آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ خانه داري

طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
طرز تهیه شیر برنج دزفولی بسیار لذیذ
٠
٠
سایت ستاره / شیر برنج دزفولی از غذا‌های محلی شهر دزفول است که با نوعی برنج بسیار خوش عطر و طعم و باکیفیت جنوبی تهیه می‌شود. این برنج خوش عطر در تهیه شیر برنج دزفولی به کار می‌رود و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می‌گیرد و در زمان روزه داری نیز به عنوان سحری یا افطار سرو می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیربرنج دزفولی را آموزش دهیم.
مواد لازم
برنج عنبربو 1.5 پیمانه
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آب 4 پیمانه
شیر 7 پیمانه
گلاب 3 قاشق غذاخوری
دستور تهیه
برنج را پس از پاک کردن، چند بار با آب سرد شسته و سپس در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد بریزید.
حدود 4 پیمانه آب سرد به برنج اضافه کرده و قابلمه را با درب باز روی حرارت بالا قرار دهید.
وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم کرده و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید.
اجازه دهید برنج بجوشد و دانه‌های برنج کاملا باز شوند.
جوشیدن باید تا حدی ادامه یابد که دانه‌های برنج کاملا نرم شده و کمی آبدار شوند، ولی مراقب باشید آب برنج بیش از حد تبخیر نشود و دانه‌های برنج خشک نشوند.
وقتی برنج به این مرحله از پخت رسید، حرارت را زیاد کرده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک پیمانه شیر اضافه کرده و هم بزنید و پس از اینکه به جوش آمد پیمانه بعدی را اضافه کنید. به همین ترتیب همه شیر را به قابلمه اضافه کرده و شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.
گلاب را به شیر برنج اضافه کرده و حرارت را کم کنید. حدود 15 الی 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج روی حرارت ملایم جوشیده و غلیظ شود.
پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و در ظرف مخصوص سرو بکشید.
اجازه دهید شیر برنج خنک شده، سپس آن را با پودر بادام، گردو و پسته تزیین کنید.
شیر برنج دزفولی را با شکر سفید یا قهوه ای، عسل، شیره، انواع مربا مخصوصا مربا گل، میوه تازه یا سس میوه سرو کنید.
چند نکته مهم و اصولی در مورد شیر برنج دزفولی
برای تهیه شیر برنج دزفولی بهتر است از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید که پس از انتهای کار، به راحتی قابل شستشو باشد.
در حین پخت شیر برنج، مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
در صورت تمایل می‌توانید شیر را قبل از اضافه کردن به برنج گرم کنید تا بجوشد و پس از اینکه چند دقیقه جوشید آن را یکباره به برنج اضافه کنید.
اگر دوست دارید شیر برنج دزفولی را در یخچال نگه دارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس روی ظرف حاوی شیر برنج را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید، در غیر اینصورت لایه‌ی رویی شیر برنج خشک می‌شود.
شیر برنج غذایی ساده و در عین حال خوشمزه و مغذی است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و به راحتی آماده می‌شود. هرچند مصرف شیر برنج به عنوان یک صبحانه، عصرانه یا شام گرم در روز‌های سرد سال بسیار دلچسب است، ولی در ماه مبارک رمضان به عنوان نوعی دسر مقوی سر سفره افطار یا سحر قرار می‌گیرد. هر 100 گرم شیر برنج حاوی 120 گرم کالری بوده و رطوبت لازم برای بدن را ایجاد می‌کند، لذا مصرف آن به افراد خشک مزاج توصیه می‌شود.
خوردن این غذا برای افراد گرم مزاج مفید بوده و افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مربای گل سرخ و ادویه جات گرمی مانند دارچین مصرف کنند. استفاده از شیر برنج برای نوزاد پس از یک سالگی به عنوان غذای کمکی بسیار مطلوب بوده و می‌تواند تاثیر چشم گیری در رشد نوزاد داشته باشد. در کودکان بالای 2 سال نیز می‌توان از شیر برنج عسلی به عنوان صبحانه استفاده کرده و در برنامه غذایی آن‌ها تنوع ایجاد کرد. نکته اساسی در تهیه شیر برنج این است که باید با برنج مرغوب خوش عطر درست شود تا به کیفیت مطلوب برسد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرز تهیه نوشیدنی خانگی با آب گازدار

پذیرایی لاکچری با کباب دیگی شیشلیک

طرز تهیه شیر کاکائو نذری برای محرم و اعیاد سعید

با کیک مرغ سفره تان را دلبرانه کنید

اسپاگتی کوفته مرغ، برای بچه های بد غذا

سالاد نودل سبزیجات را به سبک ژاپنی‌ها سرو کنید

با محبوب ترین غذای خیابانی کره جنوبی آشنا شوید

یک قاطی پلوی بدون گوشت

طرز تهیه ژامبون مرغ به روشی حرفه‌ای در خانه

طرز تهیه همبرگر خانگی لذیذ در فر یا روی اجاق گاز

فوت و فن تهیه جوجه کباب زعفرانی

تهیه نان کنجدی به آسان ترین شکل ممکن

ناهار/ برنج قهوه ای با ادویه هندی بی نظیر میشه

تزئینات حرفه ای کیک و شیرینی

فینگرفودهای آسان و خوشگل برای مهمانی

دسر لطیف شکلاتی

راحت الحلقوم گوجه فرنگی؛ عجیب ترین دسر هفته!

غذای ملل/ پیاز برشته؛ منوی رستوران های لوکس

ته چین مرغ با دستور مجری معروف

بعد از مشاهده این ویدئو دیگر دونات های بازار را مصرف نمی کنید

ماسک نعناع برای شادابی، جوانی و زیبایی صورت

جدیدترین مدل های گیره مرواریدی

اصول پوشیدن لباس در دوران بارداری

4 کاربرد عالی برای شیرهای تاریخ مصرف گذشته

دفترچه‌ای جادویی برای موفقیت هر خانمی

میز اردور/ دسر هویج رولی را حتما امتحان کنید

فوت و فن های لازم برای ترکیب رنگ مو

طرز تهیه دسر موز و توت فرنگی

فوت آشپزی/ روش تشخیص روغن زیتون اصل

ورژن جدید کوکو سبزی برای جشن تولد

فینگرفود مرغ، فست فودی عالی برای مهمانی ها

صبحانه/ بشقابی جذاب برای روزهای پرمشغله

آموزش تهیه دسر برای حرفه ای ها

نان شکم پر مخصوص صبحانه

چگونه گول زعفران تقلبی را نخوریم؟!

این پیراشکی رد خور ندارد

پاپیون صورتی برای موهای دختربچه ها

کاردستی ساده برای کودکان

با این ترفندها زیباتر شوید

چگونه با شال زیباتر شویم

آموزش دوخت کیف کریستال

با آش رشته کرمانی آشنا شوید

خواص و مضرات سیرابی

نان فطایر پنیری یک صبحانه عالی

به تخم مرغ ساده نگاه نکنید!

سوپ سیب زمینی به روش چینی

اسکمو زغال اخته؛ بستنی یخی خوشمزه گیلانی

صفر تا صد تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

آموزش تهیه ماکارونی با بوقلمون

عصرانه/ کلوچه ای برای عاشقان شکلات