آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه حلوای آرد سبوس خوشمزه خانه داري

طرز تهیه حلوای آرد سبوس خوشمزه

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
طرز تهیه حلوای آرد سبوس خوشمزه 4
٤٣٧
٠
کوکپد/ طرز تهیه حلوای آرد سبوس نیز مانند دیگر حلوا‌ها است با این تفاوت که این حلوا با آرد گندم سبوس دار درست می‌شود؛ این آرد به زمان بیشتری برای تفت احتیاج دارد.
حلوا یک دسر مخصوص عربستان است، ولی این روز‌ها حلوا در بسیاری از کشور‌ها مانند ایران نیز به فراوانی تهیه و سرو می‌شود. حلوا مجلسی در مراسم‌ مختلف مانند مراسم‌ مذهبی، افطاری‌ها و ... مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد. در این مقاله طرز تهیه حلوای آرد سبوس آموزش داده شده است.
طرز تهیه حلوای آرد سبوس
مواد لازم (برای 6 نفر و بیشتر)
آرد گندم سبوس دار 2 پیمانه
هل 2 قاشق چایخوری
کره 50 گرم
روغن مایع و روغن جامد با هم 1 پیمانه
مواد لازم جهت شربت
شکر 1 و 1/2 پیمانه
آب 1 و 1/2 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
خلال بادام یا پسته برای تزئین کمی
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
زمان لازم برای پخت حلوا 20 دقیقه
دستور تهیه
شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر‌ها حل شوند. لازم نیست قوام آید، فقط حل شدن شکر در آب کافی است.
پس از اینکه شکر‌ها حل شدند گلاب، زعفران دم کرده و هل را اضافه کنید و هم بزنید. شربت حلوا آماده شد.
آرد سبوس را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و با حرارت ملایم تفت دهید تا از خامی خارج شود.
پس از اینکه آرد کمی (خیلی کم) تغییر رنگ داد روغن و بعد کره را آرام آرام به آرد اضافه کنید و به صورت پی در پی هم بزنید تا روغن به خورد آرد‌ها برود.
پس از اینکه خمیر یکدستی حاصل شد. آهسته آهسته شربت را اضافه کنید و همزمان آن را هم بزنید.
وقتی حلوا جمع و کمی سفت شد حلوای شما آماده شده است.
حرارت را خاموش کنید و سریع حلوا را به ظرف مورد نظر برای سرو منتقل کنید و با خلال پسته یا بادام تزئین کنید.
حلوای آرد سبوس آماده سرو است ... نوش جان ...
چند نکته مهم!
آرد سبوس دار نسبت به آرد‌های دیگر طعم بهتری به حلوا می‌دهد.
گلوتن موجود در آرد سبوس دار پایین است به همین دلیل حلوا با آرد سبوس دار لطیف‌تر است و کشدار نمی‌شود.
آرد سبوس دار، نسبت به آرد‌های دیگر زمان بیشتری برای تفت دادن احتیاج دارد.‌
می‌توانید زمانی که آرد و روغن مخلوط شدند کمی گردوی آسیاب شده به آن اضافه کنید تا حلوا مجلسی و مقوی شود.
اگر زعفران بیشتری بزنید رنگ حلوا شما روشن‌تر خواهد شد.
اگر آرد را زیاد تفت دهید که کمی تیره شود، رنگ حلوا هم تیره می‌شود.
پس از اینکه آرد و روغن حل شدند تا مواد داغ هستند، شربت را اضافه کنید.
دلیل اینکه از کره، روغن مایع، روغن جامد با هم استفاده می‌شود این است که این سه در کنار هم خاصیت‌های منحصر به فردی به حلوا می‌دهد. کره باعث خوش طعم شدن، روغن جامد باعث پوکی، و روغن مایع باعث نرم شدن حلوا می‌شود.
اگر در پایان کار حلوا همچنان شل بود. اگر شل بودن حلوا به خاطر شربت زیاد آن بود، حلوا را باز هم روی حرارت بگذارید تا آب آن گرفته شود و اگر شل بون آن به خاطر روغن زیاد بود کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید.
زعفران را حتما باید خوب دم کنید و بعد به شربت اضافه کنید.
در پخت هر نوع حلوا نکته‌ی مهم این است که از ابتدا تا انتهای کار باید حلوا را هم بزنید؛ به خصوص هنگام تفت آرد.
برای مجالس و مهمانی‌ها حلوا را در کاغذ‌های مخصوص، تارت‌های آماده و یا نان بستنی بریزید و آن را با خلال پسته، بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید تا یک پذیرایی شیک و متنوع از مهمانان خود داشته باشید.
هرچه حلوا بیشتر روی حرارت بماند سفت‌تر می‌شود و اگر دوست دارید کمی شل و آبکی باشد باید زودتر آن را از روی حرارت بردارید.
ترجیحا از قابلمه‌ی تفلون یا چدن استفاده کنید، زیرا قابلمه استیل یا روحی (رویی) حرارت را سریع منتقل می‌کنند و موجب می‌شود که شیر خشک بسوزد و تیره شود.
هرچه حلوا را با حرارت کم درست کنید و بیشتر هم بزنید حلوای بهتری خواهید داشت.
حلوا را می‌توانید با قالب‌های شکلی مدل بزنید


