آریا بانو

آخرين مطالب

نحوه استفاده از روغن آرگان برای داشتن پوست و موی سالم پزشکي

نحوه استفاده از روغن آرگان برای داشتن پوست و موی سالم

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
نحوه استفاده از روغن آرگان برای داشتن پوست و موی سالم
k ٢
١
مجله پزشکی دکتر سلام / روغن آرگان یک محصول زیبایی غنی از ویتامین است که حاوی اسیدهای چرب سالم می باشد. برای درمان آکنه و دیگر مراقبت های پوستی بسیار مناسب است و دارای عملکرد ضد پیری نیز می باشد. در این مقاله در مورد عناصر موجود در روغن ارگان، نحوه استفاده از آن در منزل و چگونگی تهیه بهترین روغن آرگان، صحبت می کنیم.
روغن آرگان چیست؟
روغن آرگان مثل همه روغن ‌ها از یک درخت به دست می ‌آید. روغن آرگان از میوه درختی به نام آرگان با نام علمی Argania spinosa به دست می ‌آید. درون میوه مغزی وجود دارد که روغن از آن تهیه می‌ شود که کار بسیار دشوار و سختی است! زمین ها و مزارع درخت هایی که روغن آرگان از آن ها به دست می آید اکثرا در مناطق جنوب غربی زمین قرار دارند. گفته می شود که در 1550 سال قبل از میلاد، روغن آرگان به عنوان یک محصول آرایشی برای رطوبت رسانی به پوست و زیبایی استفاده می شده است. پس از وارد شدن روغن ارگان به اروپا، بازار خرید و فروش این کالا بسیار داغ شد و توانایی خرید آن نشانه ای از ثروتمند بودن افراد بود.
درخت آرگان که در کشور مراکش رشد می‌ کند، علاوه بر میوه ای که دارد، فواید دیگری نیز برای صحراهای مراکش دربر دارد. این درختان از گسترش بیابان ها جلوگیری می کنند و حفاظی در برابر بادهای شدید صحرایی هستند و سایه لازم برای رشد سایر محصولات را فراهم می کنند. درخت های ارگان نه تنها به دلیل میوه فوق العاده ای که دارند، بلکه برای اکوسیستم مراکش و ثبات کلی محیط نیز ضروری هستند. به طور سنتی، روغن آرگان برای آشپزی برای مثال تهیه نان استفاده می شود، در صورتی که در کشورهای غربی بیشتر به عنوان یک محصول زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید روغن آرگان
مانند دیگر روغن‌ها، می ‌توان با نگاه کردن به محتوای اسیدهای چرب موجود در روغن آرگان نیز، اجزای تشکیل دهنده آن را به آسانی تجزیه کرد. روغن آرگان عمدتا متشکل از؛ اولئیک اسید در حدود 43 درصد، لینولئیک ‌اسید حدود 37 درصد و هم چنین مقدار قابل‌ توجهی ویتامین E که یکی ازمهم‌ ترین ویتامین ها برای پوست است، می باشد.
فواید اسید اولئیک (اسیدهای چرب امگا 9)
اگرچه بدن انسان قادر به ساخت اسید اولئیک است، اما دریافت این اسید از منابع غذایی در سلامت انسان تأثیرگذار است. اسید اولئیک برخلاف اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6، یک اسید چرب امگا 9 است که جزاسیدهای چرب اشباع‌ نشده می باشد. یکی از منابع اصلی اسید اولئیک در مواد غذایی روغن زیتون می ‌باشد.
کاهش قند خون
افزایش جریان خون و گردش خون
کاهش سطح انسولین
کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی
کاهش التهاب
بالا بردن میزان آنتی اکسیدان
مفید برای بازسازی سلولی
از اسید اولوئیک معمولا برای کاهش کلسترول خون و کنترل دیابت استفاده می شود. هنگامی که اسید اولوئیک جایگزین چربی های اشباع شده می شود موجب کم شدن کلسترول و کاهش LDL(کلسترول بد) می شود. در حالی که سطح HDL کلسترول خوب را افزایش و موجب کاهش بیماری های قلبی می شود. این اسید می‌ تواند با اسیدهای چرب امگا 9 که نفوذ عمیق ‌تری دارند ترکیب شود و نتایج رضایت ‌بخش ‌تری را ایجاد نماید.

