آریا بانو

آخرين مطالب

خشک کردن توت به 3 روش خانگی خانه داري

خشک کردن توت به 3 روش خانگی

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خشک کردن توت به 3 روش خانگی
k ٢.٥
٠
ستاره/ رایج‌ترین روش خشک کردن توت در خانه پهن کردن آنها در برابر آفتاب و در معرض جریان هوا است. همچنین استفاده از مایکروویو و دستگاه میوه خشک‌کن خانگی نیز از دیگر روش‌های خشک کردن توت است.
خوردن و بهره بردن از خواص توت خشک برای افرادی که دچار کم‌خونی یا کمبود انرژی برای انجام فعالیت‌های روزانه خود هستند، بسیار موثر و مفید است. این میوه مغذی منبع غنی از آهن و پروتئین است و یک میان وعده مفید برای دانش آموزان محسوب می‌شود. بهترین شیوه مصرف توت خشک، خشک کردن توت سفید تازه در منزل است تا از بهداشتی بودن و کیفیت آن مطمئن باشید. در ادامه این مقاله نحوه خشک کردن توت در خانه را به سه روش کاربردی آموزش می‌دهیم.
روش‌های خشک کردن توت در خانه
1. خشک کردن به روش سنتی
رایجترین روش خشک کردن توت استفاده از روش سنتی آن یعنی پهن کردن توت تازه در برابر آفتاب است. به این منظور توت تازه را بشویید و آن را در سبدی بریزید تا آب آن گرفته شود.
توت‌ها رو بررسی کنید و آشغال، حشره، برگ، شاخه درخت و ... را از آن‌ها جدا و توت‌های کاملا رسیده را برای خشک کردن انتخاب کنید.
توت‌ها را روی پارچه تمیزی و با فاصله از یکدیگر پخش کنید و آن را به مدت سه تا چهار روز در برابر آفتاب و در معرض جریان هوا پهن کنید تا نیم‌خشک شوند. دقت کنید که توت اگر داخل اتاق و کاملا در محیط سایه خشک شود، بعد از چند روز سیاه می‌شود، همچنین آفتاب شدید نیز باعث از دسترس رفتن بخش قابل توجهی از ویتامین‌های موجود در این میوه خواهد شد.
بهترین مکان برای این کار به روش سنتی مکانی است که سایه آفتاب باشد. همچنین مراقب باشید محل پهن کردن توت‌ها دور از لانه حشرات به ویژه مورچه‌ها، آلودگی‌های محیطی و بدون گرد و غبار باشد.
بهتر است، روی توت‌ها را با پارچه توری بپوشانید تا از حشرات و جانوران در امان باشند. همچنین از آنجایی که هوای خنک شب می‌تواند توت‌ها را دوباره مرطوب کند، پس آن‌ها را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.
بعد از اینکه توت‌ها به صورت نیمه‌خشک درآمدند، آن‌ها را به سایه منتقل کنید و خشک کردن به صورت کامل را در سایه ادامه دهید تا در مجموع یک هفته سپری شود.
2. خشک کردت توت در مایکروویو
امروزه با توجه به آنکه در بیشتر خانه‌ها مایکروویو وجود دارد، می‌توان از آن برای خشک کردن سریع میوه‌ها استفاده کرد. بعد از شستشوی توت سفید آن را در روی دستمالی پهن کرده و داخل مایکرویو قرار دهید. می‌توانید روی توت‌ها را با دستمال دیگری یا یک درپوش بپوشانید.
دستگاه را سه دقیقه روشن کنید و سپس میزان خشک شدن توت‌ها را بررسی کنید. اگر هنوز احتیاج به خشک کردن دارند، بعد از زیر و رو کردن مجددا به دستگاه زمان لازم را بدهید تا توت کاملا خشک شود.
استفاده از مایکروویو بدون اینکه اثر منفی روی کیفیت محصول داشته باشد، ‏ به طور قابل توجهی زمان خشک کردت توت را نسبت به روش سنتی کاهش می‌دهد.
3. خشک کردن توت با دستگاه میوه خشک‌کن خانگی
از دستگاه‌های میوه خشک‌کن هم می‌توان برای خشک کردن توت استفاده کرد. این دستگاه‌ها آب میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر و میوه را خشک می‌کند.
توت‌ها را بعد از شستشو و جدا کردن آشغال و ... از آن‌ها داخل دستگاه میوه خشک‌کن قرار دهید و درجه تنظیم آن را روی درجه حرارت مخصوص میوه قرار دهید. اگر دستگاه شما این تنظیمات را ندارد، درجه دستگاه را روی 57 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
بهتر است کمی آبلیمو یا آب آناناس به توت‌ها بزنید تا از سیاه شدن آن‌ها جلوگیری شود.
در حدود 24 ساعت طول می‌کشد تا میوه شما داخل دستگاه کاملا خشک شود. توصیه می‌شود هر 7 تا 8 ساعت یک بار به توت‌ها سر بزنید تا بتوانید روی نتیجه کار خود کنترل داشه باشید و آن‌ها را به هر اندازه و شکلی که مایل هستید، خشک کنید.
گفتنی است استفاده از روش مایکروویو و دستگاه میوه خشک‌کن خانگی برای خشک کردن چندان توصیه نمی‌شود، زیرا مزه و کیفیت توت‌هایی که به روش سنتی خشک شده‌اند بسیار بهتر از این دو روش است.
توت‌های کاملاً خشک شده و ترد را می‌توانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری و 9 تا 12 ماه بعد نیز از آن‌ها استفاده کنید.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ته دیگ بال مرغ؛ ته دیگی متفاوت و خوشمزه

