آریا بانو

آخرين مطالب

خشک کردن گوجه به 4 روش آسان و پر کاربرد خانه داري

خشک کردن گوجه به 4 روش آسان و پر کاربرد

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خشک کردن گوجه به 4 روش آسان و پر کاربرد 6
٥١٧
٠
ستاره/ یک روش موثر و پر کاربرد برای نگهداری گوجه به مدت طولانی خشک کردن آن است، روش‌های زیادی برای خشک کردن گوجه فرنگی در خانه وجود دارد، برای اینکار می‌توانید از نور خورشید، فر، دستگاه خشک کن و ماکروویو استفاده کنید. گوجه فرنگی دارای خواص فراوانی است، اما به دلیل آب زیادی که دارد نمی‌توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد و به سرعت فاسد می‌شود. یک روش برای نگهداری از گوجه فرنگی برای مدت طولانی بدون تغییر طعم و خواص، خشک کردن آن است. شما می‌توانید گوجه فرنگی‌های تازه را در فصول گرم سال با قیمتی مناسب خریداری و برای استفاده در سایر فصول سال آن‌ها را خشک کنید. از گوجه فرنگی خشک شده می‌توان در تهیه انواع سالاد، ساندویچ، پیتزا، پاستا و ... استفاده کرد. ما در این مطلب چهار روش ساده را برای خشک کردن گوجه فرنگی معرفی خواهیم کرد.
آماده سازی گوجه فرنگی برای خشک کردن
گوجه‌ها را بشویید و خشک کنید.
در صورت تمایل می‌توانید پوست گوجه‌ها را قبل از خشک کردن جدا کنید. برای اینکار ابتدا و انتهای گوجه دو برش به شکل بعلاوه ایجاد کنید، توجه داشته باشید عمق این برش‌ها نباید زیاد باشد و فقط پوست گوجه را برش بزنید. گوجه‌ها را به مدت 20 الی 30 ثانیه داخل آب در حال جوش قرار دهید، سپس با استفاده از یک قاشق آن‌ها را خارج کرده و داخل مخلوط آب و یخ قرار دهید. با استفاده از این روش می‌توانید پوست گوجه‌ها را به راحتی با دست جدا کنید.
قسمت انتهایی گوجه را با چاقو ببرید.
برای برش زدن گوجه‌ها متناسب با سایز آن‌ها، گوجه‌ها را ورقه‌ای یا از وسط برش بزنید.
در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از یک قاشق یا انگشتان دست دانه‌های گوجه فرنگی را خارج کنید
برای خشک کردن گوجه می‌توانید مطابق با یکی از روش‌های زیر عمل کنید.
1. خشک کردن گوجه با نور خورشید
یک روش آسان و طبیعی برای خشک کردن گوجه، قرار دادن آنها در معرض نور خورشید است. در شرایطی که دمای هوا 32 درجه سانتی گراد و رطوبت هوا کم است می‌توانید از این روش استفاده کنید، در غیر اینصورت روش دیگری را به کار ببرید.
گوجه فرنگی‌های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی یک پنجره سیمی یا سینی بچینید.
سینی را در هوای آزاد و در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید.
برای محافظت از گوجه‌ها در مقابل حشرات بهتر است آنها را با یک توری یا پشه بند بپوشانید.
یکبار در روز گوجه فرنگی‌ها را پشت و رو کنید.
برای جلوگیری از ایجاد شبنم، شب‌ها گوجه فرنگی‌ها را به داخل خانه بیاورید.
خشک کردن گوجه‌ها به این روش وابسته به دما، رطوبت هوا و ضخامت گوجه‌ها چهار روز الی دو هفته طول می‌کشد.
2. خشک کردن گوجه با استفاده از فر
گوجه فرنگی‌ها را با فاصله از یکدیگر روی پنجره سیمی بچینید، سپس پنجره سیمی را داخل سینی فر قرار دهید. همچنین می‌توانید روی سینی فر را با فویل آلومینیومی پوشانده و گوجه‌ها را روی آن بچینید. در صورتیکه گوجه فرنگی‌ها را از وسط نصف کرده‌اید، قسمت برش خورده آن را رو به بالا قرار دهید.
دمای فر را بین 100- 120 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سینی را داخل آن قرار دهید.
خشک کردن گوجه با این روش 8 الی 12 ساعت طول می‌کشد، زمانیکه گوجه فرنگی‌ها خشک شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا سرد شوند.
3. خشک کردن گوجه با استفاده از ماکروویو
استفاده از ماکروویو یک روش آسان و سریع برای خشک کردن گوجه است، برای این منظور مطابق زیر عمل کنید:
گوجه‌ها را با فاصله از یکدیگر در ماکروویو قرار دهید و برای جمع آوری آب حاصل از گوجه‌ها زیر آن یک ظرف قرار دهید.
ماکروویو را به مدت 15 دقیقه روی قدرت بالا (High) قرار دهید.
بعد از 15 دقیقه، در ماکروویو را باز کرده و گوجه‌ها را پشت و رو کنید و آب جمع شده در ظرف را روی طرف دیگر گوجه‌ها بریزید.
مجددا ماکروفر را با قدرت بالا روشن کنید، اجازه دهیدگوجه‌ها به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل آن باقی بمانند تا خشک شوند.
گوجه‌ها را از ماکروویو خارج کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شوند.
4. خشک کردن گوجه با دستگاه خشک کن
برای جلوگیری از چسبیدن گوجه‌ها به سینی خشک کن، آن را با مقدار کمی روغن زیتون چرب کنید.
گوجه‌های ورقه شده را با فاصله از یکدیگر روی سینی دستگاه خشک کن بچینید.
دمای دستگاه را بین 125 تا 135 درجه فارنهایت قرار دهید، معمولا خشک کردن گوجه فرنگی در این روش، بین هشت الی 12 ساعت طول می‌کشد.
بعد از خشک شدن گوجه‌ها آن‌ها را از دستگاه خارج و کمی صبر کنید تا خنک شوند.
چند نکته در مورد خشک کردن گوجه
ترجیحا گوجه فرنگی‌هایی با اندازه یکسان را برای خشک کردن انتخاب کنید.
در صورت تمایل می‌توانید قبل از خشک کردن گوجه فرنگی‌ها روی آن‌ها کمی نمک، پودر سیر و آویشن بپاشید.
رنگ گوجه فرنگی‌ پس از خشک شدن، تیره می‌شود.
بافت گوجه فرنگی خشک شده مانند کشمش انعطاف پذیر است.
پس از آنکه گوجه فرنگی‌ها خشک شدن، برای نگهداری آنها به یکی از سه روش زیر عمل کنید:
نگهداری در روغن زیتون، داخل یک شیشه مقداری روغن زیتون و سبزیجات معطر مانند پونه، ریحان و ... بریزید، سپس گوجه‌های خشک شده را داخل آن ریخته و بعد از یک روز شیشه را در یخچال قراردهید. با این روش گوجه فرنگی‌ها به مدت سه ماه قابل نگهداری هستند.
نگهداری در زیپ لاک، گوجه فرنگی‌ها را داخل زیپ لاک قرار دهید و داخل یخچال نگهداری کنید. به جای زیپ لاک می‌توانید از ظروفی که درب آنها کاملا بسته می‌شود و هوا به داخل ظرف نفوذ نمی‌کند استفاده کنید. با این روش گوجه‌ها به مدت شش الی 9 ماه در یخچال قابل نگهداری هشتند.
فریز کردن، اگرچه نیازی به فریز کردن گوجه فرنگی خشک شده نیست، اما فریز کردن آن‌ها باعث می‌شود تا مدت طولانی‌تری قابل نگهداری باشند. پس از خشک کردن گوجه فرنگی‌ها، آنها را داخل یک زیپ لاک بریزید و در فریزر قرار دهید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرز تهیه اسموتی آلبالو؛ نوشیدنی جذاب تابستانی

