آریا بانو

آخرين مطالب

افطاری/ حلوای اوماج به دو روش خوشمزه خانه داري

افطاری/ حلوای اوماج به دو روش خوشمزه

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
افطاری/ حلوای اوماج به دو روش خوشمزه
٣٣٤
٠
ستاره / حلوای اوماج حلوای مخصوص آذربایجان شرقی و بسیار خوشمزه و مقوی است. طرز تهیه حلوای اوماج با دیگر حلوا‌ها متفاوت است و در آن از شیر و شیره استفاده می‌شود.
حلوا یک دسر شیرین و خوشمزه است که به خصوص در مراسم‌‌ مذهبی و عزاداری به وفور استفاده می‌شود، زیرا دارای طبع گرم است که موجب از بین بردن سردی غم می‌شود. حلوا‌ها به اشکال متنوع تهیه و سرو می‌شوند؛ که هر کدام دستور‌ها و مواد مخصوص به خود را دارند. مانند حلوا با آرد سبوس، حلوا عربی و...
یکی از انواع حلوا که بسیار خوشمزه و مقوی است حلوای اوماج است که طمع و بافتی متفاوت از دیگر حلوا‌ها دارد. در ایران این حلوا بیشتر در آذربایجان شرقی پخته می‌شود که به آن اوماج حالواسی هم می‌گویند. ریشه‌ی لغت اوماج به زبان ترکی برمی‌گردد و به معنی ساییدن است یعنی باید آرد این حلوا را بین کف دو دست به قدری بسابیم تا قلوه‌های شنی و سنگی بسیار ریزی درست شود. در ادامه دو طرز تهیه برای حلوای اوماج آورده شده است. بسته به ذائقه و موادی که در منزل دارید یکی از آن‌ها را انتخاب و تهیه کنید.
1. طرز تهیه حلوای اوماج
مواد لازم (برای 6 نفر و بیشتر)
آرد 1 کیلوگرم
شیره 1 لیتر
شیر 2 لیوان
روغن برای تفت دادن مقداری
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج یک ساعت
دستور تهیه
ابتدا باید آرد را با شیر مخلوط کنید تا به حالت خمیر و گلوله گلوله شود.
سپس گلوله‌ها را در یک صافی، مثلا یک آبکش، بریزید و با فشار و حرکت دست خمیر‌ها را از صافی به صورت ریز ریز خارج کنید. (بهتر است این کار را چند ساعت قبل از پخت حلوا انجام دهید و پس از عبور از صافی، کمی آن‌ها را در یک سینی گذاشته تا خشک شوند؛ در این صورت موقع تفت دادن در روغن، روغن کمتری جذب کرده و سریع طلایی می‌شوند.)
می‌توانید از دو صافی درشت و ریز استفاده کنید، ابتدا از صافی درشت و بعد از صافی ریز عبور دهید. این کار به حوصله زیادی احتیاج دارد.
پس از عبور همه‌ی آرد‌ها از صافی، آنها را درون یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شوند. اوماج‌ها را کم کم (مثلا در سه یا چهار مرحله) در روغن بریزید و تفت دهید تا کمی رنگ آنها قهوه‌ای شود. (رنگ گردوی خرد شده شود)
پس از اینکه همه‌ی اوماج‌ها را تفت دادید کمی آرد را در تابه تفت دهید و سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به رنگ اوماج‌ها در بیاید.
اکنون همه‌ی مواد را در یک قابلمه تمیز بریزید و حدود یک لیتر شیره انگور و یک استکان شیر به آن اضافه کنید تا کمی شل شود.
در قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آهسته آهسته شروع به جوشیدن کند.
پس از اینکه جوش آمد در قابلمه را بردارید و شروع به هم زدن مداوم کنید تا از شلی در بیاید و به غلظت مناسب برسد.
سپس کف سینی مورد نظر برای سرو را کمی چرب کنید و حلوای سفت شده را روی آن بریزید و با پشت یک قاشق که کمی چرب است، روی آن را صاف کنید و یا آن را برش بزنید.
حلوای اوماج شما آماده سرو است ... نوش جان ...
2. روش دوم برای تهیه حلوا اوماج
مواد لازم
آرد 2 پیمانه
روغن 3/4 پیمانه
شیر 1 لیوان
آبپاش خالی یک عدد
گلاب 1/2 استکان
گردوی نیم کوب شده (اختیاری) به مقدار لازم
عرق هل و یا پودر هل (اختیاری) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شهد یا شربت حلوا
آب به مقدار کم
شکر 1/2 پیمانه
شیره انگور یا دوشاب 1/2 پیمانه
زعفران دمکرده به مقدار لازم
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج دو ساعت
دستور تهیه
آرد را درون یک سینی بریزید.
شیر را درون آبپاش ریخته و با آب پاش روی آرد‌ها شیر بپاشید.
سپس با یک چنگال آرد‌ها را هم بزنید تا آرد‌ها به شکل گلوله‌های ریزی درآیند.
سینی را در یک مکان مناسب (مثلا جلو بخاری) قرار دهید تا آرد‌های گلوله شده خشک شوند.
حال به سراغ درست کردن شربت اوماج بروید. برای تهیه شربت، شکر و آب را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر‌ها در آب حل شوند، سپس زعفران دم کرده، گلاب، عرق هل و شیره انگور غلیظ را به آن اضافه کنید. شربت اوماج آماده شد. اگر دوست ندارید که حلوا خیلی شیرین شود بهتر است که یا شکر بریزید یا شیره انگور.
پس از اینکه اوماج‌ها خشک شدند آن‌ها را درون مخلوط کن یا غذا ساز بریزید تا اوماج‌ها ریز و یکدست شوند.
اکنون یک تابه را روی حرارت بگذارید و روی آن روغن بریزید تا داغ شود.
اوماج‌ها را به روغن اضافه کنید هم بزنید تا سرخ شوند و به رنگ قهوه‌ای درآیند.
شربت را آهسته آهسته به اوماج‌های سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا شربت به خورد اوماج برود.
گردوی نیم کوب شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
اکنون حلوای اوماج شما آماده شده است آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و روی آن را با کمی خلال پسته یا بادام تزئین کنید و یا آن را با چاقو تکه تکه کنید.
نوش جان ...


