آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ خانه داري

طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ
٠
٠
سایت ستاره / شیر برنج دزفولی از غذا‌های محلی شهر دزفول است که با نوعی برنج بسیار خوش عطر و طعم و باکیفیت جنوبی تهیه می‌شود. این برنج خوش عطر در تهیه شیر برنج دزفولی به کار می‌رود و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می‌گیرد و در زمان روزه داری نیز به عنوان سحری یا افطار سرو می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیربرنج دزفولی را آموزش دهیم.
مواد لازم
برنج عنبربو 1.5 پیمانه
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آب 4 پیمانه
شیر 7 پیمانه
گلاب 3 قاشق غذاخوری
دستور تهیه
برنج را پس از پاک کردن، چند بار با آب سرد شسته و سپس در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد بریزید.
حدود 4 پیمانه آب سرد به برنج اضافه کرده و قابلمه را با درب باز روی حرارت بالا قرار دهید.
وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم کرده و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید.
اجازه دهید برنج بجوشد و دانه‌های برنج کاملا باز شوند.
جوشیدن باید تا حدی ادامه یابد که دانه‌های برنج کاملا نرم شده و کمی آبدار شوند، ولی مراقب باشید آب برنج بیش از حد تبخیر نشود و دانه‌های برنج خشک نشوند.
وقتی برنج به این مرحله از پخت رسید، حرارت را زیاد کرده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک پیمانه شیر اضافه کرده و هم بزنید و پس از اینکه به جوش آمد پیمانه بعدی را اضافه کنید. به همین ترتیب همه شیر را به قابلمه اضافه کرده و شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.
گلاب را به شیر برنج اضافه کرده و حرارت را کم کنید. حدود 15 الی 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج روی حرارت ملایم جوشیده و غلیظ شود.
پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و در ظرف مخصوص سرو بکشید.
اجازه دهید شیر برنج خنک شده، سپس آن را با پودر بادام، گردو و پسته تزیین کنید.
شیر برنج دزفولی را با شکر سفید یا قهوه ای، عسل، شیره، انواع مربا مخصوصا مربا گل، میوه تازه یا سس میوه سرو کنید.
چند نکته مهم و اصولی در مورد شیر برنج دزفولی
برای تهیه شیر برنج دزفولی بهتر است از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید که پس از انتهای کار، به راحتی قابل شستشو باشد.
در حین پخت شیر برنج، مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
در صورت تمایل می‌توانید شیر را قبل از اضافه کردن به برنج گرم کنید تا بجوشد و پس از اینکه چند دقیقه جوشید آن را یکباره به برنج اضافه کنید.
اگر دوست دارید شیر برنج دزفولی را در یخچال نگه دارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس روی ظرف حاوی شیر برنج را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید، در غیر اینصورت لایه‌ی رویی شیر برنج خشک می‌شود.
شیر برنج غذایی ساده و در عین حال خوشمزه و مغذی است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و به راحتی آماده می‌شود. هرچند مصرف شیر برنج به عنوان یک صبحانه، عصرانه یا شام گرم در روز‌های سرد سال بسیار دلچسب است، ولی در ماه مبارک رمضان به عنوان نوعی دسر مقوی سر سفره افطار یا سحر قرار می‌گیرد. هر 100 گرم شیر برنج حاوی 120 گرم کالری بوده و رطوبت لازم برای بدن را ایجاد می‌کند، لذا مصرف آن به افراد خشک مزاج توصیه می‌شود.
خوردن این غذا برای افراد گرم مزاج مفید بوده و افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مربای گل سرخ و ادویه جات گرمی مانند دارچین مصرف کنند. استفاده از شیر برنج برای نوزاد پس از یک سالگی به عنوان غذای کمکی بسیار مطلوب بوده و می‌تواند تاثیر چشم گیری در رشد نوزاد داشته باشد. در کودکان بالای 2 سال نیز می‌توان از شیر برنج عسلی به عنوان صبحانه استفاده کرده و در برنامه غذایی آن‌ها تنوع ایجاد کرد. نکته اساسی در تهیه شیر برنج این است که باید با برنج مرغوب خوش عطر درست شود تا به کیفیت مطلوب برسد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

دستور تهیه شربت سکنجبین

ترفند گریل کردن ذرت

متفاوت ترین نیمرویی که تا به حال دیده اید

برش های جدید و جذاب هندوانه

پیشنهاد غذای عربی خوشمزه برای سحری

مربای بهاری گل محمدی؛ شادی بخش و خوش عطر

فالوده رویال؛ پیشنهاد هندی ها برای رفع عطش

بستنی خانگی محبوب در کشور افغانستان

دستوری برای تهیه اشکنه ای جدید

ترفندهایی هوشمندانه برای آشپزی

6 پیشنهاد برای استفاده مجدد از شلوار جین

آشپزی ایرانی با طرز تهیه مرغ تنوری

هنرنمایی بوراک در پخت دلمه

نوشیدنی ها/ اسموتی های سبز رنگ برای کودکان

طرز تهیه مارمالاد زردآلو

طرز تهیه ته دیگ بادمجان خوش طعم و لذیذ

روش صحیح خشک کردن میوه در ماکروفر

نکات مهم قبل از فر کردن مو

طرز تهیه دسر فرنی بستنی ویژه ماه رمضان

سوپ و آش/ آش گوشت بابلی

شیرینی ها/ کیک سیب دارچین

طرز تهیه‌ی خورش بامیه مجلسی با گوشت یا مرغ

طرز تهیه مارمالاد کیوی با ژلاتین

طرز تهیه چیز کیک بیسکویتی؛ آسان و خوشمزه

تهیه پولکی زعفرانی در خانه به همراه نکات کلیدی

تهیه غذا با بال و گردن مرغ به سبک ویتنامی ها

خورش بادمجان را در هوای بهاری میل کنید

سحری/ خورش گوجه سبز و نخود

افطاری/ سوپ رشته ساده بپزید

غذای اصلی/ خورش خلال کرمانشاهی

طرز تهیه سوهان کنجدی

غذای اصلی/ چگونه پوره عدس قالبی درست کنیم

از شما/ بفرمایید شام

ازشما/ سالاد شام افطاری

ازشما/ ژله افطاری

ازشما/ پیتزا افطاری

ازشما/ کیک چای

ازشما/ بفرماید دوستان

غذای اصلی/ دستور پخت جامبو سدانو

با بهترین غذاهای بومی اهواز آشنا شویم

مرغ کبابی آبدار در منزل بدون فر و منقل

آموزش ساخت کیف موبایل زنانه

با سلیقه خودتان زیورآلات بسازید

خلاصی از آلودگی های منزل!

پیشنهادی جدید برای برش هندوانه

گیفت هیجان انگیز برای دخترها

ترکیبی‌های ایرانی؛ از اشکنه تخم‌خربزه تا دلمه سیرابی!

طرز تهیه لازانیا و نکات طلایی خوشمزه شدن آن

چطور کیک تولد موزی شکل درست کنم؟

آموزش محبوب ترین مدل بافت مو