آریا بانو

تقویت رشد مغزی از زمان جنینی آغاز می شود! اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
تقویت رشد مغزی از زمان جنینی آغاز می شود!
١٢٠
٠
نی نی سایت / رشد مغزی جنین در سراسر دوران بارداری ادامه می‌یابد. این فرآیند رشد به طرز چشم‌گیری در جریان است و به همین دلیل است که عادت‌های مختلف مادر در این دوره 9 ماهه از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعات پزشکی نشان می‌دهد مادران باردار می‌توانند با رعایت برخی الگوهای صحیح رفتاری این فرآیند را تقویت کنند. عدم استفاده از نوشیدنی‌های الکلی و دوری از مواد سمی و شیمیایی و در عین حال مصرف مواد غذایی مغذی از مهم‌ترین عادت‌های مناسب رفتاری است. در این میان غذاها از جمله مهمترین فاکتورهای تأثیرگذار به شمار می‌آیند. اما چه غذاهایی؟
اسیدهای امگا 3: امگا 3 در ماهی، مکمل‌های روغن ماهی، دانه‌ها و به خصوص دانه‌های روغنی و تخم مرغ به میزان قابل توجهی وجود دارد. از امگا 3 به عنوان ماده تقویت کننده مغز یاد می‌کنند. بر اساس مطالعات مختلفی که در نقاط گوناگون جهان انجام شده است میان کسب نمرات بالا توسط کودکان در آزمون‌های رشد ذهنی و مصرف مواد حاوی امگا 3 توسط مادران آنها در دوران بارداری ارتباط مستقیمی وجود دارد.
پروتئین: زنی که باردار است، بدنش به شدت در حال تولید سلول‌های مغزی جنین است که این فرآیند به پروتئین اضافی نیاز دارد. خبر خوشحال‌کننده این است که افزودن پروتئین اضافه به رژیم غذایی کار سختی نیست. کره بادام زمینی و مخلوط میوه و ماست به تأمین این مقدار پروتئین مورد نیاز بدن زن باردار کمک می‌کند.
آهن: این ماده مهم غذایی برای رساندن اکسیژن به مغز جنین در دوران بارداری نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. غذاهایی که غنی از آهن هستند مانند اسفناچ، گوشت مرغ بدون چربی و البته غلات از مهمترین منابع آهن به شمار می‌آیند. در عین حال بنا به دستور پزشک می‌توان از مکمل‌های آهن نیز استفاده کرد.
آنتی اکسیدان‌ها: میوه‌ها و و مواد طبیعی نظیر بلوبری، پاپایا (انبه هندی)، کنگر فرنگی، سیب زمینی و غلات قرمز مملو از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از بافت مغز جنین محافظت می‌کنند. درحقیقت آنتی اکسیدان‌ها مانع از زنگ زدگی مغز می‌شوند.
تقویت مغز نوزاد تازه متولد شده
پس از تولد نوزاد، شما به عنوان پدر و مادر می‌توانید رشد مغزی او را به طرز قابل توجهی تسریع ببخشید، البته اگر به نکات ساده اما تأثیرگذاری توجه کنید. زمانی که نوزاد پا به این دنیا می‌گذارد مغز او حدود 25 درصد مغز یک انسان بالغ است. این رقم تا دو سالگی به 75 درصد می‌رسد یعنی چییز درحدود سه برابر. پس باید پذیرفت که مغز کودک نوپا تا دو سالگی رشد خیره کننده‌ای دارد.
بهترین کاری که می‌توانید برای تسریع و تقویت رشد مغزی کودک انجام دهید قرار دادن او در معرض طیف متنوعی از فعالیت‌هاست. البته توجه داشته باشید که در این کار نباید زیاده روی به خرج دهید، بلکه باید بر روی فعالیت‌های ساده متمرکز باشید:
استفاده از فلش کارت‌های ویژه کودکان
موسیقی آرامش بخش
تغذیه نوزاد با شیر مادر که بدین ترتیب مغذی‌ترین مواد غذایی به نوزاد رسیده و به رشد بهتر مغز او کمک زیادی می‌کند. یادتان باشد بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه‌های مختلف جهان صورت گرفته، تغذیه نوزاد با شیر مادر با افزایش ضریب هوشی وی ارتباط مستقیمی دارد.
صحبت کردن با نوزاد از فاصله نزدیک این کار به ظاهر ساده تأثیر بسزایی در تقویت سیستم شناخت مغزی نوزاد دارد. او بهتر می‌تواند شما را ببیند و ارتباط مناسب‌تری برقرار کند.
برای نوزاد کتاب بخوانید حتی در این سن هم نوزاد تازه متولد شده از مجاورت با والدین احساس خوبی پیدا می‌کند. سعی کنید در حین کتاب یا آواز خواندن لحن و شدت صدایتان را افزایش و کاهش دهید.
هر روز و برای چند دقیقه نوزاد را بر روی شکمش قرار دهید مطالعات نشان می‌دهد این فعالیت جالب توجه به نوزاد در کسب مهارت‌های بهتر حرکتی و در نهایت رشد مؤثرتر مغز کمک زیادی می‌کند.
کمک به رشد بهتر مغز در کودک نوپا
همزمان با افزایش سن نوزاد و ورود به دوره نوپایی، فعالیت‌هایی که به رشد مؤثرتر مغز کودک کمک می‌کند تنوع و البته پیچیدگی بیشتری پیدا می‌کند. او یاد می‌گیرد که جغجغه صدای خاصی تولید می‌کند. او توپ در حال قل خوردن بر روی زمین را می‌بیند و تمام تلاش خود را برای متوقف کردنش به کار می‌گیرد. توصیه می‌شود کودک نوپا را در معرض بافت‌ها پوشش‌های مختلف قرار دهید. لباس‌های مختلف، رنگ‌های گوناگون و انواع صداها همگی برای کودک نوپا جذاب و گیرا هستند و مغزش را برای یادگیری بیشتر به کار می‌گیرد.
یادتان باشد حتی اگر توان مالی برای خرید فلش کارت ندارید، بودن در کنار نوزاد و کودک نوپا و برقراری تعامل فکری با او تأثیر بسزایی در رشد بهتر مغزش خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/152021/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به بچه ها باج ندهید !

