آریا بانو

آخرين مطالب

صداوسیما بخشی از نیروهایش را پای ماهواره نشانده! فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
یک منتقد سینما و تلویزیون معتقد است که تولید برنامه‌های ایرانی بر مبنای آثار خوب دنیا اشکالی ندارد؛ البته در صورتی که تبلیغ فرهنگ بیگانه در آن مشهود نباشد و کاملاً در خدمت فرهنگ ایرانی قرار بگیرد.
جبار آذین در گفت‌وگو با ایسنا،درباره کپی‌برداری از برنامه‌های خارجی در تلویزیون ایران، بیان کرد: بهره‌گیری و استفاده درست از آثار شاخص و برجسته جهانی که در میان ملت‌های مختلف بازخورد درست اجتماعی داشته‌اند، می‌تواند با تکیه بر فرهنگ ایرانی و مدیریت نیروی خلاق، مفید واقع شود. همچنین به آثاری در جهت خدمت به فرهنگ جامعه یا رسانه تبدیل شود اما این مساله به معنی کپی‌برداری و تقلید کورکورانه از آثار خارجی در عرصه‌های ادب، هنر و تولیدات سینمایی و تلویزیونی در ماهواره‌ها نیست به دلیل اینکه اغلب تولیدات ماهواره‌ها بر مبنای سیاست‌ها، اهداف اقتصادی و سیاسی دولت‌های کنترل کننده و سازنده ماهواره‌ها شکل گرفته است.
او ادامه داد: متأسفانه صداوسیمای انحصاری و اسپانسری ایران به جای باز گذاشتن فضای ورود به خلاقیت برای هنرمندان حرفه‌ای و جوانان مستعد، بخشی از نیروهای خود را پای ماهواره‌های خارجی نشانده تا بر مبنای برنامه آن‌ها سریال، مسابقات و سرگرمی‌ها را عیناً کپی و در تلویزیون ایران بازسازی کند. این در حالی است که این مساله بزرگ‌ترین آسیبی است که رسانه مدعی فرهنگ و دانش می‌تواند به فرهنگ جامعه بزند.
این منتقد سینما و تلویزیون تصریح کرد: متأسفانه تلویزیون ما در حوزه مجموعه‌سازی، بسیاری از سریال‌های متوسط و بد را از نسخه‌های امریکایی، ترکیه، عربی و هندی کپی‌برداری می‌کند. همچنین در بخش تولید مسابقات هم به همین شکل است و تلویزیون فکر می‌کند اگر مسابقات خارجی را کپی‌برداری کند و با هزینه اسپانسرهای وطنی و شرکت چهره‌ها و ستاره‌های تبلیغاتی سینما و تلویزیون، برنامه‌ها را بسازد هم می‌تواند به جامعه خدمت کند و هم آنتن خود را پر کند اما در اصل فقط آنتن خود را پر خواهد کرد.
آذین در پاسخ به این پرسش که چرا برنامه‌سازان به سمت تولید برنامه‌های مشابه می‌روند، بیان کرد: این مساله ابتدا به مدیریت صداوسیما برمی‌گردد که در حد تخصص و به شیوه هنرمندانه و خلاقانه اعمال نمی‌شود. مدیران شبکه‌های مختلف هم که زیر مجموعه این سازمان قرار دارند بر مبنای رفاقت و سیاست گزینش می‌شوند که بر انتخاب عوامل برنامه‌ها، تولید برنامه و فیلم‌ها هم دخالت دارند. بر این اساس اگر در شبکه‌ای یک فیلم و سریال حتی کپی شده مورد توجه قرار بگیرد، بر مبنای مدیریت غلط، عوامل سازنده دیگر هم سعی می‌کنند این برنامه را مجدد در شبکه خود کپی کنند.
او تصریح کرد: این کپی کردن، هر نوع خلاقیت و نوآوری به روی هنرمندان را مسدود می‌کند که فکر می‌کنند تلویزیون می‌تواند به جامعه خدمت کند. مدیران تلویزیون و برنامه‌سازان به جای آن‌که برنامه‌ها و طرح‌های فرهنگی و ایرانی را ارائه دهند که در جهت پاسخ مناسب به نیاز مخاطب که شامل امید، شادی، سرگرمی و تنوع باشد، نیرو و انرژی خود را صرف کپی و تقلید می‌کند؛ این کار بدترین لطمه‌ای است که متأسفانه صداوسیما به مردم و جامعه می‌زند. در حالی که اگر جامعه اهل تخصص و هنر باشند و مساله رعایت فرهنگ جامعه در آن‌ها سیطره کند، می‌تواند در برنامه‌سازی به صورت ثمربخش ظاهر شود اما متأسفانه مدت‌هاست جز تقلید، تکرار، خودنمایی اسپانسرها، آشفتگی مدیریتی، سریال آبکی و برنامه کپی شده مساله جدیدی نمی‌بینیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/153077/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان

خجالتی بودن فرزندتان را از نوزادی بشناسید!

کودک من از هیچ کس کمتر نیست !!

تأثیر مثبت موسیقی بر روح و روان کودکان

علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟

با لجبازی کودکم چگونه برخورد کنم؟

تربیت لذت بخش

برخورد با کودکی که از حمام کردن میترسد

راه های پایه ای افزایش آی کیو کودک

لجاجت و کج خلقی در کودکان: هیجانی ، لجبازی

علائم استرس در کودکان

چگونه کودکی مسئولیت پذیر داشته باشیم؟

بازی کودک با اعداد

بچه ها از چه سنی باید تنها بخوابند؟

دروغگویی کودکان دلایل و راهکارهای مقابله

کم رویی ارثی نیست

9 برخورد اشتباه والدین با کودکان نوپا

تصاویر برهنه و کودکان ما

بچه‌ها از سه سالگی، لحن منطقی را می‌فهمند

پرورش اعتماد به نفس درکودک

کودک و میل جنسی

عوارض و درمان مکیدن انگشت کودک

راه های شناسایی بیش فعالی در کودکان

شناخت کودکان از خود

در مورد گفتاردرمانی چه میدانید؟

اسباب بازی های مناسب کودکان پیش دبستانی

کار کودکان در منزل،درست یا غلط؟

چه عاملی باعث ایجادحسادت فرزندان میشود؟

کودکان را برای روبه رو شدن با حوادث آماده کنیم

با کودک بدزبانم چطور رفتار کنم؟

با کودکم بعد از طلاق چطور رفتار کنم؟

افسون‌شدگان کوچک موبایل

آزمونی برای تشخیص کودکان بیش فعال

وقتی که کودکان مان دعوا می کنند

دلایل داشتن یا نداشتن فرزند دوم !