آریا بانو

آخرين مطالب

سلامت ایرانی ها با این خوراکی در خطر است پزشکي

سلامت ایرانی ها با این خوراکی در خطر است

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
سلامت ایرانی ها با این خوراکی در خطر است
٨
٠
مهر / آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که سرانه مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است. در حالی که مصرف نمک زیادی، بیماری های خطرناکی به دنبال دارد.
هشدارهای پی در پی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه روند ابتلا به بیماری های غیرواگیر در کشور به سرعت در حال افزایش است، این واقعیت را آشکار می سازد که مردم، به سبک زندگی و تغذیه خود اهمیت زیادی نمی دهند و نمی خواهند باور کنند که منشا بیماری های غیرواگیر، سبک زندگی و تغذیه ای است که ما پیروی می کنیم. در حالی که می توان با حذف برخی رفتارها و خوراکی ها، سلامت خود را تضمین کرد.
مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است، اما نمی خواهیم قبول کنیم که مصرف غذاها و خوراکی های پرنمک، از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است. زیرا، منشا اغلب بیماری های غیرواگیر که شایع ترین آنها، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و...، هستند، عامل فشارخون بالاست و نمک به عنوان این عامل تلقی می شود. در حالی که می توان با مصرف کم و اندازه نمک، سلامت خود را تضمین و از هدر رفت هزینه های بی مورد در حوزه سلامت کشور، جلوگیری کرد.
دکتر افشین استوار مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر مسئول 76 درصد از مرگ ها در ایران هستند، گفت: در بررسی علت مرگ در کشور در سال 1394، از 327 هزار و 525 مورد مرگ ثبت شده برای تمام سنین، بیماری های قلبی عروقی با سهم 44.13 درصد، اولین علت مرگ در کشور هستند، که از این میزان حدود 31 درصد مربوط به سکته های قلبی و مغزی هستند.
وی با بیان اینکه دومین علت مرگ با سهم حدود 16 درصد به سرطان ها اختصاص دارد، تصریح کرد: فشارخون بالا یک مشکل همه گیر است، در دنیا تقریبا 4 نفر از هر 10 نفر فرد بزرگسال بالای 25 سال مبتلا به فشارخون بالا هستند و در بسیاری از کشورها یک نفر از هر 5 نفر پیش فشارخون بالا دارند، در ایران نیز در افراد 18 سال و بالاتر شیوع فشارخون بالا حدود 26 درصد است.
در همین حال، دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که الگوی غذایی مردم مهم‌ترین عامل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: امروزه با مصرف تنقلات، فست فودها و تغییر سبک زندگی مردم، میزان بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان می شود، بنابراین ریسک ابتلا به انواع بیماری ها افزایش پیدا می کند، در مقابل مصرف سبزی ها، میوه ها و تحرک مردم نیز کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک روزانه برای افراد عادی باید کمتر از 5 گرم و برای افراد بالای 50 سال باید کمتر از 3 گرم باشد، تصریح کرد: ایرانی‌ ها حدود دو تا سه برابر بیشتر از میزان توصیه شده جهانی، یعنی 10 گرم نمک در روز مصرف می کنند، با مصرف بی رویه نمک، ریسک ابتلا به فشارخون، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده نیز افزایش پیدا می کند.
عبداللهی با بیان اینکه حذف نمکدان از سفره ها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است، اظهارداشت: از جمله راهکارهای دیگر کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن موقع طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است.
دکتر ابراهیم فلاحی متخصص تغذیه نیز با بیان اینکه مصرف نمک در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، تصریح کرد: زیاده‌روی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشار خون می‌شود و رعایت الگوی غذایی با نمک پایین در کنترل این عارضه موثر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه فشارخون بیماری‌ است که علائمی ندارد، افزود: مشکلات و ناراحتی‌های کلیه از دریافت زیاد نمک به ویژه نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده می‌شود.
بررسی ها نشان می دهد، افرادی که بیش از 13 گرم نمک در روز مصرف می کنند دو برابر بیشتر دچار حملات قلبی می شوند.
سازمان بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانه روز را 5 گرم اعلام کرده اما میزان واقعی نیاز بدن به این ماده غذایی تنها 3 گرم در شبانه روز است.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کیف سنگین چه بلایی سر بدنتان می آورد؟

افسردگی، گرایش جوانان را به اعتیاد بالا می‌برد

دکتر سلام/ سرماخوردگی یا آلرژی، مسئله این است

16 راهکار طب سنتی برای درمان زخم معده

5 دلیل دور نگه داشتن موبایل از خود

عامل افزایش ریسک ابتلای کودک به دیابت

وقتی کتری سلامتی تان را به خطر می اندازد

غذاهای «پروبیوتیک» چه فایده‌ای برای بدن دارند؟

چطور متوجه شویم که کمبود پتاسیم داریم؟

مراقبت‌های اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت

وقتی کتری سلامتیتان را به خطر می اندازد

چرا قلبم کند می‌زند؟

سرکه بالزامیک و خواصی که فکرش را نمی کنیم

توصیه‌های مفید پس از پرخوری

باور بی‌ضرر بودن میان وعده‌ها غلط است

شیر کاکائو چه فواید و مضراتی دارد؟

همه چیز درباره ناخن جویدن کودکان؛ علت و راه‌های درمان

برای داشتن خواب بهتر، این میوه را بخورید

پشت کنکوری‌ها چه میزان قهوه در روز مصرف کنند؟

کمبود کلسیم در ورزشکاران سبب کشیدگی تاندون‌ها می‌شود

چرا آرتروز گردن به سراغمان می‌آید؟

شفاخونه/ حالت تهوع را با دانه خوراکی درمان کنیم

منابعی برای تامین ویتامین C بدن

کنترل دیابت با استفاده از سنگ‌پا

اگر به بادمجان آلرژی دارید این مطلب را بخوانید

از عواملی که باعث پوسیدگی دندان می‌شود

اگر غذا نخوریم چه اتفاقی می افتد؟

آبمیوه ای برای کنترل قند خون و سلامت قلب

محافظت از قلب و کلیه با داروی متداول دیابت

با بی‌حالی ناشی از قندخون بالا چه کار کنیم؟

مزایای ماساژ کف پا را بشناسید

چرا حمله قلبی در جوانان خطرناک‌تر است؟

با لی‌لی‌حوضک وزن‌گیری کودک خود را سرعت دهید

با بی‌حالی ناشی از قندخون بالا چکار کنیم؟

چطور مانع از کار افتادگی کلیه هایمان شویم؟

4 نکته طلایی برای چاق شدن

صوت/ مواد غذایی که باید قبل از دویدن بخورید

سوپ بخورید تا سالم بمانید!

مو‌های چرب آزارتان می‌دهد؟

10 دلیلی که خوردن پروتئین‌ها را واجب می‌کند

اگر به دنبال جوان کردن پوست‌تان هستید، بخوانید

چطور بعد از ناهار احساس خواب آلودگی نکنیم؟

بیماری وحشتناک در کمین جوانان!

28 فروردین؛ روز جهانی هموفیلی

دمنوش‌های مناسب برای کاهش استرس کنکوری‌ها

اگر با سکته مغزی مواجه شدیم چه کنیم؟

ماسک هویج برای پوست چرب و معمولی

عواملی که عمر شما را کوتاه می‌کنند

با افزایش ضربان قلب خوش اندام شوید

افزایش ریسک مرگ مردان با رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی