آریا بانو

آخرين مطالب

دلمه‌ برگ مو را در فصل بهار ازدست ندهید خانه داري

دلمه‌ برگ مو را در فصل بهار ازدست ندهید

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
دلمه‌ برگ مو را در فصل بهار ازدست ندهید
٨٠٣
٠
فیدیلو / واژه‌ی دلمه‌ از کلمه‌ی ترکی دُلمَق می‌آید که به معنای پر کردن است. انواع و اقسام دلمه در کشور ما پخته می‌شود که در محتویات داخلی و چیزی که محتویات را درون آن قرار می‌دهند، تفاوت دارند. دلمه‌ی برگ مو رایج‌ترین شکل دلمه و احتمالاً قدیمی‌ترین شکل آن است. این غذا در ایران، ترکیه و ارمنستان از لحاظ پیچیدن و محتویات، شکل‌های خاصی پیدا کرده که ما در این دستور پخت شکل تهرانی‌اش را به شما آموزش خواهیم داد.مایه‌ی دلمه‌ی‌ برگ مو در تهران، رشت و تبریز به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود که هر سه بسیار خوشمزه هستند ولی به نظر می‌رسد شکل تهرانی آن رایج‌تر است.
توضیحات
برای: 7-8 نفر
زمان پخت مایه: 60 دقیقه
زمان آماده‌سازی دلمه‌ها: 30 دقیقه
زمان پخت دلمه‌ها: 60 دقیقه
سطح دشواری: متوسط
مواد لازم:
نیم کیلو گوشت چرخ‌کرده
2 عدد پیاز متوسط ساطوری شده
2 پیمانه (حدود 340 گرم) برنج (خیسانده)
نیم پیمانه (حدود 75 گرم) لپه (خیسانده)
250 گرم سبزی دلمه تازه‌ی ساطوری شده یا نیم پیمانه سبزی خشک
یک‌سوم پیمانه (70 گرم) سرکه
2-3 قاشق غذاخوری شکر
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
نصف قاشق مرباخوری فلفل سیاه
فلفل قرمز و نمک به مقدار لازم
نیم پیمانه روغن
طرز تهیه‌ دلمه برگ مو
شکر را در سرکه بریزید و هم بزنید تا خوب حل شود. از این چاشنی در انتها استفاده خواهیم کرد.
برنج را با کمی نمک در یک لیتر آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. نیم پز که شد، آب بکشید و بگذارید خنک شود. مغز برنج نیم پز هنوز سفت است.
لپه‌ها را در نیم لیتر آب حدود 25 تا 30 دقیقه روی شعله‌ی ملایم قرار دهید. سپس آب بکشید و بگذارید خنک شود. لپه باید کاملاً پخته باشد و وقتی فشارش می‌دهید، له شود.
2 قاشق غذا خوری روغن را در تابه‌ای جادار ریخته و پیاز را در آن تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد. ادویه‌ها را اضافه کنید و کمی هم بزنید. خیلی کم که پیاز نسوزد. حالا گوشت را اضافه کنید و بچرخانید تا رنگ بگیرد. شعله را کم کنید و نمک و فلفل بزنید. بگذارید 10 تا 15 دقیقه بپزد تا گوشت به روغن بنشیند. بعد گوشت را از روی گاز بردارید و بگذارید خنک شود.
گوشت، لپه، برنج و سبزی‌ را در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید. اگر از سبزی خشک استفاده می‌کنید، باید سبزی را حدود نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد داخل آبکش بریزید تا کاملاً آبش گرفته شود.
آماده کردن برگ مو
برگ مو به صورت شور (یعنی خوابانده در شوراب) یا به صورت تازه قابل خریداری است. برگ شور را باید حدود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا آماده شود.
برای آماده سازی برگ موی تازه، آب و کمی نمک را درون یک قابلمه جوش بیاورید و برگ‌‌ها را در آن بریزید. دو سه جوش که زد کافی است. آبکش کنید و بگذارید برگ‌ها خنک شود.
پیچیدن برگ مو به شیوه‌ی ایرانی
2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بریزید و کف قابلمه را با 2-3 ردیف برگ مو بپوشانید تا در هنگام پختن، دلمه‌ها به کف قابلمه نچسبند.
2 برگ بردارید، ساقه‌ی آن را بگیرید و در یک بشقاب روی هم پهن کنید. در مورد پهن کردن سه نکته را باید رعایت کنید:
طرف براق برگ باید روی بشقاب باشد.
دم برگ باید به طرف شما قرار بگیرد.
برگ رویی باید شکاف‌های برگ زیری را بپوشاند.
حدود 2 قاشق از مایه‌ی دلمه روی برگ‌ها بریزید. لبه‌ی پایین برگ را روی مایه بیاورید. سپس بال‌های راست و چپ برگ را تا بزنید و روی مایه بیاورید. به سمت بالا بغلتانید و بقچه کنید. در تصویر زیر برای مشاهده‌ی بهتر تا زدن با یک برگ آموزش داده شده است. دلمه را طوری در قابلمه قرار دهید که لبه‌ی آزاد برگ زیر قرار بگیرد و باز نشود.
دلمه‌ها به شکل آجری ته دیگ بچینید تا بالا بیاید. چاشنی سرکه را که در ابتدای کار درست کردید، همراه با یک پیمانه آب و کمی نمک روی دلمه‌ها بریزید و یک بشقاب سنگین را به شکل برعکس روی آن‌‌ها قرار دهید.
در قابلمه را گذاشته و روی شعله‌ی ملایم قرار دهید.
پس از یک ساعت دلمه‌ی شما حاضر است. خواستان باشد که در آخر، نباید بیش از چند قاشق آب در قابلمه مانده باشد. نوش جان.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ناگت مرغ خانگی بپزید

