آریا بانو

آخرين مطالب

7 خوراکی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می‌دهند پزشکي

7 خوراکی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می‌دهند

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
7 خوراکی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می‌دهند
k ١.٥
٠
روزیاتو / سرطان یکی از بیماری هایی است که انسان با شنیدن نامش وحشت می کند. اما این بیماری که روزگاری یک بیماری صعب العلاج شناخته می شد اکنون به یک بیماری رایج تبدیل شده که سبک زندگی مدرن نقش زیادی در بروز آن داشته است. برخی از انواع سرطان ها قابل پیشگیری نیستند. ممکن است ژن های شما در ابتلا به سرطان موثر واقع شوند و در برخی موارد دیگر نیز فاکتورهای محیطی که می توانیم روی آن ها کنترل داشته باشیم، مانند آلودگی هوا، تشعشعات هسته ای یا مواد شیمیایی محیط کار در بروز سرطان نقش دارند. برای مثال در ایالات متحده نزدیک به نیمی از موارد ابتلا به سرطان یا مرگ های ناشی از آن در ارتباط با فاکتورهای قابل پیشگیری هستند و محققان دریافته اند که کاهش خطر ابتلا به این بیماری امکان پذیر است.
بزرگ ترین عامل ابتلا به بیماری سرطان، استعمال دخانیات است. داشتن اضافه وزن و نداشتن تحرک فیزیکی نیز نقش قابل توجهی در بالا بردن احتمال ابتلا به این بیماری دارد. با این وجود، یکی از ساده ترین و سریع ترین روش های برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش مصرف غذاهای خاصی است که مشخص شده ارتباط مستقیمی با ابتلا به این بیماری دارند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با 7 مورد از غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش می دهند آشنا کنیم.
غذاهای فرآوری شده می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند

محققان فرانسوی که اخیراً بر روی نقش غذاهای فرآوری شده در ابتلا به سرطان متمرکز شده بودند به نتایج شگفت انگیزی دست یافته اند: افرادی که غذاهای فرآوری شده بیشتری می خورند؛ اقلام غذایی مانند چیپس، شکلات، نوشابه، غذاهای فریز شده و سوپ های آماده، بیشتر از کسانی که در خانه و با استفاده از مواد طبیعی خام غذا تهیه می کردند به سرطان مبتلا می شوند. از این رو غذاهایی که به صورت بسته بندی شده در پلاستیک یا به صورت سرد سرو می شوند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش داده و باید در کمترین حد ممکن مورد استفاده قرار گیرند.
گوشت قرمز پروتئینی دارد که می تواند به روده ها آسیب رسانده و امکان ابتلا به سرطان کولون را افزایش دهد

گوشت قرمز به طور رسمی در فهرست اقلام غذایی سرطان زا قرار ندارد اما یک پروتئین خاص به نام «heme» در این گوشت وجود دارد که باعث قرمز شدن رنگ گوشت می شود و می تواند با وارد کردن آسیب به روده ها، احتمال ابتلا به سرطان کولون را افزایش دهد.
گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، همبرگر و هات داگ می توانند باعث ابتلا به سرطان شوند بخصوص اگر به صورت مرتب مصرف شوند

خوردن مقادیر زیاد گوشت که نمک زده شده، خشک شده و یا دودی شده است می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان های معده و روده شود. بخش اعظم این خطر به این موضوع برمی گردد که این غذاها حاوی مقادیر بالایی نیترات هستند: مواد شیمیایی افزودنی که به حفظ رنگ صورتی گوشت و مزه شور و خوشمزه آن کمک می کنند. حتی در مورد گوشت هایی که با برچسب «بدون نیترات» عرضه می شوند نیز این خطر صدق می کند.
هر غذایی که در پلاستیک و ظروف پلاستیکی قرار بگیرد می تواند به ترکیبات شیمیایی سرطان زا آلوده شود

