آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ با 10 استادیوم بزرگ فوتبال جهان آشنا شوید گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
گوناگون/ با 10 استادیوم بزرگ فوتبال جهان آشنا شوید 8
٦٠
٠
برترین ها / به عقیده بیشتر مردم، فوتبال به عنوان بزرگترین و حتی پرطرفدارترین ورزش دنیا شناخته می‌شود. امکانات برای برپایی یک مسابقه ساده فوتبال به طوری ساده است که تقریبا در هر کجا مانند سواحل، خیابان ها، پارک ها، سالن‌های ورزشی و حتی زمین‌های مدرسه نیز قابل اجرا است.
با توجه به آمار‌های FIFA، حدود 250 میلیون بازیکن فوتبال و بیشتر از 1 میلیارد نفر علاقه‌مند به این ورزش در سطح جهان حضور دارند. طبق اعلام این فدراسین، در جام جهانی 2010 بیش از 3.2 میلیارد تماشاگر ناظر مسابقات فوتبال از طریق تلویزیون بوده‌اند. در جام جهانی 2014، فیفا بیش از 1.7 میلیارد دلار از طریق حق پخش مسابقات تلویزیونی کسب درآمد کرد. همه این آمار‌ها بیانگر این است که فوتبال یکی از محبوب‌ترین ورزش‌های جهان است که علاقه‌مندانش حتی فراتر از نژاد، فرهنگ، جنسیت و یا سن به این ورزش روی آورده‌اند.
با توجه به اینکه فوتبال پرطرفدارترین ورزش دنیا است پس تعجبی هم ندارد که بزرگ‌ترین استادیوم‌های ورزشی دنیا نیز به فوتبال تعلق داشته باشند. مکان‌هایی که بیشترین تعداد تماشاگر را برای یک مسابقه ورزشی گرد هم می‌آورند و حتی تبدیل به یکی از جاذبه‌های توریستی کشور خود شده‌اند. در این مقاله سعی کرده‌ایم تا فهرستی از بزرگترین استادیوم‌های فوتبال در سطح جهان را ارائه دهیم. توجه داشته باشید که استادیوم‌های این لیست بر اساس گنجایش واقعی و استاندارد معرفی شده اند و در مواقعی از تاریخ بار‌ها پیش آمده که جمعیت‌های بیشتری از تماشاگران میهمان این ورزشگاه‌ها بوده‌اند. به طور مثال؛ استادیوم آزادی با ظرفیت 75000 تماشاگر، تجربه میزبانی یکصدهزارنفری هم داشته است! نکته دیگر این که فهرست زیر شامل استادیوم‌های بزرگ ورزش راگبی نمی‌شود.
10 – استادیوم یووا بهراتی کریرانگان
کلکته، هند
گنجایش تماشاگر: 85000 نفر
ورزشگاه یووا بهراتی کریرانگان یا ورزشگاه جوانان هند که بیش‌تر به عنوان ورزشگاه سالت لیک شناخته می‌شود، یک ورزشگاه چند کاره در منطقه بیدانگر شهر کلکته واقع در کشور هند است. هر چند که از این ورزشگاه برای مسابقات دوومیدانی نیز استفاده می‌شود، اما ورزش اصلی این استادیوم، ورزش فوتبال است. علاوه بر این، ورزشگاه سالت لیک میزبان بازی‌های خانگی از باشگاه‌های محلی موهان باگان، بنگال شرقی، و محمدان است که هر سه این تیم‌ها از باشگاه‌های بزرگ فوتبال در هند هستند. یکی از رویداد‌های مهم اخیر این ورزشگاه، میزبانی از جام جهانی مسابقات زیر 17 سال در سال 2017 نیز بوده است. جالب است بدانید که ستارگانی همچون لیونل مسی، فلیپ لام و پیرلو نیز در این ورزشگاه توپ زده‌اند!
9 – استادیوم برج‌العرب
اسکندریه، مصر
گنجایش تماشاگر: 86000 نفر
