پیشنهادی برای برنامه غذایی روز هفدهم ماره رمضان
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
پیشنهادی برای برنامه غذایی روز هفدهم ماره رمضان
٣٧٥
٠
جام جم / در شبهای ماه رمضان، معمولا غذاهایی را که برای شام تهیه میکنیم کمی بیشتر میپزیم تا در سحر از آنها استفاده کنیم. پس چه بهتر غذاهایی بپزیم که در وعده سحری که معمولا وقت تنگ بوده و میل به خوردن غذا کم است، راحتتر آماده شده و شکل ظاهرش نیز تغییر نکند تا میل بیشتری به خوردن آن داشته باشیم. در این شماره از چاردیواری به طرز پخت دو نوع برنج مخلوط با طعم متفاوت و یک خوشمزه پرطرفدار یعنی زولبیا پرداختهایم که امیدواریم با تهیه آنها سفرههای افطاری، شام و سحریتان رنگ و بوی خوبی بگیرد.
نخودسبز پلو
مواد لازم:
برنج ایرانی: 3 پیمانه / نخود فرنگی: 2 پیمانه / گوشت چرخکرده: 250 گرم / رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری / سیبزمینی متوسط: 2 عدد / پیاز متوسط: یک عدد / نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
پیاز را پوست کنده، خرد کرده و با کمی روغن تفت میدهیم تا نرم شده و کمی سرخ شود. سپس رب گوجه و زردچوبه را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن گوشت را هم اضافه میکنیم. سیبزمینیها را پوستکنده، نگینی خرد کرده و به گوشت اضافه میکنیم. وقتی گوشت و سیبزمینیها کمی پخت نمک و فلفل و ادویه را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن نصف لیوان آب به مخلفات اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم. نخود سبزها را از غلاف درآورده، شسته و با کمی آب نیم پز کرده و به مخلفات گوشت اضافه کرده و هم میزنیم و بعد از چند دقیقه از روی حرارت برمی داریم و کنار میگذاریم. برنج را که از چند ساعت قبل خیس کردهایم در قابلمه حاوی آبجوش ریخته و در زمان مناسب آبکش میکنیم. در قابلمه مناسب کمی روغن ریخته، ته دیگ دلخواه را گذاشته و لایه به لایه برنج و مخلفات میریزیم تا تمام شود سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا برنج دم بکشد. وقتی برنج پخت آن را درظرف مناسبی ریخته و با ماست و خیار، سالاد فصل یا سالاد شیرازی سرو میکنیم.
چشم بلبلی پلو
مواد لازم:
برنج ایرانی: 3 پیمانه / لوبیا چشم بلبلی: 2 پیمانه / شوید خشک: 3 قاشق غذاخوری / گوشت چرخکرده: 250 گرم / پیاز متوسط: یک عدد / نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
لوبیا چشم بلبلی را شسته و با کمی آب نیم پزکرده و شوید را هم شسته و خرد کرده و کنار میگذاریم. برنج را که از قبل خیس کردهایم در قابلمه حاوی آبجوش ریخته و میجوشانیم و قبل از آبکش کردن لوبیا چشمبلبلی و شوید را به آن اضافه و مخلوط کرده و بعد از چند جوش آبکش میکنیم. پیاز را پوست کنده، خرد کرده و با کمی روغن سرخ میکنیم سپس گوشت را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خوب هم زده و کنار میگذاریم. درقابلمهای مناسب کمی روغن ریخته و تهدیگ دلخواه را گذاشته و برنج را درآن ریخته و روی دم میگذاریم. وقتی برنج پخت آن را درظرف مناسبی ریخته و با گوشت سرخ شده تزیین و با ماست و خیار، سالاد فصل یا سالاد شیرازی سرو میکنیم.
زولبیا
مواد لازم:
ماست: یکچهارم لیوان / نشاسته: 50 گرم / اسانس هل: 2 قطره / کره: نصف قاشق چایخوری / گلاب: یک قاشق غذاخوری / آرد: یک قاشق غذاخوری / جوششیرین: یک چهارم قاشق چایخوری / روغن مایع: به مقدار لازم
مواد لازم شربت زولبیا:
شکر: 2 لیوان / آب: 1/5 لیوان / گلاب: نصف لیوان / آبلیمو: نصف قاشق غذاخوری / زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
ابتدا آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت میگذاریم تا وقتی شکر کامل حل شود. سپس زعفران دم کرده، آبلیمو و گلاب را اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا غلیظ شود. بعد قابلمه را از روی حرارت برداشته و وقتی کمی خنک شد در یخچال میگذاریم.
نشاسته را در کاسه بزرگی ریخته و ماست را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود. بعد از چند دقیقه آرد را کم کم به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم میزنیم. در این مرحله کره را هم اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس گلاب، اسانس هل و جوششیرین را هم اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. اگر مایه سفت بود کمی گلاب اضافه میکنیم. در یک قابلمه گود روغن ریخته و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. در یک قیف یا ظرف سس مواد زولبیا را ریخته و روی روغن داغ گرفته و مایه را سفت فشار داده و دستمان را به شکل دایره میچرخانیم. وقتی زولبیاها سرخ شد آنها را از روغن درآورده و در یک توری فلزی میگذاریم تا روغن اضافهاش گرفته شود و بعد در شربتی که قبلا آماده کرده ایم به مدت پنج دقیقه میاندازیم تا طعم دار شود. زولبیاها را از شربت در آورده و دوباره در توری فلزی میگذاریم تا شربت اضافهاش گرفته شود. سپس آنها را در ظرف مناسبی ریخته و در یخچال میگذاریم ودر زمان افطار سرو میکنیم.
-
سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۵:۱۷
-
۷۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/161596/