ترحلوا مجلسی لذیذ و خوش طعم

تهیه ترشی لیته به سبک مامان بزرگ ها

نوشیدنی ها/ اسموتی شاه توت دلچسب کودکان

طرز تهیه “سوپ پیاز فرانسوی” با دستوری اصولی

میزاردور/ سالاد لوبیا سفید

سحری/ تاس کباب خوشمزه و مجلسی با مرغ

مارمالاد خانگی "به" با طعمی فوق‌العاده

فرنی توت فرنگی مخصوص ماه رمضان اردیبهشتی

میزاردور/ سالاد کلم سفید و کشمش

مارمالاد به خانگی با طعمی فوق‌العاده

نان لواش خونگی افطار کنید

ساندویچ املت سبزیجات؛ گیاهی و مقوی

ترفندهای نگهداری برگ مو

سوپ و آش/ سوپ نخود فرنگی؛ پیشنهادی ویژه برای افطار

دسر سوتلاچ ترکیه ای؛ پیشنهاد افطار امشب

از شما/ حلوا

ازشما/ ماکارونی

میز اردور/ تارت کرم پرتقالی؛ خوش طعم و خوشمزه

افطاری روز چهاردهم ماه رمضان؛ قارچ پلو

ازشما/ کیک تولد خودم پز

ترشی لیته؛ دورچین محبوب ایرانی ها

از شما/ لگیمات

ورژن 2019 پخت سیب زمینی در رستوران های دنیا

از شما/ قطایف

شیر برنج؛ دسر اصیل ایرانی برای افطار امروز

قرمه کدوسبز؛ ناهار مغذی برای مدرسه ای ها

پوستی شفاف و زیبا با ماسک لایه بردار توت فرنگی

چطور جلوی خیس شدن کفش های پارچه ای را بگیریم؟!

ریسه های ساده و رنگی با گوش پاک کن برای اتاق کودک

ساخت وسایل کاربردی با رول دستمال کاغذی

خلاقیت های دخترانه برای زیبا کردن محیط زندگی

بافت مو به سبک دنریس تارگرین

طرز تهیه کادایف فنجانی مناسب ماه رمضان

سفره افطارتان را خوش طعم و خوش آب و رنگ کنید!

از شما/ قطاب و لیگمات امروز ما

از شما/ سحری

از شما/ شیرینی مغزدارمن

از شما/ سفره افطار

غذای اصلی/ پودینگ نان گوجه فرنگی؛ دوستدار چشم های زیبای شما

از شما/ شیرینی مارمالادی من

از شما/ نون پنبه ای

نوشیدنی ها/ شربت گلاب؛ معطر و انرژی بخش

فرنی موزی؛ افطاری محبوب افغانستان

سبد گل رز با قاشق یکبار مصرف

خلاقیت با شیشه های خالی مربا و ترشی

آموزش رنگ آمیزی پنجره با تکنیک ویترای

درس‌های زندگی کلاس استاد «دل‌دار»!

پوست میوه و سبزیجاتی که نباید دورریخته شوند!

ایده های رنگی برای ساخت ریسه ی تولد دوست داشتنی