فواید اسید لینولئیک موجود در روغن آرگان
اسید لینولئیک یک اسید چرب امگا 6 است که که جزاسیدهای چرب اشباع‌ نشده می باشد. اسید لینولئیک بیشتر در روغن های گیاهی یافت می شود. برخلاف اولئیک اسید، این اسیدهای چرب برای بدن ضروری هستند چون بدن نمی‌ تواند آن‌ها را به طور مستقل تولید کند.
تقویت عملکرد سلولی و غشاهای سلولی
کاهش التهاب های بدن (داخلی، خارجی)
مرطوب کننده پوست
بهبود سریع زخم ها
خواص ضد التهابی آن دردهای پوستی را کاهش می دهد
به طور کلی، اسیدهای چرب برای سلامتی انسان ها ضروری و حیاتی هستند. میزان مصرف اسیدهای چرب امگا 6 در رژیم غذایی استاندارد آمریکا، نسبت به امگا 3 به دلیل شیوع روغن های گیاهی درغذاهای فرآوری شده، بیشتر است. این در واقع یک جزء فوق العاده مهم از یک رژیم غذایی سالم است.
فواید ویتامین E
ویتامین E یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که یکی از دلایل اصلی مشاهده آن در محصولات مراقبت از پوست این موضوع است که آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر آسیب محافظت می ‌کنند.
محافظت از پوست در مقابل سموم موجود در هوا
کاهش آثار زخم
کاهش آثار کشش های پوستی
کاهش چین و چروک
کاهش خسارت ناشی از اشعه UV خورشید
خوردن غذاهای غنی از ویتامین E و همچنین مصرف موضعی آن، می تواند در کاهش زخم و آکنه بسیار موثر باشد. برای نتایج بهتر می توان ویتامین E را با روغن آرگان یا با دیگر روغن ها ترکیب و استفاده کرد.

از روغن آرگان چه استفاده هایی میتوان کرد؟
درمان آکنه
روغن آرگان برای درمان آکنه و جای جوش و کاهش زخم های حاصل از آن بسیار موثر بوده و به بهبود سلول های پوستی نیز کمک می کند. این روغن حاوی مقدار بالایی لینولئیک اسید است که باعث کاهش التهاب ناشی از آکنه می شود و به درمان سلول های پوستی آسیب دیده نیز کمک می کند. همچنین ترکیبات ضد التهابی موجود در آن به کاهش تورم های پوستی کمک می کنند. براساس تحقیقات انجام شده، برای به دست آوردن بهترین نتیجه، بهتراست این روغن را به همراه سایر روغن ها یا به همراه محصولات آرایشی استفاده کرد. همچنین استفاده از روغن آرگان به همراه روغن درخت چای برای درمان جای جوش بسیار موثر می باشد.
مرطوب کننده
بعد از تقویت پوست صورت، نوبت به باقی بخش‌های بدن می ‌رسد. روغن آرگان خشکی پوست بدن را درمان کرده و میزان اسیدهای چرب این روغن التهاب پوست را کاهش داده و از خشکی آن جلوگیری می‌کند. یکی از جذاب ترین ویژگی های استفاده از این روغن به عنوان مرطوب کننده این است که بسیار سریع جذب پوست می شود. همچنین منافذ پوست را مسدود نخواهد کرد.
یک یا دو قطره از آن برای رطوبت رسانی به کل صورت کافی است. می توانید آن را با سایر روغن ها یا مواد آرایشی استفاده کنید، اما برای رطوبت رسانی استفاده آن به تنهایی مؤثرتر می باشد. در ابتدا بهتر است که روغن را در دستان خود گرم کنید، این کار را با مالش روغن بین انگشتان دست و کف دست انجام دهید.
سرم چشم
روغن آرگان می‌ تواند در بهبود خطوط ظریف اطراف چشم بسیار موثر باشد که بسیاری از مردم با بالا رفتن سن با این مشکل مواجه می ‌شوند. سرم های چشم جزو محصولات زیبایی بسیارمحبوبی هستند که به شدت گران قیمت هستند! در حالی که مواد اصلی تشکیل دهنده این سرم ها اغلب همان موادی هستند که به طور معمول مورد استفاده قرار می ‌گیرند که یکی از این مواد تشکیل ‌دهنده اصلی ویتامین E می باشد. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، روغن آرگان را با روغن های دیگر مانند روغن جوجوبا مخلوط کنید. سپس، مقداری ویتامین E به آن اضافه کرده و به صورت روزانه از آن به عنوان یک سرم چشم استفاده کنید.