مهمانان همیشگی خانه‌ی ما

وقتی کودک بزرگتر از سنش رفتار می کند، یعنی باهوش تر است؟

این جملات را به کودکتان نگویید!

همدردی بچه‌ها را باهوش می‌کند !

جو فراست بچه را از خجالت در می آورد

مکیدن انگشت در کودکان خطرناک است؟

از "بکن نکن‌" به کودک بپرهیزید !

نقش بازی در رشد شخصیت کودک

کودکان موفق چه چیزی لازم دارند؟

بچه‌هایی که بچگی نمی‌کنند!

بررسی خصوصیت های اخلاقی نوزادان

5 علامت اعتیاد به اینترنت

اگر همیشه با کودک خود جنگ و دعوا دارید !

ترس از مدرسه را در کودکانمان از بین ببریم

مشت‌زنی در کودکان

نحوه برخورد معلمان با کلاس اولی ها

دلشوره های کلاس اولی ها

نکات اساسی پیش از ورود به دبستان

چه کنم فرزندم کتاب بخواند؟

بازگشت به مدرسه

راههای تقویت حافظه دانش آموزان

علل ترس کودکان از مدرسه و راه حل آن

بازی های رایانه ای، خوب یا بد!؟

فرشته‌های آزار دیده!

کودک من آزار جنسی دیده است؟

اگر کودک شما کابوس می بیند !

آموزش به بچه ها در مورد غریبه ها

بچه ها در هنگام طلاق چی لازم دارند؟

جو فراست برای خواباندن بچه ها راه‌حل ارائه می‌دهد !

اثر منفی رسانه های جدید بر کودکان

قوانین راهنمایی و رانندگی زندگی کودکان

با بچه های وابسته چطونه رفتار کنیم؟

آموزش زبان انگلیسی به این کودک اشتباه است

رابطه تاثیر گذار میان رفتار والدین و مغز کودک

بلایی که فیلم های مستهجن بر سر نوجوانان می آورند

تاثیر بد تنش‌های والدین بر روی کودکان

گفتنی‌هایی از خانه تا مدرسه

اگر کودک از انجام تکالیف مدرسه اجتناب می‌کند !

دختری با اطاق مرتب

بازی‌های مناسب کودکان پنج و شش ساله

آموزش برخورد مۆدبانه به کودک

با فرزندتان خوش بگذرانید !

یک درمان دم‌دستی برای کوچولوها

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا

چه نوع کتابی مناسب کودک ما است؟