آریا بانو

آخرين مطالب

علت کوتاه شدن قد ایرانی‌ها در 25 سال اخیر پزشکي

علت کوتاه شدن قد ایرانی‌ها در 25 سال اخیر

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
علت کوتاه شدن قد ایرانی‌ها در 25 سال اخیر
k ٤.٢
١٥
ایسنا / عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه بازرسی، نمونه‌برداری و آزمون از فرآورده‌های لبنی طی سال به صورت متوالی توسط وزارت بهداشت و معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام و در صورت وجود روغن گیاهی در فرآورده‌های لبنی اعمال قانون صورت می‌گیرد، گفت: باید برای گسترش استفاده از شیر و لبنیات فرهنگ‌سازی شده و دانش تغذیه‌ای مردم را افزایش داد.
دکتر سهیل اسکندری با بیان اینکه متأسفانه شیر در سبد غذایی خیلی از ایرانی‌ها جایی ندارد، اظهار کرد: آمارها از کاهش محسوس مصرف لبنیات حکایت دارند و اگر فکری برای آن نشود 10 تا 20 سال دیگر شاهد بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان، راشیتیسم و کوتاهی قد فرزندان‌مان خواهیم بود.
کوتاهی قد ایرانیان طی 25 سال گذشته
وی با بیان اینکه کشور ژاپن با بهبود تغذیه موفق شده است در طول 20 سال میانگین قد را 10 سانتی‌متر افزایش دهد، اظهار کرد: در حالی که کشور ما با کوتاهی قد در طول 25 سال گذشته روبه‌روست.
دلایل اصلی کاهش مصرف شیر
اسکندری در مورد میزان مصرف شیر، گفت: بر اساس سبد غذایی پیشنهادی برای افراد 18 تا 50 سال از سوی وزارت بهداشت کشور، هر فرد باید ماهانه 8 لیتر شیر، 3 کیلوگرم ماست و حدود 500 گرم پنیر مصرف کند. این مقدار مطلوبی است اما در طول چند سال گذشته مصرف شیر و لبنیات به شکل محسوسی تا 25 درصد کاهش یافته و با توجه به نقش بی‌بدیل و بدون جانشینی که شیر در تغذیه انسان دارد از این نظر یک کمبود فاحشی در وضعیت غذایی ما ایجاد شده است.
وی افزود: کارشناسان تغذیه دو دلیل اصلی را در این باره ذکر می‌کنند؛ نخست، کاهش قدرت خرید خانوار و دوم، هشدارهایی که درباره افزوده شدن بیش از حد روغن پالم به شیر و محصولات لبنی از سوی برخی کارخانه‌ها، داده شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا نزدیک به 180 میلیون تن چربی و روغن تولید می‌شود که 17 نوع چربی و روغن را شامل می‌شود، ادامه داد: از این میان روغن پالم 39 درصد، سویا 27 درصد، کلزا 15 درصد، آفتابگردان 9 درصد، نارگیل 2 درصد، پنبه 3 درصد، زیتون 3 درصد و بادام زمینی 2 درصد تولید را به خود اختصاص داده‌اند.
این عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه با بیان اینکه یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است، گفت: البته ایران در این زمینه افراط کرد؛ به طوری که در آن مقطع زمانی بیش از یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده بود. در ایران 300 نوع فراورده لبنی تولید می‌شود که 8 نوع از آن‌ها شامل پنیر پروسس آنالوگ، پنیر تازه با چربی گیاهی، پنیر خامه‌ای با چربی گیاهی، پنیر پیتزا پروسس، اسپریدهای مخلوط، شیرخشک با چربی گیاهی، بستنی پروبیوتیک و بستنی با استفاده از چربی‌های گیاهی تا مردادماه سال 1393 از سوی وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد مجاز به مصرف چربی گیاهی بودند. در مرداد ماه سال 93 شماری از مقام‌های دولتی از جمله وزیر بهداشت وجود روغن گیاهی در شیر پرچرب برخی از شرکت‌ها را تأیید کردند. تولیدکنندگان منکر استفاده از این روغن شدند و سازمان ملی استاندارد ایران این کار را ممنوع دانست.
ماهیت روغن پالم
اسکندری درباره ماهیت روغن پالم، اظهار کرد: روغن پالم از قسمت گوشتی میوه پالم استخراج و پس از پالایش (خنثی‏‬ سازی، رنگ‏بری و بوگیری) در حدود 90 درصد برای مصرف خوراک انسان (تولید روغن‌های خانوار، مارگارین، قنادی، روغن مخصوص سرخ کردنی) و 10 درصد باقیمانده در مصارف غیرخوراکی و عمدتاً در صابون‏‌سازی، تهیه خوراک دام و طیور و ساخت مواد شیمیایی مشتق شده از روغن، به مصرف می‌رسد.
وی ادامه داد: بزرگترین عرضه‌کننده این روغن کشور مالزی است و به عنوان روغنی بدون کلسترول در اکثر کشورهای آفریقایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و البته در بین روغن‌های گیاهی در رده‏ آخر قرار دارد و به دلیل داشتن میزان بالای چربی‌های اشباع شده مانند میریستیک، پالمیتیک و استئاریک برای مصرف بعد از تمام روغن‌های گیاهی دیگر نظیر روغن زیتون، کنجد، کلزا، آفتابگردان و ذرت توصیه می‌شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه اسید چرب اشباع عمده در روغن پالم اسید پالمیتیک است، گفت: طبق مطالعات مصرف بیش از حد اسید پالمتیک، منجر به افزایش نسبت لیپوپروتئین کم چگال (کلسترول بد) به لیپوپروتئین پرچگال (کلسترول خوب) در پلاسمای خون شده و ممکن است به عنوان عامل ایجاد انسداد عروق کرونر و بروز بیماری‌های قلبی - عروقی محسوب شود.
اسیدهای چرب ترانس از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی-عروقی
وی با بیان اینکه روغن پالم فاقد اسید چرب ترانس و در عین حال جزو اسیدهای چرب مضر محسوب می‌شود، گفت: طبق تعریف سازمان غذا و دارو (FDA)، به مجموع اسیدهای چرب غیراشباع موجود که شامل یک یا تعداد بیشتری پیوند دوگانه در موقعیت ترانس باشند، اسیدهای چرب ترانس گویند. اسیدهای چرب ترانس به دلیل ارتباط‌شان با خطرات مرتبط با سلامتی، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند؛ به طوری که یکی از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، مقدار و نوع اسیدهای چرب ترانس است و اصولاً حالت ترانس در فرآیند هیدروژناسیون روغن‌های گیاهی و تبدیل آن به روغن جامد به وجود می‌آید که مضرات آن مانند اسیدهای چرب اشباع برآورد شده است.
عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور با بیان اینکه ماجرای ضرر پالم در لبنیات مصرفی مردم خیلی زود دهان به دهان گشت و موجبات نگرانی مردم را فراهم ساخت، ادامه داد: گفته می‌شود لبنیات تولیدی تمام شرکت‌ها دارای پالم نبوده و تنها برخی شرکت‌ها پالم استفاده می‌کردند و اساساً میزان مصرف آن در برخی لبنیات‌ها با استانداردهایی تعریف شده بود.
اسکندری در خاتمه گفت: در مجموع روغن پالم استئارین به عنوان جزء جامد برای مخلوط چربی مارگارین مناسب است، حال اینکه پالم اولئین به عنوان جزء مایع می‌باشد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تکنیک جدید ضد پیری و افزایش عمر انسان تا 150 سال!