طرز تهیه حلوا سوهانک

پیتزای مرغ شکم پر تابه ای

«هالاو» غذای سنتی سنندج

کوفته نخودچی غذایی پرکالری و مقوی

شش خوراکی طلایی برای یک صبحانه کامل

غذای اصلی/ کوفته بلغور با سیب زمینی

از شما/ بادمجون سرخ کرده

دلمه فلفل دلمه ای

صفر تا صد تهیه کوکو سبزی با تره فرنگی

غذای اصلی/ لونگی بادمجان با رب آلوچه؛ غذای مورد علاقه خانم ها

طرز تهیه خورش نارنگی خوشمزه به صورت تصویری

شیرینی رنگین کمان؛ برای عید غدیر

میز اردور/ ترشی گوجه گیلاسی؛ دورچین لذیذ غذا

میز اردور/ دستور و کاربردهای سس پستو

میز اردور/ شیره خرمای خانگی و نکات مهم تهیه آن

کاپ کیک های دلبرانه برای جشن تولد

موهیتو؛ نوشیدنی تابستانی و دلچسب

غذای اصلی/ آموزش پخت خورشت شش‌انداز بادمجان

بهترین ترفندها برای آسایش و راحتی در آشپزی

دمنوشی جادویی به نام گل سرخ

آشپزی که پنکیک های هنری درست می کند

کمپوت آلوئه ورا؛ انرژی بخش و خوشمزه

بهترین و خوشمزه ترین آبگوشت خانگی

آسانترین روش های تشخیص لوازم آرایش تقلبی

طرز تهیه مافین مرغ و پیازچه

آثار هنری چشم‌نواز با چیدمان مواد غذایی

میز اردور/ کمپوت آلوئه ورا؛ انرژی بخش و خوشمزه

ایده های گیفت نمدی و سبز برای عید غدیر

صبحانه/ تست بادام و عسل تنوری؛ خوشمزه و مغذی

میز اردور/ دسر شکلاتی فندق و بادام تست

میز اردور/ تست میوه؛ پیشنهاد صبحانه برای کودکان

ایده های خلاقانه برای پر کردن ظروف روی میز

چه رنگ مویی به پوست سبزه میاد؟

از شما/ ناهار امروز پیتزای من

از شما/ آبدوغ خیار

ازشما/ معجون خونگی

ازشما/ آبگوشت خوشمزه

ازشما/ پلو میگو

ازشما/ ناهار من

از شما/ دوستان کیک هام چطورن

ازشما/ نهار خوشمزه ما

از شما/ باستا پیتزایی

ازشما/ شام قرمه سبزی

ازشما/ شام امشبمون

ازشما/ ناهار ما ماکارونی

ازشما/ بفرماید دوستان

از شما/ شام من

ازشما/ بفرماییدپنکیک

ازشما/ شام دورهمی