سس کچاپ خانگی با طعم و رنگ عالی

تکنیک فرم دهی سفیده تخم مرغ

از شما/ ناهار امروز

از شما/ ناهار شامی با گوجه

از شما/ مربا

از شما/ دیزی مامان پز

آموزش تهیه سوپ کلم

غذای اصلی/ پلو یونانی را امتحان کنید

از شما/ پلو میگو

از شما/ شام ما

از شما/ کیک تابه رژیمی

خورش دال عدس به سبک خوزستانی ها

آش زرشک غذا خوشمزه خراسان شمالی

املت پیتزای سیب زمینی سرخ کرده

کولی غورابیج غذاهای محلی استان گیلان

شامی کبابی افغانستانی

کلوچه کنجد و بذرکتان برای دیابتی ها

8 توصیه برای چیدمان یک اتاق برای 2 کودک

نکاتی برای انتخاب لباس ساقدوش داماد

طرز تهیه باسلوق شیره انگور (دوشاب)

آبنبات پولکی زعفرانی برای چای عصرگاهی

سوپ مرغ و سبزیجات مخصوص کودکان

 طرز تهیه بیسکوییت با رویه شکلات

ماکارونی اسفناج را نیم پز کنید

«گل همی» استان یزد را امتحان کنید

بدون داشتن فر نان شکم پر درست کنید

طرز تهیه گرم ماسالا ادویه معروف هندی

آموزش تهیه یک شیرینی فرانسوی خوشمزه

اسموتی یخی نارگیلی و مخلوط توت

فرق لاته و کاپوچینو از نظر مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه

گلسازی هنری نشاط بخش و کم هزینه

خودتان زیورآلات تان را بسازید

نحوه انتخاب لباس مجلسی گلدار برای فصول مختلف

شنیون موی مادر عروس

راه های از بین بردن لکه عرق

ایده ای خلاقانه برای ساخت دیوار کوب دخترانه

نوشیدنی ها/ اسموتی هندوانه و طالبی بنوشید و لذت ببرید

میز اردور/ نان ذرت فوری بدون فر

غذای اصلی/ شکشوکه؛ تخم مرغ با سس گوجه فلفلی خودمان!

روش خشک کردن شوید با حفظ عطر و طعم

آموزش نحوه تزئین میوه ها با ایده های خلاقانه

خلاقانه ترین کیک ها برای پذیرایی عصرانه

پیتزای سریع و لذیذ بدون فر

کاپ کیک شکلاتی با مغز شکلات

8 ماسک معجزه آمیز آلوئه‌ورا برای انواع پوست

صفر تا صد زیبایی ابرو

روش‌های جلوگیری از کوچک شدن و آب رفتن لباس

تزئینات زیبا و دلبرانه اتاق کودک

بهترین روش نظم دادن و چیدمان یخچال