فتالات ها (Phthalates) ترکیبات شیمیایی هستند که باعث انعطاف پذیری و دوام بالای پلاستیک ها می شوند، اما برخی از آن ها باعث ایجاد مشکلاتی برای هورمون های درون ریز بدن شده و با تغییر عملکرد این هورمون ها امکان ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. استفاده از ظروف شیشه ای و استیل در آشپزخانه به جای ظروف پلاستیکی که در طول زمان ترکیبات شیمیایی خود را به درون غذاها منتقل می کنند، آسان ترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان از این راه است.
قند باعث افزایش وزن می شود که یکی از فاکتورهای مهم در ابتلا به سرطان است

خوردن اقلام خوراکی و نوشیدنی شیرین در مقادیر فراوان نه تنها خطر ابتلا به دیابت را در شما افزایش می دهد بلکه نحوه کار سلول های مستقر در روده ها را نیز تغییر داده و شرایط را برای ابتلا به سرطان مهیا می سازد. البته خطر خوردن بیش از حد مواد قندی با ابتلا به سرطان پایان نمی یابد زیرا مطالعات جدید نشان داده که مواد قندی می توانند رشد تومورهای سرطانی را نیز به مقدار قابل توجهی افزایش دهند.
سیاه کردن گوشت از طریق گریل کردن یا کباب کردن نیز می تواند در ابتلا به سرطان موثر باشد

وقتی که گوشت هایی مانند گوشت مرغ، گوساله و ماهی در دماهای بالا پخته یا کباب می شوند، ترکیباتی به نام آمینه های هتروسیکلیک و هیدروکربن های بودار پلی سیکلیک در آن ها شکل می گیرد. این ترکیبات می توانند تغییر در ساختار دی ان ای را موجب شده و خطر ابتلا به سرطان را در شما افزایش دهند. برخی مطالعات نشان می دهد که خواباندن گوشت در محلول ها و ترکیبات خاص قبل از کباب کردن می تواند این خطر را کاهش دهد. مطالعات محققان دانشگاه ایالتی کانزاس نشان داده که خواباندن گوشت در ادویه هایی مانند رزماری، آویشن ، پونه و مریم گلی می تواند مقدار ترکیبات مضر فوق در گوشت را به میزان 87 درصد کاهش دهد.
هر چه بیشتر مشروبات الکلی بنوشید احتمال ابتلا به سرطان گلو، کبد، سینه و کولون در شما افزایش می یابد
هر چه در مصرف مشروبات الکلی بیشتر زیاده روی کنید احتمال ابتلای شما به سرطان بیشتر خواهد بود. یک مطالعه جدید بر روی مصرف کنندگان مشروبات الکلی در 195 کشور و منطقه در جهان نشان داده که از هر 4 مورد مرگ و میز ناشی از سرطان، یک مورد آن مربوط به زیاده روی در مصرف مشروبات الکلی بوده است.
با خوردن میوه، سبزیجات، غلات کامل و بقولات احتمال ابتلا به سرطان را در خود کاهش دهید

علاوه بر کمک به شما برای سیر شدن و تامین ترکیبات مغذی مورد نیاز بدن، غذاهای فیبردار مانند غلات، حبوبات و بقولات، می توانند خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش داده و به سیستم گوارشی شما نیز کمک نمایند. سبزیجات و میوه های رنگدار مانند کرفس، کلم، هویج و گوجه فرنگی حاوی ترکیبات شیمیایی مفید گیاهی هستند که باعث ایجاد رنگ روش، بو و مزه این اقلام می شوند. این ترکیبات مفید گیاهی باعث کاهش التهاب شده و مانند محافظ درونی از تبدیل شدن غذاها و نوشیدنی هایی که می خوریم به ترکیبات سرطان زا جلویگری می کنند. همچنین این ترکیبات می توانند باعث جلوگیری از صدمه به ساختار دی ان ای یا کمک به ترمیم آن شوند.
خوردن یک فنجان قهوه یا چای سبز نیز می تواند برای بدن بسیار مفید باشد

محققان دریافته اند که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان رحم، پروستات، کبد، دهان، حلق و سینه را کاهش می دهد. اگر بیشتر به چای علاقه دارید نیز باید بدانید که تحقیقات گسترده نشان می دهند که انواع سبز چای که دارای مقادیر زیادی ترکیبات شیمیایی گیاهی به نام پلی فنول هستند می توانند مانع از تقسیم شدن و رشد سلول های سرطانی شده و همزمان سرعت شکل گیری رگ های خونی اطراف تومورها را کاهش می دهند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خداحافظی با کبودی، پف‌ و چین و چروک اطراف چشم!