استادیوم ارتش مصر یا استادیوم برج‌العرب در سال 2006 و در نزدیکی دریای مدیترانه افتتاح شده است. این استادیوم بزرگترین استادیوم در مصر و دومین ورزشگاه بزرگ در سطح آفریقا پس از ورزشگاه ساکر سیتی ژوهانسبورگ است. تاریخچه این ورزشگاه به سال 2010 بازمی‌گردد، جایی که کشور مصر خود را برای میزبانی مسابقات جام جهانی 2010 آماده می‌کرد که در نهایت امتیاز این میزبانی به کشور آفریقای جنوبی رسید. گفتنی است؛ این ورزشگاه بزرگ و مدرن به واسطه نزدیکی‌اش به فرودگاه شهر اسکندریه نیز بر دیگر جاذبه‌های گردشگری کشور مصر افزوده است.
8 – استادیوم آزتکا
مکزیکوسیتی، مکزیک
گنجایش تماشاگر: 87000 نفر
نماد فوتبال مکزیک در جهان، آزتکای باشکوه، استادیومی که پذیرای 87 هزار نفر از عاشقان فوتبال در شهر مکزیکوسیتی است. نام این استادیوم همان طور که پیداست از اقوام پیشین مکزیکی‌ها و تمدن آزتک برداشت شده است. تاریخچه ساخت این ورزشگاه به سال 1961 بازمی‌گردد و با مسابقه میان تیم‌های کلاب آمریکا و تورینو ایتالیا رسما افتتاح شد. عمده افتخارات این ورزشگاه به دهه هفتاد و هشتاد میلادی بازمی‌گردد؛ برگزاری دو فینال جذاب، خاطره انگیز و فراموش نشدنی. برزیل قدرتمند دهه هفتاد به سومین قهرمانی اش رسید و فینال دوم را دیگو مارادونای افسانه‌ای برای فوتبال‌دوستان روایت کرد و در نهایت آرژانتین قهرمان جام جهانی 1986 شد. ناگفته نماند که ضربه به یادماندنی مارادونا، معروف به «دست خدا»، در خلال جام جهانی 1986 به ثمر رسید که منجر به حذف انگلستان گردونه مسابقات شد.
7 – استادیوم گلورا بونگ کارنو
جاکارتا، اندونزی
گنجایش تماشاگر: 88083 نفر
گلورا بونگ با ظرفیتی بالغ بر 88083 نفر از بزرگ‌ترین استادیوم‌های فوتبال در شرق قاره کهن و یکی از پرجمعیت‌ترین کشور‌های مسلمان به شمار می‌رود. ساخت این ورزشگاه در تاریخ سال 1960 آغاز شد و تقریبا دو سال بعد در تاریخ 21 ژوئیه 1962 به پایان رسید. از اولین افتخارات این استادیوم، می‌توان به میزبانی چهارمین دوره بازی‌های آسیایی جاکارتا اشاره کرد. البته کشور اندونزی در آن سال‌ها بیشتر هزینه ساخت ورزشگاه را از طریق کمک‌های مالی اتحاد جماهیر شوروی تامین کرد. یکی از ویژگی‌های بارزی که این استادیوم را در سطح شرق آسیا از دیگر ورزشگاه‌ها متمایز کرده، سقف فولادی این استادیوم که به شکل یک حلقه غول پیکر معروف به temu gelang است. در واقع هدف از ساختن این حلقه غول‌پیکر تأکید بر شکوه و عظمت این ورزشگاه است. همچنین این سقف به عنوان یک حفاظ برای تماشاگران در برابر آفتاب گرمسیری اندونزی می‌باشد.
6 - استادیوم ملی بوکیت جلیل
کوالالامپور، مالزی
گنجایش تماشاگر: 89411 نفر
