هشدار وزارت بهداشت نسبت به مصرف نمک هاي فله اي
پزشکي
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
دکتر علي اکبر سياري در نشست خبري بسيج ملي کاهش مصرف نمک، گفت: متاسفانه بيش از 50 درصد نمک مصرفي از طريق مصرف نان، پنير، رب گوجه، سس و انواع فست فود ها است و اين در حالي است که بايد روزانه 5 گرم نمک مصرف شود.
وي با اشاره به اين که مصرف بالاي نمک باعث افزايش فشار خون مي شود، افزود: حدود 10 ميليون نفر از افراد 15 تا 64 سال در کشور فشار خون بالا دارند و سالانه تعداد زيادي از افراد در اثر فشار خون بالا جان خود را از دست مي دهند.
به گفته معاون وزير بهداشت، کاهش مصرف نمک باعث کاهش فشار خون و به دنبال آن کاهش سکته هاي مغزي، قلبي و نارسايي هاي کليوي و قلبي مي شود.
سياري در ادامه بر ضرورت فرهنگ سازي در کاهش استفاده از نمک از سوي مردم و توليد کنندگان مواد غذايي تاکيد کرد و گفت: جلب همکاران صنايع غذايي به منظور توليد محصولات کم نمک، برچسب دار کردن مواد غذايي توليد شده از نظر ميزان نمک مصرفي از سوي توليدکنندگان مواد غذايي، پايش ميزان نمک مصرف شده در ماده غذايي توليدي و همچنين پايش ميزان نمک مصرفي در سبد غذايي مردم از برنامه هاي بسيج ملي کاهش مصرف نمک است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر ميزان نمک مصرفي در کشور حدود 10 تا 12 گرم است، افزود: بايد ميزان نمک مصرفي در افراد زير 50 سال 5 گرم در روز و در افراد بالاي 50 سال و همچنين بيماران قلبي حدود 3 گرم در روز يعني نصف قاشق مرباخوري باشد.
به گفته معاون وزير بهداشت، کاهش مصرف 6 گرم نمک در روز باعث کاهش 24 درصدي سکته هاي مغزي و کاهش 18 درصدي سکته هاي قلبي مي شود که در نهايت موجب پيشگيري از 2.5 ميليون مرگ مي شود.
وي در ادامه با اشاره به اين که بيشترين مصرف نمک افراد از طريق نان است، افزود: اگر بتوانيم ميزان نمک مصرفي در نان را اصلاح کنيم، توانسته ايم 50 درصد مشکلات را حل کنيم.
سياري در پايان بر عدم استفاده از نمک هاي فله اي، تصفيه نشده و نمک دريا تاکيد کرد و افزود: نمک دريا درصد يد بسيار پاييني دارد و نمکهاي فلهاي و تصفيه نشده براي بدن مشکلزا هستند.
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1523/