آریا بانو

آخرين مطالب

هوای دهان و دندان‌تان را داشته باشید! پزشکي

هوای دهان و دندان‌تان را داشته باشید!

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
هوای دهان و دندان‌تان را داشته باشید!
٢٩١
١
ایسنا / همه ما توصیه‌هایی مانند دو بار در روز مسواک زدن و مصرف کمتر قند را برای سلامت بهتر دندان‌هایمان شنیده‌ایم اما سوال این است که چرا با این حال باز هم دندان‌هایمان دچار پوسیدگی می‌شوند؟
علاوه بر موارد ذکر شده نکات بیشتری نیز برای رعایت سلامت دهان و دندان وجود دارد که باید از آن‌ها اطلاع داشت.
به درستی مسواک بزنید
مسواک شما و نوع مسواک زدن از اهمیت بالایی در حفظ سلامت دهان و دندان برخوردار است. عمل مکانیکی مسواک زدن پلاک‌های سخت و چسبنده دندان‌ها را که ترکیبی از باکتری‌ها، اسیدها و ضایعات چسبنده و بقایای مواد غذایی هستند، از بین می‌برد.
این پلاک‌ها بلافاصله پس از خوردن مواد غذایی روی دندان‌ها تشکیل می‌شوند اما تا زمانی که به مرحله خاصی نرسند نامطبوع نبوده و به دندان‌ها آسیب نمی‌رسانند. مقدار دقیق این زمان برای رسیدن به مرحله آسیب زدن به دندان مشخص نیست اما این زمان دست‌کم 12 ساعت است.
باکتری‌ها قند مصرف می‌کنند و اسید را به عنوان محصول جانبی تولید می‌کنند که مواد معدنی دندان را از بین می‌برد و حفره‌های میکروسکوپی روی دندان ایجاد می‌کنند که قابل مشاهده نیستند. در صورتی که این روند متوقف نشود و دندان‌ها ترمیم نشوند، حفره‌ها بزرگ و قابل مشاهده و دردسرساز می‌شوند.
صرف دو دقیقه وقت برای مسواک زدن و انجام این عمل در شب‌ها و یک بار دیگر در طول روز برای از بین بردن پلاک‌های دندان‌ها عملی مناسب محسوب می‌شود. مسواک زدن مکرر از پیشرفت باکتری‌ها به مرحله‌ای که بیشترین میزان اسید را تولید کرده و می‌توانند روی دندان‌ها جا خوش کنند، جلوگیری می‌کند.
مسواک‌های برقی می‌توانند بیش از مسواک‌های عادی موثر واقع شوند و مسواک‌هایی با سری‌های کوچک می‌توانند کمک کنند تا به نواحی انتهایی دهان راحت‌تر دسترسی پیدا کنید. هم‌چنین مسواک‌هایی با برس‌های متوسط باعث می‌شوند تا بدون آسیب‌ رساندن به لثه‌ها و دندان‌ها آن‌ها را به طور موثر تمیز کنید. اما در نهایت مهم‌ترین امر، عمل مسواک زدن به ویژه به روش صحیح است!
از خمیر دندان‌های مناسب و حاوی فلوراید استفاده کنید
بیشتر فایده مسواک زدن به خمیر دندان برمی‌گردد. عنصر کلیدی خمیر دندان نیز فلوراید است که مطالعات حاکی از خاصیت ضد پوسیدگی آن است. فلوراید جایگزین مواد معدنی از بین رفته در دندان و هم‌چنین استحکام بیشتر آن‌ها می‌شود.
برای بهره بردن بیشتر از منافع خمیر دندان از انواع خمیر دندان با میزان 1350 تا 1500 ppmF (غلظت فلوراید در هر میلیون قسمت) فلوراید استفاده کنید تا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری نمایید. همچنین می‌توانید با خواندن اطلاعات روی جعبه خمیر دندان‌ها از میزان غلظت فلوراید آن‌ها مطلع شوید.
هم‌چنین لازم به ذکر است که همه انواع خمیر دندان‌های کودکان به اندازه کافی برای بهره بردن از حداکثر میزان منافع آن قوی نیستند و ممکن است دندانپزشک شما بر اساس میزان پوسیدگی، میزان خطر ایجاد پلاک و پوسیدگی و جنس دندان‌های کودکتان، خمیر دندانی خاص برای او تجویز کند.