چطور بدون تلاش و هزینه زیاد پوست سالم داشته باشیم؟

غذاهای ممنوعه برای خانم باردار

غذاهای چرب چه بلایی بر سر این مرد آورد

5نکته درباره‌ی شیردهی در تابستان

در دوران بارداری چه کنیم تا فرزندمان زیبا شود؟

درمان ناباروری با طب سنتی امکانپذیر است!؟ | چرا ناباروری رخ می‌دهد؟

علائم و علل ابتلا به دیابت بی‌مزه | درمان دیابت از دید طب سنتی

عامل عجیب موثر در افزایش وزن زنان

علایم فشار خون در خانم ها

آشنایی با یک رژیم غذایی مناسب و نکات علمی آن!

خواص بلوبری , میوه‌ای که با خوردن آن به پزشک نیاز نخواهید داشت!

از چه سنی باید منتظر کنترل سر و گردن در نوزادان باشیم

علل نفخ شکم در دوران بارداری و روش‌ درمان آن

علت افزایش ریزش مو در فصل تابستان | راه حال محافظت از مو‌ها

سونوگرافی یادگاری، ممنوع

مادران باردار حتما بخوانند: 8 عاملی که بر ظاهر جنین اثر می گذارد

شگردهای دورزدن پیری پوست

کویتیشن، کاهش سایز یا کاهش وزن؟

دسته ای از دردهای جنسی که نیاز فوری به درمان دارند

حاملگی‌های پرخطر

5 چیزی که مردان باید درباره یائسگی بدانند

بدترین درمان‌های روانپزشکی در طول تاریخ (+تصاویر)

مراقبت از نوزاد نارس در منزل

زنان در تیررس ام.اس

توپک‌های ضد استرس بسازید!

دکتر سلام/ 9 توصیه برای داشتن قامت بهتر

با آلوئه ورا چشمانی زیبا داشته باشید

5 ویتامینی که ناخن‌هایتان را زیبا و محکم می‌کند

آب گازدار یا آب معدنی برای سلامتی مضر است؟

این نشانه‌های بیماری را زیاد جدی نگیرید!

غذاهایی که می‌توانند ما را بکُشند!

اگر مستعد ابتلا به زخم معده هستید، ببینید

12 اشتباه رایج هنگام استفاده از کرم ضد آفتاب

نگرانی‌های پرویز پرستویی در مورد فشارخون

6 روش ساده برای به تأخیر انداختن پوسیدگی دندان

خوراکی‌هایی برای قلب مردان

گیاه ترشی که از سکته و سرطان پیشگیری می‌کند

تکنیکی که در عرض 5 دقیقه فشارخون‌تان را پایین می‌آورد

پشت میز کارتان ورزش کنید!

با این 6 ماده غذایی نیازی به خوردن قرص زینک ندارید

چای سبز چگونه لاغر می‌کند؟

لاغرها مواظب پوکی استخوان باشند

بهترین و بدترین مواد غذایی برای دستگاه گوارش در فصل بهار

راه‌هایی برای خلاص شدن از گره‌های مو

چرا به کبد چرب دچار می‌شویم و چگونه آن را درمان کنیم؟

3 محصول پر نمک در سبد غذایی ایرانی‌ها

راهکارهایی برای بهتر شدن حساسیت دندان

مواظب نوبرانه‌های بهاری باشید!

5 عادت ساده که طول عمر شما را زیاد می‌کند