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرز تهیه اسموتی آلبالو؛ نوشیدنی جذاب تابستانی

طرز تهیه حلوا سوهانک

پیتزای مرغ شکم پر تابه ای

«هالاو» غذای سنتی سنندج

کوفته نخودچی غذایی پرکالری و مقوی

شش خوراکی طلایی برای یک صبحانه کامل

غذای اصلی/ کوفته بلغور با سیب زمینی

از شما/ بادمجون سرخ کرده

دلمه فلفل دلمه ای

صفر تا صد تهیه کوکو سبزی با تره فرنگی

غذای اصلی/ لونگی بادمجان با رب آلوچه؛ غذای مورد علاقه خانم ها

طرز تهیه خورش نارنگی خوشمزه به صورت تصویری

شیرینی رنگین کمان؛ برای عید غدیر

میز اردور/ ترشی گوجه گیلاسی؛ دورچین لذیذ غذا

میز اردور/ دستور و کاربردهای سس پستو

میز اردور/ شیره خرمای خانگی و نکات مهم تهیه آن

کاپ کیک های دلبرانه برای جشن تولد

موهیتو؛ نوشیدنی تابستانی و دلچسب

غذای اصلی/ آموزش پخت خورشت شش‌انداز بادمجان

بهترین ترفندها برای آسایش و راحتی در آشپزی

دمنوشی جادویی به نام گل سرخ

آشپزی که پنکیک های هنری درست می کند

کمپوت آلوئه ورا؛ انرژی بخش و خوشمزه

بهترین و خوشمزه ترین آبگوشت خانگی

آسانترین روش های تشخیص لوازم آرایش تقلبی

طرز تهیه مافین مرغ و پیازچه

آثار هنری چشم‌نواز با چیدمان مواد غذایی

میز اردور/ کمپوت آلوئه ورا؛ انرژی بخش و خوشمزه

ایده های گیفت نمدی و سبز برای عید غدیر

صبحانه/ تست بادام و عسل تنوری؛ خوشمزه و مغذی

میز اردور/ دسر شکلاتی فندق و بادام تست

میز اردور/ تست میوه؛ پیشنهاد صبحانه برای کودکان

ایده های خلاقانه برای پر کردن ظروف روی میز

چه رنگ مویی به پوست سبزه میاد؟

از شما/ ناهار امروز پیتزای من

از شما/ آبدوغ خیار

ازشما/ معجون خونگی

ازشما/ آبگوشت خوشمزه

ازشما/ پلو میگو

ازشما/ ناهار من

از شما/ دوستان کیک هام چطورن

ازشما/ نهار خوشمزه ما

از شما/ باستا پیتزایی

ازشما/ شام قرمه سبزی

ازشما/ شام امشبمون

ازشما/ ناهار ما ماکارونی

ازشما/ بفرماید دوستان

از شما/ شام من

ازشما/ بفرماییدپنکیک

ازشما/ شام دورهمی