بهترین استادیوم ورزشی در مالزی یعنی استادیوم ملی بوکیت جلیل، یکی از مکان‌های ورزشی از مجموعه ورزشی ملی کوالالامپور واقع در جنوب این کشور می‌باشد. این استادیوم به طور رسمی توسط نخست وزیر وقت مالزی در سال 1998 پیش از بازی‌های مشترک المنافع و در جهت استفاده از میزبانی این بازی‌ها افتتاح شد. استادیوم ملی بوکیت جلیل توسط اتحادیه مهندسین مالزی ساخته شده و به نوعی یکی از شاهکار‌های معماری مالزی در دهه نود به حساب می‌آید. پس از بازی‌های مشترک المنافع سال 1998، این ورزشگاه به ورزشگاه خانگی برای تیم ملی فوتبال مالزی تبدیل شد و جایگزین استادیوم شاه علم و مردکا شد. همچنین استادیوم بوکیت به عنوان بزرگترین استادیوم منطقه جنوب شرقی آسیا شناخته می‌شود و برای مسابقات جام ملت‌های آسیا 2007 نیز انتخاب شد.
5 – استادیوم ومبلی
انگلیس، لندن
گنجایش تماشاگر: 90310 نفر
در سال 1923 بود که این ورزشگاهتوسط جورج پنجم افتتاح شد. نخستین مسابقه فوتبالی که در این استادیوم برگزار شد نیز به همان سال برمی‌گردد. ومبلی برای اولین بار میزبان فینال FA Cup بود و چیزی حدود 300 هزار نفر برای تماشای این بازی به این ورزشگاه رفته بودند! معماری این استادیوم از شهرت خاصی برخوردار است؛ طاق مشهور این ورزشگاه از کیلومتر‌ها فاصله قابل دیدن است و با طول آن 315 متر به عنوان بزرگترین طاق جهان شناخته می‌شود. از دیگر عجایب ومبلی می‌توان به جایگاه تماشاگران آنجا اشاره کرد که به گونه‌ای طراحی شده تا همه صندلی‌های استادیوم مانند جایگاه اختصاصی باشد. همچنین امکانات رفاهی ورزشگاه ومبلی در سطح عالی قرار دارد و همه این موارد باعث شده تا این مکان رویایی با نام «خانه فوتبال» در سطح جهان شناخته شود.
4 – استادیوم رز بول
کالیفرنیا، ایالات متحده
گنجایش تماشاگر: 92542 نفر
مشهورترین و بزرگ‌ترین استادیوم فوتبال در آمریکا، جایی که میزبان فینال جام جهانی 1994 و بسیاری از بازی‌های مقدماتی و حتی مسابقات نمایشی بوده است. استادیوم رزبول واقع در منطقه پاسادانا در ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین و ریشه‌دارترین استادیوم‌ها در سطح جهان است. همچنین دیدار دوستانه تیم‌های ملی فوتبال ایران و آمریکا در سال 2000 نیز در این ورزشگاه برگزار شد که در نهایت با نتیجه مساوی 1-1 به پایان رسید. ناگفته نماند که عمده شهرت رزبول به خاطر برگزاری فوتبال آمریکایی یا همان راگبی است. این استادیوم دارای زمین تخصصی برای بازی‌های فوتبال آمریکایی می‌باشد و با برگزاری لیگ فوتبال آمریکا موسوم به لیگ MLS در اختیار تیم‌های لس آنجلس ولوز و لس آنجلس آزتکس قرار می‌گیرد.
3 – استادیوم اف ان بی
ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی
گنجایش تماشاگر: 94736 نفر
شهر فوتبال یا همان استادیوم اف ان بی ژوهانسبورگ، مشهورترین استادیوم فوتبال در قاره آفریقای جنوبی می‌باشد. ساخت این استادیوم در سال 1986 آغاز شد و پس از 3 سال به پایان رسید. جالب است بدانید که گنجایش استادیوم در زمان ساختش معادل 80.000 نفر بود. این ظرفیت همچنان پابرجا بود تا زمانی که رقابت‌های جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی باعث شد تا این استادیوم شامل تغییراتی زیادی شود. در نتیجه‌ی این تغییرات گسترده، افزایش گنجایش استادیوم FNB به 95.000 صندلی بود، هرچند در طول رقابت‌های جام جهانی 2010 این میزان به 85.000 نفر کاهش پیدا کرد. امروزه ساکرسیتی میزبان بسیاری از مسابقات فوتبال تشریفاتی و تور‌های تابستانی باشگاه‌های مختلف جهان است.