تقویت ناخن
پوست زبر، ناخن‌ های شکننده و آسیب دیده و پوست ملتهب اطراف ناخن‌ ها از مشکلات نسبتا شایع دررابطه با ناخن ها است که علاوه بر ظاهرناخوشایند، می‌ تواند بسیار دردناک نیز باشد. ازدیگر خواص روغن آرگان رفع ترک و تکه های اضافی روی ناخن ها می باشد. استفاده از چند قطره روغن آرگان در اطراف ناخن‌ ها می ‌تواند قرمزی و التهاب پوست اطراف ناخن ها را کاهش دهد. ویتامین E موجود در روغن آرگان نه تنها التهاب و قرمزی پوست را برطرف می کند، بلکه حتی تولید چربی پوست را نیز تحت کنترل می ‌گیرد و میزان چربی پوست را به تعادل می ‌رساند. به علت غیر چرب بودن روغن ارگان، این روغن اثر فوق العاده ای بر روی ناخن دارد و به سرعت جذب می شود. این روغن یک مرطوب کننده عالی غیر چرب برای ناخن ها و پوست است.
نرم کننده مو
روغن آرگان علاوه بر اینکه برای پوست مناسب است، برای موها نیز مناسب است و همان میزان رطوبتی را که برای پوست ایجاد می کند، برای مو نیز فراهم می کند. روغن آرگان از مو در برابر نور خورشید محافظت می‌ کند، حالت وزی مو را می‌ گیرد و موخوره را درمان می‌ کند، موهای آسیب دیده در برابر گرما و رنگ را درمان می کند و برای درمان ریزش مو بسیار موثر است.
گفته می شود که روغن آرگان می تواند رشد مو را بهبود بخشد، حجم مو را افزایش دهد و باعث ضخیم تر شدن موها شود. از این روغن می‌ توان به عنوان نرم‌ کننده بعد از شامپو نیز استفاده کرد. امروزه روغن آرگان یکی ازعناصر اصلی در بسیاری از محصولات آرایشی وبهداشتی مرتبط با مو می باشد.
درمان خشکی لب با روغن آرگان
لب‌ها یکی از آسیب ‌پذیرترین بخش‌های بدن هستند. آب و هوای سرد باعث آسیب رسیدن به لب ها و ایجاد خشکی و ترک بر روی لب می شود. می‌ توان از روغن آرگان به عنوان یک برق ‌لب طبیعی برای از بین بردن ترک و خشکی لب ها، استفاده کرد. روغن آرگان از خشکی لب پیشگیری می‌ کند، لب‌ها را نرم و از ترک خوردن و پوسته پوسته شدن آن‌ها در فصول سرد سال جلوگیری می‌ کند. هنگام سوزش لب ها یک یا دو قطره از این روغن می تواند بسیار موثر باشد.
نحوه نگهداری از این روغن
روغن آرگان مانند هر چربی دیگری احتمال فاسد شدن دارد. این امرسلامت اسیدهای چرب و قابلیت های آنتی اکسیدان ها را را بطور قابل توجهی کاهش می دهد.
روغن را در جای خشک و خنک نگه دارید.
دور از مسیر مستقیم نور خورشید یا مکان های بسیار گرم نگه داری کنید.
پس از شش ماه، سعی کنید محصول را جایگزین کنید. بطری های کوچکتر این روغن را خریداری کنید زیرا بهترین زمان استفاده آن درطی شش ماه اول است و پس از آن کیفیت روغن کاهش می یابد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اپلیکیشن‌هایی در خدمت زنان؛ از مدیریت استرس یا یادآوری عادت ماهانه