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

میز اردور/ مربایی با دانه های یاقوت

غذای اصلی/ این خورشت تابستانی را از دست ندهید

دستور تهیه پنکیکی فوق رژیمی

ایده های دیده نشده برای پرورش گیاه در منزل

پذیرایی جذاب هندوانه

ناگت مرغ خانگی بپزید

سس کچاپ خانگی با طعم و رنگ عالی

تکنیک فرم دهی سفیده تخم مرغ

از شما/ ناهار امروز

از شما/ ناهار شامی با گوجه

از شما/ مربا

از شما/ دیزی مامان پز

آموزش تهیه سوپ کلم

غذای اصلی/ پلو یونانی را امتحان کنید

از شما/ پلو میگو

از شما/ شام ما

از شما/ کیک تابه رژیمی

خورش دال عدس به سبک خوزستانی ها

آش زرشک غذا خوشمزه خراسان شمالی

املت پیتزای سیب زمینی سرخ کرده

کولی غورابیج غذاهای محلی استان گیلان

شامی کبابی افغانستانی

کلوچه کنجد و بذرکتان برای دیابتی ها

8 توصیه برای چیدمان یک اتاق برای 2 کودک

نکاتی برای انتخاب لباس ساقدوش داماد

طرز تهیه باسلوق شیره انگور (دوشاب)

آبنبات پولکی زعفرانی برای چای عصرگاهی

سوپ مرغ و سبزیجات مخصوص کودکان

 طرز تهیه بیسکوییت با رویه شکلات

ماکارونی اسفناج را نیم پز کنید

«گل همی» استان یزد را امتحان کنید

بدون داشتن فر نان شکم پر درست کنید

طرز تهیه گرم ماسالا ادویه معروف هندی

آموزش تهیه یک شیرینی فرانسوی خوشمزه

اسموتی یخی نارگیلی و مخلوط توت

فرق لاته و کاپوچینو از نظر مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه

گلسازی هنری نشاط بخش و کم هزینه

خودتان زیورآلات تان را بسازید

نحوه انتخاب لباس مجلسی گلدار برای فصول مختلف

شنیون موی مادر عروس

راه های از بین بردن لکه عرق

ایده ای خلاقانه برای ساخت دیوار کوب دخترانه

نوشیدنی ها/ اسموتی هندوانه و طالبی بنوشید و لذت ببرید

میز اردور/ نان ذرت فوری بدون فر

غذای اصلی/ شکشوکه؛ تخم مرغ با سس گوجه فلفلی خودمان!

روش خشک کردن شوید با حفظ عطر و طعم

آموزش نحوه تزئین میوه ها با ایده های خلاقانه

خلاقانه ترین کیک ها برای پذیرایی عصرانه

پیتزای سریع و لذیذ بدون فر

کاپ کیک شکلاتی با مغز شکلات