2 – استادیوم نیوکمپ
بارسلون، اسپانیا
گنجایش تماشاگر: 99354 نفر
بزرگترین استادیوم پنج ستاره یوفا، یکی از افتخارات مهم منطقه خودمختار کاتالونیا به حساب می‌آید. استادیوم نیوکمپ که به صورت انحصاری در اختیار باشگاه بزرگ بارسلوناست، در سپتامبر سال 1957 و در یکی از دوران پررونق اروپا یعنی پس از جنگ جهانی دوم در کشور اسپانیا افتتاح شد. اولین افزایش ظرفیت تماشاگران این استادیوم در سال 1982 و در جریان آماده سازی رقابت‌های جام جهانی انجام شد. در سال 1998 جرقه‌های اولیه برای بهبود وضعیت جایگاه تماشاگران زده شد و این تداوم به مسابقه ماندگار فینال 1999 جام قهرمانان اروپا ختم شد. فینال جذابی که منچستر یونایتد در وقت‌های اضافه بایرن مونیخ را شکست داد و قهرمان شد. این روز‌ها مسئولان استادیوم نیوکمپ در تلاش هستند تا گنجایش این استادیوم را به 105050 صندلی افزایش دهند و پیش بینی شده است که این فرایند حدود سه فصل به زمان نیاز دارد. نکته جالب اینجاست که این روند بازسازی، هیج مشکلی در میزبانی‌های باشگاه بارسلونا ایجاد نخواهد کرد!
1 – استادیوم رانگرادو می‌دی
پیونگ یانگ، کره شمالی
گنجایش تماشاگر: 114,000 نفر
در صدر این لیست نام بزرگترین ورزشگاه جهان و مهم‌ترین ورزشگاه کشور کره شمالی قرار دارد. همان طور که از نام این استادیوم پیداست، اول ماه مِی 1989، روز افتتاح این ورزشگاه به‌شمار می‌رود. روزی بااهمیت که در تقویم سالیانه کره‌شمالی، به روز جهانی کارگر شهرت دارد. این استادیوم بزرگ با هدف رقابت با ورزشگاه 70 هزارنفری المپیک سئول ساخته شد. از ابتدای ساخت ورزشگاه رونگرادو، قرار بر این بود تا ورزش فوتبال کاربری اصلی آن باشد، اما مراسم‌های ملی زیادی در این ورزشگاه برگزار شده‌اند. رکورد حضور تماشاگر در این ورزشگاه، مربوط به رقابت‌های کشتی سال 1995 است. جایی که 190 هزار نفر در ورزشگاه حاضر بودند تا بزرگ‌ترین رقابت‌های کشتی تاریخ رقم بخورد. همچنین رانگرادو به استادیوم «مراسم اعدام» نیز شهرت دارد. مراسمی که چند تن از فرمانده‌های کره‌شمالی در آتش سوزانده شدند تا وحشتناک‌ترین روز تاریخ رونگرادو رقم خورده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/156449/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

مورینیو: در فوتبال یک‌بار و به‌خاطر رئال گریه کردم

آخرین تمرین پرسپولیس برای بازی حذفی

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

زادگاه مسعود ده نمکی کجاست؟

2 خبر خوش فوتبالی رئیس صداوسیما

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

کیک برش خورده و شیک برای جشن ها

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

کیک سیب زمینی برای شب های مهمانی

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم