دستور پخت آش رشته خوشمزه برای افطار
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
دستور پخت آش رشته خوشمزه برای افطار
٨٩٠
٠
سلامت نیوز / آش رشته یکی از آشناترین آشهای ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در بسیاری از مراسم مذهبی به عنوان خوراک از آن استفاده میشود. در این مطلب طرز تهیه این آش خوشمزه برای وعده افطار را آماده کرده ایم
آش رشته وحلیم یکی از غذاهای سنتی ومحبوب در بین افراد است در روزهای ماه میهمانی خدا در وعده های افطاری این آش خوشمزه وخوش طعم را طبخ می کنند در این مطلب برای شما عزیزان طرز تهیه آش رشته بسیار خوش طعم را آماده کرده ایم
مواد لازم برای 6 نفر:
نخود: نیم پیمانه
لوبیا قرمز: نیم پیمانه
لوبیا چیتی: نیم پیمانه
عدس: یک پیمانه
سبزی آش خرد شده: نیمکیلو
رشته آش: نصف بسته
آرد: دو قاشق غذاخوری
پیاز: دو عدد درشت
سیر: یک یا دو عدد
پودر نعناع خشک: یک قاشق کوچک
کشک جوشیده: یک پیمانه
روغن و کره: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه
طرز تهیه آش رشته
یکروز قبل حبوبات را خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض میکنیم و بعد لوبیا و نخود را با یک قاشق چایخوری نمک با آب زیاد یک ساعت میپزیم و سپس در آبکش میریزیم و سیرداغ و پیازداغ را هم با مخلوط روغن و کره آماده میکنیم. سپس 10 لیوان آب، عدس، زردچوبه، حبوبات، سبزی و نصف پیاز داغ را یک ساعت با حرارت معمولی میپزیم بعد یک پیمانه آب سرد میریزیم و کمکم با آرد مخلوط میکنیم و پنج دقیقه هم میزنیم و بعد رشتهها را از وسط نصف میکنیم و به همراه نیمی از کشک در آش میریزیم. این آش را میتوان با نعناع داغ و بقیه مواد تزیین کرد.
چند نکته در مورد آش رشته: می توان به آش عصاره گوشت اضافه کرد.زردچوبهاش باید بیشتر از حد معمول سایر غذاها باشد.از سیرداغ فقط برای تزیین استفاده کنید.سبزی آش بهتر است درشت باشد (جعفری، شوید، تره، گشنیز و اسفناج)
ارزش تغذیهای آش رشتهای
در تهیه آش رشته از مواد غذایی گوناگونی استفاده میشود که در بیشتر مناطق جغرافیایی قابل دسترس هستند. اگر چه تهیه این آش در قسمتهای گوناگون تفاوت اندکیدارد اما با داشتن قابلیت تغییر بعضی از مواد اولیه، این آش را میتوان برای تمام گروههای سنی و حتی بیماران خاص به غذایی سالم و مغذی تبدیل کرد.
استفاده از مواد اولیه متنوع یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این آش قدیمیاست. به کار گرفتن حداقل یک ماده غذایی از هر یک از گروههای اصلی غذایی موجب افزوده شدن ارزش تغذیهای آن شده است. استفاده از رشته از گروه نان و غلات، طرز تهیه آش رشته حبوبات و گاهی آب گوشت از گروه گوشت و حبوبات، سبزیهای گوناگون بسته به منطقهای که آش در آن پخت میشود و بالاخره کشک یا ماستی که به آن اضافه میشود، مجموعه کاملی از گروههای غذایی را در این غذای ایرانی فراهم میکند.
آش رشته افطاری
در همدان و برخی از مناطق غربی کشور نوع خاصی از آش رشته تهیه میشود که در اصطلاح به آن آش رشته ترشی گفته میشود. در این آش به غیر از کشک و ماست مقادیری از میوههای خشک بهاین مجموعه اضافه میشود تا از گروه میوهها نیز در پخت این غذا استفاده شده باشد.
لازم به ذکر است که هریک از اقلام اضافه شده دارای ماده مغذی مخصوص به خود از انواع ویتامینها گرفته تا املاح، پروتیین، کربوهیدرات و… است طرز تهیه آش رشته که آن را در همین وعده غذایی در اختیار سلامت ما میگذارد. با وجود این با اضافه کردن مواد غذایی دیگری به عنوان تزیین میتوان بهاین ارزش غذایی افزود اما باید به یاد داشته باشیم که روی آشمان یک وجب روغن نباشد که در این صورت از ارزش تغذیهای آن میکاهیم و به دست خودمان قاتق نانمان را به قاتل جانمان تبدیل میکنیم.
-
دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۵:۵۹
-
۱۷۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/157677/