آریا بانو

آخرين مطالب

آشنایی با سه روش پرکاربرد پخت برنج خانه داري

آشنایی با سه روش پرکاربرد پخت برنج

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
آشنایی با سه روش پرکاربرد پخت برنج
٩٣
٠
فرهنگ غذا / نکته حائز اهمیت در خرید برنج این است که، برنج درجه یک علاوه برداشتن عطر و طعم ، دارای «ری» زیاد می‌باشد که این خود سبب آن می‌شود تا هر کیلو برنج درجه یک برای شش الی هفت نفر کفایت کند اما هر کیلو برنج پر محصول و یا نامرغوب به چهار الی پنج نفر غذا می‌دهد. بنابراین تصدیق می‌فرمایید که عملاً نه تنها برنج درجه یک گران نبوده بلکه به صرفه نیز می‌باشد. حال به روش‌های متفاوت پخت برنج می‌پردازیم :
1. روش پخت آبکشی یا دمی :
بعد از خیس کردن برنج قابلمه مناسبی را آب کرده، بگذارید تا جوش بیاید سپس آب نمک برنج را خالی کرده و برنج را در آب جوش بریزید و بگذارید برنج جوش بیاید ، آنگاه یکی دوبار آهسته بهم بزنید و چند لحظه منتظر شوید تا مغز برنج کمی نرم شود بطوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردید مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود بعد به نسبت 2 پیمانه برنج 2 قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری روغن مایع ته قابلمه بریزید و هم بزنید و بعد برنج را از آبکش داخل قابلمه بریزید و اطرافش را بصورت مخروط بالا آورید .
درب قابلمه را با یک پارچه نخی و یا حوله تمیز پیچیده و روی قابلمه بگذارید و بعد قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت 25 دقیقه برای دو تا چهار پیمانه و مدت 40 دقیقه برای چهار تا ده پیمانه برنج، قرار دهید تا دم بکشد.
2. روش پخت کته :
ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنید، بشورید تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالی کنید. برای هر پیمانه برنج مقدار یک و نیم پیمانه آب اضافه کنید و نمک را به اندازه لازم داخل آن بریزید. (برای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک )
به مدت 2 الی 3 ساعت به همین حالت بگذارید تا برنج کاملا خیس بخورد. قابلمه را روی اجاق با شعله متوسط قرار دهید و پس از آنکه جوش آمد نصف قاشق غذاخوری روغن مایع (برای 2 پیمانه برنج ) به آن اضافه نموده و هم بزنید.
5 – هنگامیکه آب برنج رو به انتها است یک بار هم زده و سپس درب قابلمه را با یک پارچه نخی و یا حوله تمیز پیچیده و روی قابلمه قرار دهید و شعله اجاق را کم کنید تا به مدت 10 دقیقه (برای 2 پیمانه برنج ) برنج دم بکشد.
3. روش پخت با ماکروفر :
ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنید بشورید تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالی کنید. دو پیمانه برنج و چهار پیمانه آب و نصف قاشق غذا خوری روغن مایع و یک قاشق چای خوری نمک را در ظرف مناسب مایکروفر خوب مخلوط کنید. ( باید توجه داشت که حجم ظرف به اندازه‌ای باشد که سطح آب تا نصف ظرف قرار گیرد).
سپس ظرف را بدون درب ، مدت 10 دقیقه با قدرت 100% در داخل مایکروفر قرارداده و پس از خاموش شدن مایکروفر برنج را هم زده و درب ظرف را بگذارید و مدت 10 دقیقه با قدرت 70% در داخل مایکروفر قرار دهید.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

در خانه نان سیر تهیه کنید

غذای تند و تیز افغانستانی

دسرهایی بی نظیر برای مهمانی

پیشنهادهایی جذاب برای تزئین سالاد

دسری بهاری با توت فرنگی

برنج را باب میل گیاهخواران بپزید

شیرینی ها/ دستور تهیه «کیک پنیر با سیب»

میز اردور/ روش پخت مربای پرخاصیت کدو تنبل حلوایی

شیرینی شکر پاره برای عصرانه

شیرینی ها/ طرز تهیه کیک هویج

شیرینی ها/ آغاز راه قنادی با پخت کیک اسفنجی

غذای ملل/ غذای چینی دوست دارید؟

غذای اصلی/ شامی هویج؛ غذای محلی اصفهان

شیرینی ها/ «کوکیز فندقی»، یک دسر فوق العاده

کرپ مرغ و پنیر و سبزیجات

رازهای آبدار شدن کباب در رستوران

با این دستور برای مهمانی ها مرغ بپزید

روایت «گوردن رمزی» از آشپزی در بالاترین سطح

شام/ با «اسکون مرغ پنیری» فست فود سالم خانگی را تجربه کنید

غذای اصلی/ خوراک فلفل با گوشت؛ سنتی و خوش طعم

پیتزای سریع و خوشمزه خانگی در ماهی تابه

طعم تند و تیز کوکی هلندی را تجربه کنید

روش ذوب کردن موم

میز اردور/ دستور تهیه نان تست با کنجد

عصرانه/ طعم تند و تیز کوکی هلندی را تجربه کنید

میز اردور/ سوپ جو و ماش؛ شامی سبک

غذای اصلی/ دستور تهیه پیتزا مرغ تند

ناهار امروز یک پرس جوجه کباب متفاوت نوش جان کنید

شیرینی ها/ دستور تهیه تارت موز با کرم شیرینی

ذائقه ها/ سالاد سزار برای گیاه خواران

دستور اصولی برای غذای سنتی و محبوب

طرز تهیه خوراک زبان با سس قارچ

با این صبحانه به اشتها بیایید

اموزش پخت فسنجون

سالاد لوبیا و پنیر

صرفه جویی در مصرف برق سماور برقی

غذای اصلی/ دستور تهیه رشته پلوی قالبی با مرغ تکه‌ ای

غذای ملل/ دستور تهیه سوپ پیاز فرانسوی

روش های پاکسازی پوست در نوجوانی

از جارو برقی به خوبی استفاده کنید

ذائقه ها/ گیاهخواران هم می توانند آبگوشت بخورند

میز اردور/ با ژله ویترینی از مهمان ها پذیرایی کنید

غذای اصلی/ طرز تهیه خوراک بیف با کلم بروکلی

لاغری با یک نوشیدنی چربی سوز در وعده صبحانه

سوپ و آش/ آش کرفس و گردو، مغذی و بهاری

میز اردور/ گوجه شکم پر، یک پیش غذای عالی و 10 دقیقه ای

غذای ملل/ خوراک میگو به سبک تایلندی

غذای اصلی/ طرز تهیه بریانی هندی

میز اردور/ «آرانچینی»؛ یک پیش غذای لذیذ ایتالیایی

با این ترفند طعم جدیدی از ماهی قزل آلا را تجربه کنید