25 اصطلاح متداول پزشکی برای دانستن

ترک سیگار خطر ابتلا به بیماری قلبی را نصف می‌کند

دکتر سلام/ چرا عضلات بدن می گیرند؟

راه های موثر کاهش میزان کلسترول را بشناسیم

آنوریسم؛ بیماری خطرناک اندام‌های حیاتی را تهدید می‌کند

خطری به نام رژیم کاهش وزن!

8 علت اصلی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می‌کنند

صافی کف پا تا چه سنی طبیعی است؟

لیزر، از تجربه مراجعان تا نظر متخصصان

عواملی که باعث جلوگیری از «آلزایمر» می شوند، کدامند؟

رژیم های غذایی سالم و 10 رد پایی که در زندگی شما به جا می گذارند!

شربتی که شما را به سرعت لاغر می‌کند

خوراکی های معمولی کشنده را بشناسید

چرا غدد لنفاوی باد می کنند؟

اگر آدامس قورت بدهید واقعا هفت سال در معده‎تان می ماند؟

چقدر برنج بخوریم تا شکممان چاق نشود؟

از لاغری تا رفع چین و چروک با فلفل سیاه!

از خواص شگفت انگیز چای سیاه چه می‌دانید؟

رفع خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر به روش 20-20-20

مواظب این بیماری‌های پوستی در باشگاه‎های ورزشی باشید

آلو خشک برای مقابله با سرطان کولون

سرطان‌هایی که سراغ معتادان می‌آید

احساس درد شدید در قفسه سینه نشانه چیست؟

خوراکی‌هایی با کاربرد درمانی در فصل گرما

سیگار، قاتل مبتلایان به کبد چرب

عوارض خطرناک استفاده خودسرانه آلپرازولام

هر آنچه درباره پارگی پرده بکارت باید بدانید

وزن ایده آل متناسب با قد شما چند است؟

طریقه مصرف قرص مخمر آبجو چگونه است؟

دلایل سینه درد هنگام سرفه

اگر دیابت ندارید با خیال راحت هندوانه بخورید

درد پشت زانو و درمان آن

علل و علایم ابتلا به آندومتریوز

مضرترین داروهای رایج که مغزتان را هدف می‌گیرد

استخر رفتن برای چه کسانی ممنوع است؟

چای گلپر، راهی سریع برای لاغری

با خانواده ویتامین C آشنا شوید!

علائم هشداردهنده برای مراجعه به متخصص اطفال

ماسک نعناع، مخصوص پوست‌های پرجوش و کدر

خانم‌ها کلسترول‌ خون‌تان را با این 2 روش کنترل کنید!

پاها چه چیزی در مورد سلامتی شما می‌گویند؟

چگونه لاغری مفرط را از خود دور کنیم؟

عارضه‌ دردناک گوارشی که سن و سال نمی‌شناسد

بی‌خوابی به سراغ چه کسانی می‌آید؟

چربی‌ سوزترین مواد غذایی و روش‌ های طبیعی کاهش وزن!

پیوند قلب خوک به انسان ممکن می‌شود

حمایت از طرح‌های پژوهشی علوم شناختی شتاب می‌گیرد

ردیابی سلامتی با حسگر بی‌سیم

استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند