آریا بانو

آخرين مطالب

شربت خاکشیر و تخم شربتی، دولایه عطش شکن! خانه داري

شربت خاکشیر و تخم شربتی، دولایه عطش شکن!

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
شربت خاکشیر و تخم شربتی، دولایه عطش شکن!
k ١.٣
٠
ستاره / شربت خاکشیر و تخم شربتی نوعی نوشیدنی خنک و گواراست که در ماه مبارک رمضان طرفدارای زیادی دارد و مصرف آن در هنگام افطار عطش را برطرف می‌کند. طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی نیاز به مهارت خاصی ندارد و تنها مرحله شستن آن‌ها مقداری زمان می‌برد. شیرین کننده‌های این شربت می‌توانند شکر یا عسل باشند و استفاده از طعم دهنده‌هایی همچون گلاب، زعفران و عرق بیدمشک در آن کاملا اختیاری بوده و بستگی به ذائقه افراد دارد. در ادامه این مطلب با روش تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی آشنا خواهید شد.
مواد لازم
تخم شربتی 4 قاشق غذاخوری
خاکشیر 6 قاشق غذاخوری
شکر (عسل) 2 پیمانه (8 قاشق غذاخوری)
گلاب 1/2 پیمانه
لیمو ترش کوچک 2 عدد
محلول زعفران (اختیاری) 1-2 قاشق غذاخوری
آب برای رقیق کردن شربت به میزان لازم
دستور تهیه
خاکشیر را در کاسه‌ی بزرگی ریخته و به آن آب اضافه کنید. سپس خاکشیر که کمی گلوله می‌شود را با یک چنگال کمی هم بزنید تا گلوله‌های خاکشیر باز شده و ته نشین شوند.
اجازه دهید مخلوط آب و خاکشیر چند دقیقه بماند تا برگ و خاشاک موجود در آن روی سطح آب بیاید، سپس به آرامی آب را خالی کرده و خاشاک موجود روی سطح آب را دور بریزید.
در ظرف حاوی خاکشیر مجددا آب ریخته و اگر دوباره ذرات ناخالصی روی آب شناور شد، آب را خالی کنید. این کار را اینقدر تکرار کنید تا آب روی خاکشیر کاملا صاف و زلال شود.
کاسه دیگری به اندازه‌ی کاسه اول کنار دست خود قرار داده، مخلوط آب و خاکشیر را از رو هم بزنید، سپس آن را به آرامی در کاسه‌ی دوم خالی کنید طوریکه شن‌های ته نشین شده در کاسه‌ی اول، ته ظرف باقی بمانند.
شن‌های باقیمانده در کاسه اول را شسته و دوباره مخلوط آب و خاکشیر را از کاسه دوم به کاسه اول منتقل کنید.
این عمل را چند بار تکرار کنید تا جایی که شن و ناخالصی، ته کاسه باقی نماند.
تخم شربتی را در کاسه‌ی دیگری ریخته و به همان روش شستن خاکشیر که در فوق توضیح داده شد، آن را بشویید تا خاشاک و شن موجود در آن کاملا از بین رفته و تمیز شود.
2 پیمانه شکر را با 1 پیمانه آب در قابلمه‌ی کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شده و شربت غلیظی حاصل شود.
سپس گلاب را به شربت اضافه کرده، پس از چند جوش حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کاملا خنک شود.
آب لیمو‌ها را بگیرید طوریکه مقداری از پالپ لیمو نیز در آن باشد.
خاکشیر و تخم شربتی شسته، شربت و آبلیموی تازه را در پارچی بریزید و در صورت تمایل مقداری محلول زعفران به آن اضافه کنید.
چند تکه یخ یا مقداری پوره یخ همراه با آب به شربت اضافه کرده و هم بزنید.
آب را کم کم اضافه کنید، شربت را بچشید و مزه آن را طبق ذائقه خود تنظیم کنید.
اگر دوست دارید شربت خاکشیر و تخم شربتی به صورت دولایه باشد:
نیمی از شربت را با خاکشیر و نیمی دیگر را با تخم شربتی مخلوط کرده و در دو ظرف جداگانه در یخچال قرار دهید.
موقع سرو، شربت خاکشیر را هم بزنید، سپس یک لیوان را تا نیمه از شربت خاکشیر پر کنید.
یک قاشق روی سطح شربت موجود در لیوان قرار دهید، سپس شربت تخم شربتی را به آرامی روی قاشق بریزید و نیمه‌ی دیگر لیوان را با شربت تخم شربتی پر کنید.
در این صورت دانه‌های تخم شربتی و خاکشیر از هم فاصله گرفته و شربت به صورت دولایه درمی آید.
نکات مهم
برای دولایه شدن شربت خاکشیر و تخم شربتی هنگام شستن تخم شربتی اجازه ندهید زیاد در آب خیس بخورد. خیس خوردن زیاد، باعث سنگین شدن تخم شربتی و ته نشین شدن آن می‌شود.
برای سالم بودن شربت به جای شکر می‌توانید از عسل استفاده کنید که در اینصورت نیازی به جوشاندن شربت نیست، زیرا عسل در اثر حرارت خواص خود را از دست می‌دهد.
در صورت تمایل می‌توانید 1/2 پیمانه عرق بیدمشک به شربت اضافه کرده و بر ارزش غذایی و خواص آن بیفزایید.
خواص شربت خاکشیر و تخم شربتی
شربت خاکشیر و تخم شربتی حاوی انواع ویتامین‌های A، C، B1، B2، B3، B6، اسید‌های چرب امگا 3 و امگا 6، پالمتیک و لینولئیک، آنتی اکسیدان، گلوکز اینولات، گوگرد، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، پروتئین، صمغ موسیلاژ، منگنز، مس، روی و فیبر است.
خاکشیر و تخم شربتی، آب را جذب کرده و در طول روزه داری آن را در بدن آزاد می‌کنند، بنابراین برای رفع عطش و گرمای بدن موثر است.
مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به خصوص در وعده‌ی سحری از گرمازدگی و تشنگی در طول روزه داری جلوگیری می‌کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی به جذب کلسیم در بدن کمک زیادی می‌کند و وجود ماده‌ای به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.
این شربت نقش به سزایی در از بین بردن جوش، کهیر، خارش و التهابات پوستی دارد و با از بین بردن لک‌های بدن و به ویژه صورت، سبب باز شدن رنگ چهره می‌شود.
شربت خاکشیر و تخم شربتی باعث تقویت قلب و عروق شده و التهابات کلیه را رفع می‌کند.
از دیگر خواص این شربت می‌توان به تأثیر چشمگیر آن در صاف شدن صدا، رفع تنگی نفس، خروج خلط از ریه و درمان سرفه اشاره کرد.
شربت خاکشیر و تخم شربتی باعث تقویت حافظه و رشد کودکان شده و در رفع لکنت زبان موثر است.
خاصیت آنتی اکسیدانی این شربت در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است و به درمان فشار خون و یبوست کمک می‌کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی نشاط آور و آرامش بخش بوده و با تقویت اعصاب، نقش مهمی در از بین بردن استرس و اضطراب دارد.
شربت خاکشیر و تخم شربتی در بارداری
مصرف تخم شربتی در دوران بارداری برای تقویت قلب، صحت مزاج و زیبایی جنین مفید بوده و در دوران شیردهی باعث ازدیاد شیر مادر می‌شود.
خاکشیر دارای اثر نرم کنندگی دهانه رحم بوده و مصرف آن در اوایل و اواسط بارداری ممکن است باعث سقط جنین و زایمان زودرس شود؛ بنابراین افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند باید در مصرف آن احتیاط کرده و در این مورد با پزشک خود مشورت کنند.
مصرف خاکشیر برای تسهیل زایمان طبیعی از هفته سی و هفتم بارداری به بعد توصیه می‌شود. در هفته‌ آخر بارداری مصرف روزانه یک لیوان شربت خاکشیر و تخم شربتی بلامانع است و به زایمان طبیعی کمک می کند.
تجربه شما از نوشیدن شربت خاکشیر و تخم شربتی چیست؟ دیدگاه‌ها و تجربیات خود را از طریق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

