2 عادت بد غذایی که عمرتان را کوتاه میکند
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو -
2 عادت بد غذایی که عمرتان را کوتاه میکند
k ١.٦
١
باشگاه خبرنگاران / ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد؛ تازهترین نتایج مطالعه جهانی بیماری ها و رژیم غذایی بد را مهمترین عامل خطر مرگ در سال 2017 معرفی کرده است.
وی ادامه داد: این مطالعه از سوی موسسه سنجش و ارزیابی سلامت آمریکا (IHME) در 195 کشور طی سالهای 1990 تا 2017 و با مشارکت بیش از 130 محقق از 40 کشور جهان از جمله ایران انجام و نتایج آن در مجله معتبر بینالمللی لنست منتشر شده است.
ملک زاده گفت: بر اساس ننایج این مطالعه رژیم غذایی نامناسب عامل خطر 11 میلیون مرگ در 2017 بوده و یک پنجم مرگها را میتوان به این عامل خطر نسبت داد، مرگ و میر منتسب به رژیم غذایی از سال 1990 تا 2017 بیش از هشت میلیون فقره افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: نکته بسیار قابل اهمیت آن است که تاثیر عامل خطر تغذیه نامناسب و ناکافی در سال 2017، از مصرف سیگار و حتی فشار خون بالا بیشتر بوده است. مصرف کم میوه ها، سبزیجات، حبوبات، دانههای غلات، آجیل و دانه ها، شیر، فیبر، کلسیم، اسید چرب امگا 3 غذاهای دریایی، چربیهای اشباع نشده و رژیم غذایی با گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده، نوشیدنیهای شیرین شکر، اسیدهای چرب ترانس و سدیم، اشکال مهم رژیم غذایی نامناسب هستند که عمر افراد را کوتاه میکنند.
وی افزود: در سال 2017، مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی بد مرتبط با مصرف مقادیر بسیار کم مواد غذایی همچون غلات، میوه، آجیل و دانه ها، بیشتر از رژیم غذایی با سطوح بالای مواد غذایی مانند چربیهای ترانس، نوشیدنیهای شیرین و سطوح بالای گوشت قرمز و فرآوری شده بوده است.
بیشترین کمبود در رژیم غذایی شامل چه موادی است؟
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بیشترین کمبودها در رژیم غذایی نامناسب، مربوط به مصرف بهینه آجیل و دانه، شیر، دانههای غلات و بیشترین افزایش برای نوشیدنیهای شیرین شده، گوشت فرآوری شده و سدیم دیده میشود.
وی اظهار کرد: امروزه در جهان تنها 12 درصد از مقدار توصیه شده از آجیل و دانههای غلات و بر عکس، 10 برابر مقدار توصیه شده نوشیدنیهای شیرین مصرف میشود.
ملک زاده گفت: بالاترین میزان مرگ و میر مربوط به عامل خطر رژیم غذایی در ازبکستان و کمترین در اسرائیل بوده است. پس از اسراییل، فرانسه، اسپانیا، و ژاپن کشورهایی بودند که پائینترین درصد مرگ و میر ناشی از رژیمهای غذایی نامناسب را داشتند.
وی یادآور شد: طبق این مطالعه، باید مصرف گوشت قرمز و شکر را به حدود نصف مصرف کنونی و مصرف سبزیجات، میوهها و آجیلها را به منظور جلوگیری از همهگیر شدن چاقی در سراسر جهان و جلوگیری از تغییرات اقلیمی فاجعه بار به 2 برابر مصرف کنونی رساند.
-
جمعه ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷:۱۶
-
۸۱ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/150911/