آریا بانو

آخرين مطالب

سحری/ خورشت فسنجان کلاسیک با دستور اصفهانی خانه داري

سحری/ خورشت فسنجان کلاسیک با دستور اصفهانی

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
سحری/ خورشت فسنجان کلاسیک با دستور اصفهانی
٣٩٠
٠
آشپزخانه ها / فسنجون در سفره های ایرانی جای خود رو داشته است فسنجون از زمره اون غذاهایی هست که مدل های خیلی مختلفی با سلیقه های گوناگون دارد توی این آموزش یه فسنجون کلاسیک اصفهانی و درست و درمون با طعم شیرین و ترش ارائه می دهم.
چی لازم دارم: مرغ با استخوان و تکه شده یک و نیم کیلو
پیاز سفید خلالی شده دویست و بیست و پنج گرم
سرکه سیب یک دوم پیمانه
آب لیمو یک دوم پیمانه
گردوی چرخ کرده دویست و بیست و پنج گرم
پوره کدو حلوایی پخته یا هویچ آب پز یک دوم پیمانه
پودر هل یک چهارم قاشق چای خوری
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
رب انار یک سوم پیمانه
شکر و آب لیمو برای تنظیم طعم
چطور بپزم:
راز یه فسنجون کلاسیک خوش رنگ و سبک پوره کدو (یا هویج) تنبل هست. لذا بنده یک قاچ کدو تنبل رو تنوری کردم. مابقی کدوی تنوری رو می شه ذخیره کرد و خیلی جاهای دیگه استفاده کرد. خیلی ها زدن کدو به فسنجون رو در حکم تقلب می دونند.
تمام راه ها به مرغ ختم می شه. برای جبران شیرینی سس، من مرغ رو در پیاز، سرکه و آب لیمو برای یک شب مارینیت یا مزه دار کردم. در روز واقعه ، ابتدا آرد بادام (بادام از گردو روشن تر هست و من اون رو ترجیح می دم) رو بو دادم. ریز چرخ کردن و بو دادن گردو خیلی مهم هست و کمک شایانی به روغن انداختن گردو می کنه. سپس پوره کدو و گردو رو همراه آب در مخلوط کن کاملا پوره کردم و به روی مرغ های از مارینیت جدا شده ریختم. نیازی به کاربرد پیاز مارینیت در این دستور نیست چون پیاز سس رو شیرین می کنه و وجود کدو برای حصول اون منظور کافی هست.
سپس مرغ که با پوره کدو و گردو پوشیده بود رو روی حرارت ملایم گذاشتم. خورش رو با در بسته پختم تا مرغ تقریبا پخته و سس غلیظ شده بود. سپس حرارت رو به متوسط ارتقا دادم و ادویه ها و رب انار رو افزودم. خورش در ابتدا کمرنگ هست و ممکن هست که وسوسه افزودن رب انار بیشتر به ذهن شما خطور کنه. صبر کنید تا سس غلیظ بشه و خورش خود به خود رنگ بگیره. طعم نهایی رو با افزودن شکر یا آب لیمو بسته به ذائقه تنظیم کنید.
خورش در اثر سرد شدن روغن می اندازه. اگر زیر گاز رو خاموش کنید و کمی صبر کنید، پس از ده پانزده دقیقه روغن رو به چشم خواهید دید. بنده در کل فنسجون رو روغن ننداخته می پسندم و اون رو سریع سرو می کنم.
این دستور با چیزی که معمولا دیدید و درست میکنید خیلی متفاوته.
فسنجون خیلی سلیقه ای هست و میزان مواد اولیه کاملا بسته به شخص طباخ داره. بعضی دستورها نیم کیلو گردو می طلبن، بقیه کمتر از دویست گرم. بعضی یک پیمانه رب می طلبن و بعضی دو سه قاشق. این مورد من مخملی تر و سبک تر از موارد موجود هست. گردوی اون کمتر هست چون من از لایه ضخیم روغن روی خورش خوشم نمی یاد.
من هم دستورهای خیلی متنوعی برای فسنجون دیدم و چشیدم. مثلا با آلو، یا انار ترش، وانواع واقسام چاشنی. حتا فسنجونی دیدم که رب انار نداشته و به جای رب انار بهش ماست ترش اضافه میکردن برای چاشنی.
یک آموزش آشپزی ایرانی که امیدوارم از این سبک غذای ایرانی فسنجون هم بچشید و لذت ببرید که نیاز به تجهیزات آشپزخانه خاصی هم ندارد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

8 توصیه برای بوتاکس اولی‌ها

کاردستی خلاقانه برای دختردارها

چند مدل مو برای مو‌های فر و وز دخترانه

رویه های زیبا و شیک برای ناهارخوری بدوزید

9 دکوری برای زیبا شدن پذیرایی

قیافه خودم را دوست ندارم

کفش های کهنه را دکوری کنید

10 روش تشخیص ادکلن اصل از تقلبی

پنج نکته اساسی برای انتخاب لباس زنانه در مهمانی‌های دوستانه

20 مدل مانتو مجلسی و پوشیده

دکوراسیون خانه 70 متری

تمیز کننده همه کاره!

قبل از حمام آفتاب بخوانید

کیف آرایشی تان را پاک سازی کنید

طرز تهیه دسر لایه ای لیوانی

تبدیل دستمال توالت به آویز با چاشنی خلاقیت

طرز تهیه کباب سلطانى

ماسکی برای تقویت موهای خشک و شکننده

تأثیرات بخور پوست صورت

آموزش دوخت کیف دخترانه

سس سفید (سس قارچ)

طرز تهیه بستنی چوبی پودینگی با روکش شکلاتی

ژلیش ناخن چیست؟

بهترین نوشیدنی در گرما؛ خاکشیر و تخم شربتی

نگاه خلاقانه به چسب حرارتی

آموزش حرکت شکم در ایروبیک بانوان

گلچینی از لباس های جدید مجلسی

آموزش تهیه کوسن هایی منحصر به فرد

آموزش ساخت آویزهای برای زیباتر شدن منزل

طراحی های زیبا روی ناخن مصنوعی

رازهای طلایی برای نگهداری از گل و گیاه در تابستان

قصه امشب؛ داستان جالب مرد کلاه فروش

مدل شومیز مجلسی شیک 2019

آموزش بافت میوه تزیینی توت فرنگی

آموزش 2 مدل قنداق نوزاد

آویز رنگی رنگی برای تزیین دیوار+تصاویر

آموزش تزئین ظروف شیشه ای با تکنیک دکوپاژ +تصاویر

نکاتی که هنگام خرید ضدآفتاب باید به آنها توجه کنیم

تقاوت دئودرانت،اسپری و مام زیر بغل در چیست؟

طرز تهیه دیپ ذرت و هالوپینو

چه راهکارهایی برای جلوگیری از آب رفتن لباس وجود دارد؟

 آشنایی با نحوه نگهداری از گل حنا

4 ایده برای تزیین خرما +تصاویر

طرز تهیه روغن دنبه به‌عنوان یکی از روغن‌های سالم حیوانی

ساخت کاردستی های هنری و کاربردی با وسایل بازیافتی

دکوراسیون تابستانی و شاد برای خانه شما!

در خانه چند مدل شینیون مو یاد بگیرید

پنج نکته اساسی برای انتخاب لباس مجلسی در مهمانی‌

مدل شینیون مجلسی برای موی بلوند

تمیز کردن کفش با چند روش جالب