شما نازا نیستید!

حفظ سلامت بدن خود را با 7 راهکار ساده و اساسی تضمین کنید!

آیا با طب سوزنی می‌توانیم لاغر شویم؟

بهترین فصل برای بچه دار شدن از نظر پزشکی و طب سنتی

خوراکی‌های تلخی که فوق‌العاده مغذی هستند

پیشگیری از ابتلای به بیماری، درمان بیماری یا کاهش عوارض انجام می‌دهیم در راستای خودمراقبتی است.

شیر بُز برای سلامت روده نوزاد مفید است

انتخاب بین بد و بدتر؛ چیپس، پفک یا ذرت بوداده کدام بهتر است؟

چرا نباید قهوه را با معده خالی بنوشید؟

بهترین زمان برای معاینه دندان کودکان سنین 8 الی 10 سالگی است

رژیم غذایی‌ کنترل‌کننده علایم سوریازیس

خطر سزارین در زنان مبتلا به میگرن 15 تا 25 درصد بالاتر است

در تهیه غذاهای مهدکودک‌‌ باید میزان نمک کاهش یابد

آسیب ستون فقرات در اثر کم‌تحرکی و استفاده روزافزون از وسایل دیجیتالی

کشیدن زودرس دندان‌های شیرین باعث اختلال در جویدن می‌شود

آیا باکتری‌های روده در بالا رفتن فشار خون نقش دارند؟

دارویی جدید برای مبتلایان به میگرن مزمن

از خوددرمانی شپش بپرهیزیم

رژیم غذایی مناسب برای سلامت روده

اینفوگرافی/گرمازدگی و راه‌های جلوگیری از آن

سوزش سر دل می‌تواند در اثر کمبود مایعات گوارشی باشد

مصرف بعضی دارو‌ها در دوران بارداری مانع بروز آنانسفالی می‌شود

استفاده زیاد از وسایل دیجیتال به بینایی کودکان آسیب می‌زند

خطر ابتلا به ام‌اس در کودکان چاق 2 برابر سایر کودکان است

رزیم‌های کم‌چرب می‌توانند بر دوره‌های منظم قاعدگی تاثیر منفی بگذارند

11 میوه پرکالری که می‌توانند به افزایش وزن کمک کنند

17 قلم از داروهای تخصصی بیماران ام‌اس تحت پوشش بیمه سلامت است

داروی هورمونی آنابولیک باعث نازایی در مردان می‌شود

احتمال نازایی در زنان سیگاری بین 1/5 تا 2 برابر سایر زنان است

سقط مکرر چرا رخ می‌دهد؟!

حدود 20 درصد زوج‌های کشور نابارور هستند

عوارض تشعشعات خورشیدی/گاز رادون چگونه وارد خانه‌ها می‌شود؟

شپش از طریق شنا و آب استخر منتقل نمی‌شود

خواص منحصر به فرد گیاه «برازمبل» در درمان و ترمیم سوختگی

چند راهکار برای درمان مارگزیدگی

مصرف روزانه مقدار کم نوشابه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

بیماری‌های ناشی از نیش کنه را بشناسیم

6 مزیت تنفس عمیق

ریحان هم آرامش‌بخش است هم ضدآلزایمر

به این 5 دلیل شکر نخورید

مصرف زیادی شکلات و کاکائو باعث حساسیت در کودکان می‌شود

آیا خمیر دندان‌های ذغالی دندان‌ها را سفید می‌کنند؟

دلایل مخالفت جامعه پزشکی با پیوند عضو از محکومین اعدامی

هشدار درباره مصرف مواد غذایی حاوی «شربت فروکتوز»

راهکار‌هایی آسان برای داشتن پوستی شفاف

دلایل ریزش موی خانم‌ها

یک فرد آلوده می‌تواند آب استخر را به صد میلیون تخم انگل آلوده کند

ریزش مو در زنان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد

راهکارهایی برای محدود کردن مصرف شکلات