شیرینی ها/ کیک کرامبل سیب

طرز تهیه نان شیرمال

آش گوجه فرنگی همدان

طرز تهیه لواشک خانگی با میوه‌های تابستانی

آموزش پخت خورش لوبیا سبز با قارچ

غذای اصلی/ رشته پلو با گوشت

میز اردور/ دسر توت فرنگی عصرتان را پر انرژی می کند

از شما/لطفا در بخش آشپزی درج شود

از شما/جوجه تابه ای

از شما/ناهار امروز

از شما/ پنکیک خوشمزه

از شما/پنکیک با مربای البالو

این کیک های تولد را بدون فر بپزید

از شما/ لطفا در بخش آشپزی درج شود

سفره آرایی/ کودک را با این تزئینات میوه خور کنید

6 ساندویچ جذاب و محبوب در هندوستان

کیک نخودچی صبحانه ای مقوی

میزاردور/ ترشی پوست لیمو ترش

از شما/ پاستا خوشمزه

طرز تهیه پیتزا قورمه سبزی به روش رستوران‌ های میلان

مافینی خوشمزه و عالی برای عصرهای تابستانی

پلوی تند و تیز عربی را امتحان کنید

با ورژن کوبایی کوکو سیب زمینی آشنا شوید

مرغ لقمه ای؛ شامی کامل و جدید برای خانواده

باقلوای ترکی که دلتان را می برد

رولت تیرامیسو؛ خوشمزه تر از رولت خامه ای

تخم مرغ را لاکچری بپزید

چگونه با بامیه غذایی لذیذ درست کنیم؟

مدل موی عروس اصلا سخت نیست!

کلکسیون انگشترهای درشت زنانه

فر کردن مو بدون امکانات

استفاده از وازلین به جای شمع!

چگونه وقتی بیمار هستی، زیبا باشی؟

وسایل ضروری در دکوراسیون داخلی منزل

ویدئویی برای مرتب بودن آقایان

کاربردهای مهم و مفید وازلین

لباس مشکی بچگانه ویژه محرم

علاقه مندان به گل و گیاه این ویدئو را از دست ندهند

تفاوت اصلی رنگ مو آمبره و سامبره و بالیاژ

مدل لباس مشکی دخترانه و پسرانه

زیباترین گل های نمدی با الگوی ساخت

7 ویژگی مهم کفش های مجلسی اما راحت برای خانم ها

شیک ترین ست های کیف و کفش آبی

​تبدیل پنکه به کولر با ترفند ساده!

طرز تهیه نبات شاخه ای

سوسیس خام رو باید در یخچال نگهداری کرد یا فریزر؟

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی

طرز تهیه کره بادام زمینی

آموزش تصویری: درست کردن سوشی در خانه

9 چیزی که نمی‌دانستید به پوست‌تان صدمه می‌زنند