رشته خوشکار گیلانی؛ شیرینی مخصوص افطار گیلانی ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
رشته خوشکار گیلانی؛ شیرینی مخصوص افطار گیلانی ها
٢٣٦
١
همشهری آنلاین / رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای میخورند. چرب و خیلی شیرین است. مغازههایی که رشته خوشکار میفروشند آن را پیش رویتان تهیه و سرخ میکنند و داغ و برشته تحویلتان میدهند.
سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )
چی لازم دارم:
آب 4 پیمانه
مغز گردو چرخ شده 100 گرم
مغز هل ساییده شده به میزان لازم
آرد برنج 2 پیمانه پلو پز
روغن مایع برای سرخ کردن
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر 1/5 پیمانه
مواد لازم برای شربت :
آب 1/5 لیوان
دارچین یک قاشق مرباخوری
شکر به میزان لازم
چه جوری درست میشه:
آب و شکر را مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا قوام بیاید.
از روی حرارت بر میداریم و پودر دارچین را به آن اضافه میکنیم.
مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط میکنیم به حدی که چسبندگی میان آنها ایجاد شود.
ابتدا برنج را میشوییم و چند ساعتی آن را خیس میکنیم .
بعد آن را روی دستمالی میریزیم تا آب آن گرفته شود.
سپس برنج را آسیاب میکنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید ( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد. )
آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط میکنیم و چند ساعتی آن را کنار میگذاریم.
سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی میکنیم.
مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار میریزیم ( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).
یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب میکنیم .
انگشتان را روی تکتک سوراخهای شانه میگذاریم و آن را روی سینی قرار میدهیم و یکباره انگشتان را بر میداریم و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم میکنیم.
بعد از چند ثانیه آن را برمیداریم و روی پارچه تمیزی قرار میدهیم.
بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا میکنیم و یک قسمت را روی قسمت بعدی میآوریم .
از مایه وسط روی یک سمت از آن میریزیم و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن میآوریم و با کناردست اطراف آن را میچسبانیم.
تمام مایه را به همین روش انجام میدهیم.
سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ میکنیم .
سپس در شربت میغلتانیم و در ظرف مناسبی میچینیم.
-
سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۸:۵۶
-
۸۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/161521/