مشاهده پلاک‌ها روی دندان‌ها به دلیل رنگ سفیدشان که هم‌رنگ دندان‌هاست، دشوار است. قرص‌هایی در داروخانه‌ها قابل دسترسی است که به مشاهده راحت‌تر پلاک‌ها کمک می‌کند تا بهتر متوجه نقاطی شوید که به هنگام مسواک زدن از دست‌تان در رفته است.
دهان را تخلیه کنید، آب‌کشی نکنید
در شب‌ها کمتر از طول روز بدن آب دهان تولید می‌کند. به همین دلیل حفاظت آب دهان از دندان‌ها در شب‌ها کمتر بوده و آسیب‌پذیری‌ آن‌ها در برابر اسیدها بیشتر است. به همین دلیل است که شستن بقایای مواد غذایی از دهان پیش از خواب حائز اهمیت است تا پلاک‌ها نتوانند در طول خواب به دندان‌ها آسیب برسانند. پس از مسواک زدن و پیش از خواب به جز آب هیچ چیزی ننوشید و نخورید. این امر به فلوراید زمان بیشتری برای تاثیرگذاری در طول شب می‌دهد.
هم‌چنین زمانی که مسواک زدید، دهان خود را با آب یا دهان‌شویه آب‌کشی نکنید چرا که با این کار فلوراید را از دهان خود می‌شویید. عادت کردن به این کار می‌تواند دشوار باشد اما خطر پوسیدگی دندان‌ها را تا 25 درصد کاهش می‌دهد.
قند زیاد در طول روز مصرف نکنید
قندهای طبیعی به طور طبیعی در مواد غذایی هم‌چون میوه‌ها یافت می‌شوند و نسبت‌ به قندهای آزاد یا افزوده‌ شده کمتر باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند. قندهای آزاد به طور کلی به آن دسته از قندهایی اطلاق می‌شود که توسط تولید کنندگان به مواد غذایی افزوده می‌شود اما هم‌چنین شامل عسل، شیره و آبمیوه‌ها نیز می‌شود.
همه این قندها برای مصرف، سوخت و ساز و تولید اسید توسط باکتری‌ها آسان هستند. اگر چه گفتن این که کدام یک از این نوع قندها برای دندان‌ها مضرتر است، کاری دشوار است. برای مثال اگر چه مصرف میزان نرمال میوه خوب است اما آب‌میوه‌ها حاوی قندهای آزاد شده از سلول‌های گیاهی هستند که مصرف بالای آن‌ها موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.
سازمان جهانی بهداشت و سرویس سلامت عمومی انگلیس توصیه می‌کنند که قندهای افزوده‌ شده باید کمتر از پنج درصد از کل میزان کالری مصرفی روزانه شما را تشکیل دهند. این مقدار برای بزرگسالان و کودکان بالای 11 سال حدود 30 گرم یا هشت قاشق چایخوری از قند افزوده شده به طور روزانه است.
البته به جز میزان مصرف قند، تعداد دفعات مصرف آن نیز اهمیت دارد. کربوهیدرات‌های ساده مانند قند نسبت به پروتئین‌ها یا کربوهیدرات‌های پیچیده برای هضم توسط باکتری‌ها راحت‌تر هستند. باکتری‌ها بعد از متابولیسم قندها، اسید تولید می‌کنند که باعث از بین رفتن مواد معدنی دندان‌ها می‌شوند.
قندها در بیسکوییت‌ها، قهوه و چای شیرین و سایر غذاهای فرآوری شده با کربوهیدرات ها وجود دارند. از این رو مصرف هله و هوله‌ها را برای حفاظت از دندان‌هایتان کاهش دهید.
خوشبختانه استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید و مسواک زدن منظم خطر پوسیدگی ناشی از مصرف قندها را در دندان‌ها از بین می‌برد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

