این اشکنه مال تهرانه یا خراسان؟!
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
این اشکنه مال تهرانه یا خراسان؟!
٣١١
٠
کتاب کاله / بعضیها اسمش را اشکنه تهرانی گذاشتهاند، اما واقعیت این است که مردم خراسان آن را پیش از دیگران طبخ میکردهاند. اشکنه خراسانی، برخلاف اشکنه جنوبیها رنگی قرمز دارد و نسبت به اشکنه بوشهری، آبکیتر است. اگر گیاهخوار هستید یا به دنبال یک پیشغذای سبک و ساده میگردید، پیشنهاد میکنیم که تنها در نیم ساعت این غذای ساده را آماده کنید.
چی لازم دارم:
تخم مرغ: 2 عدد
پیاز: 2 عدد
سیبزمینی: 3 عدد
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری سر پر
زرچوبه: 1 قاشق چایخوری
روغن، نمک و فلفل: مقداری
چطور بپزم:
دو، سه قاشق روغن را در قابلمه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز ساطوری و ریز را در آن تفت دهید.
وقتی پیاز رنگ گرفت، زردچوبه را اضافه کنید و کم مخلوط را هم بزنید. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و کمی چرخ بدهید.
دو پیمانه آب به رب اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید. سیبزمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و حدود یک ربع برای پخت به سیبزمینی فرصت دهید.
پیش از کشیدن اشکنه، تخممرغ را در قابلمه بشکنید و روی آتش ملایم هم بزنید تا بپزد.
اگر طعم غذاهای خراسانی را دوست دارید، آماده کردن شله مشهدی را به شما پیشنهاد میکنیم.
فوت کوزهگری
اشکنه یک غذای ساده و بدون گوشت است اما اگر دلتان میخواهد اشکنهای که آماده میکنید قوام بیشتری بگیرد و مغذیتر شود، میتوانید در ابتدا یک فنجان لپه خیس خورده را هم همراه با پیاز سرخ شده تفت دهید و بعد از پخت لپه، باقی مراحل پخت را در پیش بگیرید.
در اضافه کردن روغن کمی دست و دلبازی کنید یا اینکه در این غذا یک فنجان آب قلم بریزید. به خاطر داشته باشید که روی اشکنه مجلسی معمولا کمی روغن جمع میشود.
سبزی معطری که برای طعم دادن به این غذا مورد استفاده قرار میگیرد، شنبلیله است. نصف دسته شنبلیله را پاک و خرد کنید و در پایان کار به آن اضافه کنید.
بعضیها سیبزمینی این غذا را درشت خرد میکنند اما اگر این غذا را با لپه آماده میکنید، باید بدانید که ریز بودن سیبزمینی ظاهر آن را بهتر میکند.
-
سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۲:۲۳
-
۱۲۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/161550/