آریا بانو

آخرين مطالب

میز اردور/ دستور تهیه حلوا سه آرده خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
میز اردور/ دستور تهیه حلوا سه آرده
٤٣٣
٠
برترین ها / حلوا سه آرده با سه نوع آرد درست می‌شود. این حلوا به دلیل استفاده از آرد برنج و نخودچی علاوه بر آرد گندم، دارای خواص مغذی بیشتری نسبت به حلوای معمولی است.
حلوای سه آرده با سه آرد متفاوت، گندم، برنج و نخودچی درست می‌شود. این سه نوع آرد اگر چه از نظر خواص با هم متفاوت هستند، اما از بعضی جهات مشابه هستند. آرد نخودچی و برنج خشکتر هستند و آرد گندم لطیفتر. آرد نخودچی که در واقع از نخود برشته به دست می‌آید میزان پروتئین بالاتری نسبت به دو آرد دیگر دارد و از این جهت مغذی‌تر است. با وجود استفاده از سه آرد متفاوت نتیجه کار مشابه سایر حلواهاست. مزه این حلوا خوشمزه است و بافتی لطیف دارد. در صورتی که بخواهید آن را شکل بدهید و قالب بزنید به راحتی این کار امکان پذیر است.
در این حلوا مقداری کره استفاده شده که من از کره گیاهی برای وگان بودن استفاده کردم شما می‌توانید از کره حیوانی استفاده کنید. میزان شیرینی آرد بستگی به ذائقه شما دارد، اما توصیه می‌کنم همیشه میزان شکر را کمتر از دستورالعمل در نظر بگیرید، چون حلوا پس از سر شدن شیرینتر می‌شود موقع شکل دادن به چنین حلوایی با مشکل مواجه خواهید شد بخصوص که بخواهید با پشت قاشق کار کنید.
من جزو طرفداران حلوا نیستم، چون اصولا به خوردن غذا‌های پرچرب و شیرین علاقه‌ای ندارم، اما هر کدام از ما پیش آمده که یک روز‌هایی دلمان بخواد حلوا درست کنیم بخصوص در اواخر هفته و یا ماه رمضان که اغلب برای افطار کردن از شیرینی‌ها استفاده می‌کنند. این حلوا انتخاب خوبی برای شماست، چون هم خواص مغذی بیشتری دارد و هم در حین درست کردن آن دقت بیشتری انجام می‌شود.
چی لازم دارم: آرد سفید گندم: 1/2 پیمانه
آرد نخودچی: 1/2 پیمانه
آرد برنج: 1/2 پیمانه
شکر: 1 پیمانه و یا کمتر
روغن: 1/2 پیمانه و یا کمتر
گلاب: 1/4 پیمانه
زعفران غلیظ: 4 قاشق غذاخوری
کره: 15 گرم
چطور بپزم:
1. ابتدا هر سه آرد را جداگانه الک کنید. الک کردن آرد‌ها بسیار مهم است، چون حتی بهترین آرد‌ها هم مقداری بخش‌های درشت و زائد دارند. بخصوص برای آرد نخودچی حتما این نکته را رعایت کنید. یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی حرارت ملایم گاز بگذارید، آرد گندم را ریخته و تفت دهید یا به قول معروف بو بدهید آنقدر که بوی خامی آن برود و کمی هم تغییر رنگ بدهد. آرد سفید دیرتر از آرد سبوسدار تغییر رنگ داده و تفت می‌خورد. سپس آرد برنج را اضافه کنید، زمان آن کمتر از آرد گندم است. در انتها آرد نخودچی را اضافه کنید، آرد نخودچی سریعتر تفت می‌خورد بنابراین زیاد روی گاز نماند. حالا گاز را خاموش کرده و محتویات داخل ماهیتابه را الک کنید و ناخالصی‌ها را دور بریزید. این مرحله خیلی مهم است. چون اگر توجه کنید قطعات درشت زیادی را در الک می‌بینید.
2. پس از بو دادن آرد ابتدا سراغ درست کردن شربت می‌رویم. 1 پیمانه شکر را در 1 پیمانه آب تصفیه می‌ریزیم. آب و شکر را به هم بزنید. روی حرارت بگذارید تا بجوش آید، زیر آن را کم کنید تا شکر خوب حل شود. حالا گلاب و زعفران غلیظ را داخل آب و شکر بریزید و بلافاصله گاز را خاموش کنید و کناری بگذارید. سعی کنید گلاب شما از نوع مرغوب باشد تا عطر و بوی خوبی به حلوا بدهد.
3. حالا ارد‌ها را دوباره در ماهیتابه ریخته و روغن را به تدریج و آرام آرام به آن اضافه کنید. توجه کنید که این کار را حتما به تدریج انجام دهید و هر بار که کمی از روغن را به آرد اضافه می‌کنید خوب آن را بهم بزنید. در ابتدا به نظر می‌رسد که مقدار روغن خیلی کم ا ست، اما همچنین که آرام آن را به آرد اضافه می‌کنید در نهایت مقداری اضافه می‌آید. سعی کنید کمتر از 1/2 پیمانه استفاده کنید. کره را هم به آرد اضافه کنید. هم بزنید.
4. حالا شربت را به آرامی به آرد و روغن اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا حدی که حلوا غلیظ شده و از کناره‌های ظرف جدا شود. حلوا حالت منسجمی به خود می‌گیرد و یکدست می‌شود. برای اینکه بخشی از حلوا را به رنگ تیره درآورید یک قاشق غذاخوری کاکائو را با کمی آب ولرم مخلوط کنید و به نصف یا یک سوم حلوا اضافه کنید. توجه کنید که کاکائوی معمولی استفاده کنید. من از یک کاکائوی مرغوب خارجی استفاده کردم و باعث سیاه شدن رنگ حلوا شد. اگر کاکائوی شما نیز از نوع مرغوب است اندازه آن را نصف کنید.
5. در پایان حلوا را در قیف ریخته و شکوفه بزنید و یا مثل این تصویر با قالب بیسکویت شکل دهید. این حلوا به آسانی شکل می‌گیرد.
نکات مهم
موقع اندازه کردن مواد سعی کنید میزان شکر را کمتر بگیرید. میزان شیرینی این حلوا کمی زیاد است. به خصوص افرادی که از غذا‌های شیرین اجتناب می‌کنند.
روغن را حتما و حتما به تدریج به آرد اضافه کنید. آرد‌ها از سه جنس متفاوت هستند و سرعت جذب روغن توسط آن‌ها با هم فرق دارند.
از آرد ذرت برای درست کردن این حلوا استفاده نکنید. آرد ذرت باعث از هم پاشیدن حلوا شده و بافت منسجمی را ایجاد نمی‌کند.
زعفران و گلاب نقش مهمی در ایجاد عطر و بوی خوب در حلوا دارند بنابراین سعی کنید زعفران شما به میزان کافی و گلاب هم از نوع مرغوب باشد.
به دلیل استفاده از آرد نخودچی این حلوا کمی رنگ تیره دارد بنابراین صرف استفاده از زعفران رنگ آن زرد نخواهد شد. اگر می‌خواهید مقداری حلوای زرد داشته باشید می‌توانید کمی حلوای گندم ساده با آرد سفید و زعفران زیاد درست کنید.
برای قالب زدن حلوا با قالب بیسکویت و یا شکوفه زدن آن با قیف اجازه دهید که حلوا کمی سرد شود، سپس اقدام به تزئین و سرو کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/163213/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

گناهان زبان؛ بداخلاقی

دره ای زیبا در ایسلند

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

الویه مهمانی ها رو اینطوری تزئین کنید

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!