راز داشتن پوستی زیبا و شفاف بعد از 40 سالگی

میوه‌های شیرین تابستانی چاق می‌کنند؟

چگونه از بروز چین و چروک‌های پیشانی جلوگیری کنید؟

خطرناک‌ترین شیوه مصرف تنباکو

عصاره این گیاه معطر سبب بلوغ زودرس می‌شود

با تمرینات اینتروال 9 برابر بیشتر از روش‌های سنتی چربی بسوزانید

6 علت رایج گریه شیرخواران

خواص رازیانه برای زنان

ایرانی‌ها؛ تنها یک ساعت مشارکت اجتماعی دارند/ضعف ارتباطی خانواده و زوج‌ها یکی از دلایل اصلی طلاق

زانو درد به هنگام کوهنوردی را چه طور درمان کنیم؟

قرص های آنتی ‌بیوتیک برای کودکان مضر است

چرا نباید از رژیم مدیترانه ای غافل شد؟

با این شربت از شر دردهای مفصلی خلاص شوید

مناسب‌ترین زمان انجام عمل لیزر چشم چه سنی است؟

انگ به مبتلایان ایدز را متوقف کنیم

مصرف زیاد مواد قندی چه بر سر پوست ما می‌آورد؟

چربی بسوزانید، با کمترین فشار به قلب!

تفاوت مرگ مغزی و کما در چیست؟

وقتی چین و چروک صورت از سرّ درون خبر می‌دهد

کمبود این ویتامین باعث ناباروری می‌شود

آیا رنگ کردن موها باعث ریزش آن می‌شود؟

دانه‌هایی که موقع گرمازدگی به دادتان می‌رسند

چرا سیب مهم‌ ترین میوه دنیاست؟

رابطه‌ بین جوش زدن و خوردن مواد غذایی

کُشنده‌ترین بیماری‌ها را بشناسید

گول تبلیغات دروغ نمک دریا را نخورید!

این 12 ماده غذایی نگهبان کبد شما هستند

مراقبت های پوستی برای سنین مختلف

با این غذاها اضطراب‌تان را کم کنید

صوت/ سری بزنیم به دنیای کافئین!

پوشش ٨٠ درصدی غربالگری شنوایی کودکان در کشور

ماده ای موجود در خمیردندان ها که سرطان زاست

ویروس‌هایی که برای سلامتی بدن مفید هستند

سه سوته از شر پوست چرب خلاص شوید

برونشیت چه طور ایجاد و درمان می شود؟

بی‌خوابی‌های شبانه باعث چاقی می‌شوند!

عادت‌های اشتباهی که باعث چروک شدن پوست می‌شوند

تغذیه/ بدون صبحانه چاق و پر خور می‌شوید

6 سم تخریب کننده پوست

رنگ ادرار چه رازی در مورد سلامتی شما می‌گوید؟

خوراکی‌های چاق‌ نکُن!

16 عادت اشتباه که به زیبایی‌ و سلامت‌تان آسیب می‌زند

کدام زنان بیشتر دچار کبد چرب می‌شوند؟

فاکتورهای انتخاب بهترین جراح بینی

ابتکاری برای ترغیب کودکان به غذاخوردن پس از شیمی‌درمانی

عامل مختل کننده حافظه و یادگیری

برابری مضرات آلودگی هوا در شهرها با مصرف روزانه 20 نخ سیگار

کبدِ چرب حاملگی چیست؟

چگونه از انحراف انگشت شست پا جلوگیری کنیم؟

افزایش 3 برابری مبتلایان به سرخک در جهان