت سرآشپز»

پیراشکی سیب زمینی؛ مخصوص فست فود خورها

لقیمات؛ شیرینی سنتی مخصوص ماه رمضان

بافت موی زیبا برای جلوی سر

ساخت کوله پشتی برای عروسک دختربچه ها

نکات انتخاب مدل موی عروس

مدل های متفاوت دم اسبی کردن موها

مدل های شیک سرویس پاسماوری عروس

ناهار/ پلوی مکزیکی با مرغ ژاپنی؛ ترکیبی دوست داشتنی

فوت آشپزی/ ترفندهایی برای رول کردن انواع رولت ها

آشپزی نمایشی با نصرت سرآشپز

شیرینی ها/ مافین بلوبری؛ خوش طعم و خوش رنگ

میگو سوخاری طبق دستور رستوران

ترفندهای آسان برای تهیه بهترین پاپ کورن خانگی

طرز تهیه کیک شکلاتی با باتر کریم شکلات

طرز تهیه کاپوچینو

صبحانه/ کوکی کورن و کره بادام زمینی

از شما/ دست پخت خودم

غذای اصلی/ ساندویچ شاورما؛ میان وعده عالی برای مدرسه

برش های جالب خیار برای تزئین انواع غذا

تخم مرغ مربعی درست کنید!

پیده چانتیک؛ غذای دوست داشتنی ترکیه ای